Hajen och jag

Vi (jag och Colt) har nu varit ute i fem omgångar ungefär under eftermiddagen. Det blir mycket bus med arbets/trädgårdshandskar och mycket sömn för den lilla. Jag själv bara läser och läser.. För det är enligt mig ett ruggigt bra sätt att fördriva tiden. Är snart på sida 200...

Colt har hicka. Sötnosen. Och ett nytt smeknamn. Hajen. För satan så vassa små valptänder han har! Fast ruskigt söt när han hoppar jämfota fram!

Återkommer!


Kampen

Vill bara säga att vi minsann fick hem rätt valp. Han försöker utplåna maskrosorna i trädgården. Så nu är jag inte längre ensam i kampen!

Jag och T fortsätter växthusbygget och snart är det dags för lunch. :)

Återkommer!


Frukoststund

Nu är frukosten intagen. Jag har hunnit läsa runt 20sidor i "nya" boken. Vi halsbandstränar den lilla saken och sedan blir det nog lite växthusbygge. Det är planen för förmiddagen. Eftermiddagen är fortfarande oviss.

Nyss försökte Colt springa in till ponniesarna som går på ridbanan och betar. Hjärtat åkte upp i halsgropen eftersom Nice inte är så snäll mot små djur som katter, hundar, höns, grisar m.m. Men denna gång gick det bra. Jag hann ikapp honom efter två meter och han stannade faktiskt när jag röt i åt honom. Så nu får "stackarn" gå i en inhägnad av kompostgaller vilket han ljudligt uttrycker sitt missnöje om. Men det kan inte hjälpas. Det får vara så till hästarna går tillbaka till sin andra hage.

Återkommer!


Fågelsång

Jag har varit vaken till och från sedan halv sex. Lillkillen sov visserligen hela natten, men han vaknande toktidigt och är nu i full gång. Jag är galet trött men håller iaf på att koka kaffe och ägg. I bryggare respektive kastrull såklart. Tillsammans vore otänkbart.

Men det är vackert ute. Ingen direkt sol, men det är ljust och fåglarna kvittrar. Man får se det positiva. Just nu klättrar en gullig men gnällig valp på min rygg. Svårt att ge sig tid att skriva då.

Over and out.


Ensam hemma

Ida åkte för mer än två timmar sedan. Jag har hunnit leka med Lillkillen och läsa ut min första bok i Andrews-serien. Grymt sugen på att börja läsa nästa, trots att jag läst den boken kanske sex-sju gånger redan (när jag gick på högstadiet). Fastnar liksom. Helt underbart obscena böcker om kärlek, hat, ondska, pengar, lycka och allt vad man kan tänka sig. Lite som våra bästa år fast i bokform. Jag är partisk och föredrar text.

Förutom detta har jag kantklippt samtliga träd. T klippte gräsmattan imorse så det blev ordentligt fint. Önskar bara jag skulle hinna buskarna också (sju vinbärsbuskar och två krusbär) men gräsallergin gör att jag ideligen måste stoppa, nysa och gå in och tvätta av händer, armar och ansikte. Förresten kan det likväl vara de där jäkla maskrosorna. Vet ni snabba tips att utrota dem så tas de gärna emot!

Planer har jag också gjort upp inför resterande veckan. I morgon ska det grejas med växthuset. Sedan ska det bli ytterligare en dag av lek, upptåg, mys och läsning. På fredag får jag besök av Karin, Veronika och Helena som kommer för att klappa djur, umgås och fika. Kanske blir det grillkväll med Manne och T (och kanske Sara?) senare på kvällen. Lördagen består av hundkalas (Chihuahuan Dolly fyller 2år) så vi ska närvara i någon utsträckning jag och Colt. Sedan blir det nog lugn kväll för på söndag är det dags att bygga (färdigställa?!) växthuset. Man kan alltid hoppas. Sedan ändras ju allt hela tiden, men det är planen som den ser ut just nu.

Ikväll ska jag äta avokado och räkröra. Eftersom jag är ensam (sånär som på Colt) så blir det en enkel tillställning. Men finns det vitt i kylen så skulle ju det vara mysigt. Ett glas, en god middag och en bra bok ("blomblad för vinden") och den här dagen skulle helt klart vara gjord. Återstår att se. ;)

Over and out.


Plugg? Nu?!

Ida är här. Hon kom vid 10-tiden och sedan dess har vi hållit på. Vi pluggar matte eftersom Ida snart ska skriva tenta. Emellanåt får vi gå ut med Lillkillen som är kissnödig och sover om vartannat.

Hon åker dock strax. 7,5timme matematik tär på krafterna. Uppdaterar mer då.

Kramar!


Morningwalk

Vi är ute och busar. Solen skiner men det är ganska kallt ännu. Snart kommer Ida. Jag vill mest in och dricka kaffe.

Kramar!


Sömn

A och O för ett fungerande liv. Dessutom känner jag mig i desperat behov av. Inte för att det blir så tidigt upp i morgon (tar mig väl upp runt 8-tiden), men ändå. Det kunde ju vara trevligt att komma i säng när ögonlocken mest faller ihop. Så därför gör jag slag i saken nu.

Natti natt!


Don't move

Lillpojken kröp upp i mitt knä och somnade. Vågar inte röra mig för han var trött och behövde verkligen sova. Han välte en petflaska med vatten strax innan och blev jätterädd, det var då han kom på att han skulle sitta i mitt knä. Sötnos.

Har läst till sidan 260 i boken idag. Kan liksom inte hålla mig. Men även om jag sträcker mig så når jag inte boken härifrån. Dessvärre. Men att ha en liten snarkande bebis i knät är inte helt fel. Mys. <3

Går dock inte att ladda upp bilder. :/

Kramar!


Bra

Det är inte så synd om oss. Solen skiner, det är hyfsat varmt. Fåglarna sjunger, kvällen närmar sig och i morgon är en ny dag att fylla med vadhelst vi vill. På verandan blåser det inte så vi kan ligga och mysa eller tugga på saker i timmar. Härliga tider! ;)

Därför blir det ju av förståliga skäl inte så mycket bloggande. Men det är väl helt en bieffekt. Försöker iaf så ofta det nu är möjligt, men skulle nog vilja likställa dethär lite med att bli småbarnsförälder.

I morgon ska jag dock hjälpa Ida med matten. Och så ska gräset bli klippt här hemma. Det är planerna som finns. Ingenting ouppnåelig direkt.

Over and out.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204583120.jpg" class="image">


Lek

Lekt med Colt hela dagen. Och läst. Och kantklippt förhand runt träden i trädgården. Och vattnat växthuset. Men mest lekt. Vi gillar sådant. Hihi

Kramar!


Nyss hemkommen

Jag har jobbat idag, 8-12 på förskolan. Vi hade liten utflykt, åt kyckling och tillsist åkte vi till månen på läsvilan. Kom hem för ca. 20minuter sedan. Lillparveln sover och jag får tid att läsa.

I morgon är planen att jag ska hjälpa Ida med matten från förmiddag till kväll. Hon ringde när jag körde hem. Trevligt med sällskap, men idag är jag ensam. Kan vara skönt det också ibland. Jag hoppas på att orka/hinna städa och läsa såklart. Det sistnämnda först. Även om jag borde passa på när Colt sover...

Kramar!


Hög tid

Ligger i sängen. Påtok för sent med tanke på att jag ska upp vid sex i morgon. Meeen jag klarar mig nog. Jag ska jobba kortispass på förskolan 8-12. Dock vill jag nog hinna sova lite iaf så nu släcker jag lampan.

Godnatt godnatt!


Njutningsfullt

Jag ligger i kökssoffan och bebisen sover i sin bur. Jag har legat här ett tag. Lite kallt men jag vill inte dra igen fönstret utan drar istället täcket högt upp mot halsen. Jag har läst ur första Andrews-boken. L Å N G S A M T. Men jag har ändå hunnit till sida 120. Hmm.. I den här takten är jag klar om två veckor med alla böckerna. Det vill jag inte. De ska ju räcka hela sommaren!

Lagade kyckling och morotsröra till middag. Colt kom dock på att han skulle kissa inne just då, så jag släppte allt och sprang ut med honom (det lär ju hända massa mer gånger). Maten blev iaf klar och det blev bra, men jag vill bara poängtera bristen på tajming. :/

Over and out.


Sol + mys

Solen kom fram så vi lyssnar på krunegård och kryper ihop tillsammans på filten på gräsmattan. Åtminstone till Colt kommer på att man kan bita i min skjorta. Hmm.. Lite tålamodsprövande att säga nej nej nej och nej igen. Men vi måste börja någonstans. Och saker att bita i finns det gott om, men människor, kläder och skor står inte på den listan.

Fick ytterligare ett mejl av läraren från institutionen: "Du är duktig! Kom ihåg det." tror minsann hon gjorde min sommar! ;)

Nu ska jag ta tag i vildingen som springer runt här. Krunegård förbyttes till Kent, någonting som uppenbart inte uppskattades.

Over and out.


Det kom ett mejl...

Jag fick nyss ett mejl plingade telefonen till och berättade. Jag öppnade såklart och läste. Det kom från min kursledare tillika besökande lärare under sista delkursen denna termin. Ofta brukar ju feedback, speciellt sådan som kommer oanmält, vara av den kritiska sorten. Exempelvis bra skrivet men ändra på dethär... Men denna gång var det av lite annan art:

"Har läst din studieplan och måste få säga att den är mycket bra med alla dina reflektioner!!"

Med detta mejl och vetskapen att kursen tyvärr bara har tvågradig betygsskala så kan jag säga med stor säkerhet att jag inte har några som helst rester liggandes utan kan börja nästa termin med gott samvete. Faktiskt fruktansvärt skönt att veta. Väntar dock fortfarande på några betygsregistreringar, men de kan ju dröja till slutet av sommaren innan de kommer i värsta fall.

Iaf skönt att veta, kan slöa vidare med boken i hand här på soffan. ;)

Kramar!


Vila

Nu ligger vi och vilar lite. T har åkt till jobbet men vi som är kvar är trötta av allt bus och tänkte därför ta det lite lugnt en stund. Jag har bara precis öppnat första boken i Virginia Andrews-serien, vindsträdgården. Inte så länge sedan jag läste den, men det kan absolut vara värt att läsa om den, och de andra böckerna i serien (jag har tidigare bara läst denna + blomblad för vinden).

I morgon ska jag jobba, vilket känns lite konstigt med tanke på att det här är första dagen på sommarlovet. Men det kan nog vara skönt också, förutom det uppenbara faktumet att det ger cash. Dock kommer det nog inte bli så mycket jobb för min del, jag kommer ju ha fullt upp med att få den här lille killen som snarkar (och fiser!) bredvid mig någorlunda tam, rumsren och lydig!

Nej, nu beger jag mig in i bokens värld. Återkommer!


Shoppingrunda

Nu är kaffet urdrucket och vi är på väg för att handla förnödenheter i det lilla samhället. På inköpslistan står curry, mjölk, tuggleksaker, lök och tomater. Det blir lite bilövning för lill-killen också. I lugn och ro vill säga.

Blir lite dåligt med bloggande just eftersom valpen tar så mycket uppmärksamhet, men det får ni tåla.

Kramar!


Molnigt

Idag har jag gått upp, matat T och voopisen. Sedan fick T ta över hästarna så de fick beta medan jag lekte med Colt på gräsmattan. Vilket litet bitmonster! Så vi lärde oss att äta morötter, för dem får man tugga på.

I övrigt blåsigt och molnigt idag. Skönt för ponniesarna eftersom det blir mindre insekter. Idag blir det till att handla lite tuggleksaker och sedan ska T till jobbet så då ska jag och Colt leka själva hela eftermiddagen. Undrar vad vi ska hitta på? Förslag: sova, leka och läsa Virginia Andrews.

Over and out.


Söndagsmys

Varit ute precis hela dagen. Solat tills ryggen blivit röd. Nu har dock växthuset tak. Kalas! ;)

Ätit vaniljglass och rabarberkompott. Godis! Så nu är det sommar for real. Hihi.

Colt har fått nya lekkamrater. :)

Over and out.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204250214.jpg" class="image">


Stek

Ligger och steker på gräsmattan. Snart har vi tak på växthuset. Härliga tider. Vi har konstaterat att det är sommar. Dessutom lyssnar vi på krunegård och diskuterar Eurovision song contest och Sveriges vinst igår. Colt sover i skuggan av äppelträdet. Jag borde läsa ytterligare en uppsats men orkar inte. Det är sommar så det finns inga krav. Tänker därmed fortsätta sola en stund till. Ryggen börjar bli röd, men det blir bra. Får nyttja soldagarna maximalt!

Over and out.


Takläggningssöndag.

Sitter i trädgården med Dessie och myser på en filt + läser hennes C-uppsats. Colt, Bonny och Linus är med såklart. Henkis och Tobias håller på att lägga tak på växthuset. Halva klart inom kort. Då är det inte mycket kvar innan det är dags för invigning, kanske nästa helg?

Colt kryper in i skuggan av mig och biter på sina stora tassar innan han rullar ihop sig och somnar. Sötnöt. ;)

Over and out.


Mysvoopis!

Idag har allt i min blogg kretsat kring den lilla valpen som flyttat hem till oss. Riktigt mysigt även om man såklart blir både uppbunden och lätt handikappad. Stackarn är ju van vid att ha sex syskon runt sig 24-7.

Idag har vi lekt, myst, bekantat oss med varandra och omgivningen. Mys <3

Nu ska vi kika på tv och han får såklart vara med. Härliga tider. ;) sedan blir det dusch och sängen för mig. Gissar att T sover bredvid Colt på kökssoffan. Hihi

Over and out.


Middag

Lite mer har blivit gjort på växthuset och så har vi såklart lekt massor med Colt. :)

Snart blir det middag, den ligger på grillen. Flintastek, potatissallad, grillad tomat, bea och såklart lite rödvin. ;) kommer göra succé ikväll för jag är så trött så jag knappt kan stå. Tänk hur mycket de där små dränerar! Men oj så vi har skrattat. Kommer leva minst 10år extra. Haha

Over and out.


Insnöad

Okej, idag blir det mest valpbilder. Av förklarliga skäl. Skrattar så jag gråter när T försöker få på Colt ett halsband. ;)

Men han är söt vår lille parvel. Hihi <3

Återkommer!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204133300.jpg" class="image">


Socker

Sover fortfarande. Lite kallt när det blåser men annars mysigt. Han snusar bredvid mig och kryper närmare i sömnen. Finns nog inget sötare. ;)

Kramar!


Gräsmattehäng

Vi ligger på gräsmattan jag och Colt. Mycket mysigt, men det finns ju så mycket annat spännande också. Som att krypa in i nya växthuset eller springa efter T när han ska bygga på växthuset. Allt är ju nytt och Colt vill se allt på en gång! Men nu har jag fått honom att vila i skuggan av mig på en filt. Trötter. <3

Over and out.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126504.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_204126595.jpg" class="image">


Nyförvärv

Strax hemma. Skönt för öronen, för trots sitt söta utseende så är det inget fel på stämbanden. Inte så van vid att åka bil, men det får vi träna på.

Finns nog inget sötare än beagelvalpar, med sina stora öron och tassar. <3

Kramar!


Klockberg's Colt

Nu är vi på väg hem med en ny familjemedlem. En liten 8veckors beagelvalp vid namn Klockberg's Colt. Ett riktigt litet charmtroll! <3

Nu vet ni vad överraskningen och barngrinden skulle vara till för. ;)

Over and out.


På väg

Ute och åker. På väg mot nya mål. Hihi. Ni får veta när vi är på väg hem igen. ;)

Hemlighetsfullt, jag vet.

Älskar att jag ser skelögd ut. Haha men ni gillar't! ;)

Återkommer!


För tidigt

Jag är helt otippat redan uppstigen ur sängen. Det var helt enkelt för varmt för att sova. Dessutom hade det flugit in en geting som surrade mot fönstret. Gissar på att det blir getingår i år.

Idag är det alltså en fantastisk lördag. Solen skiner om än lite molnigt vad det verkar. Vilket gärna får hålla i sig under förmiddagen eftersom det kommer bli biltur och då är det skönt om det inte är för varmt.

Strax blir det frulle och lite städning som uppföljning efter. Finns så mycket jag skulle behöva hinna som jag inte har haft tid med. Måste ordna det fortast möjligt.

Återkommer!


Fredagskväll

Nu är det dags för sängen. Det är egentligen för varmt inne för att sova, men jag är trött efter en heldag med upptåg och sysselsättningar så det går nog.

Ville mest säga...
Godnatt!

Och imorgon är det lördag... ;)


Strax

Det blir mat och bara en liiiten stund. Först dock en dusch, inte lukta ursch stå högt i kurs. Sedan hamburgare och CSI. Fredagsmys på hög nivå. Haha

Kramar!


Sötkatt

Joey. Han rymde undan solen. Men inatt kommer det regn. Vilket är behövligt med tanke på all växtlighet och alla pollenallergiker.

Det blir hemmagjorda hamburgare ikväll och jag ska ta en lååång dusch.

Precis på väg hem från en lokal matvarubuktik där det blev lite inköp inför helgen. Vattenmelon. <3

Återkommer!


I solen

Efter lärarbesöket åkte jag och träffade systrarna + Jossan och Lola. Sol, vattenspridare, flädersaft och vin verkade vara deras melodi. Skönt, men jag passade på att åka hem och vattna hästar och njuta av vädret på hemmaplan.

Ligger och steker på gräsmattan. Joey kom och sällskapar men verkar mest vilja bråka med mina fötter. Loka vattenmelon bredvid. ;)

T har just landat på Arlanda.

Ikväll blir det förhoppningsvis grillat till middag, lite film och sedan godnatt godnatt för i morgon är det LÖRDAG!! ;D inga fredagsäventyr därmed.

Återkommer!


Nytt besök bokat

Handlade bubbelvatten och nu är lärarbesöket klart. Inte så ovärt som jag väntat mig. Jag fick göra skattningsscheman och vi pratade om hur det kommer bli framöver. Dessutom bokade vi besök i slutet av augusti för uppföljning. Känns ändå helt okej.

Nu blir det spontanbesök hos Papi och sedan mys i solen. Kanske på hemmaplan. Längtar hem! Slapp iaf blodprover. :)

Återkommer!


Vårdcentralen

De är trevliga men jag förväntar mig inga mirakel. Kanske tur det, för jag blir nästan alltid besviken. :/

Papi ringde nyss och försökte kränga en gasolgrill. Tredje gången han ringer idag. Lite förvirrande. Men snart har jag både ny diskbänk, fläkt och grill. Men mest vill jag ha klart mitt nya växthus. Det behöver bara tak och knutar så är det klart sedan! ;)

Kramar!


Pausa

Är hemma en kortis. Mata djur och göra vätskepåfyllning. Sedan ska jag ge mig av igen mot Uppsala. Läkarbesök och förhoppningsvis provtagning. Är lite rädd att jag ska svimma med tanke på värmen och blodbrist, men det ska nog gå bra. Ska ta det så lugnt det nu bara är möjligt.

Ikväll ska jag skicka in mitt pm igen. Det är ju redan läst av läraren (och jag fick feedback på seminariet i onsdags: du kan om du vill skriva uppgift istället för räknetal på två ställen i pm:et. Haha) så det enda är att det ska gå igenom urkund, och eftersom jag inte fuskat så ska det vara grönt. ;)

Kanske får träffa min fina Sara idag också, men jag vet inte om jag orkar parkhänga och sådär. Blir så himla trött av värmen och jag lär ju åka hem ikväll.

Längtar till i morgon!! <3

Over and out.


Jobb

Idag ska jag jobba. 8-12 så det är inte så mycket, riktiga glasstider. Haha ska iaf bli härligt att få umgås med alla fina barn.

T åkte vid sex här hemifrån. Han stökade runt så jag vaknade. Stackarn var väl orolig för flygningen. Men det går bra, kan inte tänka mig annat.

Nej, ni är det dags för mig att rulla. Idag är det rosa och svartvitrutigt som gäller för mig. ;)

Kramar!


Lite blev mycket

Jag skulle vara borta en kort stund. Det blev över en timme. Kika på tomater, grisar, mattor och hundburar. Tänk vad jag ser saker om dagarna, saker som många andra kanske aldrig ser. Även om de önskar. De ovetande har det bättre.

Jag är iaf hemma nu. Har hängt tvätt och druckit mer bubbelvatten. Gissar på att värmen som är nu är den bästa på hela sommaren, så man får passa på att njuta. Inte är det så mycket mygg ännu heller -ta i trä- inte som förr om åren iaf. Men det kommer nog. Ingen sommar utan myggen. För att inte tala om broms. Hua!

Strax blir det dusch och sängen. I morgon ska jag som sagt upp och jobba. Tänkte dessutom hinna klämma in ett vårdcentralbesök innan jag förhoppningsvis får träffa min pingla Sara igen. Behöver nog kolla upp sköldkörtelvärderna igen, jag är så dålig på att hinna med det i vanliga fall. Hade en tid för några veckor sedan som jag ombokade till i morgon för att tid inte fanns då. Men har man inte tid så får man väl ta sig. Även om jag inte har så mycket till övers för sjukvården. :/

Over and out.


Det rullar

På väg över till Dessie och Henkis. Blir en snabbvisit, men jag ska hämta nödvändigheter inför lördag. Så därför är jag och pärlan ute och cruisar. ;)

Har startat en tvättmaskin, burit ut sopor, plockat ur diskmaskinen och städat allmänt hemma. Känner mig fas. Sådant gillas!

Bjuder på tulpan-bilder. :)

Over and out.


Solsting?

Hemma. T hade grillat korv och nu åkte han så jag sitter kvar i solen och tar det lugnt. Inte direkt så att man är hungrig i denna värme. Kommer se ut som en tomat eller liknande när dagen är slut. Not so hot. :/

Verkar som att jag glömt hälften av allt som ska göras också. Sommarlovs-reflex? För jag ska ju jobba i morgon på lilla förskolan. Och så måste jag städa idag. Nästan hela husen faktiskt... Hmm.. Undrar hur jag tänkte här?

Solsting kanske?
Over and out.


Mys i skuggan

Först vatten och chill i skuggan, sedan blir det strax skrivande av Saras naturruta. ;)


Sommarlov

Sitter på Saras balkong i solen och chillar. Mysig pop i telefonen och ett glas bubbel. Snart blir lunch och sedan blir det naturruta. :)

Jag har dock idag haft mitt sista seminarium för denna termin. Hur härligt som helst.

Soool! <3

Kramar!


Mys i solen

<3


Solkatt

Fick sällskap på filten av våran fina Joey. <3

Mys i solen. Det blir en dusch sedan. Katthår överallt och han har sött nog putsat halva mig med sin sträva tunga. Sötnöt!

Återkommer!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203805134.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203805134.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203805135.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203805135.jpg" class="image">


Hmm..

Dessutom fick jag blåsor utav spaden. Men handskar är för mesar....

Typiskt

Det blev varmt. Och sen ville T klättra på stege precis där jag grävde. Så nu har jag förflyttat mig ut på gräsmattan. På min rosa filt ligger jag och jagar bort vinterblekheten. :)

I morgon har jag (ja, nu vet jag att jag tjatar) sista seminariet för den här terminen. Skönt att veta att det enda som återstår innan det är slut för sommaren är ett simpelt seminarium om språkutveckling. Dessutom ska vi diskutera i smågrupper. Kan inte bli fel, men måste ordna lite papper på morgonen i morgon så jag kan visa för läraren vad jag skrivit i IUP för "mina" två utvalda elever. Skrivaren hemma och jag bedriver fortfarande krig.

På lördag kan jag avslöja att vi får tillökning här på hemmaplan. Vill inte berätta alla detaljer ännu, vill veta att allt går bra först. Men så lördag kommer det hända grejer kan jag lova om allt går som det ska! Men det ska det! ;)

Skönt här i solen. ;)
Kramar


Värmeworkout

Står i nya växthuset iklädd bikini och gräver bort gräs och jord. Riktigt skönt varmt och svettigt. Vem behöver gym när man bygger växthus. Dessutom kan det nog räknas som solarie också nu när solen ligger på. Bra musik och tempo är nyckeln. Inget mer bloggande förrän det är klart alltså. ;)

Saknar min Sara! <3 i morgon ska vi hänga! Längtar!! <3

Återkommer!!


What have you done today?

Jag kör hem nu. Hungrig men nöjd över dagens insatser. :)

Idag har jag:
* skrivit ut massa viktiga papper på Papi's jobb.
* haft ett seminarie/opponering där jag fick bra mycket beröm av läraren för mitt extremt välskrivna pm.
* handlat en vit barngrind, tygstuvar och vitt sidenband.

Hittills ska tilläggas. Åker hem nu för mer plugg och städning. Gäller att fånga dagen. ;)

Återkommer!


Full fart

Idag också. Tur till Uppsala. För seminarium. Obligatorisk närvaro. Hmm.. Men jag är pigg och vaken. Tänkte svänga förbi Papi's jobb och skriva ut papper. Hoppas jag hinner, seminariet börjar 10.15.

Nej, nu ska jag köra bil!

Kramar!


Nu så

Nu tänker jag sova. Så det så. Kvällen blev inte alls så mysig som eftermiddagen men jag klarar mig ändå. Skrattade lite när T försökte agera fredsmäklare mellan mig och skrivaren. Det fungerade inte alls. Envis egensinnig skrivare detdär. Åker nog till Papi's jobb och skriver ut i morgon istället. Blir dessutom en tripp till både Ikea och Gränby C. Efter seminariet med opponeringen vill säga. Det går nog bra.

Nu blir det sömn. <3

Godnatt!


Alla fula ord jag kan

Okej, det är ett faktum att jag och tekniken i detta hus inte kommer överens. Jag trodde det enbart gällde symaskinen men nu har det vidgat sig till att gälla även skrivaren. Jag orkar inte. Sist fungerade den fint och nu vill den inte alls. Eller jo, den vill, men bara med siffror och osammanhängande ord eller snarare bokstavssammansättningar. Hua så less jag blir. Och egentligen vill jag vara ute men nu orkar jag liksom ingenting. Skulle verkligen ha behövt ha ut de där papperna inför morgondagen, men det tycks som att jag får leva utan.

Varför ha en pryl som vägrar fungera? Irritationsmoment. Så nu blir det ingen städning heller. Vill inte bli osams med dammsugaren också.

Återkommer!


Solning

Ligger på en rosa filt på gräsmattan och solar. Hur härligt som helst. Känner D-vitaminer lagras i kroppen. Galet skönt på vinterblek hud. Solvarm och snart med glass i hand. Haha inte ett dugg avundsjuk på dem som står på skjutbanan och pepprar. :P

Kramar!


Mätt i magen

Korven är nu äten. Jag sitter med ett glas bubbelvatten på verandan och njuter av solen och fågelsången. Riktigt härligt. Kanske blir glass senare för jag är ensam nästan hela kvällen. Charmen med att bo på landet. Jag gör som jag vill när helst jag vill. <3

Men dessvärre borde jag plugga och städa. Ifs spelar det ingen roll om det sker i morgon eller idag.

Over and out.


Grillning och ogräsrensning

Nu är det nog sommar. Försommar allra minst. Jag står och grillar korv ute på klotgrill och har ägnat eftermiddagen på alla fyra (utan alltför mycket kläder) rensandes ogräs i jordgubbslanden. Fint som snus. ;)

Hästarna har fått beta i solen och T har fäst upp tvärliggande reglar som taket till nya växthuset ska vila på. Så projekten fortgår som de ska! Jag är nöjd och glad! Sitter i solen på förstutrappen i lä och njuter. Tänk om alla dagar kunde vara som den här.

Kramar!


Körigt

På väg hem igen. Kan inte säga att jag tyckte seminariet var värt, men nu är det iaf klart och jag är godkänd. 1/3 klart. Bara 2seminarier kvar innan denna termin är slut. Hur bra som helst.

Hämtade ut min matte-tenta idag också. Godkänd, men det visste jag väl redan. Lånade ut den till Veronika som ska skriva den snart. Hoppas bara att jag inte skrivit alltför oklara saker.

Snart hemma. Då ska jag fortsätta rensa rabatter och plugga. ;)

Bilder från igår. :)

Over and out.


På G

Kör mot Uppsala. ;)


Plugga

Duktiga jag sysslar med opponeringen. Blir lite ledsen när jag inser att tjejen vars arbete jag är diskutant på har glömt allt vad analys är och istället kört "den lätta vägen" och istället återgett intervjun. Hmm.. Jobbigt att lägga fram det för henne även om hon kommer ha tre dagar på sig att ändra. Men meeen, alla har ju inte skrivit B-uppsats för Marja Kuisma innan detta. Hihi

Dessutom har jag förberett dagens redovisning! Förstår ni?! Jag har förberett mig inför en redovisning. Det här kommer nog inte sluta så bra.

Jag ska plugga lite till nu, måste ju hitta på ett sätt att hjälpa tjejen utan analys i sitt arbete på något sätt. Hmm.. Sedan blir det lunch och tur till stan. Ikväll ska jag fortsätta med plugget. Fastän jag anser att jag är duktig idag så är det ju opponering i morgon så tiden är knapp. Att jag hinner är dock inget tvivel om. ;)

Återkommer!


Hmpf

Skön känsla när man får smssvar att seminariet börjar först 13.15. Inte okej att kliva upp sju då.

Därmed dags att fånga dagen. Eller iaf plugga lite såhär på sluttampen. Dvs få klart opponeringsunderlaget samt skriva ut reviderad studieplan och IUP för två elever. :)

Återkommer!


Uppe med tuppen

Jag har vaknat och försöker nu få igång kroppen. Lyssnar på peppande musik och genomför morgonrutiner. Det är lite frustrerande att jag inte vet vilket seminarium jag ska gå på idag 9.15-12.00 eller 13.15 till 16.00. Gissar på det senare eftersom jag åker in nu. Sådan tur tror jag inte att jag har att det är första seminariet, men allvarligt talat känns det lite skitsamma. Är det senare så pluggar jag lite och går ner på stan och strosar runt istället. Fin dag tror jag iaf på! ;)

Over and out.


Check!

Fixat iordning för morgondagens redovisning. Allt ligger på USB så det är bara att plugga in och köra i morgon!

Kycklingen blev en god middag och nu är det strax dags för sömn. Först lägga fram kläder inför i morgon bara. Tänkte med de orden meddela att jag tackar för mig för ikväll och smyger upp för trappen. Galet trött idag också (konstigt?! Nej inte det minsta!) så sömn blir bra. Dessutom är det upp tidigt som gäller.

Godnatt!


Gräsligt

Det blev grillad korv till lunch. Sedan tog jag en dusch och därefter satte jag mig att klippa gräset. Det tog drygt 2timmar. Men blir roligare med musik i lurarna. :)

Färdigklippt gräs. Dags för mat. Ikväll blir det kyckling. Den står i ugnen nu. Jag fortsätter rensa ute och har satt T på att fortsätta med växthuset tills det blir mat och kanske lite efter.

I morgon har jag seminarium. Att synliggöra elevers arbete handlar det om och är egentligen rakt av en redovisning. Powerpoint mestadels. Kommer bli långdraget men det kan inte hjälpas. Examinerande. :/ men tre seminarier sedan är det sooommarlov så jag borde verkligen inte klaga. Bara att satsa hårt nu!

Over and out.


Flytt

Idag flyttar pelargonerna ut i växthuset! För här ska städas och rensas och ärligt talat är det svårt med överfyllda fönster. Så nu börjar den riktiga sommarsäsongen!

T, Mart och Henkis satte upp takstolar på nya växthuset när jag var på Gotland. Dock är inget tak pålagt än så innan dess får vi trängas i gamla växthuset. Trångt men mysigt. :) Joey är med och leker också. Såå härligt med kombinationer av mina två stora intressen: djur och växter. <3

När flyttandet är klart så ska jag rensa jordgubbslanden och äta lunch tänker jag mig. Återstår att se hur mycket jag orkar. Händerna skakar och ryggen är stel. Som på en liten tant. Liknelsen är komplett när jag daltar med mina mårbackapelargoner och låter dem stanna i fönstret inne i ytterligare någon vecka tills nya växthuset står klart. Haha

Nu återgår jag dock till flytten. Tänk att lite krukor kan väga så mycket!

Återkommer!


Vaken?

Jag tror att jag är på väg att vakna. Det blev 13timmar sömn nästan. Behövligt. Dock behöver jag gå upp nu, men kroppen är trött och stel. Idag måste jag göra en underlag för opponering på en annan students Matematikundersökning. Dessutom behöver jag göra klart min redovisning till i morgon, inför ett examinerande seminarie. Och i eftermiddag är det föreläsning inför examensterminen.

Men jag lever iaf. Så ni vet.

Återkommer!


Mat och sömn

Nu har jag tillfredsställt behovet av mat. Håller på att somna också så det behovet kan nog räknas som uppfyllt inom kort. Ögonen verkligen ramlar igen. Helt slut. 5,5timme är påtok för lite sömn för en helg, men det är självvalt. Man måste ju få ut maximalt under sådana här turer och då räcker inte vakentiden till. Dessutom får jag ju sova nu så det är ingenting att bekymra sig över. Med dessa ord tänkte jag ta adjö för idag.

Natti natt!


Fungerande uppladdning

Äntligen går det att ladda upp bilder. Så här kommer det bästa från lördagen på Gotland! <3


Bildtest


Avgående

Tåget avgår precis i denna stund ifrån Sthlm central mot kära gamla Uppsala. Bara jag och Åsa kvar. Därmed är en hel dag av resande snart avslutad. Härligt värre.

En dusch och en bit mat skulle sitta fint. Längtar. :)

Over and out.


Uppvaknandet

Vaknade 5.13 efter ca 1,5timmes sömn. Fort som satan blev det påklädning och kontroll av packningen. Därefter begav vi oss med buss till färjan. Ombordstigning efter mycket om och men. Gruppincheckningar är nog det enda negativa med gruppresor, men det krävs för att man ska få rabatten.

Efter en nätt båtresa, med frukostbricka och lite sömn så blev det en liten promenad i solen i Oskarshamn. Lite väntan. Sedan buss vidare. Byte till tåg. Byte av tåg. Och nu sitter jag här. Framme i Sthlm om ungefär en timme.

Trött.

Finns så himla mycket mer att skriva och oavsett kommer jag aldrig kunna återge allt.

Underbar sammanhållning, trevliga människor, nya idéer, ny kunskap, vänner för livet, nya livserfarenheter, soliga minnen och en helt awsome resa till härliga stolta Gotland. Förälskelsen i ön är ett faktum. Haha

Nu ska jag sova en stund, äta mörk choklad och lyssna på Maskinen. Bra avslut! ;)

Massor med kramar!!


Solsken och glass

Efter att ha vandrat i botaniska drog vi oss in mot stadens kärna. Vandrade omkring längst vindlande smågator (bara uppförsbackar) tillsammans med våra två gotländska guider. Vi kikade på utsikten, ruiner och snygga klänningar (med betoning på en kitchig 60-tals kreation med prickar). Sedan blev det glass på glasscafét (saltlakrits och fläder/citron). Sedan begav vi oss tillbaka till Gustavsviks semesterby för mat (kycklingfilé, vinbärsgräddsås och stekt potatis) och utbildning.

Vi arbetade med att skriva kallelser, dagordningar och motioner. Sedan blev det en praktisk övning i att hålla årsmöte. Haha jag och min grupp: Anna, Linda, Jenny, Jenny och Malin bestämde att våran förening hette gråsuggornas vänner. De har tidigare sysslat med agility, putskurser, avelskvällar, utställningar och galtvisningar. Härligt påhitt! Jag höll på att skratta ihjäl mig. Vår motion handlade om att vi även skulle vilja hålla suggvisning. Helt spårat men så himla nyttigt och roligt! ;)

Sedan blev det middag; fläskfilé, getostbakadpotatis, vitlökssmör och grillad tomat. Absolut ingenting att klaga på vad gällande maten alltså.

Efter maten var det utbyte av erfarenheter samt kursutvärdering. Vi fick ut dokument som beskrev vilken kurs vi genomgått och sedan blev det snabbt ombyte innan strandhäng. Strandhäng med vin och ÅRETS FÖRSTA DOPP!!! Dvs jag, Åsa, Emma från Uppsala levererade! Faktiskt inte så kallt som man kunde tro. :)

Sedan blev det vin och tjejsnack i massor. Vilket såklart resulterade i en tur till Visby med taxi-Johan. Väl där hängde vi med säkerhetsinkastaren Jens, dj-Johnny, pinglan Natalie, Tusse och en rad andra roliga människor på surfers. Höll på att bli efterfest, jag var upp och smuttade rödvin men sedan ville flickorna hem. Förståligt. Så vi ringde Johan som kom på stört! Bjöd på resan och hälsade oss välkomna åter.

Vi smög in och gick och la oss.

Fortsätter i nästa inlägg....


Gotlands botaniska

På lördagsförmiddagen promenerade vi runt i Visby. Efter turisttåget alltså, men det har ni redan sett bilder på. ;)

Jag fick habegär av rosa tulpaner och murgröna, men det fanns även odlingar av nässlor och maskrosor(!). Här kommer därmed ett urval av alla fina blommor därifrån (när det väl går att lägga upp bilder. Morr..)

Återkommer!


Problem med bloggappen

Igår hade jag osannolikt mycket problem med blogg.se-appen vilket var förödande eftersom jag har jättemycket fina bilder!! Helt klart förälskad i Gotland nu. ;)

Tar det lite i taget så inte appen fallerar igen. Har lyckats ominstallera. :)

Sitter på tåget nu iaf. Med bästa tjejerna Åsa och Emma.

Kramar!


Tågturen bilder


Turisttåg

Snart åker vi. Återkommer med fler bilder efter turen. :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170148.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170773.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170773.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170773.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170773.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170773.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170773.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170773.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170773.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170806.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170806.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170806.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170806.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170829.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170829.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170834.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203170834.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203171210.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203171251.jpg" class="image">


Mot frukost

Oförskämt pigg och fräsch men aningen vinglig är dagens status. :)

Nu ska vi dra oss mot frukosten.

Återkommer!


Gutten morgen

Solsken. Fyra timmar sömn och nu är jag redo att fånga dagen. Love it! ;)

Godmorgon


Ett godnatt

Godnatt därute. Nu är vi tillbaka på gustavsvik semesterby. Vi lärde känna ordningsvakten Jens, dj Johnny, taxiJohan och en mängd andra trevliga människor. ;) undrar bara hur jag ska orka upp i morgon. Haha senare problem.

Godnatt godnatt!


Surfers?

Haha synonym surdeg. ;)


Live från Gotland

Musik!!


Oooups

Blev visst utgång i Visby! <3


Strandpromenad

Vi skulle till Visby men hamnade här. Bra avslut på dag ett. Eller? Haha

Utbildningen var bra. Vet mer om stadgarna och har kört lite teambuilding. Mys!

Kramar!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203124599.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203124599.jpg" class="image">


Gustavsviks semesterby

Framme. Bäddat och installerat mig i bröllopssviten med Emma. <3
Fler bilder väntas garanterat!

Kramar!


Busstur


På bussen

Rullar från hamnen mot Gustavsviks semesterby(?) för utbildning och boende idag/inatt. Det här kommer bli awsome! Fint väder, trevliga brudar och Gotland liksom. Haha

Återkommer!


Soldäck

Inte så mycket sol, men vi hittade ett varmt golv så det gick bra ändå. ;)

Kramar!


Båtresa

Nu är vi på Gotland. Resan har gått bra och vi har åkt båt från Nynäshamn. På båten åt vi lax med räksås och potatis samt fick i oss en slurk kaffe. :)

Återkommer!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203064715.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203065527.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203065550.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203065563.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203065571.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_203065608.jpg" class="image">


Gotlandsresan startar

Nu är vi på g. Lämnar Sthlm med buss mot Nynäshamn. Jag och Emma är taggade! ;)

Vi får se var det här slutar. ;)
Återkommer!


Alarm

Alarmet på telefonen ringde för 43minuter sedan för första gången. Nu är jag uppe. Känner mig mer död än levande, men det är fint väder och idag åker jag till Gotland! :)

Jag blir borta till söndag så vem vet vad T kommer hitta på här på hemmaplan? För att inte tala om hur mycket saker och ting kommer förändras i naturen, det går ju så himla fort här på vårkanten.

Ska försöka uppdatera så ofta tid och möjlighet finns.

Återkommer!
Godmorgon!


Gräsklipp och goda nyheter

Jag har precis tillbringat ca. 2 timmar på vår åkgräsklippare. Årets första klippning och det känns bra trots min gräsallergi. :)

Plockat femhundrasjuttiofem fästningar på J-katterna (Jim och Joey). Och lyssnat på massa bra musik idag! Städat lite också. Så jag är nöjd med dagen. Grillen är dessutom igång och efter maten ska jag packa och duscha, sedan är det bara sömn kvar innan jag och tre härliga brudar från Uppsala-området åker mot Gotland! :)

Jo, bra nyheter också. Veronica skickade sms och berättade hur bra mitt pm var. Tack igen! Med risk för att folk tror att jag är galen; saknar Marja och gillar att jag gått "den hårda skolan" vad gällande vetenskapligt skrivande. ;)

Over and out.


Gofika

Kaffe, morotskaka, gyllene tider och soool på trappen. <3


Pyssel

Ledig Torsdag <3 dessutom har jag betat hästarna, flyttat påskliljelökar, räknat på virkesåtgång och bestämt saker. Haha bra dag alltså. Och snart blir det inomhuspicknick och växtpill. Inte blir det sämre av att det ligger vildsvin i marinad som ska på grillen ikväll och att Gotland väntar i morgon. ;)

På minussidan så blir det en kanin mindre här i helgen. Jag drömde att Blenda dog. Inte okej. Men hon står i hagen iaf. Kan kanske vara ett resultat av hur jävlig hon varit i veckan mot T (han har både blivit sparkad och trampad av henne). Dessutom uppdagades det att Nice sprungit runt rätt mycket i trädgården i vintras = stora hål i gräsmattan. Syns när man klippet gräset. Hmm.. Inte bra. Men man får stå ut om man ska ha djur. Liv, död och oväntade saker får man räkna med.

Längtar till nästa helg! Då väntar överraskning... ;)

Over and out.


Glömt men inte försvunnet

Jag träffade min gamla SO lärare idag också som jag hade på högstadiet. Roligt och spännande möte med tanke på att jag valt att utbilda mig till lärare också!

Jag har precis avslutat middagen. En snabb wok, så ingenting att skryta om men det mättade magen. Dessutom har eftermiddagen bestått av egentid med skummbad och bra musik. Annars har det inte hänt mycket.

Nu blir det film och relax i soffan. :)

Kramar!


Skolans dag

Tre examinerande seminarier sedan är den här terminen över. Kung!! Dessutom är alla uppgifter färdigskrivna, så jag behöver inte ens bekymra mig. Idag är det bara jag i fokus nu när jag kommer innanför dörren här hemma. Långt bad, hårinpackning, manikyr och massa kroppskräm är en idé, men frågan är om jag orkar uppför trappen.

André från idol var på besök i skolan där jag gjort min praktik. Han spelade och sjöng några låtar och sedan skrev han autografer. Under hela uppträdandet stod jag med ett av mina "gamla" förskolebarn på armen = skakade så mycket i armen under AE-mötet att jag knappt kunde få upp kaffemuggen till munnen. Dålig styrka i armarna alternativt tungt barn. Lite träning blev det iaf. Träffade dessutom min f.d. jobbarkompis Jessica som var där med sina barn. Superroligt att ses igen! Det måste vi göra oftare!

Avslutningskramar från eleverna, arbetslaget och min handledare blev det såklart. Dessutom fick jag biobiljetter av skolledningen för att jag ställer upp och hoppar in när min handledare haft möten osv. Jag är väl uppenbart att lita på, dessutom är jag säker på att de kommer sakna mig. Många av barnen skrek rätt ut när jag sa att idag var sista dagen. Som tur är ligger förskolan precis bredvid, så jag kommer kunna hälsa på. Tur.

Återkommer!


Slutpraktiserat för denna gång.

På väg hem efter en dag fylld av lustiga aktiviteter: småstjärnor, stafetter, fotbollsturneringar, ansiktsmålning och grupplekar. Dessutom besök av en hemlig gäst: Idol-André. :) barnen älskade den här dagen. Dessutom fick vi hamburgare och glass.

Åker hemåt nu. Sista praktikdagen är slut för denna termin.

Over and out.


Grillar

Fick en impuls att jag skulle grilla korv. Så nu står jag här i solen helt solo och fixar middagen på grillen. Bra initiativ men lite ensamt. :/

Kramar!


Klar?

Matematik PM:et är officiellt klart. Tack Veronika som korrekturläste idag!

Jag har bakat två(!) morotskakor som står och svalnar på spisen. Står i solen invid mitt halvfärdiga nya växthus och blickar ut över de grönskande hagarna. I kjol och linne! Det blåser lite, men det gör mer att man slipper insekter än att det kyler. Hur härligt som helst!

Strax ska jag laga middag (undrar om det kanske får bli korv eller kräftwok idag?) och när den är intagen blir det till att skriva IUP. Räknar kallt med att vara klar absolut senast i morgonkväll.

Note to myself: kom nu ihåg att skicka in PM:et!

Over and out.


Sammanbrott.

Får sammanbrott på hotmail. Igen.


Sysselsättning

Sitter och filar på det sista av matte-undersökningen. Tänkte att jag skulle skick in den idag. Sedan har jag planer på att baka morotskaka till AE i morgon. Sista dagen blir det ju, så lite extra ska det allt vara. Kommer vara ett jäkla stohej dock eftersom det är skolans dag också.

Lyckades skriva nya språket lyfter samt fotografera sista tre bilderna från klassrummet idag till min dokumentationsuppgift. Enbart IUP kvar och sedan är allt som ska lämnas in färdigt. :) bara seminarier nästa vecka och sedan är den här terminen över. Verkar ha gått rätt bra trots allt jag fick höra innan om hur svårt dittan och dattan skulle vara. Jovisst, det har varit mycket. Speciellt senaste månaderna, men det är inte helt enkelt sedan när man är färdigutbildad heller.

Over and out.


Lunchlåda

Jag har precis ätit matlådan. I personalrummet. Min näst sista dag. Förmiddagen har bestått av gästspel i en annan 3:a och musik (jag kan flyga till mars och tillbaka, bygga en egen tidsmaskin, baka världens godaste kaka, bli bästa vän med en blå pingvin. Springa genom en hel öken, hoppa över en rykande vulkan, dansa hela natten med spöken...).

I eftermiddag ska jag ordna IUP och nya språket lyfter. Sedan blir det handledarträff och allra sist hemgång.

Note to myself: skicka in matte-undersökningen.

Over and out.


Färdig?

Jag har skrivit klart pm:et nu. Tror jag? Hade 58ord för mycket och det skulle benhårt max 2000ord. Men nu ligger jag på 1997 efter hård nedskärning. Hur väljer man bort när allt känns viktigt liksom? Hmm.. Anyway, jag ligger i sängen nu. Mobilen dog (kör konstgjord andning genom laddkabeln nu) men det gör ingenting för nu tänker jag strax sluta ögonen. T är inte ens hemma än och det blåser så hårt ute att jag funderar på om huset kommer ramla snart. För att inte tala om växthuset som enbart har väggar och inget tak!

Började planera morgondagen också. Har lagt fram kläder, packat väskan och bestämt vad jag måste hinna (fotografera väggarna, skriva IUP och ha bildlektion) med också. Känns som att det är hur mycket som helst just nu, även om sommarlovet börjar om två veckor. Wtf liksom, var tar tiden vägen?

Nej, sömnen nästa blir det nu. Är så trött att jag knappt kan stava ju. Haha

Godnatt!


Genomförande av...

Jag har vilat och skrivit ytterst lite på PM:et. Just nu har jag kommit på att jag ska laga mat. Någonting som liknar thaigryta och ris. Jag använde mig av allt möjligt som jag hittade i kylskåpet. Spännande smakkombinationer med bogblad och kokosmjölk. Vardagsimprovisation! ;)

Kusin ringde och försökte få med mig på kryss i helgen, men jag ska ju till Gotland. Bra initiativ men för sent. Är man bokad så är man. Läste dock igenom schemat och insåg att jag bara får några timmar i Visby och att vi ska åka från boendet klockan 5(!!) på söndagen. Oj vad det kommer bli kämpigt. :/ men roligt som tusan ska vi ha! ;)

Over and out.


Planeringsfas

Dricker fruktjuice, lyssnar på den svenska björnstammen och planerar veckan. Finns så mycket jag måste hinna! Sista dagarna på praktiken = avsluta uppgifter och undervisningsserier. Dessutom ska jag ju med SBS till Gotland i helgen. Och måndagen därefter är det info för oss som ska läsa examensterminen nästa termin. Helt fullt upp alltså. Känns skönt att det är sommarlov om två veckor, men samtidigt ganska trist att jag inte ordnat jobb. Fast jobb lär jag ju ha ändå men.. Ändå.

Tänk att det finns så mycket som ska planeras när jag ska börja plugga. Alltid finns det mer intressanta saker. Som att sova, planera, vattna blommor osv. Men snart ska jag mig allt ta mig an det. Funkar inte att dra på det, jag vill ju vara klar! Kommer nog bli inom kort också. ;)

Kramar!


Soffkollaps

Kom hem och kollapsade sedan i soffan. Jag vet inte varför, men jag är bara helt slut. Lite vila, ett kokt ägg och sedan blir det plugg. Jag vill nog faktiskt försöka bli klar med allt idag. Vore så skönt att slippa stressen i morgon!

Återkommer!


Sista veckan

Jag sitter i klassrummet och jobbar med matematikundersökningen. Den ska skickas in i morgon kväll senast. Så det känns bra att det mesta är skrivet. Faktiskt måste jag nog sålla lite för den får max vara 2000ord och jag har redan 1945ord.. Och allt är ju inte klart.

Idag blir det mest skrivande och minst lektioner. Jag ska sitta efter och skriva IUP också så det är inte någon latsida direkt.

Oj vad det blåser ute! Hoppas inte växthuset blåser omkull.

Kramar!


Godnatt då?

Jag har duschat. Sett på värdelös film (fast jag trodde den skulle bli bra, men den kom liksom aldrig dit)... Och nu ligger jag i sängen. I morgon kommer bli en sjukt intensiv dag. Massa IUP och nya språket lyfter i skolan och sedan matematik-pm-skrivande hemma. Kom fram till att det nog är lika bra att jag gör klart i morgon eller senast tisdag och skickar in. Lär ju inte ha tid mitt på onsdag dag. :/

I övrigt inte mycket nytt under solen. Den nya spisen funkar dåligt. Hälften av funktionerna tycks fungera dåligt. :/ måste nog kolla upp om det är värt alls att ha kvar den. Har lika gärna den gamla trogna om det ska vara på det viset!

Räknade på det här med virkesåtgången till bygget av tak. Jag kommer vara halvt om halvt ruinerad när det blir klart. :/ går nog åt minst lika mycket virke till. Galenskap. Men nog blir det riktigt fint när det är klart!

Nej, sömn var det prat om. Klockan är över tio och jag ska upp sex. Gäsp! Och då är det ändå bara måndag i morgon. :/

Natti natt!


Bästa

Kall cider. Påskliljor på bordet. Maten i ugnen. Hästarna i hagen. Bra film på tv:n. Soffläge.

Good stuff!

Återkommer!


Fin dag

Idag har varit en riktigt fin dag. Merparten av fönstren är uppe och allt är klart för takstolar. :)

I övrigt har vi inte hunnit så mycket på gården idag utan det mesta fick bero. Ibland måste man hålla fokus på en sak i taget och just nu är den saken växthusbygget.

Ikväll blir det karré i bit tillagad i ugnen med yoghurt-dressing och ungsrotsaker. Smaskens! Men resterande kvällen tillbringas nog i soffan. För i morgon är det måndag igen.

Over and out.


Idag

Jag, T och Henkis har kämpat på med växthuset sedan kl. 8.30 imorse. Jag var iväg och handlade korv och grillade lite men i övrigt har all tid lagts på att få dit fönster. Eller jo, killarna bar ut vår gamla spis och satte in den nya också. Men utöver det så är det växthuset som har varit i fokus. Därav har jag inte hunnit blogga! Men oj så fint det kommer bli! Ser redan framför mig alla prunkande pelargoner, ett litet bord med stolar och såklart planteringsbordet. Det kommer bli såå bra! :D

Just nu har jag tagit paus för att koka kaffe. Men vi ska upp åtminstone till takstolarna idag. Håller vädret sig och det inte blir för sent så kanske de också kommer på plats. Hoppas!!

Over and out.


Avvikelse

Hamnade i Gävle av alla ställen. Mitt i en cruiseing med flashiga gamla (merparten iaf) bilar. Åkte vilse men är på rätt spår nu igen. Så nu rullar det äntligen hemåt. Trött som få. Men vilken rolig dag det blev tillsist!

I morgon är målet att få fast själva fönstren i växthuset. Tveksamt om vi hinner takstolar, men vi har iaf inte köpt något tak än så det kan få dröja till nästa helg. Då blir T och Henkis själva med bygget för då drar jag till Gotland (av alla ställen) på ungdomsledarkurs med blå stjärnan. Ska bli superroligt och jag är redan taggad till tusen! ;)

Men ikväll händer nog bara middag, film och sänggång. Gäsp!

Återkommer!


Styr hemåt

Nu är vi på väg hem igen. Måste styra upp middag för magarna skriker. Åker över vatten och solen skiner nästan fram mellan molnen. Hade det inte varit lätt kyligt hade jag tagit det för sommar.

När vi kom blev det bus och när vi åkte låg valparna i en enda stor hög och sov. Små, söta och trötta. Kan dock förstå att de påfrestar sin matte när de lever om. Ingens tår satt säkra och de tuggade på allt(!). Inte går det att fota dem heller som de far runt. Men när de sover vill jag gärna ha hem allesammans. I sängen helst. Och bara ligga och mysa med deras stora tassar, runda magar och långa öron. Sååå himla underbara små krabater!

Over and out.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_202284629.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_202284716.jpg" class="image">


Countryside

Ute och åker som sagt. Man vet aldrig riktigt var man hamnar...


Återigen

På väg igen. Alltid detta bilrullande. Känns bra dock. Resa med mål. Men innan målet - shopping. :)

Återkommer!


Färdigpluggat för nu!

Nu ger jag upp en stund. Ska åka och handla, men innan dess blir det kaffebesök av Henkis och Dessie. Hoppas på att få träffa Bonny!! <3

T kom hem nyss också.

Over and out.


Mer plugg

Fick en liten aha-upplevelse när jag insåg att matematik-undersökningen ska vara klar och inskickad senast onsdag kl. 12! Galenskap! Tur att jag skrivit klart hälften redan. Så den andra hälften sysslar jag med att skriva klart just nu. Vore ju bra att bli klar redan idag. Men föga troligt. :/

Per var förbi också och lämnade avmaskningsmedel till Nice. Blenda var i det yttersta parasitfri även i år. Så en avmaskning av tjockisen är allt som ska till i år. :) spelar ingen roll, älskar dem ju båda, men det är rätt intressant att Nice alltid har mask och Blenda nästan aldrig har. Hmm..

För att återgå till pluggandet så tänkte jag meddela att de övriga tre uppgifterna som ska in nästnästa vecka också är så gott som klara. Bra flyt nu!

Ska iväg och handla när T kommer hem. Sedan blir det till att besöka bekanta med vooolpisar. <3

Men först mer plugg.

Kramar!


Plugg

Förmodligen bland de mest teoretiska lördagsförmiddagar jag haft i mitt liv. Jag har pluggat i flera timmar och har fått massor gjort! Duktiga jag!

Nu är det dock lunchrast. Kycklingwraps är inte helt fel. :)

Kramar!


Wake up

Varit vaken i nästan en timme. Hjälpt T med staket ute, druckit kaffe och planerat sommaren. Känner på mig att den kommer vara över alltför fort.

Just i detta nu lägger jag över telefonbilder till externa hårddisken. Och tvättar handdukar. Och dricker kanelkaffe. <3 När det är klart så ska jag plugga. Kul lördagsnöje! Men det är klart, görs det inte nu så måste jag sitta vareviga kväll fram till onsdag. Så nu gäller det att ta vara på tiden. Sålänge det regnar iaf, för då kan man inte vara ute och bygga växthus!

Over and out.


Äntligen.

Klockan är efter 22 och äääntligen börjar vi rulla hemåt. En gång var jag i Uppsala två gånger. Trött som en gnu men oj så trevligt jag haft. Nu på runda två till Uppsala fick vi med Åsa. Det resulterade i asgarv hela vägen in till Uppsala. <3 du gör min kväll hjärtat!

Men nu är vi åter på väg hem alltså. Väl hemma blir det nattning av hästarna och sedan bums i säng. Massor att göra imorgon! Återkommer om det.

Over and out.


Kycklingtacos

Sitter i kökssoffan. Jag har ordnat kyckling som står i ugnen. Snart blir det middag; kycklingtacos. Jag är vrålhungrig och har i ren desperation misslyckats med guaccamolen. Mycket för att det (hör och häpna!) inte fanns någon vitlök hemma! Jag menar, hur kan man leva utan vitlök?! Jaja, det är som det är.

T har lastat ur lastbilen och nu är det bara en vända till stan kvar för idag. Man får se till det lilla.

I morgon blir det full fart igen. Alltid späckat schema. :)

Kramar!


Alltid på väg.

Styr lastbilen hemåt. Hungrig! Grillad kyckling i kassen och cider. Skruv, brickor och borr i en annan. Virke och vitvaror på flaket. Fullastat med andra ord.

Middag. Urlastning/urkastning. Sedan bär det av igen. Det blir nog en sen kväll ikväll.

Kramar


Virkesköp

På byggmax. I regnet. Har köpt skruv för tusentals kronor typ. Nu ska här handlas virke. Impregnerat. 45 x 95. Tjugoen brädor ska vi ha är det tänkt. Ungefär hundra meter. Galenskap. I regnet. Varför kan det inte sluta regna?

Sedan beger vi oss hemåt. Jag längtar redan. Ikväll blir det tacos och mys i soffan. Orkar nog inget annat...

Over and out.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_202147064.jpg" class="image">


Kaffe m.m.

Åker strax hemifrån. Alltid på väg någonstans. Kaffet är urdrucket, det blev med en sked blåbär-vaniljglass eftersom svart kaffe inte faller mig i smaken. Måste dock erkänna att tillochmed svart är aningen godare. Klarar knappast sött kaffe. Inte min grej.

Bjuder på en bild av kaffet. Hmm..

Over and out.


Hemma igen

Hemma. Soffläge. Väntar på T. Sedan ska vi till stan och göra de saker jag skrivit hundrafemtioelva gånger här i bloggen (ungefär). Dvs hämta spis, diskmaskin och handla virke till växthusbygget + lite andra nödvändiga saker till samma bygge. Men först kaffe alltså. Bryggaren puttrar och jag inser att det inte finns någon mjölk hemma. :( kanske man borde ta med kaffet och handla mjölk på vägen? Oavsett så blir det nog snart dags att åka.

Magen kurrar men jag vet inte varför. Kaffesug?

I skolan planerade jag mina tre återstående dagar av denna praktikperiod. Jag kommer nog inte hinna undervisa så mycket, men jag lär ju hinna göra klart mina inlämningsuppgifter iaf. Kommer verkligen sakna barnen! Tur att skolan ligger nära mitt jobb så vi kommer ses då och då iaf.

Kramar!


Bilkörning

På väg hem i regnet. Kaffe och sedan bär det av in till Uppsala.

Återkommer!


Lunchat

Nu har jag ätit lunch. Mörkt i petsonalrummet. Ingen vill tända lampan.

Dikt-lektionen gick bra. Eleverna fick öva på att läsa dikter högt. Öva retorik helt enkelt. Lite läskigt, lite roligt och mycket lärorikt. :)

Återkommer!


I skolan

Min sista fredag på denna praktik. Lite sorgligt nästan. Jag har hållit nationellt prov i matematik med några elever och snart kommer hela klassen in från rast och ska öva på artikulation och presentation av dikter. Liten aning improviserat, men sådant är jag bra på.

I eftermiddag bär det av till Uppsala.

Hinner inte blogga, måste jobba!

Kramar!


RE: läggdags

Skrev ett jättelångt inlägg igår. Sedan gick det inte att posta. När jag försökte på nytt la hela internetuppkopplingen ner. Så jag la mig ner och sov. Hmm.. Bifogar därav inlägget nu:


"Tidigt. Jag vet meeen jag ska upp tidigt i morgon. Vill vara fräsch och pigg inför veckans sista skoldag. Så därav blir det sängen strax.

Jag har i eftermiddag hunnit med att pyssla om samtliga av mina blommor samt tvätta upp all smutstvätt ur tvättkorgarna. Samt städa av köket. Inte jätteproduktivt men vad gör man när det börjar regna?

I morgon ska jag, förutom att hålla nationellt prov i matematik och undervisa i en rad andra ämnen, dessutom åka till Uppsala och köpa tryckt impregnerat virke. "På köpet" (alltså när vi ändå ska in och snurra i stan med lastbil) så ska det plockas upp en nästan ny diskmaskin. Och som att det inte är nog så hämtar vi även en nästan ny spis. Alltså får vi troligen en liten uppfräschning i köket snart. ;)

Nyss ringde en telefonförsäljare till mig från dentali som tydligen firar fyra år (?). Därför ville hon såklart bjuda på både det ena och det andra. Tyvärr hade hon dålig koll på vad hon pratade om. Dåligt påläst (?) så hon fick inget sålt till mig. Tyvärr.

Nej, nu tackar jag för mig för idag.

Godnatt! Godnatt!"


Inte roligt

Pysslar om mina blommor. Det märks direkt om jag haft mycket att göra en vecka. Alltid är det någon liten tvåbladsgrodd som stryker med. Kanske är mina växter för vana att jag alltid är där och curlar med vattenkanna och plockar bort vissnande blad? Längtar till växthussäsongen drar igång på riktigt så jag kan få ut dem ur fönstren. Då kan man blaska vatten och spilla jord bäst sjutton man vill. Okej att ha tankarna på annat håll vill säga.

Blev förbannad nyss också. T åkte in till en lokal byggvaruhandel för att köpa impregnerat virke. Johejdu! Totalt skulle det gå på 600kr mer där än att åka till Uppsala med bil och släp. Dålig research av T och dåligt att priset skiljer så mycket. :( inget virke idag = inget byggande i morgon = värdelöst. Jag vill göra nu nu NU!

Lite lättar det upp när jag ser att bägge mina fina millifields rose-pelargoner både tagit sig och är på gång att blomma!! Gillar't! <3

Over and out.


Ingen rast och ingen ro

Uppe igen. Går ju inte att ligga och lata sig mitt på dagen. T är hemma nu och han gör ekonomisk kalkyl och jag gör beräkning av virkesåtgång. Går sådär för mig. Svårt att veta exakt utan att veta hur lutningen på taket kommer bli. :/ klurigt. Tur för mig att jag har kreativt matematiskt resonemang aktualiserat. Haha

Återkommer!


Powernap

Ligger i sängen och lyssnar på gyllene tider. Vill egentligen vara ute men är så pass resonlig att jag förstår att om jag vilar nu så orkar jag mer sen. Om jag nu lyckas komma till ro? Känns dock som att vila behövs. Skönt att det är torsdag idag. Alltså fredag i morgon. Jag har dock inte planerna för helgen helt klara. Men det SKA inkludera mer växthusbyggande! Så det så! Fast väderprognosen säger regn. Men den säger 18plus idag också och det vet jag inte om jag behagar tro på.

Kramar!


Oväntat

Jag kom hem för en stund sedan. Solen sken/skiner. På trappen låg två tjocka gröna kuvert. Det såg ut som paket. Och de var adresserade till mig. Härliga tider! Alltså har min Virginia Andrews serie kommit! ;) och det var minsann alldeles sant! För när jag öppnade låg där fem ganska tjocka, lite nötta och definitivt gulnande böcker med hårda fina omslag. Sommarens lektyr är därmed fixad! Enda problemet är att de räcker kanske max två veckor. Tre om jag drar ut på det. Och sommaren kommer ju bli längre än så. Men man kanske får begränsa sig till regniga dagar? Eller köpa nästa serie också? Det kan ju vara en idé. ;)

Åt iaf lite lunch och nu är det dags för powernap tror jag. Åt inte på skolan idag utan rättade böcker istället. Tjugofem matteböcker, tolv svenskaböcker, fyra extraböcker i svenska och minst lika många i matte. Tänk vilken duktig student jag kan vara. :P men nu har jag huvudvärk. Som det blir ibland när lunchen dröjer för länge. T kommer hem om en timme ungefär så tills dess tar jag nog och vilar. Sedan ska det räknas åtgång på virke och pengar. Handla hinner vi nog därefter innan det är dags för middag och lektionsplanering. Alltid fullt upp.

Återkommer!


Tidig

Rullar hemåt. Tidigt avslut idag eftersom barnen har idrott i eftermiddag. Skönt. Hoppas på att kunna handla virke idag. Till växthuset såklart.

Over and out.


Trevlans

Sitter i personalrummet och pratar om öppettider. Har haft svenska med barnen idag och snart blir det mer svenska + matte. Sedan slutar jag. Lugnt och skönt! ;)

Sedan ska jag hem och räkna på virkesåtgång. Samt planera lyriklektion.

Återkommer!


Fönsterinventering

Här inventeras det fönster för fullt. Fina grejer med spröjs och allt. Tack Karin!

Kramar!


Trötter

Hemma. Trött som rubriken antyder. Tankade på vägen hem så jag slipper det imorgon. Ska äta middag strax. Kyckling + ris. Sedan blir det nog stillasittande aktivitet. Kanske planera fredagens lyriklektion?

Jag höll en mycket inspirerande lektion idag om skuggningstekniker i bild. Samtliga elever jobbade på under lågt sorl och producerade bilder med olika skuggningsprinciper och olika dimensioner. Underbart att se hur en tredjeklassare kan tillägna sig den kunskapen. Fantastiskt! Eventuellt ska jag få gästspela som bildlärare i parallellklassen också då deras lärare tände till på mitt lektionsupplägg. Roligt också med uppskattning.

Nu är maten klar!
Återkommer!


Kaffe <3

Sitter i personalrummet nu. Lunch blev kycklinggratäng och salladsbuffé. Och nu är det alltså kaffe som gäller <3

Superwomen Ida lyckades lyssna igenom nästan alla 25elevers läsläxa på en lektion. Trots att det borde tagit hela dagen. Och nu återstår bara lyrik-lektion och bildlektion. Båda mycket väl genomplanerade av undertecknad. ;)

Over and out.


Även denna dag

I klassrummet. Barnen har rast och jag förbereder lektionen. Innan rasten var vi till biblioteket (såg syster A på vägen) och lånade böcker. Dessutom hann jag prata med barnen om skönlitteratur och varför man ska läsa det också. Snart har vi värdegrundslektion. Då är jag ensam vuxen i klassrummet.

Over and out.

Längtar till ikväll.


Kvällstankar

Strax dags att ge upp för idag. Orkade inte ut något mer idag. Så det återstår bara en dusch och sedan blir det till att krypa i säng. Tittade dock klart på western-filmen och åt bogbladsstek + grönsaker till middag.

Har idag än en gång fått aha-upplevelser vad gällande mitt liv. Tänker på hur mycket jag har på gång varje dag: studierna, jobbet, hemma-projekten, djuren, blå stjärnan, alla relationer till släkt, vänner och bekanta samt de övriga passionerna i mitt liv: växterna och litteraturen. Låter äckligt klychigt men faktiskt. Är lite imponerande att man kan ha så mycket i huvudet, trots att så mycket hör ihop. Men det är självvalt såklart. Allt blir lugnare när sommaren kommer. Mycket nya saker att ta hänsyn till och spinna sitt liv kring, men också mer tid att rida, promenera, pyssla och ägna sig åt vad som för stunden intresserar. Foto till exempel. Jag har lagt kameran på hyllan just nu, för den har låg prioritet. Köpte nya Virginia Andrews böcker i helgen som borde komma med posten vilken dag som helst. Min sommarlektyr är ordnad. Kan läsa hennes böcker om och om igen. Och som sagt, om tre veckor väntar en överraskning som kommer ta mycket tid också i sommar. Ingen brist på sysselsättning alltså.

Saknar dock min Sara! Du och jag i helgen? Hoppas det! <3

Nej, ingen tid för mer reflektion ikväll. Dags att göra sig redo för sängen. Imorgon är en ny dag.

Godnatt!


Slut för idag

Håller på med middagen. Slutstängslat för idag. Orkar inte mer och vill egentligen sova, men lite mat i magen lär man väl ha.

Ligger i soffan och tittar på en western-film. Lite lagom om man har dåligt fokus. Funderar över morgondagen. Biblioteksbesök, värdegrund, svenska, mer svenska och sist bild. Ganska mycket att pyssla med, men det ska nog gå bra.

Återkommer!


Inhägnande

Ute i det sköna gröna. Inga mygg och soool! <3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_201766645.jpg" class="image">


Påbörjar årets hagar

Kaffe intaget och traktorn utkörd med stolpar i hagen. Härmed inleds årets stolpnings bravader. Hästarna vill ha en ny sommarhage för att minska betestrycket. Så vad gör man? Man tar slägga och spett och promenerar ut på sin ännu oinhägnade mark och gör slag i saken. Fint väder är det än och inte alltför mycket mygg. Idealiska förutsättningar. Bara att sätta igång och hoppas på mycket liten/ingen kontakt med fästningar och ormar. Önska oss lycka till! ;)

Over and out.


På vägen

Kör hemåt nu. Ska hägna in ytterligare en sommarhage till mina älskade ponniesar idag. ;) varmt, tungt och tröttsamt jobb dock. Speciellt som jag redan är trött av pollen och potentiell förkylning. :/

Kramar


Skoldagen avslutad

Fint att min första dag som "klasslärare" inkluderade en lektion. Halvklass dessutom. Men bra blev det iaf. Svensklektion med tema dikter. Idag skrev vi Jag-dikter. :)

Nu ska jag rätta lite böcker och förbereda morgondagens lektioner. Måste verkligen hitta listan med allas biblioteksböcker. Hmm.. Så full fart nu.

Kramar!


Så blev det

Godmorgon.

Igår somnade jag kvart över sju. Jag tror att jag var helt utslagen eftersom jag sov till för en halvtimme sedan. Fortfarande trött. :/ men idag är en ny dag. Jag ska gå på musikal, undersöka kontrollmetoder inom matematik samt hålla en lektion i Svenska.

Men först frukost!

Over and out.


Justdet

Jag har haft så mycket för mig idag att jag inte hunnit blogga. Frånsett bilderna från den lilla spontana picknicken i hagen bland vitsipporna vill säga.

Idag har jag varit i praktikskolan. Jag har haft lärarbesök, vilket gick strålande. Jag höll en lektion i matematik som blev både rolig och utmanande för barnen. Båda lärarbesöken är därmed godkända! ;) Sedan hade jag fler lektioner i svenska bland annat.

Från och med imorgon är jag ensam klasslärare i ett par dagar, min handledare ska iväg. Men det ska nog gå bra. :) jag har planerat alla veckans lektioner idag, utom en som ska innehålla poesi. I övrigt är det som sagt klart så det är bara att köra på. Tycker faktiskt att det ska bli lite spännande att ha en "egen" klass. Om än bara för några dagar just nu.

Over and out.


Måndagspicknick

Mys i solen livar upp min måndag.

Vattenmelon, fågelsång och gevärsskott. Härligt med vår!! <3

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_201626779.jpg" class="image">


Bilder från idag.

Förutom hästbete, murning, promenad i hagarna bland vitsipporna och pyssel med husdjuren så har jag sått sallad, rädisor, morötter, dill, solrosor, ringblommor och satt potatis. Inte illa på en söndag.

Och imorgon är det alltså måndag. Lärarbesök och massa planering inför veckan. Jag ska nämligen "ta över" klassledarskapet i flera dagar. Helt själv. Men jag är inte det minsta orolig. Det kommer gå fint är jag säker på!

Ligger i sängen nu. Dags att säga godnatt till den här dagen. Tog mig ett långt varmt bad nyss. Förkylningsreta i halsen, men det har jag inte tid med! Så det så!

Natti natt!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_201533795.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_201533795.jpg" class="image">


Söndagsfika

Per har varit här och plockat upp bajspåsarna. Alltså hästarnas bajs som ska in för provtagning inför eventuell avmaskning.

Just nu fikar jag, T och Henkis. Dricker kaffe och diskuterar fortsättningen på växthusbygget. Jag hittade mina gamla ritningar också. Ganska mycket som inte stämmer, för man kommer ju på mer och mer hela tiden. Det börjar bli dags för fönsterinventering. Har ju gott och väl så det räcker eftersom Karin donerade sina gamla fönster förra sommaren. Men vilka ska sitta vart? Det är vad som behöver bestämmas.

Återkommer!


Murningen dag 2

Nu är det klart. Muren till mitt "nya" växthus är klar. Ett steg närmare att kunna ta det i bruk. Vi hoppas vara klara innan midsommar. Vore härligt att kunna sitta där då och äta sill och njuta av sommaren. :)

Tänk att det snart är sommar. Och att jag får "sommarlov" om tre veckor. Det känns helt sjukt. Som jag längtar!

Jag har ingen aning om vad som sker resterande av idag, men jag kan gissa att det blir en hel del vila. Imorgon är det ju måndag igen. Därmed också lärarbesök. Jag är inte fullt lika nervös denna gång, men visst hoppas jag att barnen ska sköta sig och att jag ska förklara tydligt och bra så de förstår. Hmm.. Alltid lika intressant med en ny person som tittar på när man undervisar.

Kramar!


Nu vill den

Täckningen vill säga. Så jag kan ladda upp bilder från igår!

Godmorgon förresten. Jag väcktes vid 7-tiden och snart är det dags att mura. Jag måste komma ihåg att plocka ihop bajs från hästarna också till maskproverna. Första steget blir dock att vakna.

Over and out.


Mys och frustration

Jag har tagit jättefina bilder på både murningen och de jordgubbar och annat gott som ska ätas ikväll. Tro dock inte att de går att ladda upp här på bloggen, för såfort jag gör en ansats att lägga upp dem så dör hela telefontäckningen. Hua så irriterande!

Dock ska det inte få förstöra min kväll. Jordgubbar, mörk choklad och smirnoff ice är inte fel på en lördagskväll! ;)

Så nu går jag vidare. Kanske återkommer senare. Man vet aldrig.

Kramar!


Murningen dag 1

Det här var en historia för sig. Orkar inte ens skriva ner den nu. Men vi fortsätter imorgon. Det svåraste biten verkar dock vara över. Jag har aldrig murat förr så nu är jag en erfarenhet rikare också. :)

Middagen har hunnit bli intagen också. Kotletter och ugnsrotsaker + bea. Nu blir det soffläge resterande av kvällen. Kinderna hettar och armarna värker. Och värre lär det ju bli om vi fortsätter i
morgon.

Over and out.


Gröngräs

Gräset kan vara grönare på andra sidan. Det fick mina ponniesar erfara idag. De fick promenera över till "ridbanan" och beta lite. Mumma med vårgräs. Hoppas bara Nice kan stanna i hagen.

Vädret är lite bättre, om än inte bra, men chansen är stor att vi trots det murar idag!

Over and out.


Regn. :/

Jovisst. Jag vaknade och det småregnar utanför fönstret. Så ingen murning nu på förmiddagen iaf. Damn it! Får bara hoppas att det slutar fort som sjutton så vi kan mura ikväll eller åtminstone i morgon förmiddag. Jag vill ju att projektet ska gå framåt.

I övrigt kan jag konstatera att jag var sjukt trött igår. Somnade vid 23-tiden efter filmtittande och dusch.

Dessvärre har jag inga planer för idag, men det brukar ju kunna lösa sig. Finns aldrig brist på saker att göra här hemma.

Återkommer!


Laddat för fredagskväll

Nu är T hemma. Han hade en oväntad nyhet, men i övrigt var allt som det skulle. Så nu blir det strax middag och lite relax i soffan. :)

Hittade dessutom bajsmärkningslappar som Per lämnat inför söndagens träckprovstagning på hästarna. Bra att få det överstökat.

Over and out.


Sentimentalt

Jag har precis skalat räkor till middag. Inte dags för den än, men skönt att slippa göra det sen. Men nu är det alltså klart och jag ligger i soffan. Lyssnar på "yolanda be cool" och blir sentimental. Hade ett fint moment idag när en liten flicka på 8år springer fram och griper runt min midja och borrar in ansiktet i mig och bara kramar och kramar och kramar. Dessutom var det en pojke på 9år som tidigare testat min lärarroll rätt hårt senaste veckorna som i slutet av dagen på sista lektionen utbrister frågan om det här är min sista dag? Jag svarar att de återstår två veckor av min praktik varpå han replikerar att han inte vet hur de ska klara sig utan mig. Då känns det verkligen som att man valt rätt yrke!

T kommer snart hem, han har varit på begravning i Uppsala. Hans föräldrars vän och granne som tyvärr gått ur tiden efter lång sjukdomstid. Sänder en tanke.

Känns som att det här är en rätt ledsam fredag. Finns dock mycket positivt jag tar med mig. Skönt med helg dock.

Kramar!


På väg norrut

På väg hem. Lite bättre väder = bättre humör. Så helgen kan bli lovande. :)

Idag har vi deltagit i "håll Sverige rent"-kampanjen och plockat skräp. Jag har även samtalat med rektorn och haft en fantastiskt inspirerande lektion där eleverna fick skapa egna dikter på rim. Helt imponerad över deras fina insatser!

Återkommer!


Wtf

Det snöar. :(


Nuså

I sängen. Skickade in planeringen så jovisst hann jag klart. :) hann tillochmed CSI. Nu ska jag sova och i morgon ska jag ha möte med rektorn + hålla lektioner. Lika bra att somna fort fort!

Natti natt!


Du vet det redan.

Poppar Maskinen. Bränner, min nya favorit. Nu är det bara att köra stenhårt! Tagga till liksom, det här är ju mitt element (som Veronika sa igår). Nu jäklar!

Kramar!


Ugnskorv

Korven är i ugnen. Jag kollapsar i soffan. Orkar inte få till det sista riktigt än, men jag har några timmar kvar. Merparten är ju iaf klart. :)

T mockade imorse så jag kan ta det lugnt en stund. Sedan ska jag fila på det sista. Kanske unna mig en jordgubbe och lite bubbelvatten med äppelsmak. Vardagslyx for real.

Har sett att det ska regna i helgen. Helvette helvette helvette! Jag ska ju mura på lördag! Hur ska det nu gå? I vilket fall är det fredag i morgon. Känner på mig att det kommer bli en hemma-helg denna helg men jag kan ju ha fel. Känner att jag nog är lite låg inte helt obefogat. Så mycket som ska hinnas med hela tiden. Vet faktiskt inte hur jag ska få till det, men eftersom jag är superwomen så får det bara lösa sig. Finns liksom ingenting annat på kartan. Alla uppgifter som ska in är det mest jag tänker på. Lärarbesöket är nog en biff bara jag får in planeringen i tid, men det är så mycket annat! Plus att jag ju sköter mycket av undervisningen själv. Hmm.. What doesn't kill you make you stronger!! Kör på det. Det som inte dödar härdar!

Nu är det bara på't igen!

Over and out.


Matematik med majblommor?

Tre sidor av fyra färdig. Ibland är det underbart att vara jag.

Blir dock superfrustrerad när jag inte hittar vad jag letar efter i mina "litteraturanteckningar". Men vad kan jag göra mer än mitt bästa? Planeringen måste ju in idag och det har inte funnits tid tidigare. Dessutom har jag ju hela kvällen på mig. Haha

Funderar på att pausa och göra middag. Ikväll blir det falukorv i ugn. Inte jätteinspirerande men vem orkar vara det jämt? Det funkar nog.

Återkommer!


Lektionsplanering nästa!

Jag har precis kommit hem, har bara hunnit vattna balkonglådeblommorna och slitit av mig stövlarna. Fint väder ute men jag lär ju bli kvar inne. :/ ska skriva lektionsplanering till måndagens mattelektion. Har en god grund så det enda som ska till är att formulera mig i ord på anvisat sätt. Vilket kan bli lite klurigt. Speciellt som planeringen ska skickas in senast ikväll! Till och med ont om tid för en sådan som mig. Så det är väl lika bra att sätta igång.

Idag har jag satt upp dikter, räknesagor och sinnesstämningsbilder på väggarna i "mitt" klassrum. Kommer bli perfekt inför vår visning för föräldrarna om en och en halv vecka! :)

Per ringde också och ponniesarna ska vi ta träckprov på kommande söndag. Sedan blir det avmaskning vid behov.

Nej, hallå fokus nu! Jag och datorn lär ju kampera ihop några timmar minst nu.

Återkommer!


Break

Nu är det lunch. Skinkfrestelsen var ingen hit, men grönsaksbuffén är ju alltid kalas. Träffade dessutom min barngrupp som jag praktiserade i förra terminen. Jättetrevligt att träffa dem allesammans igen. :)

Efter kaffepausen är det dags för planering. Matematik i fokus. Hur ska det här gå? :/ nästa lärarbesök är på måndag.

Återkommer!


Torsdagsmorgon

Vaknade mitt i en dröm och trodde jag hade en död människa under sängen. :/ sedan blev det full fart mot praktikskolan. Och nu är jag framme!

Idag blir det matematik och läsförståelse. Sedan hur mycket planering som helst!

Återkommer!


Afton

Nu blev det kväll. Jag har ätit middag, planterat, vattnat blommor och plockat fästningar samt dödat myggor som åt på mina ponniesar. Jag blev blodig, jordig och hårig. Fint! Så nu blir det en dusch, ett avsnitt CSI och sedan godnatt och sov gott.

Återkommer!


Matlagningskonst

Veronika beskrev mig just som en runtvandrande version av lektion.se. Gillade hennes liknelse även om det inte stämmer i alla lägen. Men ibland. Spontanimprovisation tycks vara min grej. ;) dock inget nytt under solen.

Just nu steker jag grekiska biffar och plockar ur diskmaskinen och tvättar och städar undan i köket. Plus lyssnar på peppande musik. Simultankapacitet. <3

Sedan ska jag äta middag med mig själv och gå ut och plantera perenner. Var är dock en senare fråga, men det löser sig. Älskar spontanitet idag! ;)

Nu tillbaka till spisen.

Kramar!


Värst idag!

Har precis utfört dagens mest motbjudande uppdrag (förhoppningsvis och troligen). Nämligen att plocka rent vår kissekatt Joey från fästningar. Nästa steg är helt klart frontline! Han hade typ 20st små äckliga på sig, bara i ansiktet och runt halsen. Verkligen inte okej! Hua!

Nu har jag tvättat av mig och satt på behövligt skavsårsplåster på foten. Kan knappt gå. :/ men det får helt enkelt gå över till imorgon! Då ska jag ha lektioner i matematik och läsförståelse. :P

Men först väntar den här kvällen och därefter natten. Min plan är att göra grekiska biffar, lyssna på musik, sköta om mina plantor och sedan gå ut och plantera perenner för att slutligen kollapsa och somna. Alltid fullt upp här hemma och jag gillar't!!

Återkommer!


Hemma

Hemkommen precis. Solen skiner och mina fötter värker. Nu blir det till att kika på nya språket lyfter och skriva reflektion till studieplanen. Ska bara orka mig in först. Kanske blir mellis och skrivande på trappen till huset, sådant här fint väder måste tas tillvara!

Dessutom behöver jag plantera ner några perenner. Så lite utevistelse blir det iaf. :)

Kramar!


Lunchpaus

Nu har jag precis ätit kycklingwrap i matsalen med barnen. Vilket innebär att det nu är dags för lunchrast i fikarummet. En kopp kaffe och lite vila. Jag har ont i fötterna efter helgens bravader, stora skavsår. :/

Återkommer!


Morgonstund

Är redan i bilen halvvägs till Uppsala. Det var inte helt lätt att kliva upp imorse, men uppenbarligen gick det iaf. Kul att inte ens morgonpasset i P3 har börjat sända. Dessutom är jag osminkad, för allt smink ligger hemma hos Manne. Så det blir min första anhalt. Jag är väl egentligen inte så beroende av smink, men det kan vara trevligt att ha möjligheten att lägga på lite för att se pigg ut. Trots att motsatsen är uppenbar. Vad värre är det är att leva utan bilnyckeln. Hmm.. Visst har jag en i reserv men sen har jag ju skor och kläder där. Lika bra att hämta alltsammans. Dessutom får jag ju träffa en nyvaken Manne. Haha

Såg på schemat (eftersom mitt minne sviker) att jag har lektioner i religion, bild samt högläsning idag. Alltså det är de lektioner jag ska hålla. Bra med stödanteckningar iaf. Så jag vet vad jag ska göra på en höft iaf. Improviserar resterande, för det är nog vad jag gör bäst. :)

Längtar till ikväll när jag kan krypa ner i sängen igen.

Over and out.


Ändring

Trodde jag skulle få sova "enda" till 05.30. Men nu visar det sig att det istället handlar om 05.00. Inte okej. Det innebär mindre än 8timmars sömn. Jobbigt läge.

Men jag ska träffa Manne i morgon. Det väger upp lite iaf. ;)

Godnatt!


Sovdax

Ligger i sängen och förvånas över hur mjuk den är efter en natt med enbart bäddmadrass på ett hårt golv. Känner också de stora skavsår jag har på fötterna efter gårdagens bravader. Bra där. Och ovanpå allt det så är jag så trött att ögonlocken faller ihop. Alltså blir summan av kardemumman att det alldeles snart är dags att klappa ihop för idag och låta den ljuvliga sömnen skölja över mig.

Imorgon ska jag upp absolut senast halv sex. 05.30 alltså. Först blir det tur till Uppsala för att hämta bilen och sedan ska jag till praktiken. T passar på att handla murbruk och fler stenar så vi kan börja mura i helgen. Jag ser fram mot det jättemycket!

Men nu måste jag verkligen sova. Återkommer imorgon!

Natti natt!


Jim

Hemma igen. Mys att ligga i solen tycker vissa. ;)


Sol i sinnet

Fin dag som lider mot sitt slut. Strax hemma med 46st lecastenar på flaket. Jag valde att inte köra bil ikväll utan åkte istället med T hem. Frågan är bara hur jag tar mig till praktikskolan imorgon, men det är ett problem med många lösningsmöjligheter. Skönt iaf att slippa sitta i stan till sent ikväll eller imorgon. Längtar hem!

Imorgon blir det som planerat praktik och så ska jag försöka träffa Manne för att få tillbaka mina saker som jag lämnade där igår kväll.

Nu blir det dock korvgrillning, lång dusch (eller kanske bad?) och sedan vila. Sounds like a plan. ;)

Over and out.


Dagenefter

Igår var en sjukt rolig och jobbig dag. Lite mycket fulla människor på stan, men jag såg inga otrevligheter tackolov. Hängde med sköna människor och drack förnuftigt. Först häng i parken och sedan chill och grillning hos Manne, därefter hemmahäng hos Henric och därefter umgänge med folk ute. Sov dessutom hemma hos Mami och Papi.

Dock har det tillstött lite problem idag eftersom Manne inte är hemma och alla mina saker ligger hemma hos honom. :/ försökte styr upp en lösning, men det blev istället kaffe på åkanten. Tittade lite på förstamaj-tåg och nu är jag tillbaka hos Ma och Pa.

T kommer och så ska vi handla stenar till växthusbygget. Sedan ska vi nog rulla hemåt. Imorgon är det skola och praktik igen... Undrar hur jag kommer orka.

Over and out.


RSS 2.0