Morgonstund

Nu är jag uppe. Har kokat ägg, klätt mig och ätit frukost. Vaknade dessutom innan klockan (inte så konstigt kanske?) vilket brukar betyda att det blir en bra dag! :)

Idag ska jag till Uppsala för grupparbete och redovisning. Sedan är ju halva matematik-kursen klar. Bara salstentan återstår då. Och det känns ju bra! Bara att orka nu. Tänk att halva terminen i princip är klar, det går verkligen ruggigt fort! Känns både skönt och lite skrämmande att examen närmar sig. Nästa sommar är jag liksom färdig. Jo, mest skönt tror jag.

Over and out.


Natten faller

Konstateras kan att jag idag enbart bloggat via iPhone. Måste ändå säga att det känns helt okej med tanke på min tidsbrist vad gällande att sitta vid datorn. Så tummen upp helt enkelt för appen! :) känns bra att kunna delge sina tankar även via detta nya teknikens underverk.

Jag har precis duschat, målat naglarna och lagt fram kläder inför morgondagen. Strax ska jag lägga telefonen åt sidan och låta sömnen omsluta mig. Lite trist att gå och lägga sig redan innan klockan nio, men vill man vara pigg och fräsch imorgon så finns inte mycket till val.

Godnatt!


Dramatik

Nu är jag hemma igen, men oj vilken dramatisk eftermiddag det blev. Barnen fick kika genom fönstret på ambulans, helikopter och brandförsvarets bil. Allt gick bra men det blev lite hektiskt där ett tag.

Ikväll är det T som fixar middagen. Jag har satt mig i soffan för lite CSI och sedan ska man väl kanske ta tag i någonting här hemma också.

Återkommer!


Rast

Nu har jag rast. Sitter i personalrummet och myser med en kopp kaffe och blåbär, choklad och kapkrusbär. Ibland har man tur! Bra dag att vara vikarie på!

Tillhör småbarnsavdelningen idag. Vilket innebär mys, skrik och kladd. Övervägande mys måste ändå sägas. Vi var ute på förmiddagen och övade balans, rullade snöbollar och kastade boll.

I övrigt är det också bra. Huvudvärken gick över inatt och trots den abrupta väckningen så känner jag mig utsövd. Möjligen eftersom det blev tidig sänggång igår. Får se om det blir lika ikväll. Morgondagen består ju av tur till Uppsala med arbetslagsarbete och redovisning. Kan behöva all ork jag kan få.

Over and out.


Mys på jobbet

Tänkte meddela att jag inte alls blev hemma som tänkt idag. De ringde vid sju från lilla förskolan och frågade om jag kunde jobba. Såklart svarade jag och var på plats en timme senare! ;)

Så det är vad som händer idag! Jag jobbar till 16.

Over and out.


Bloggapp

Nu ligger jag i sängen och klockan är inte ens nio. Helt galet för att vara en måndagskväll. Men men. Jag fick lite tid att utforska smartphone-världen iaf och helt plötsligt hade jag lyckats ladda ner blogg.se's app. Sådant gillar vi! Så nu blir det väl antagligen lättare för mig att blogga varhelst jag nu befinner mig. ;)

Natti natt!


grupparbete

Idag har jag varit i Uppsala och grupparbetat. Matematisk miljö var ämnet och vi tog till oss området geometri med temat Cars (filmen Bilar alltså). Hrmm.. Mycket må man säga om grupparbete, men vad exakt ger det om halva gruppen jobbar och de andra skiter i det. Jovisst hade jag hellre suttit och ritat en hel dag, men då blir jag ju tvungen att göra skiten imorgon istället. Snälla bidra lite? Nej. Lika förbannad blir jag varje gång. Så idag har jag suttit en hel dag och skrivit med två hjälpsamma tjejer som läst, fixat referenser och på olika sätt hjälpt till. De andra två låtsas jag inte om. Visst bra att man bidrar med teckningar, men för i helvette, vi andra har skrivit fyra sidor och gjort en powerpoint.

Nog om det. Åkte hem sedan iaf och kände en lätt yrsel efter en dag vid datorn. Så det blev först nu som jag fann motivation att blogga lite. Och lite är verkligen rätt ord, för snart ska jag ta mig upp för trappen och tippa i säng. Huvudet värker och jag fryser. Sömnen är hjärtligt välkommen.

Imorgon blir jag hemma. Ingen skola och inget jobb planerat så vitt jag vet (kan ju tänkas att jag får ett samtal imorgon tidigt!). Så då blir det massa bloggande och lite olika projekt här på hemmaplan. Finns väl ungefär en miljon saker som borde göras - som vanligt.

Godnatt!


"köksängel"

sol i sinnet

Nu har jag fått upp tavlan på väggen + två hyllplan. Såå fint! <3 Dock blev bilden lite stor.. men det gick bra. Ska fota lite senare så jag kan lägga upp bilder så ni får se exakt hur bra det blev! :)

Sedan har jag varit ute i stallet och gosat med djuren. Satt på Nice nästan 30minuter i solen och bara hade det bra. Insåg dock hans bristande respekt för staket då han stod och naffsade/lekte med det trots att jag satt på hans rygg. Sötnöt. Blenda stod och sov i solen hon, det är så himla mysigt med vårväder i februari! Sedan städade jag lite i sadelkammaren, men det blev så dammigt att jag fick utrymma. :/

Nu efter lunch ska jag -troligtvis- åka iväg till bekanta i Alunda. Roligt med tanke på att vi inte träffats på nästan ett år. De har skaffat får och flyttat till hus. Spännande!

Annars fullt upp i huvudet. Bearbetar massa saker just nu. Saker som nog kan leda till stora förändringar inom ganska snar framtid. Mina tankar är också hos finaste Sara! <3 Jag längtar massor till nästa gång vi ses, redan!

Kramar


typisk söndag

Idag är jag hemma. Lyssnar på Winnerbäck och förundras över människors märkliga beteenden. Dagen skall ägnas åt att ta det lugnt till mesta del. Vill få upp tavlan av ponniesarna på väggen och sedan ska de tas omhand irl. Eventuellt blir det en liten tur till vänner också som inte träffats på länge, men det återstår att se. Utanför fönstret är det underbart blå himmel och temperaturen ligger på några minus enbart, perfekt söndagsväder.

Nu ska jag skriva ut lite bilder till andra ramar jag införskaffade igår på Ikea. Annars är det ingenting speciellt i görningen här hemma.

Over And Out.



Lördagsmys

Jag är hemma hos Sara och myser med vin, tacos och schlager. Eller ja, melodifestivalen har inte börjat ännu men snart kanske? Sara ska ut ikväll så jag åker hem. Sparar mig till nästa helg. ;)
Simpsons går på tv. Det gör mig arg. :(
Återkommer!

Lunchfunderingar

Nu är det dags att inta lunch.

Sedan ska jag starta diskmaskin, gå upp och byta kläder och sedan kommer vi SARA!! <3

Projektet att byta om till andra kläder kan alltid sluta lite hur som helst. Har inte bestämt mig ännu, men satsar nog på leoparden. haha ;) Bara för att den är så himla fin - tack Josefin! Lite kort, men det gör ju ingenting om man har leggings under. Svarta såklart. Sedan vill jag sminka mig också. Målade naglarna lite tidigare idag. Blir dock bara vardagssminkning, det blir ju inget party ikväll vad det verkar. Ponniesarna måste vi hem till och ta in och ge mat och kärlek.

appropå kärlek så har jag ute i stallet lite fina dikter jag skrev i tonåren (på den tiden bodde jag i stallet bokstavligt, så dikterna sitter på anslagstavlan i Blendas garderob). Tror att jag ska fota eller skriva av dem så ni kan ta del av dem. På den tiden var jag mer restriktiv med orden, vägde in alla aspekter och valde mer med omsorg. Fina dikter blev det iaf. Kommer jag inte ihåg dethär så påminn mig så ska ni få se! Det är från tiden med Fredrik och när jag precis träffade T. Ilska respektive nyförälskelse alltså. haha nästan iaf. Bitterhet kommer man ingenstans på, allt som skett har lett mig fram till idag. Oavsett hur jag känner idag så är gjort gjort och det går inte att gå tillbaka. Vill inte göra det heller. Utan allt som hänt så finns så mycket jag hade missat som jag är glad att jag har idag.

Over And Out.




lukt

Det luktar kolgrill i hela huset. Hrmm.. undrar om det kan vara T´s kolvärmare som ligger och pyr någonstans? Ganska mysig lukt, men det känns fel inomhus. (kollar av med T - jo, det är värmarna - så oroa er inte!)

När jag var mindre och bodde hemma så brukade jag ha rökelse på mitt "rum" (vinden). Papi bråkade massor på mig för det, han var livrädd att jag skulle sätta eld på hela kåken. Eftersom vi bodde i trähus så hade en liten eldsvåda lätt blivit stor. Idag förstår jag hur han menar, men samtidigt var jag alltid superförsiktig. Inte luktade det speciellt gott heller, eller jo ibland. Idag uppskattar jag mer frisk luft.

Favoritdofter:
* Vanilj
* Lavendel
* Cocos
* Gröna äpplen (Fast det är en smak-lukt kombo)
* Nybakade bullar
* Hästdoft (Blenda luktar faktiskt inte alls häst, men Nice gör destomer).
* Rosor

Kanske inte var så överraskande något av dem?

Kramar


här har ni mig! ;)

limiterad

Lyssnar på Krunegård och taggar till inför resan mot staden. Pärlan får tjäna troget även denna dag. Innan bilfärden skall dock lunch intas och kläder bytas. Lunch: grekiska biffar till mig och korvgryta till herrn däruppe i badet. Vad gällande kläder så fungerar det visserligen att spatsera omkring i mjukisbyxor, men det känns inte helt sofistikerat så därav blir det ett byte.

Älskar att jag ibland får ryck och förbättrar språkbruket i linje med vad words stavningsprogram skulle kalla gammaldags och byråkratisk, svårförstådd i vanlig sakprosa. Att ta vara på gamla ord är ett av mina favorituppdrag, dessutom är synonymer nog bland det roligaste när jag skriver (framförallt vetenskaplig text inom universitetet). Favoritord just nu; limiterad (begränsad).

Risken är nog nu att många läsare tror att jag är galen. Och till viss del kan det faktiskt vara möjligt. Men som en klok man en gång sa; "galna människor vet inte om att de är galna." Så med risk för att dra igång en helt inlägg kring galenskap så vill jag nog låta påstå att jag till viss del är galen, men på en rätt alldaglig nivå. Jag är språknörd i mycket men håller sällan på språkliga regler om det inte gäller specifikt formulerade texter. Språket är kanske en av de främsta anledningarna till att jag valde att utbilda mig till lärare. I dagens skola finns många lärare utan större språklig kompetens (med risk för att alla lärare nu hoppar på mig, "finns många"). Det finns självfallet också många lärare som besitter stor språklig kompetens. Detta är en aspekt som jag ofta kan bli hiskeligt irriterad på inom universitetet. Jag är som ni säkert förstått ingen språkpolis, jag gör fel ofta och speciellt i detta forum: bloggvärlden. Men herregud, man lär sig aldrig om man aldrig försöker.

Nej nu drar jag iväg känns det som. Det blev inte värst konkret heller. Sorry.

Återkommer senare!


sounds like a plan

Hittills idag har jag; kokat ägg, tvättat en maskin ljus tvätt, fyllt en diskmaskin och ätit frukost. Nu har jag också gjort upp en dagsplan, som dock känns aningen bräcklig med tanke på den stundande snöstormen utanför fönstret.

T kom nyss hem från en misslyckad jaktdag, kall som en isbit och enligt egen utsago "på krigsstigen". Detta baserades på att ponnyn Nice ytterligare en gång lyckats fourcera trästaketet. Han var dock kvar i hagen, men T blev inte glad direkt.. så jag skickade upp honom med restriktionerna att ta ett bad och lugna ner sig. T alltså, inte Nice.

Jo, för att återgå till dagens planer. Idag tänkte jag ta en tur till stan för att få träffa min finaste Sara. Dessutom finns det lite saker som behöver göras, eller snarare handlas. Blandannat zoophorbas till lille Latex. Sedan ska jag beställa förstoring på följande bild:



vill ha den i sovrummet. Älskar färgerna, motivet, vinkeln allt. Fina (men busiga) ponniesar jag har! <3

Sen så ska vi åka hem till Sara och äta tacos till middag. <3 Det är planen. Hoppas på att den håller. Låt snöovädret vara övergående.

Återkommer!

cliffhanger

Jag vet att det var många därute som blev besvikna när det inte kom något uppföljningsinlägg igår. Vad tror ni hände? Jag har ingen riktig insikt i det, men vad som faktiskt hände det är jag mer än väl medveten om. Därför presenteras här svaret till gårdagskvällens cliffhanger;

Jag fick alltså en grogg. Kycklingen blev klar och vi åt middag. Tittade på andra halvan av "Gladiator" (kul att vi inte hunnit titta på den under veckan). Sedan tog jag ett varmt skönt bad och därefter däckade jag i sängen.

Så det är the truth of today.

Håller på och smider dagens planer nu. Återkommer när jag har någonting konkret.

Over And Out.

fredagsgrogg

T kom hem och bestämde sig för att ge mig en grogg. Säkert bara för att jag är så himla duktig och har lagat mat åt honom hela veckan (och gjort matlådor). Dessutom är det fredag, helt okej att unna sig då. Undrar bara vad han står och blandar ihop?

Insåg när jag såg mig själv i spegeln att det börjar bli dags att färga håret igen. Utväxten är väl under kontroll ett tag till, men det ser så tråkigt ut. Kan vara läge att byta hårfärg? Funderar på blond(are). Finns nog egentligen ingenting annat jag skulle vilja, har inte tid att färga varje månad och vill inte se skallig ut (refererar till om man färgar mörkt och får ljus utväxt). Fixar du det i veckan Sara? Skulle kanske vara bra att ordna innan passfotograferingen? haha Jovisst, vi ska ordna nya pass inför våran inte alltför spontana utlandsfärd någongång. :)

T kom tillbaka. Fruktsoda + sourz apple. sötslisk.

Det finns planer på att åka till Eckerö på söndag. Jag är inte övertygad ännu om att jag ska följa med, men det kan vara ett bra läge att bunkra inför nååågons födelsedagskalas. :) 

Kramar 

middagstipset

Nu står middagen i ugnen. Ska vända kycklingen om tjugo minuter så kommer den vara superfin när den är klar! :) Tänkte att ni för en gångs skull ska få succéreceptet. Det kan mycket väl bli en sådan hit att de ringer mig från tv och vill ha en ny show med en matTina-Lailabakar korsning och att de insett att jag är rätt väg att gå.
.: Fylld Kyckling :.

* 1st hel kyckling (tvätta ur och torka)

blanda ihop följande:
* uppskattningsvis 300g fläskfärs
* uppskattningsvis 100g strimlad rökt skinka
* en skvätt grädde
* 1st normalstort ägg (2st utav mina små ägg)
* salt och peppar enligt eget tycke
* ca 1dl persilja

Gnid in kycklingen med en halv citron och sedan stoppar du kycklingen med färsen. Lägg den i en form och ställ sedan in kycklingen i mitten av ugnen. 175grader i 40-50mimuter. Vänd efter halva tiden. Färdigt! :)

Nu kan alla producenter börja ringa. Det är ungefär 20minuter kvar innan maten är klar.

Återkommer!

matlagning

Jag ska ställa mig vid spisen nu för det börjar bli dags för middag. Tänkte faktiskt göra en av mina favoriter (kanske för att jag tycks ha talang för just den rätten?): Fylld kyckling. Det tar ju en liten stund så jag tänkte sätta igång alldeles snart så kanske det blir middag till åtta iaf. Förhoppningsvis. Tills dess blir det bubbelvatten och mys i soffan i all ensamhet.

Segertåget - Maskinen

Har varit duktig och hört av mig till Helén också. Och Sara såklart! :)


Jomen middag var det. Vad är det som gör att jag just nu har så svårt att fokusera på en sak i taget? Mycket bra fråga för egentligen så finns inte mycket alls som jag måste komma ihåg. Eller jo kanske, i vanliga fall iaf. Försöker iaf så gott jag kan.

Återkommer!

kort minne?

Kom just på att det var stallet jag skulle leverera bilder på, inte mina tjockisponniesar. haha kort minne eller vad? Därför har jag kompenserat och istället letat igenom hårddisken på bilder. Hittade bara en bra på stallet, och det är inte jag som tagit den. :( men jag lägger ut den iaf så får ni se.



Fint stall eller vad? Jag är iaf helt kär. <3

Slängde ut frågan på facebook om vad folk skulle göra ikväll. De flesta skulle dricka öl. :/ Jag gillar inte öl så det känns som en typiskt dålig idé. Fick dessutom ett förslag på att jag skulle fira att seminariet jag missade idag inte var obligatoriskt. Kan vara en idé. Är det någon bloggläsare som vill dela med sig av sina fredagsplaner så går det utmärkt att kommentera här nedan. ;)

Nyss fick jag sms om att T fått ett antal mystiska telefonsamtal från en av våra andra grannar. Det visade sig dock handla om att hans son (ca. 8år gammal) ringde. Han hade tråkigt och ville hänga med oss. Så det kanske blir så också, allt är fortfarande möjligt. Börjar återfå fredagskänslan också, fast jag inte gjorde någon omstart. Dock börjar jag också bli hungrig. Matdags är dock inte förrän om minst 1,5timme. Ska dock påbörja matlagningen om en stund.

Återkommer!

sådärja

Nu känner jag mig duktig. Stallet är klart för idag och jag har dessutom burit in resterande ägg som låg och "skräpade" i sadelkammaren. Jag har sopat golvet och pillat lite med hästarna. Sedan tog orken slut och mina fickor putade av alla ägg (för att springa in och hämta äggkartongerna var en omöjlighet). Halkade mig sådeles tillbaka in till datorn, värmen och spotify igen.

Nu vet jag också vad morgondagens mission är:
1) städa i sadelkammaren (ni anar inte hur mycket två katter stökar ner).
2) ta bort och göra rent Turbos temporära box (han har bytt till en annan).
3) städa nedervåningen (för jag orkar inte idag?)
4) tvätta

thats it for now.

over and out.


nytagen bild - men med iPhone inte min Canon.

i stallet

Tidsinställt inlägg. :)

Just nu är jag ute och mockar eller möjligen jagar runt Nice om han nu har rymt igen. Man kan fråga sig hur han kommer igenom ett trästaket, men det verkar ju inte vara ett problem för honom. Han hittar alltid ett sätt.

Nu vet jag iaf vad jag ska ägna mig åt ikväll. Portionera ut tidsinställda inlägg så det finns mer uppdateringar även när jag är tillsynes upptagen. Hej hej uttråkad tjej. Kan vara en annan idé att faktiskt hitta på något. Fast promenader och ridning går bort, har skridskobana över stallplan och grusvägens vägbana. Trist.

Mina planer för kvällen:
* middagsmission; kyckling satay
* mocka (pågående)
* varmt bad + vin/bubbelvatten (beror på hur kvällen utvecklar sig)
* blogga
* städa
* skriva en to do-lista för morgondagen

Undrar om detta är ett resultat av min nyfunna egentid? Jag menar hela denna vecka har jag varit ensam mest hela tiden. Så istället för att gå omkring och prata med mig själv så blir bloggen en ventileringsutväg? Kan tänkas, eller så vill jag bara ha ett utrymme att skriva av mig. Egentligen är det faktiskt en ganska relevant fråga;
- varför bloggar du?

- Jag gör det för att skriva av mig, för att ha någonting att återkomma till senare och för att kunna följa mitt eget liv samt tankegångar. Jag tror att det är så iaf.

Återkommer!

vad lönar sig mest?

Tar med mig kameran ut till stallet iaf. Får se vad det resulterar i, men tanken är god och förhoppningarna stora. Kanske kanske kanske att ni snart får se en glimt av mitt smultronställe. <3

Funderar över det här med framtiden idag. Kanske hinner skriva mer om det ikväll. Jag och en kollega satt och pratade om det igår och nu börjar det sjunka in (BYSTRÖM; nu har jag planer för oss!). Lärartjänst, nattförskola, forskning och rektorsprogram - hur väljer man? och dessutom vad väljer man bort? och kanske viktigast av allt vad lönar sig mest i längden? omöjligt att veta.

T ringde igen nyss också. Han kanske kompar ut och kommer hem tidigare så jag får lite sällskap. Isf kanske middagsplanerna byter skepnad. Det återstår också att se. Och snart är framtiden nu. Jag väntar. :)

over and out.


bloggrekord

Ojoj, fortsätter min bloggkarriär i den här stilen kommer jag snart vara mer populär än typ Kissie, Paow, Blondaa och öh.. där har vi nog de bloggare jag känner till. haha Fast ska sanningen fram så är de enda bloggarna jag läser faktiskt inte ens dessa (eller jo, det där var en liten lögn, Blondaa spanar jag med jämna mellanrum. Martin <3). Eller faktum är att jag nog faktiskt inte ens läser bloggar regelbundet numera. Brukade läsa Åsas (barndomsvännen som bor några kilometer härifrån) och Jessices (också en kompis), men numera läggs alltmer tid på att skriva sin egen blogg. All annan tid går till annat; skola, matlagning, hästarna, gården, växterna, jobbet och ja allt däremellan. Roligt är i vart fall att jag har regelbundna läsare! :)

Idag satsar jag på uppdateringsrekord tror jag?

Funderar på om jag ska skaffa en ny blogg (någon som vill kommentera det?), men det känns tragiskt att "kasta bort" all tid jag lagt ner på denna. Dock så vet jag många saker jag skulle vilja göra om fast på ett annat sätt, mitt sätt. För faktum är ju att denna blogg egentligen startades av min lillasyster (aka Toyboy, Puuusch, Kakan, Monstret, Karin). Så det är ju mest hennes prägel även om all text + bilder + upplägg är mitt verk. Önskar verkligen att jag kunnat mer om bloggdesign och allt sånt där. Kan lite html-kodning, men det räcker inte så långt verkar det som.. :(

Antar att det på grund av titeln troligtvis kommer komma massa nya besökare (Hej på er!). För i regel brukar rubriker i stil med "besöksrekord" "bloggtoppen" "bloggrekord" osv dra en del folk. Så vi satsar väl på besöksrekord idag så kan jag skriva det i bloggen imorgon? ;) haha

Anyway, nu borde jag nog ge mig av ut till ponniesarna om jag ska hinna se dem innan mörkret faller.

Over And Out.


schemaknas 2

Jovisst var det en massa ändringar på schemat. Mestadels dock innehållsmässigt, alltså att de bytt föreläsningarnas tider med varandra. Tror att jag är tillbaka på banan igen. Ingenting krockade med de tider jag tänkt jobba iaf så det känns ju ganska bra.

T ringde nyss: tydligen hade vi en panikslagen granne som var i desperat behov av --- ägg! haha Samma granne som förra veckan kom på besök och hämtade inte mindre än två kartonger. Denna gång var det hans tjej som stod och bakade då hon upptäckte äggbristen. Ganska rolig lantisdramatik, kan se det spelas upp likt "våra bästa år" i mitt huvud. Gärna med överdrivna artikulationer och halvdåligt skådespeleri. Älskar också att han kom med bilen samtidigt som T ringde mig, han måste alltså ha kastat sig ut. haha Tur att han har grannar med äggproduktion! :)

Gillar dethär med tidsinställda inlägg, på så sätt kan jag vara "med er" även när jag egentligen kör på för fullt med någonting helt annat. Troligtvis någonting jag kommer ägna mig åt i framtiden i allt större utsträckning (och att jag upptäckt det först nu känns ju hrmm.. som att jag är ganska omodern?). haha

Nu har jag bytt om till "stallkläder" iaf så snart är jag ute. Måste ut innan det blir mörkt iaf för då går motivationen ner avsevärt.

Over And Out.


på försök

Försöker mig på att skriva ett tidsinställt inlägg. Det visar sig väl om det fungerar. Spännande! Får se när och var det hamnar..

Idag är det alltså fredag. Har väl skrivit det typ tusen gånger så det har ni ju redan koll på. Kungahuset har tillkännagivit att nya prinsessan ska heta Estelle. Helt okej för mig, man måste ju få döpa sitt barn till vad helst man nu vill (nästan iaf). Själv vet jag redan vad jag vill att mina barn ska heta och är det T som blir pappa (någongång, alltså inte nu. Nej, jag är inte gravid) så är han helt med på noterna.

Kärleksrevolt - Syster Sol

Sara jag saknar dig!! Vad ska jag göra utan min vapendragare?! Se till att bli frisk!

Ska se till att komma ihåg att ringa Helén idag också. Vi kanske skulle hitta på något bus i Uppsala denna helg. Sålänge vi inte pratar BJ så är jag pepp. Sen får vi se om orken räcker. Jag har ju jobbat nästan hela veckan och har lite här hemma också som måste göras så ... ja, vi får se vad som händer.

Återkommer!


schemaknas

Jo justdet anledningen till att jag satte mig vid datorn var ju egentligen att jag skulle kolla upp schemat för nästa vecka. Blev det knas idag så är det relativt troligt att de flyttat runt saker nästa vecka också. Så de strular till det för mig. Så det är vad jag måste ägna mig åt först. Snälla låt mig inte tappa motivation av det!

Hrmm..

Kramar

kärlek

Bubbelvatten + Granny Smith = Kärlek.

Var och kompletteringshandlade idag efter jobbet. Det blev kycklingfiléer, tomater, avocado och sköljmedel. och och och bubbelvatten - loka med smak av äpple. Har inte knäckt flaskan än, men det kan tänkas bli det bästa på hela fredagen? haha

Roligt att beskriva ett glas kolsyrat vatten som den bästa händelsen idag. Låter som att jag haft en helt värdelös dag och så är det ju inte alls. Inte vare sig händelsefattig eller undermåttlig. En ganska bra fredag på det stora hela, fått jobba, slutat tidigt, handlat, Nice är i hagen och ja.. allt helt enkelt. Tänkvärt.

Synd att det är fult uteljus idag (hallå solen, var är du idag?!) annars hade jag nog velat gå ut och fota lite. Nu blir det mest innesittande. Ska ju ut och mocka och sådär en sväng. Kanske vore bra att göra det typ snart? Tss.. Ibland är jag bra på att skjuta upp saker som egentligen borde göras direkt - minst jobbigt då. Men jag är trött och partypepp i den ordningen. Inte alls sugen på att gå ut och köra ut skit i ett dammigt stall. Trots att mitt stall faktiskt är det finaste och trevligaste stall jag någonsin varit i. Ska nog fota någon dag så ni förstår. Det är byggt i gammal engelsk stil med fullhöjd i tak, tre boxar och en spilta. Avlopp i samtliga boxar + vattenkoppar. Bjälkarna är framme och mörkbetsade. Åh.. jag älskar mitt stall. Kanske kan vara ett bra sätt att spendera fredagseftermiddagen trots allt. Dessutom har jag ju finaste ponniesarna också på denna jord. <3 kärlek värmer hjärtat! <3

over and out.


omstart

Nu ska jag göra en omstart tror jag. På mig själv och denna dag. Tänkte satsa på att sova en halvtimme och sedan är det fullt ös medvetslös som gäller. Mockning och matlagning ligger på mitt bord. Vill gärna hinna städa lite här på nedervåningen också, utifallatt helgen bjuder på oväntat besök. Men bara om jag orkar. Kan likväl hända att jag tar ett varmt bad med ett glas vitt i handen. Beror på statusen efter omstarten. haha

We found love - Rihanna

Sitter och drömmer om Göteborg. Varför kan man undra? Antagligen för att det inte är här. Och för att jag och Omar sitter och pratar om det på fb. Kan tänkas vara en kombo. Eller så kan jag redan vara halvsovande.

Jag vill baka.. men vem offrar sig och äter?

Kramar!

crazy friday

Först vill jag bara utbrista; vilken FREDAG.

Jag orkar knappt ta hela dagen, fast klockan bara är 13.48 i skrivandets stund. Kan börja med att jag vaknade och åkte till jobbet (faktiskt först vid 7-tiden för ovanlighetens skull!). På förskolan var allt i sin ordning. Extremt lite barn till följd av faktorerna sportlov och fredag. Skridskobana över hela gården, men vi gav oss ut en stund iaf. Allt gick bra ska tilläggas. Slutade 12 och tar då upp telefon för en check av läget. Oj, fem missade meddelanden.. :/

Följande har alltså skett under förmiddagen:
* Nice har brutit sig ut ur hagen med trästaket. T fly förbannad som får ägna sig åt att laga hagen.
* SBS ska ha årsmöte och inbjudningarna ska ut NU! akut svar behövs från mig.
* Schemat ändrat så vi har haft föreläsning på förmiddagen och vi har seminarie från tolv (alltså exakt då jag läser smset)

Så jo, fredagsorken rann liksom av mig helt. Fick dock ett sött litet sms av Sara som skrev att hon saknade mig. Det värmer hjärtat mitt i all panik som kommer krypande.. Fort fort kollar jag av schemat på nätet (iPhone <3) för att se så det inte är obligatoriskt (gissa vem som kört fort som satan in till stan isf?). tretusen inloggningsförsök senare kommer jag in, men vad händer då? Jo, T bestämmer sig för att ringa och kolla så jag slutat och fått hans sms. Gissa vilken reaktion han får i örat? Anyway, lägger på luren och kollar klart schemat. Phu, inget obligatoriskt trams. Får väl leva med att jag ligger efter vad gällande kunskapsinhämtandet. Skickar ett sms till Åsa om SBS-mötet och ringer sedan upp T igen. Ingenting jag kan göra härifrån vad gällande Nice rymningar. Åker lugnt och stadigt hem. Nice står i hagen och allt är som vanligt. Varför denna panik? Det är ju fredag, om än crazy friday. haha

Over And Out.


Titta inte på mig, titta på honom!


Svårt att slita sig

Ni kan ju gissa vem som har svårt att slita sig? Haha så nu ligger jag i sängen och iPhone bloggar istället. Hoppade in i duschen en vända så jag blev väl pigg(are) av det. Ligger och funderar på om det kanske kan vara läge att släcka lampan snart. I övrigt har det inte hunnit hända mycket.

Ligger och funderar över helgens göromål. Det måste ju finnas en morot för att man ska tycka det är roligt. Denna helg kan vi låta morotens skepnad vara okommenterad, men låt det snälla vara vila för en gångs skull.

Sa jag att jag längtar till fredagskvällen? ;)

Tornat

sist men inte minst

<3 till Sara som ger mig leendet på läpparna.
Så mycket bättre när vi är tillsammans! <3

minst till 20.00

Jag har nu lyckats registrera retur på lite grejer jag beställde för snart två veckor sedan, blandannat skitfräna leopardpumps (dock omöjligt smala runt tån). Plockat ur och i diskmaskinen och samlat ihop all veckans post som legat slängd över köksbordet. Lyssnar på gamla 80-tals favoriter på Spotify. Älskar att bo i skogen så jag kan poppa så fönsterrutorna skallrar. haha kanske det som håller mig vaken just nu?

Time after time - Cyndi Lauper

Annars är det nog dags för mig att stänga ögonen för idag. Är mäkta imponerad över mig själv om jag fortfarande är vaken 20.00. Eller mjo, om jag duschar nu och sedan tar god tid på mig i badrummet. T slutar jobbet 21 så honom ser jag iaf inte idag. :( Jag börjar kl. 8 imorgon på förskolan så det blir nog iaf 8timmar sömn. Vore great inför crazy friday (alldeles ensam.. så frågan är vad som blir crazy?). Middagen för imorgon är fylld kyckling. Har planerat genom att plocka fram recept och se över skafferierna. Ingen fara här, även om de skulle bli ett fjärde världskrig så skulle vi inte svälta. Dock är fylld kyckling en av mina paradrätter, så vi har inte så många frysta hela kycklingar kvar.

Känner att min blogg just nu mest handlar om mat och frågar mig stilla om det beror på att senaste dagarna varit upp-frukost-jobbet-middag-sömn? Det har ju liksom inte hänt så mycket emellan som är värt att skriva.

Har nog glömt att skriva att jag nu haft min blogg ett år här i februari. Kanske blir skumpa och lite firande i all ensamhet imorgon, eller så kanske jag bjuder in sällskap, man vet aldrig. haha

Nejni nu är klockan kvart i åtta. Jag kolapsar. Skriver mer imorgon istället.

Over And Out.


sängen <3


plötslig trötthet

Oj hua så trött jag blev. Det enda som har hänt i princip sedan senaste inlägget är att jag har lagat middag. Men som sagt nu håller ögonen på att slå igen. Inte helt okej. Undrar vad som kan pigga upp?

Hollywood Hills - Markus Krunegård

Imorgon är det fredag. I princip alla -jag inräknad- gillar fredagar. Eftersom Sara är sjuk så blir det dock ingen förglömlig helg, så istället tänkte jag lägga fokus på att städa (igen). Denna gång är det kaninboxarna, hönsgården och sadelkammaren som behöver sitt. Så planer för helgen finns det allt ändå. Oroa er inte. Måste peppa inför nästnästa helg också, för då ska det bli awsome party för favoritfödelsedagstjejen! ;)

Undrar om jag ska satsa på provtagning på söndag?

Återkommer!


nya bilder

Jag vet att ni längtat efter dethär länge! Jag har tagit mig an kameran en liten stund. Lägger in lite här och där var det nu passar sig. 336bilder blev det. Så vi får väl se om det är någonting användbart. I övrigt tycks det här vara en underbar dag!



Vårkänslor. Snösmältning. Sol.

Kom änglar - Winnerbäck

Bubbelvatten. Fotografering. Granny Smith.



over and out.


hasalopp

Första inlägget för idag. Började tidigt idag också, öppning, men jag var inte först på plats utan vår fina alltiallo (kock, städerska m.m.) var redan på plats så kaffet var kokat och hela huset upptänt. Sen dök det inte upp några barn alls förrän kvart i åtta, och då var det två till "fröknar" på plats redan. Sportlov denna vecka, så många har sina barn hemma. Idag körde vi dock hasaloppet i skogen med skidfärd och blåbärssoppa. Efterföljs alltid av korv med bröd till lunch. Fin tradition. :) Spännande dock med mer vatten än snö, men med positiv inställning går det mesta! ;)

Utöver det så gick det åt h-vete med provtagningen. Jag tog levaxinet imorse och det ska man inte innan provtagning, så nu lär jag väl vänta till nästa vecka.. Så mycket för att man börjat följa rutiner igen.

Måste också kommentera att kungahuset fått en ny liten prinsessa. Grattis grattis! Dessutom är det fint väder utanför fönstret. Kan tänkas att jag finner lite motivation att gå ut och fota lite med kameran? Känns allt mer som vår ute. Det gillar vi! :)

Over And Out.


sista

Sista inlägget för ikväll. Ska upp strax efter fem imorgon också.. hua. Öppning på förskolan vilket dock var en hit. Mysigt att gå omkring med ett barn på armen och brygga kaffe. Hoppas morgondagen går lika bra som imorse. :) Vi ska ha utflykt till skogen också med hasalopp och korvgrillning. Kan nog inte bli en bättre torsdag. Jag slutar dessutom redan vid 11 (vad jag vet nu iaf..). Jag har bestämt mig nu också, imorgon ska jag ta provet som jag lagt på framtiden alltför länge. Hormonprov alltså. Då blir morgondagen också en värd dag oavsett allt annat.

Ibland gör man rätt, Ibland gör man fel - Markus Krunegård

Kul att det tog mig en halv kväll att lyckas med bedriften att byta profilbild på facebook också. Än en gång är nog intresseklubben i farten.


Jag har förberett frukost till imorgon och lagt fram kläder. Snart möter mitt huvud kudden och jag hoppas att sömnen kommer snabbt, jag behöver varenda timme jag kan få. I vanliga fall är jag ju något av ett morgonmonster, så jag försöker mig på att ställa om mig. I säng senast 22 alltså.

Noll - Kent

Godnatt!


No Speak Americano

Maten lagad och uppäten. Nam nam. :)

Syster A ringde innan maten för att som hon beskrev det; "styra upp mitt liv". Vad vi andra än må kalla det så började hon fråga frågor i stilen "är du sugen på äventyr?" "är du trött på att bo i Sverige?". Redan där dog jag en stund av skratt, hon kan verkligen konsten att bifoga känsla även till telefonsamtal. Så småningom kom hon fram till att det var ett jobb hon hittat åt mig. I North Dakota, som typ lantbruksarbetare (titeln var lite flexibel). Allt som krävdes var att man var less på sitt nuvarande liv, hade B-körkort och var sugen på att slita arslet av sig. Låter som jag för dryga halvåret sedan. Lovade henne att skicka en ansökan, men jag är inte övertygad direkt. haha

We No Speak Americano - Yolanda Be Cool & DCUP

Passande låtval?

Återkommer!


orkade dock inte äta tre biffar, men det blev fint upplagt. :)

@Home

Nuså är jag hemma igen. 9timmar jobb idag + 30minuter rast. Dessutom soppa (med pasta!) och bröd till lunch. Så gissa om jag är hungrig? Att utesluta kolhydrater är inte lätt i denna värld. Struntade i mellanmål också, fil är inte min favorit. :/ Men annars har dagen varit topp! Det blev småbarnsavdelning för mig, men det har varit jättelugnt och mysigt. Öppningen imorse gick också super! Bra dag alltså! :)

Fick dock ett mindre utbrott när jag inte fick igång ljudet när jag kom hem. :( Men det var för att T stängt av ljudet på datorn. Borde jag kanske tänkt på att kolla, men så blev det alltså inte. Höll på i säkert tio minuter och eftersom jag är envis som synden så S K U L L E det bara gå. Lite dum jag kände mig när jag drog ur sladden och inser att inte ens datorns högtalare ger ifrån sig ett knyst. Där började jag ana ugglor i mossan vilket såklart var befogat. Men nu rullar spotify och strax ska jag sätta igång med matlagningen. Grekiska biffar ikväll med fetaost och oliver. nam nam.  

Snösmältning idag och ishalt överallt. Vi var ute på gården på förmiddagen men barnen halkade mest bara omkring. Livsfarligt! Dessutom hörde jag av kollegorna att ambulanshelikoptern gått varm från akkis efter alla avåkningar. Ingenting jag märkte vid kvart i sex när jag körde till jobbet. I och med snösmältning så börjar ju faktiskt nästa årstid närma sig. Känns som att det kan börja bli flow i mitt liv nu också. Jobb, skola och hemmaliv i kombination. Hoppet återvänder med ljuset. Våren kommer och med den så laddar jag batterierna för att orka vidare.

Over And Out.


Bjuder på en iPhonebild från jobbet (rasten).


Dåså

Jo, nu har jag ätit middag och skrivit brev till brevbäraren (finns att läsa i ett tidigare inlägg). Nu är det så dags att börja göra sig klar för sängen. Nästa anhalt: duschen! :)

Dessutom har jag börjat rycka i trådarna inför helgen. Tänkte ha Sara för mig själv här ute i skogen så det blir nog mysmiddag och untz untz untz! Ni som inte är här kommer ångra er! ;) haha Det blir en helg att "förglömma" enligt Saras egen utsaga. Undrar bara vad vi ska hitta på med vem? Alltid finns det något roligt att göra. Kan inte tänka mig att jag kommer sitta stilla en hel helg. Nu gäller det bara att hitta rätt ingredienser för en lyckad helg, har grundförutsättningarna redan! Resterande faller på plats under veckan. :)

Nej hörrni, nu är det faktiskt galet sent. Tänk på att jag ska upp fem imorgon. Inte riktigt okej.. men det ska ändå bli kul! Min första egna öppning på förskolan.

Godnatt!


dagens middag.
morötter <3


brev till brevbäraren

Nu har jag formulerat brevet till brevbäraren, T ska bara godkänna sedan åker det upp på lådan! ;)

***

Hej kära brevbäraren,
Ibland springer det en tjock brun ponny omkring här hos oss, han gillar helt enkelt inte att vara instängd. Dock brukar han inte gå så långt eftersom hans kompis helst står kvar i hagen.
Ser han skadad ut eller att hans kompis, den vita hästen, också är på rymmen så slå gärna en signal till:

07XX-XXXXXX eller 07XX-XXXXXX

Annars får du helt enkelt tuta så att han flyttar på sig eller styra runt. Problematiken håller vanligen i sig fram till att det finns gräs i hagarna.

Tack på förhand!
Ha en bra dag!

Undertecknad gårdsägarna

****

Klockrent, right?! haha

Over And Out.


här har vi filuren, den tjocka bruna ponnyn! thihi


dessutom

Glömde skriva att ponniesarna nu fått sina fossingar översedda av mr Hovslagare. Numera går de ju oskodda bägge två, men lite verkning och översikt är ändå ett måste. Skulle säkert fixa det själv (fick lära mig för några år sedan av min hovslagare - tillochmed hur jag skulle sko för på den tiden gick Blenda med skor), men det känns som en helt värd utgift att ta ut honom att göra det istället. Så får jag kvitto och slipper bekymra mig. Dessutom har jag haft honom i snart 10år, så vi känner varandra väl och han fixar i princip allt själv. Finns så många puckon både bland hästägare som utan kunskap verkar och skor sina egna hästar samt bland hovslagare som är fullkomligt inkompetenta (tro mig, jag och Blenda hade ett tio-tal innan vi hittade vår favorit! En hovslagare verkade ner henne så hon stod på ballarna och sedan slog han sömmar genom kötthoven så hon blev halt och vägrade låta någon annan än jag närma sig hennes ben.. Där kan vi prata mardröm! Gissa hur många som vill sko en häst som sparkas riktat och blir helt galen bara man kommer nära? Stefan i våra hjärtan. Han höll och höll och höll och hon kickade kickade kickade.. Sedan blev de sams och nu är hon som ett lamm sedan massa år tillbaka. Not the same horse säger folk. Jag har hittat rätt man för jobbet!).

Nu börjar maten bli klar. Undrar om jag kanske skulle slå på stort och riva lite morötter till? Guldkant på vardagen. haha

Kramar


hard work

Idag har jag jobbat 8-17. Inte speciellt ansträngande dag, eftersom det är sportlov så var det ungefär 10barn mindre än normalt på samtliga avdelningar. Förmiddagen blev reflektionssamling ledd av mig (demokratisk omröstning samt stapeldiagram som delmoment) samt tillredning av semlor (bullarna var klara, men de skulle fyllas med vaniljkräm - mandelmassa förbud för allergikernas skull - och grädde). Till barnens stora förtjusning ska tilläggas!

Ringde passavdelningen som var en tråkig röstmeddelandebas. Hejdå sa jag och kollade upp öppettiderna på polisstationen i staden istället. Mer värt.

Eftermiddagen blev en liten blandning av ritande, ätande av semlor och utelek i isbeklädd backe. På det hela en bra och trevlig dag, fast det ska erkännas att jag har ganska begränsat med energi just nu. Det går ju liksom åt under dagen...

Anyway, jag hade alltså stängningen och allt är i sin ordning. Åker och tankar pärlan samt besöker en av de lokala matvarubutikerna för att bunkra utifrån nya veckomenyn. När jag står där och kikar på paprika så ringer chefen. Så nu har jag öppning imorgon på förskolan. Dessutom ska jag jobba nästan enda till stängning, så det blir en lång dag. Dessutom har jag öppning dagen efter också, alltså torsdag. Så ingen lugn och ro. Men med tanke på alla planer som nu snurrar i mitt huvud så kan det vara bra med lite extra pengar. Inget man tackar nej till direkt! ;)

Nu har jag middagen; kyckling, i ugnen och sitter själv och glor här rakt in i datorn. Snart ska jag resa mig, leta reda på papper och penna för att skriva brev till vår kära brevbärare (som tillofrån verkar agera hästvakt åt mig då Nice är på rymmen). Ska tilläggas att jag inte hört någonting mer från henne efter sist, för trots allt så har ju Nice hållit sig i hagen.

Ikväll blir det middag i all ensamhet och därefter tänker jag ta mig en dusch och sedan hoppa i säng. Lär ju gå upp ungefär fem imorgonbitti, så några timmar sömn kan kanske vara en god idé! Trött redan nu ju! Har dessutom förberett frukost till imorgon så det är klart. Ska lägga fram kläder och göra klart allt ikväll så jag bara som en zombie kan hoppa ur sängen imorgon och göra det grundläggande (typ klä på mig, äta, borsta tänderna)innan jag sätter mig bakom ratten.

Over And Out.

before the night comes

Kvällens sista update. T har precis kommit hem och hästarna är inne i sina boxar. Natten är antågande och jag börjar känna tröttheten i benen och armarna. Disken är iplockad i diskmaskinen, morgondagens grejer ihopplockade. Nu återstår bara den ljuva sömnen.

Blir varm i hjärtat av alla söta kommentarer främst från mina flickor! <3 Your the best!

Godnatt!

veckomeny

Sedan jag bloggade sist, dvs snart två timmar sedan, så har det hänt en hel del här på hemmaplan. Jag har hunnit laga mat; inspirationspytt med vildsvin och halloumi. Ingenting att klaga på. Det är bara jag hemma dock, så det blev ensammiddag vid köksbordet med anteckningsblocket som sällskap. Jag har planerat veckans meny och skrivit inköpslista till morgondagen. Bra där! :)

När jag ändå var i farten skrev jag ihop för nästa vecka också. Dock insåg jag att det blir fusk på lördagen (nästa alltså) för då fyller ju världens bästa tjej år! ;) Mental memorisering av det, för jag är som kanske bekant helt värdelös på att komma ihåg födelsedagar! Därav kalendern!

Tänkte ge ett litet smakprov på veckans meny:
Måndag:
Inspirationspytt (som ni nu säkert listat ut består av vadhelst man kan ha i kylskåpet i form av grönsaker, rester, slattar.. ja, vadhelst som går att skicka ner i en stekpanna ungefär).
Tisdag: Ungsbakad anka.
Onsdag: Grekiska biffar, tzatsiki och rivna morrötter.
Torsdag: Korvgryta.
Fredag: Fylld hel kyckling på mitt eget vis.
Lördag: Kyckling + currysås.
Söndag: Tacofärs, grönsaker och guaccamole.

Lär ju inte hålla helt på dethär utan rätterna kanske byter dagar med varandra beroende på motivation och inspiration. Vissa tar ju mer tid än andra att laga så att säga. Men på ett ungefär är det såhär det kommer att se ut. Verkar ju inte alltför hårt, men jag har så himla svårt att helt utesluta mjöl, potatis och pasta. Kanske för att jag aldrig försökt? Oavsett är det iaf värt att prova tycker jag.

Nu jäklar ska jag bli fit inför min och Saras solresa! ;)

(Hur och Vart är senare frågor.. Liksom det faktum att jag inte kan påstå att jag tror att bara dietbyte skulle ge viktnedgång. Man måste ju svettas bort överflödskilon eller trivselvikt. thihi!) 

Sorry, det blir inga före-efter bilder. Mitt liv är ju inte fatcamp (Nej Syster A, jag har ingen dressing gömd under sängen. Du får komma och kolla om du vill).

Återkommer!


Veckomenyutformningsanteckningsblock och inspirationspytt! ;)

allt i en salig blandning

Nu är jag hemma. Kom precis innanför dörren. En praktmåndag dethär och huvudvärken pumpar i huvudet. En ipren och lite spotify så är jag på banan. Tänker nog ösa ur mig hela dagen nu också, så ni som läst såhär långt får hålla i er.

Dansa med vapen - Maskinen

Dagen började med uppgång, påklädnad och frulle. Jag har planer på att ta tag i mitt liv så vi började dag ett på diet idag. Ägg och bacon. Enbart. Ingen höjdarfrukost direkt. Packade snabbt ihop mig och hoppade in i lilla bilen. Medan jag och pärlan susade mot Uppsala så hann jag med två viktiga telefonsamtal. Det ena till sjukhuset och det andra till mami. Lunchdejt, check!

Jag gick på tråkigt kursintro och normaltråkig föreläsning. Känner mig inte ett dugg klokare än förut, men det återstår väl att se. Det händer ibland att man blir överöst med kunskap utan sammanhang och när man väl hittat sammanhanget (för man kan ju omöjligt koppla ihop med tidigare avsnitt) så finner man någonting som kan tolkas som förståelse. Jaja, tillräckligt med den saken. Träffade Sanna en snabbis och norpade Uljens-boken till Sara. Sedan blev det powerwalk ner till mami på blankis. Höll på att ramla typ femtiotusen gånger och mer åkte än gick nedför slottsbacken. Kom iaf ner utan missöden.

Lunch intogs på Cupido. Sallad med fetaost och kräftstjärtar och gröna oliver <3 

Sedan inte alltför snabb uppgång igen till Blåsenhus där Sara väntade. <3 Vi satte oss utanför restaurangen och arbetade med hennes didaktiska analys. Inte för att jag var behjälplig mer än sporadiskt, men jag hjälpte kanske till att "hålla fokus" och pigga upp när allt kändes för hopplöst? Vi diskuterade utlandsresor, pojkar, boende, hälsa, humor, Saras födelsedag, min nya iPhone och allt däremellan. :) 

Bröt upp strax innan fyra. Åkte till papi´s jobb och plockade upp en dunk (utan innehåll) ur mami´s bil´s baklucka (nu blev det invecklat). Pratade lite med honom och grattade till att han får köra bil igen (med nya stålmannensynen, ni vet om ni följt min blogg en tid). Sedan styrde jag bilen norrut, hemåt.

Gav hästarna lite att tugga på. Bråkade igång datorn och nu så sitter jag här.

Det var dagen utan omsvep.

Imorgon ska jag jobba på förskolan. Sedan har jag två viktiga missions, jag ska ringa passavdelningen på polishuset och så ska jag undersöka var jag ska ta vägen när jag ska ta nya blodprover (sköldkörtelhormonprover). Som jag skrev lite tidigare så börjar jag känna att det är dags att ta mig an mitt liv. Det innebär blandannat att börja styra upp mina sjukhusbesök igen. Senast jag var där var väl november-december någongång. Inte bra. Sedan ska jag äta den här nya dieten med lchf-inspiration. Eget initiativ ska väl tilläggas, man lär ju göra vad man kan. Tanken är dessutom att börja omprioritera livet, men det får vänta tills det börjar bli prioriterat. haha Rom byggdes inte på en dag, så jag lär ju börja försiktigt. Diet och regelbunden koll på sjukhuset för att kolla hormonvärderna känns som bra basic rimliga mål. Så det får bli början. En månad till att börja med så får vi se hur livet leker då. Man måste orka.

Over And Out.


ännu en söndag

Herregud så irriterad jag blir när jag har skrivit ett inlägg på motsvarande en A4a och så loggar sidan ur sig och allt är borta, finito, försvunnet föralltid. Jag blir så in i.... Där kan vi prata om förspilld tid!

Denna eftermiddag har jag ägnat åt att pyssla med mina fröer, krukor och kryddor. Jag har legat lite efter nu en tid och tyckte att det var läge att arbeta ifatt lite. Sådeles så fick fröer som jag samlat i små kärl nu egna egenhändigt gjorda påsar med märkning av innehåll och datum. Detsamma gällde kryddorna som jag smulade i burkar för förvaring. Krukorna som jag diskade igår staplades och organiserades i väntan på våren, för hur många krukor jag än tycks ha så räcker de aldrig. Konstig matematik detdär.

Jo, duscha gjorde jag också. Innan kryddspektaklet. Så håret luktar nytvättat medan händerna och köket doftar oregano. Förkylningen gör sitt så jag känner det inte så tydligt, men distinkt skulle det nog annars beskrivas. Sedan dess, duschen och kryddspektaklet, har jag hunnit med middag och halva filmen "Gladiator". Dock tänker jag snart gå och lägga mig för jag är ganska trött och ska upp tidigt imorgon. Därmed blir detta sista inlägget för ikväll. Missade att ringa mami ikväll också, men ringer jag nu så blir hon bara orolig för att det ska ha hänt någonting. Får ordna det imorgon.

Godkväll!

söndagsbestyr

Jovisst, igår blev en trevlig kväll tillsammans med flera av våra grannar. Jag gick och la mig inte alltför långt efter gårkvällens inlägg. Så med andra ord blev kvällen inte alltför sen och idag mår jag bra (inkluderat när jag vaknade vid 8-9tiden imorse också).

Idag har jag varit produktiv och städat, planterat och tagit tillvara på kryddor jag haft på tork. Annars har det varit ganska lugnt här på hemmaplan.

Imorgon ska jag iväg till Uppsala på kursintro. Matematikkurs. :/ Sedan ska jag träffa min söta Sara. Längtar <3

Over And Out.


lördagskväll med grannarna

Hur gick det med min lugna helg?
Hrmm.. sådär ska erkännas. Efter senaste inlägget så diskade jag samtliga krukor jag hade i grovköket och pillade med lite annat jag hunnit med den gångna tiden. Sedan kom T, vi åt entrecote och ugnspotatis/rotfrukter. Sedan blev det en tur till grann-Niklas med följd att vi hamnade hos nästa granne. Denna granne bjöd på thailändsk sprit, så min mycket nyktra helg tog en ny vändning. Grogg och 80%igt gift...

Satt hemma hos dem till nu alldeles nyss när T körde hem mig. Så nu ska jag äta lite chips, dricka vatten och titta på film tills jag är i skick att gå och lägga mig. Ryggen känns faktiskt bättre med lite alkohol i kroppen.

Saknar dock min lilla Sara, söta underbara rara. <3

Godnatt!


bubbelvatten <3

Nu sitter jag i vardagsrumssoffan och pausar städningen. Sippar bubbelvatten med smak av äpple direkt ur 33cl flaska. Fina grejer. Kroppen skriker att den är trött (iaf ryggen) men huvudet vill poppa, dansa runt och ta sig an nedervåningen av huset också. Hrmm.. vad lyssnar man på?

Levels - Avicii

(vart tog winnerbäck vägen?)

Kommer garanterat sova gott inatt iaf.
Kramar


hej hej duktig tjej!

Jag vaknade strax innan halv åtta imorse. Låg kvar i sängen i nästan en timme innan jag klev upp och intog frukost i all ensamhet. Lingongrova + äppeljuice. Sedan satte jag igång med städningen. För herregud så dammigt det var! Uäh! Tog enbart paus för lunch för mig och hästarna + mockning. I övrigt har jag städat hela dagen. Och då är det ändå bara övervåningen som är klar. :/ 

Kan nu meddela att herrgårdsockel INTE är fördelaktigt ur städningssynpunkt. Har legat på knä och dammtorkat alla små "dammlister". Ryggen värker satan nu. :( 

Har tagit mig tid att rensa bort massa skit ur badrumsskåpen och smålådor i sovrummet också. Jag kan inte förstå hur mycket skit man samlar på sig (och att jag troligen inte kommer bli klokare idag heller. Utan fortsätta samla..). Dessutom vet jag nu sanningen om mina hårnålar! Jag som alltid brukar få utbrott på att de försvinner iväg vet nu var de egentligen tar vägen. Skulle gissa på att det handlar om T´s välvilja, annars undrar jag faktiskt om de inte får liv och självmant springer och gömmer sig? De låg nämligen i en låda i badrummet. Där har jag aldrig någonsin lagt en enda liten hårnål. Men de låg i "drivor". Så nu behöver jag ju inte investera i sådana på bra länge (kanske istället tar en ny städning.. haha).

Kan också konstatera att jag vill tvätta fönster och att det verkligen behövs. Svårt dock när temperaturen är under noll (jovisst går det också om man nu nödvändigtvis vill.. bara att ha i glykol? eller var det sprit? skitsamma. tillfällig minnesförlust), jag redan innan har ont i ryggen och kvällen kommer smygande. Så nej, idag blir det ingen fönstertvätt. En annan dag. Man måste ju få börja någonstans, och då känns städningen som en bra utgångspunkt!

Fröken Svår - Lars Winnerbäck

Jag har nog en Winnerbäck-period just nu. Spotify går varm. Love premium <3

Saknar mina partybabes men vi ses ju snart igen, det är jag säker på! De är hemma hos sina päron ikväll och jag är här på gården. Ikväll blir därmed troligen också en lugn historia. Jag har inte hunnit planera middagen, men än finns ju gott om tid.

Over And Out.


äggletande grannar

Här låg jag i soffan och fredagsslappade i all ensamhet när det plötsligt ringer på dörren. Utanför står glad granne 1 + glad granne 2 + minsta grannbarnet (i vagn). De var på äggletarjakt och hamnade sådeles hemma hos oss. För vi råkar ju vara enda grannarna med höns. :P Fick därmed sällskap en halvtimme ungefär. Prata lite skit och bli uppdaterad om läget i "byn". Trevligt! Jag gillar spontana besök! :)

Tyvärr missade jag nog dagens härliga väder, för nu är det kallt och jag vill inte alls gå ut. :( Oavsett så ska det ju mockas, sopas och pysslas lite i stallet, men jag drar mig..

Återkommer!

språktenta + mer

Igår finns inte mycket att skriva om. Jag jobbade, åkte hem, sov.

Idag är det gudomligt väder och snart ska jag ut, men jag måste få kolapsa lite i soffan först. För dagen började halv sex redan, då jag gick upp, åt frukost och fixade det sista innan det bar av in mot stan med pärlan. Plockade upp fina Sanna tjugo över sju, åkte hem till mami o papi där jag parkerade bilen. Sedan knatade vi till skrivningslokalen med -faktiskt- gott om tid! Sedan var det alltså dags för tentamen.. :/

Promenerade tillbaka till ma o pa´s hus för lite häng med systrarna som bakade cupcakes med cocos och tittade på någontingjagintekanstavatilleftersomjagintekommerihågensvaddethette och Runway. Så jag blev kvar där ett tag innan jag styrde bilen hemåt. Plockade upp kalendern jag glömde igår när jag jobbade på förskolan. Barnen blev glada att se mig iaf! ;)

Har ätit våfflor med hemmakokad jordgubbssylt till "lunch" och som sagt så ska jag nog dra mig ut till ponniesarna om en stund. Måste nog bara ligga här en stund. Lyssnar på Spotify och intar strax fredagsläge. Det känns liksom i hela kroppen. I helgen behöver jag ladda batterierna, känner att förkylningen kryper inpå och att jag behöver helgkurera med vila, citrusfrukter, vitlök och varm choklad. Inte nödvändigtvis i den ordningen. haha men ni vet hur jag menar! Frågan är väl mest om jag kommer kunna vara lugn en hel helg i sträck? Oroväckande. Jag har ju alltid upptåg för mig, men det vore som sagt mycket bra med lite lugnt en dag eller två. Möjligt? Jo, sannolikheten är ganska stor.

Kom änglar - Lars Winnerbäck

Helg nudå!

Over And Out.


Tjockisar <3
som de såg ut när jag kom hem. :P


Telefonbloggande

Jag ligger i soffan och tycker synd om mig själv. Har galet ont i magen och ryggen. Jag slipper iaf vara ute i snön, så jag tänker inte klaga. T gick ut nyss för att ploga stallplan. Annars händer inte mycket ikväll. Ska gå och duscha och sova tidigt.

Jag tycker lite beröm är på sin plats också till min fina lilla iPhone, eftersom det är på den som jag sitter och skriver på just nu. Jag måste ju träna lite nu så det går fortare att skriva! ;)

Over And Out


bilden är en efterkonstruktion, men likväl är det min lilla rosa.

en liten paus

Nuså har jag gått igenom allt material. Det verkar som att det blivit en helt okej sammanfattning även om ingen annan än jag kommer förstå någonting alls eftersom det är pilar, klotter, förkortningar och överstrykningar åt höger och vänster.

Nu är det iaf dags för en liten paus. Jag behöver andas ut en stund och ta det lite lugnt.

Snön yr fortfarande utanför fönstret.

over and out.


pluggpausinlägg

Lyssnar på Winnerbäck och stretar mig igenom allt om nominaliseringar, mentala scheman och explicit undervisning. Känner mig faktiskt lite taggad. Kan vara blodsockerhöjningen efter lunchen också. Jag har dock hunnit igenom i princip alla anteckningar OCH skrivit en sammanfattning så jag slipper göra om allt jobb. Ostrukturerade tankekartor gör att jag bygger mening kring begrepp och inser samband. Dock har jag ännu inte hunnit plöja igenom allt digitalt material som ligger på studentportalen, men jag anser att jag hellre kör på med allt på en gång än att jag drar ut på det längre än nödvändigt. Med andra ord förutsätter jag att jag känner mig klar ikväll när middagen står på bordet. Går igenom sammanfattningen imorgon och kompletterar om jag hunnit tänka ut något mer smart och sedan genomgång igen fredagmorgon för att sedan skriva tentan. Sounds like a plan! :)

Hjärter Dams Sista Sång - Lars Winnerbäck

Chattade med Sanna för en stund sedan också.<3 Får perspektiv på livet när hon säger det jag bara tänker. Tack babe för att du ger mig stöd och minnesanteckningar när min hjärna tycks agera frånkopplad på de flesta plan.


Ska strax återgå till pluggandet, gav mig själv en timmes paus. Nu är timmen snart över.

Återkommer!


Bilder från igår. Blenda gäspar och Nice surar (för att han inte kan gå ut..).


Pluggonsdag

Idag är det onsdag, näst intill snöstorm utanför fönstret samt två dagar kvar till tenta. Jag har - hör och häpna - tagit en dag ledigt från alla övriga uppdrag bara för att få lite tid att plugga. Undrar hur det här ska gå? Jag har ju faktiskt näst intill anteckningar från samtliga seminarier + åhörarkopior från powerpoints och föreläsningar. Fantastiskt utgångsläge för en gångs skull alltså.

Att jag ska jobba imorgon (8-17) behöver vi ju inte prata så mycket om..

Igår var en ganska mysig dag på det stora hela. Lyckades med att få tag på ett fint rosa fodral till min nya telefonleksak. Åkte sedan hem till gården för att titta på min bushäst som inte lyckas med bedriften att ta sig igenom hagens staket av trä. Pussa på båda hästarna såklart och ta lite extra hand om dem. Inte så mycket krav i övrigt och jag fick en supergod middag: toast med haloumi, tomat och rödlök; älgkalvsfilé, svartvinbärsgelé och potatisgratäng; kaffedrink. Inte synd om mig alls.

Sände en extra tanke på kvällen till mina favoriter: Sara, Frida, Ida, Sanna, Åsa, Manne, Hanna, Christian, Martin, Kristin o Nicklas. <3 till familjen! <3 och alla andra vänner! <3

Nu ska jag återgå till dagens mission, jag ska plöja igenom alla luntor av papper och se till att detaljgranska allt som kan vara viktigt. Därmed tar det nog en stund till nästa inlägg kommer upp. Ibland finns det ju annat som också prioriteras i mitt liv, förutom bloggen alltså. Men jag återkommer nog säkert lite senare under dagen.

Over And Out.
 


livet idag

Idag är det alla hjärtans dag. Jag har gått upp, ätit frukost och burit upp torr tvätt på övervåningen. Städat av det allra värsta i köket, men nu har jag ingen lust längre. Strax ska jag och lilla bilen puttra in till stora staden. Köpa ett fodral till nya luren, hämta sminkväskan hos systrarna S och sedan gå på ett -troligtvis- värdelöst seminarium om att värdera film. hrmm..

Jo, en riktigt positiv nyhet har jag också. Skickade ju in kompletteringen i fredags på den didaktiska analysen och igår kom ett mejl om att jag är godkänd. Det känns helt okej! :) Inte för att jag egentligen trodde det skulle hända någonting annat, men det är ändå skönt att veta att man är klar. Allt är godkänt såhär långt med andra ord. Lättnad i mitt hjärta. Bådar också gott inför fredagen och språk-tentan. Sedan ska jag få tillbaka en lektionsplanering också såsmåningom, men det oroar jag mig inte för i onödan. Skrivet och skickat är just skrivet och skickat. Nu är det bara väntan kvar.

Hovslagaren ringde och frågade om han kunde flytta fram tiden till nu vid 10-tiden. Eftersom jag måste till stan så går det inte, därmed bokade vi om till nästa vecka istället. Ingen fara på taket nu när mina ponniesar går utan skor på hovarna. Bara fossingar är inte fy skam. Inte växer de så värst här under vintern heller, värre vore under våren när det bara smäller till och allt gräset tycks gå rakt ner i hovarna. Jaja, som sagt nästa vecka blir det istället.

Nu är det sista rycket innan turen till stan. Igår efter tankningen lyckades jag hitta koden till bilstereon. Lycka! Så nu ska jag poppa musik och sedan får vi se vad den här dagen bjuder på i övrigt! :)

Kramar


söt bild på en av våra hönor när hon var kyckling. :)


new vs. old

... så lång tid tog det innan jag blev kär i min iPhone. haha <3
Imorgon ska jag inhandla ett rosa "skal" och sedan blir det kärlek föralltid.
Eller?

Saknar faktiskt min gamla bettan.. Hon må va sliten, men pålitlig som få.
Utom när det gäller dethär med tiden. :/

Godnatt!


jag och min iPhone?

Jo, nu har jag alltså packat upp min nya lilla leksak. Förstår inte mycket alls, men litar på att det kommer att ge med sig med tiden? Oavsett så blev denna dags eftermiddag + kväll ägnad åt att lära känna varandra. Jag och min iPhone med andra ord. Det har varit spännande så här långt, men jag känner mig riktigt dum.

iPhone for dummies kan vara en idé. När jag lyckats komma på någonting vettigt så lovar jag att skriva ett inlägg om det. Jag har ju iaf lyckats lägga till Spotify som app, skickat meddelande och hittat lite grundläggande funktioner. Helt okej för att inte ha någon koll alls. :P

Nu ska jag strax åka och tanka bilen. Sedan blir det nog sängdags, för jag är galet trött och imorgon är det upp tidigt igen som gäller. Jag ska in till Uppsala, hämta sminket och gå på seminarium. Hovslagaren kommer imorgon också, hoppas mina små troll kan uppföra sig.

Over And Out.


stjärtlappsrace och förrymd häst

Börjar dagen från början så kommer ni hänger med på dagens feeling.

Vaknade. Ganska pigg och på bra humör. Inser dock redan under frukosten att det här kommer bli en DÅLIG dag. Sminkväskan är glömd hos min älskade Sara. :( Så därmed blir det en osminkad flicka som får möta en dag på jobbet/förskolan. Sväljer det och tänker att barnen inte ser så stor skillnad (sminket handlar mer om hur jag ser på mig själv i spegeln.. inbillar jag mig iaf). Tittar ut genom köksfönstret och ser då min fuxfärgade ponny som tror sig blivit vildhäst (läs: rymt igen). Suckar och tar sedan på mig kläder och gör iordning allt inför jobbdagen (inte värt att stressa för hans skull). Går ut och lämpar grejer i bilen. Ställer därefter in Nice vänligt men bestämt i hagen med orden "nu får du stanna där". Hinner inte ens tillbaka till bilen så är han ute igen. Inte ens värt att bli arg. Åker till jobbet. Efter kanske hundra meter inser jag att radion inte fungerar. Nu lite mer irriterad. Den har tydligen kod? Vilken bilstereo har det? Så jag njuter av 40minuters tystnad under färden till jobbet. Njuter. Bildubb på asfalt - I hate it!

Jobbar hela dagen. Mycket angenämt och det blir dessutom pasta med sås gjord på rökt lax till lunch. Inte illa. Ute både på förmiddagen och eftermiddagen. T hör av sig och berättar att brevbäraren ringt vår granne som i sin tur ringt T. Vi har en häst som har rymt. Jaja, tänker jag och skakar på huvudet. Det är Nice i ett litet nötskal.

Jag skaffar mig en egen fanclub bland barnen och utmanar Johan (en annan "fröken") på stjärtlappsrace. Det är strax innan fyra det ska avgöras. Jag har en fin nästan ny röd stjärtlapp och han tar en blå. Mina fans hejjar på och jag är rödrosig av kylan om kinderna. Vi stirrar på varandra med utmanande blick, här är det liv eller död som gäller. eller åtminstonde ära och stolthet. Sätter oss ner bredvid varandra. Barnen tjuter i bakgrunden men vi stänger av det. Fokuserar. Backen ligger på förskolans gård och leder ner i en förnuvarande lövfri syrenhäck. Startsignalen går och vi bokstavligt svischar iväg på snön. Bäst av tre är det som gäller, men första loppet kan vara avgörande. Det tar kanske fem sekunder så är vi nere. Jag har vunnit och min publik jublar. Dags för lopp två. Jag fokuserar. En vinst till och jag avgår som vinnare. Pulsen stiger och jag känner lukten av seger. Än en gång går startsignalen och vi susar nedför backen. Denna gång är det skrämmande jämt. Men jag vinner. Jag känner knappt mina stelfrusna hår och hör bara jublet av barn som skriker mitt namn i extas. Hädanefter är jag inte bara Ida med alla barnen, jag är Ida stjärtlappsmästaren på förskolan. Eller ja, någonting sådant iaf. Njuter i ungefär en timme av segerns sötma, sedan är det dags att åka hem.

Ytterligare 40minuter av dubbdäck mot asfalten och jag är hemma igen. Tre brev från telia väntar och dessutom står T och skruvar fast plank på staketet. Nice och Blenda står i boxarna i väntan på att hagen ska bli färdig. Jag går in och kolapsar i kökssoffan. Nu ska jag leka med min nya iPhone?

Återkommer med resten snart...


ponniesarna i en Nice-osäkrad hage. Oh, titta han är ju faktiskt innanför staketet.


vinterutflykt

Idag har det varit strålande sol. Nice har rymt minst två gånger ur hagen till T´s stora glädje. Inte. Eftersom det är han som får lunka ut och ställa tillbaka honom i hagen. Jag har liksom gett upp detdär eftersom han bara går ut igen efter fem minuter eller någonting sådant... Utöver detta så har det idag blivit en utflykt till skogen. Grillade korv och testade nya batteriet i min bil. Fotograferade gjorde jag också, men bilderna kommer inte idag. Anyway, lite mysig dag i all enkelhet. :)

Tittar på film och jag halvsover i soffan nu. Ska sätta mig upp och pröva ett nytt vin som T köpt som ska smaka äppelpaj. Låter rätt sött, men det kanske kan vara gott. Återkommer med betyg och utlåtande.

Over And Out.


untz untz untz

Efter senaste updaten igår så blev det utgång. Vi hamnade efter många om och men på saluhallen. Det blev en ganska lugn kväll, men vi hann med att dansa och träffa några gamla godingar. ;)

Lurade i en kille att Sara var min flickvän. Och det är hon ju, men inte på det sättet han nog inbillade sig. haha


Kom hem vid 3-tiden. Kastade mig i sängen och somnade sedan bums.


Uppsala

Idag har jag gjort Uppsala. Har varit på Biltema, Plantagen, Jysk, Ikea, Systemet, Ica... osv osv. Det blev med andra ord en riktig shoppingdag. :P

Nu är jag hos pinglorna med T, Dino och Jossan. Vi halvtittar på melodifestivalen och taggar inför Flustret ikväll! The Place To Be! ;) Jag vet att det kommer vara drag ikväl! Är galet taggad!

Munter vs Metallica
haha

Blir därmed bara en kort update nu. Återkommer imorgon!

Kramar


lördagsyra

Nu har jag vaknat och det mesta känns bra. Lite trött fortfarande bara. Idag finns det en plan att åka in till Uppsala och shoppa lite nödvändigheter, typ nytt bilbatteri, dammsugarpåsar och mer bubbelvatten. :) Skönare väder idag också vilket är bra. Ikväll vet jag inte om jag tänker gå ut eller om det blir hemmakväll igen. Beror på hur jag känner mig då..

I övrigt börjar det bli dags för frukost nu. Sedan ska jag ut och pussa på djuren för att sedan åka in mot Uppsala.

Nu får ni se en bild på den fina buketten som väntade mig hemma igår.

Kramar


Äntligen bilder!

ÄNTLIGEN! nu har jag och T´s dator bestämt oss för att gräva ner stridsyxan för nu går det att överföra bilder till datorn. :) Jag blev typ hur glad som helst!!! Så nu ska ni få se hur mysigt jag har det här hemma ikväll och allt annat sådant där som jag fått göra avkall på senaste veckan(eller är det veckorna? tiden liksom flyter ihop...).

Först ut är två mysbilder från ikväll:







poppigt

Gissa vem som flyger omkring i soffan och bara vill uuuut???
Bara för att jag skrev att jag var trött så slog partynerven till och nu är jag utled och hur sugen som helst på att dansa. Fånigt att stå här alldeles själv, men det är vad som händer. Roligt om det skulle komma en granne eller någon och sticka in huvudet nu. haha jag skulle ju aldrig märka någonting utan poppar hög musik och dansar runt här alldeles i min egen värld. Lite mysigt att tänka så. Här är jag i min egen lilla fredagsbubbla. ;)

Nu ska jag dansa vidare!

Kramar

färdig?

Nu tror jag att jag börjar bli klar med analysen. :) Verkar som att jag har fått ihop det rätt bra trots att jag fått stryka med foten lite. Är mindre nöjd nu, men huvudsaken är ju att min examinator tycker att det är bra. Min åsikt gills inte.. :(

To & Fro - Mattafix

Nu börjar jag bli hungrig också. Kanske läge att styra upp middag såhär på fredagskvällen? Kan vara en tanke. Måste också lyckas med konststycket att få över min analys från min lilla rosa dator till T´s sega svarta. Inte helt lätt eftersom den svarta inte verkar vara på humör för någonting (det är den enda med internetuppkoppling). Ett sätt kan ju vara att flytta dongeln, men då måste jag väl stänga ner facebook och bloggen temporärt och då mister jag känslan. Svårt fredagsdilemma dethär. haha Säger inte dethär högt, men jag gillar att ha någonting att göra. En didaktisk analys på fredagskvällen känns inte så illa. Jag tror att jag är lite på skrivhumör idag! Verkar om inte annat så. - och där sa min dator godnatt = dags att sätta i laddaren! - Inte är jag så partysugen heller. Mest trött. Lite ont i ryggen (säkerligen efter att ha släpat på min väska med hälften av allt jag äger en halv dag..). Ensam fortfarande. Också lite skönt nu när det verkar blivit allt mer ovanligt i mitt liv. Gillar sällskap, men egentid är nog lite underskattat.

Imorgon planerar jag att festa till igen, men vi får se hur det blir. Flurran med Ida, kusin, Sanna, Dino och några till kan absolut vara en plan. Dessutom så har jag lite andra mer dolda missions imorgon. Jag borde nog skriva en lista så senildement som jag börjar bli...

Återkommer!

mer bra saker

Jo, jag glömde skriva att hemma fanns en bukett rosa blommor på köksbordet. En söt blandning med blandannat tulpaner. Har förevigt dem på bild, men som ni vet så vill inte kameran och datorn synka just nu. Tror att det kanske är någon som vill hinta att han saknar mig?

Så nu festar jag till det med ett glas äkta coca-cola också. ojoj, jag vet då inte vad jag unnar mig...

Kramar

fredagsbestyr

Den här fredagen blir bara mer och mer intressant, jag ska alldeles strax komma till varför, men jag tar det från början.

Allt började redan imorse när jag fick spontanlifta till Blåsenhus med Ida eftersom pärlan bestämde sig för att ta sovmorgon (läs: inte starta). Sedan fick ni här på bloggen ett mycket negativt inlägg om allt kaos det åsamkade mig.
Jag gick därefter på seminariet som stod uppskrivet på mitt schema (jag följer min kalender slaviskt), men det visade sig att det var en föreläsning (!) om grammatikanvändning i skolan. Dock var almanackans anteckning inte felaktig, utan det var verkligen ett seminarium som växlade karaktär till en föreläsning. Lite misstänkt. Nåväl, efter det så träffade jag söta Sanna i korridoren. Bubblade tills mami kom upp till Blåsen, hon hade tidig dag idag och ville vara behjälplig med min tjuriga bil.
Mami och jag åt lunch i restaurangen och därefter blev det ett litet spontant besök i bildsalen. Jag inspekterade Idas och Emilys fina kolteckningar! Imponerande tjejer! Sedan åkte vi buss för att hämta upp hennes bil (för att ha någonting att dels färdas hem till Ida i samt även starta min bil med). Väl hemma hos ma o pa träffade vi en syster K som tydligt var på bra humör! Tummen upp! Jag fick smaka en mockaruta som hon bakat och sedan dog vi en stund av skratt, för på kylskåpet satt en lapp (och nu direktåterger jag den eftersom jag tillochmed var tvungen att skriva ner den! hahaha):

"KARIN GÅR PÅ DIET (BANTAR)!
Mata henne inte!!!
Får bara äta minikeso och dricka vatten.
Tack för din hjälp!"


Love it! <3 Författaren var såklart Karin själv. Vem inleder en bantningsperiod med att baka mockarutor kan ju bara ifrågasättas?! hahaha
Vidare så åkte jag och mami till granngården i hopp om att hitta ett passande vintertäcke till Blenda. Vi gick dock bet. Fanns inget som föll någon av oss i smaken. Så det blev en tur hem till Ida istället. Så nu har jag för första gången kopplat startkablar (eller har jag gjort det förr? Kan tänkas...). Anyway så snurrade pärlan igång direkt. Min fina fina lilla bil! Det är kärlek <3
Jag åkte hem till gården. Mami åkte hem till sig. Dock gjorde jag en avstickare till Ica (vårt lokala postombud) för att hämta ut paket x 2. Så blir det när man får sms-avisering. ;) Ena paketet innehöll min splitternya Iphone 4S (white), det andra innehöll lite kläder jag klickat hem på nätet. Mer och mindre lyckat, men jag blev glad! :) Dock har simkortet till telefon inte kommit ännu, så jag får inte börja leka med den ännu... :(
I brist på telefonlek så tyr jag mig till datorn. Lyssnar på spotify på högsta volym och nu snart ska jag skriva klart det sista på min komplettering av den didaktiska analysen för att sedan skicka in den. Längtar tills det är klart! Dock är det ganska mysigt såhär också. Någonting måste man ju göra när man är själv (JAG SAKNAR DIG SARA!!). Jag har tänt levande ljus i hela vardagsrummet och myser i all ensamhet framför datorn. Bubbelvatten <3

Jo, jag gav mig handlöst in i projektet att koka ägg också. hrmm... som ni förstår så blev det lite sådär. När jag en stund senare kommer ut i köket så torrkokar de nästan - Hoppsan! Gissa om det fallit ur mitt huvud?! Kunde ju ha börjat brinna och jagvetintevad! men som tur är så hände ingenting. Skalade ett ägg och tror ni inte de var perfekt kokade?! Helt galet egentligen, men det är sant. Ibland har jag sådan bondtur. Hoppas nu bara att det inte är någonting annat jag glömt...!

Återkommer senare om det händer någonting mer spännande denna fredagskväll i all ensamhet i mitt vardagsrum ute på landet med universitetsplugg väntande. haha lite bittert även om jag ju faktiskt avböjde party idag. 

Party in my head - September

visualiserar att det faktiskt är sant i mången fall.

Over and Out.


allafulaordjagkankommapå

Igår jobbade jag till stängning. Sedan åkte jag hem till Ida för plugg, men det slutade med hårfärgning, storbak, hockey och såklart plugg (man kan ju inte ändra på ett vinnande koncept). Det var påtok för länge sedan! Duschade och intog sedan horisontalläge för natten.

Imorse åt jag frukost och packade ihop alla mina grejer. Ida kom in från stallet och sällskapade, duschade och åt frulle. Sedan tänkte vi ge oss av mot Blåsenhus. Tur för mig att jag provstartade pärlan först, för den var näst intill död igen (h...fa...sk...j...)!! Startmotorn går runt, men det är knappt. Därför hoppade jag snabbt in i Idas bil så vi kunde komma till Blåsen. Så hit kom jag ju iaf. Svårigheten är hur jag ska gå vidare med dagen? Jag hade ju inte direkt räknat med att vara billös och strandad här, men man får helt enkelt göra vad man kan med de medel man har att tillgå.

10.15 har jag seminarie och därefter ska jag träffa Veronica för genomgång inför tentan. Därefter ska jag se till att få klart och skicka in den didaktiska analysen. Allt är ju i princip klart, men jag blir ju aldrig nöjd. Jaja, in ska den idag iaf. Orkar inte vänta på nästa tillfälle om en månad! Då har jag säkert om möjligt än mindre tid. Bättre att få det överstökat.

Over And Out.

 


miss

Igår var jag superupptagen. Jobbade först hela dagen på förskolan; vi gick till skogen och åkte stjärtlapp blandannat. Mys :) Sedan åkte jag fort som bara den in till Uppsala för att fira älskade mami som fyllde år (25+). När jag hunnit ungefär halvvägs så insåg jag att jag missat att ta med min väska. Dvs. present, smink och dator.. inte okej! Men jag fick glatt överleva trots den missen och det blev helt okej. Vi hade först lite mingel med hallonsoda hemma innan vi (jag, ma, pa o syster A) åkte till kött, kök och bar för middag. Skålade cosmopolitan och åt oxfilé. :P Tog en taxi hem till dem där tårta och fuskbyggarna väntade.

Nu är jag tillbaka på jobbet igen (dagen efter vill säga, dvs. idag!). Idag har vi målat med vattenfärger, för det var drygt 13minus ute.. hua!

Ikväll funderar jag på att åka till Ida så jag blir klar med min didaktiska analys någongång!! 

Imorgon ska jag träffa Veronica på Blåsenhus så vi kan styra upp inför nästa veckas tenta. Det närmar sig.... :/

Fortfarande inga nya bilder, men nu vet ni iaf varför!

Over And Out

jag vill inte förstå

Jaha, nu har jag fotat halva dagen och bara därför så vill T´s dator inte ta in bilderna. När den ansluter till kameran så kommer hälften av bilderna upp och sedan lägger den ner helt. Det går inte ens att avsluta programmet, så nu tänker jag sluta försöka eftersom det bara gör mig arg.

Förutom mina hatbråk med datorn så har jag idag bakat lantbröd med havssalt. De står i ugnen just nu, så resultatet är ännu oklart. Lite mysigt dock att stå i köket med mjöl över hela mig typ. Jag gillar sån´t. :)

Längtar efter morgondagen och jobbet. Behöver tömma tankarna och bara fokusera på nuet. Även om det kanske verkar som att jag är pigg och glad idag så är sanningen en helt annan. Jag önskar idag bara kunde försvinna. Jag är verkligt ledsen.

...

Återkommer!


lite till

Idag har jag varit med T och handlat djurmat och människomat. Sedan mockade jag och han åkte till jobbet. Nu är jag ensam. Min chef ringde också så jag ska jobba imorgon och i övermorgon. Kanske jobb på fredag också, men det får väl helt enkelt visa sig. Blev iaf glad när hon ringde, saknar ju "mina ungar".

Jag har sjukt sug efter att fotografera. Först ska jag styra upp lunch. kan tänkas att det blir resterna efter gårdagens middag. Är dock lite sugen på våfflor. Dock kan jag inte äta mer än typ en eller max två innan jag blir illamående. Inte okej. Dessutom får jag sockershock och rusar runt som en galen hamster tills sockret gått ur, då får jag huvudvärk och blir allmänt deppig och trött.

99 Luftballons - Nena

I övrigt får vi se vad jag hinner idag. Kompletteringen är nog bra om jag gör, men motivationen rann konstigt nog ur mig. Undrar vad det var som hände?

Over And Out.


tidsbegrepp

Nu är middagen intagen och Lost snart slut. Sista avsnittet på sista säsongen rullar nu. :) När det är över tror jag att jag ska tappa upp ett varmt bad och därefter lägga mig själv i blöt. En bra avslutning på en måndag. Fryser galet trots 21grader inomhus. Så ett varmt bad kommer göra gott för både kropp och själ.

Vidare så har jag noll planer för morgondagen, annat än att sova tills jag vaknar, göra kompletteringarna på den didaktiska analysen och ta hand om hästarna + övriga djur. Men kanske behövs det inte så mycket mer planer, ibland måste ju livet få flyta på. Jo, fota ska jag också!! Har längtat galet mycket och hatar att inte ha nya bilder att lägga upp här. Att fotografera är ju en del av mitt liv. Jättepepp på att göra ett projekt med snökristaller, nu när det är väder för det.

Andra idéer till fotoprojekt:
Hårt - Mjukt - Kontrast
Mönster
Detaljer vi glömmer
I sagans värld
Mina favoriter

Har en hel del tankar inbakat i titlarna. Får se om jag hinner göra någonting av det. Vill/Ska beställa förstoringar på mina andra favoritfoton också. Gäller bara att få tid att göra det. Tid är någonting högst besynnerligt. Jag har det aldrig och alltid beroende på. Prioriteten styr. Dessutom har jag svårt att tro på vårat tidräkningssystem, eftersom det är så pass begränsat och bundet. Dock får man finna sig i det och drömma om relativitetsbegreppet, för tänk om tid kunde vara vadsomhelst och styras av rörliga faktorer. Lättare att säga någonting konstant även om det sällan hänger ihop med verkligheten. Livet är ju inte en linjär rörelse. Eller är det? Tål att funderas på, men helst en annan gång. Kom liksom lite av mig.. Tror dock inte att det är som i Lost med tidsresor fram och tillbaka. Jag tror mer på relativitetsteorin, mänsklig oförmåga och på att det finns saker våra hjärnor aldrig kommer att kunna förstå.

Over And Out.



två av bilderna jag vill ha förstoringar på...


måndagskväll

Nu är jag hemma på gården. Sitter i vardagsrumssoffan och maten står i ugnen. Med andra ord så lyckades vi få igång bilen: jag, mami, papi o syster A. Duktiga vi!! (mest syster o papi, men mami o jag fyllde allt våra roller som bilförare också) Dessutom var vi en sväng till Hööks, men det var totalmisslyckat. Inget täcke i rätt storlek eller utförande fanns.. :(

Men nu är jag alltså hemma. Slötittar på Lost i hopp om att maten snart ska vara klar. Ugnskyckling och morotsröra. <3 Förutom detta så lyssnar jag på spotify. Simultankapacitet?

Lilla lady - Daniel Adams-Ray

T hade städat av hela huset i helgen. Duktiga han! Jag blev jätteglad över att komma hem och se att tillochmed handdukarna på toaletten var vikta. Riktigt bra jobbat!

Nu börjar det lukta klart.. Dags att gå och kika i ugnen! ;)

Kramar


bilproblem och studiebesök

Jag skulle ta bilen upp till Blåsenhus, ni vet i enighet med det jag skrev lite tidigare idag, men TJI fick jag då lilla pärlan inte ville starta. Den var trött och ville stanna hemma. Startmotorn gick runt, men det var knappt. Jag blev förbannad men tänkte att jag inte ska hysa agg mot den lilla söta. Så lilla jag fick tänka om och tog istället bussen till stan. Träffade mami och åt lunch på Amazing thai. Promenerade sedan upp till skolan precis i tid för seminariet om den bredare normen och dess fokus och brister. Kul kul... Lite matnyttigt iaf kan tänkas, såhär innan tentan.

Nu har jag spontant studiebesök i bildsalen hos Ida och Emily. Mys <3 Jag fick blåbärssnittar när jag kom, sedan fick jag måla lite med kritor och nu ska jag och Ida nöta lite med kompletteringen av den didaktiska analysen. Blooms taxonomier, here I come! haha

Återkommer!


dubbeluppdatering

Förlåt den sarkastiska och pessimistiska tonen i bloggen just nu. sorry.

Kom nyss på att jag bloggat i drygt ett år nu. :)

Kramar


måndagsmorgon

Uppe nu. Tog lite sovmorgon eftersom det inte var tvunget att gå upp så tidigt. Sitter med två pluggisar vid frukostbordet; sötnosarna Sara och Henric. <3 Har redan ätit upp min frukost och kikat lite efter snygga prisvärda täcken till Blenda. Verkar gå bet helt eftersom i princip samtliga sajter har tråkigt upplägg och dåligt med information om sina produkter. Därav så tänkte jag åka till Hööks någon dag och botanisera istället. Vill ju inte att min flicka ska frysa!

Snart ska jag åka ner mot stan med lilla bilen. Tror det blir biblioteket som första anhalt uppe på Blåsenhus. Funderar vidare på att promenera ner på stan, behöver shoppa nytt puder och därefter kanske jag kan luncha med mami? oavsett så ska jag träffa Ida på eftermiddagen upp på Blåsen. Nöta lite på did. analysen kanske och sedan är frågan om seminarierna. Har en webb-föreläsning jag måste se först om jag ska kunna gå. Har inte orkat eftersom det tar nästan en timme bara att hitta alla delar av föreläsningen på nätet. Därefter babblar hon i 3x4cm stor ruta i typ 45minuter. Inte universitetets bästa investering direkt. Dessutom är föreläsningen från början av 2000-talet. Riktigt uppdaterad och modern med andra ord...

Kan tänkas att jag ska gå och sminka mig nu så jag kommer iväg. Kan vara en idé som sagt.

Over And Out.



Bild tagen för några veckor sedan.. såg ut som vår ju!

godnatt

Nu har det tittats klart på tv för ikväll, måhända för hela veckan. Ett halvt program; Frozen planet, följt av Så ska det låta och tillsist Äkta människor. Det sistnämnda blir nog grogrunden för nattens mardrömmar är jag rädd. Imorgon ska jag se till att läsa lite i biblioteket på Blåsenhus och därefter är det seminarier hela eftermiddagen. Har dessutom lite att skriva då jag fick komplettering på den didaktiska analysen. Dock mestadels saker läraren ville jag skulle byta plats på eller ta bort, så jag räknar med att det kommer gå relativt snabbt. Inlämning av kompletteringen ska ske senast 10/2. Så det är ju ett par dagar kvar... Faktiskt min andra komplettering under mina tre år på universitetet. Var är jag påväg egentligen?

Utöver detta funderar jag just nu mycket på hur mitt liv kommer utvecklas. Med relationer, skola och boende i huvudsak. Konfunderande eftersom det upptar mer tankeförmåga när det får stå oreflekterat än om jag tar mig tid att fundera igenom allt ordentligt. (lite dålig planering ska nog erkännas..) Ett förslag kan vara att sätta in "Egentid" på schemat, men då finns ju problematiken med färgkodningen (hrmm.. ni som inte känner till det; jag följer slaviskt min almanacka och den är strikt färgordnad efter prioritet, dvs. hög prio går före låg i händelse av dubbelbokningar. som sagt ganska invecklat, men jag har följt systemet i två år och tycker det underlättar min planering av vardagen). Så vilken färg? Lila kanske? Och så var jag plötsligt inne i en tankegång om färgval och smet undan den egentliga reflektionen. thats life.

Min ena fot har somnat. Jag sitter i Sannas säng och ska alldeles strax lägga bort datorn och sluta ögonen..

Jo, T ringde idag också. Blenda har slitit sönder sitt rosa vintertäcke. Troligen kommer det inte ens gå att laga. Han sa att hon krånglat sig ur det på något sätt men sedan haft det runt halsen och därefter släpat/rivit sönder det. tur att jag har ett extra (fast ett grönt). Mami lovade mig för snart två år sedan nya täcken till mina små monster, fick det i födelsedagspresent om jag inte minns fel, så nu är det nog dags att göra ett besök på Hööks eller liknande. Blenda vill ha både nytt regntäcke och nytt vintertäcke. Nice vill inte ha något täcke. Tänker inte bråka om saken med honom, ändrar han sig så har ju båda ponniesarna samma täckesstorlek, så då får Blenda dela med sig. men det är OM han ändrar sig. chansen är näst intill obefintlig.

Det känns som att det här blev ett ganska mastigt kvällsinlägg, men det kan vara helt okej? Tänkte dra lite riktlinjer för den kommande veckan. I vilket fall så blir det nog att åka till gården imorgon efter seminarierna. På tisdag ska kompletteringen av did. analysen genomföras (bestämde med mig själv nyss) sålänge inte jag blir inringd på jobb, för då går det såklart före. Komplettera kan man göra nattetid i värsta fall. Resterande veckan blir mestadels i Blåsenhus på olika seminarier. Funderar på att börja planera för tentan också eftersom den är nästföljande fredag. Kul med salstenta. NOT! Lite ångest ligger över där också, men det är ingenting att oroa sig för. Läste i Uppsalatidningen idag om unga som socialt isolerar sig för att de har för mycket krav på sig själva, Hikio..någonting hette det och blev tydligen allt vanligare. Jag tror att jag är precis tvärtom. När kraven kommer, och de gör de oftast från mig själv (har helt sanningsenligt alldeles för höga krav på mig själv... men det är omöjligt att bryta ner), så blir jag istället en kämpe. Galenskap egentligen! Ska det vara jobbigt så ska det vara jobbigt något så infernaliskt. Gissar på att det hör samman med min envishet? Kan iaf tänkas.

Nej, nu orkar jag nog vare sig skriva mer eller hålla ögonen öppna. Sov oroligt föregående natt trots total nykterhet. Kan vara bra att få minst sina åtta timmars skönhetssömn denna natt.

Avslutar med en sammanfattning av helgens höjdpunkter:
* Mannes kyckling
* Utslängd från nattklubb -check!
* "Helt ensam. Helt full."
* Fritt skapande av chokladbollar
* Melodifestivalstart
* Tacosmys
* Så ska det låta

Nu går iaf jag vidare.

Godnatt!



storhandling och tacosmys

Jag och Sara gjorde ett ryck och åkte för att handla på ica maxi. Pärlan gjorde ett stopp hos Manne för upphämtning av min halsduk. Så imorgon slipper jag frysa! :)

Just nu håller jag, Sara och Henric på att göra tacos. Så ikväll blir det söndagsmys här! typ nu snart..

Over And Out.


rubrik?

Idag har jag varit slö, slapp och likgiltig. Stekt ägg och diskat, det är väl i princip vad som har skett. Legat i sängen och stirrat i taket en del. Men det behövs väl sådana dagar också ibland?

Dagens mission
kan väl kanske tänkas vara att hämta min halsduk från Mannes place. Eller kanske att styra upp middag. Ett av dem blir det, jag är osäker på om jag kommer orka båda delarna. Trots det ska erkännas att efter melodifestivalens slut igår så gick jag och la mig. Det här kan därmed inte klassas som någon superhelg, men då kan man bara göra nästa bättre. ;)

Over And Out.

melodifestivalstart

Sitter och kikar på melodifestivalen. Faschineras av hur lama bidragen är och formen på Sarah Down Finers kurvor. haha. dessutom är det sistnämnda typ det mest omdebatterade på facebook. XD

Vi tror på
Sean Banan (fast bara för att han inte gillar Carola ska tilläggas), Death by April, Marie Serneholt och Lorienne (stavning?). Fast inte alls i den ordningen. Men dessa var väl dem jag minns någonting alls av..

Nu luktar det brandrök också.. vem eldar i Rickomberga?

Over And Out.

varför?

Okej, gårdagen kan ju konstateras vara ganska misslyckad.. tyvärr, men jag tyckter att skam den som ger sig. Ingen annan tyckte tyvärr så utan samtliga vapendragare ligger fyllesjuka och opeppa i sina soffor helt ovilliga att styra upp kvällen. :( Så jag som laddat hela dagen får stryka på foten och ge upp utekvällen. Istället blir det melodifestival och milkshake med bästa Sara! <3 (som förövrigt ingår i kategorin vapendragare som ligger fyllesjuka i soffan...)

Just nu: Vinnar V75 på 4an. Det ger ju en fingervisning om statusen idag.

Gulliga Henric kom med pizza
och cola tidigare idag så mat har vi iaf fått i oss. Jag har tittat på Vetenskapens värld, diskuterat evolutionsteorier, pratat med diverse folk i telefon och i övrigt bara tagit det lugnt och fint. Lite sliten efter gårdagen, men ändå fullt beredd på äventyr och nya eskapader. tyvärr som sagt.

Men ja, kan bli rätt chill med melodifestival och mys i soffan också! :)

Over And Out.


fest hos Manne

Igår var det kombinerat födelsedagskalas och inflyttningsfest hos Manne. Manne hade lagat mat och bunkrat alkoholhaltiga drycker i korridorens lilla kök. Jag, Sara och Henric var såklart pepp och promenerade dit i kylan. Träffade trevligt folk, minglade och vinglade. :)

Sara bestämde att vi skulle ut. BJ var målet så vi tog en taxi, so far so good ungefär. Kom innanför dörrarna där, det var nog det enda positiva. Resterande kvällen var inte så trevlig direkt. Jag var överförfriskad och åkte hem relativt tidigt. BJ är inte min piece of kaka.

Sov ett par timmar, men nu är jag vaken. Kan inte somna heller.. :/

Over And Out.

lektionsplaneringen

Vill bara konstatera att HAHA jag blev klar med lektionsplaneringen!! Dessutom för över en timme sedan. Trots att jag imorse tog bort allt jag tidigare skrivit och istället skrev om alltsammans. Promenerade med Sanna till Blåsenhus och satte mig i biblioteket från kl. 10 ungefär och fram till 11.30. Sedan promenerade jag (i kylan!) ner på stan för lunch med mami. :)

Tillbaka på Blåsenhus så blev det föreläsning och därefter ungefär en timme ytterligare intensivt skrivande på planeringen. Träffade Ida också <3 Sedan promenerade jag (IGEN i kylan!) ner på stan för att möta Sara. <3 Vi shoppade presenter till Manne som fyllde 25år i onsdags och tog därefter bussen hem.

Nu tittar jag på Sanna som packar och Sara som fönar håret. Strax ska jag sätta fart och fixa mig för fest hos Manne!! ;)

Kramar


försov mig till ingenting

Alarmet ringde imorse och jag kunde inte hitta telefonen, den låg liksom inte där jag lagt den. En sovande Sanna lokaliserade telefonen i sängen. Jag stängde av den och somnade om. hrmm.. Sanna gick upp, en halvtimme senare tittar hon in och frågar om jag inte skulle gå upp? haha jo.. gissa vem som somnat om?

Nu har vi ätit frukost med lantbröd och flädersaft. Förkylningen tycks vara något under kontroll och jag har klätt och sminkat mig. Idag ska jag promenera till Blåsenhus för att skriva lektionsplaneringen och gå på föreläsning. Lunch med mami ska hinna inmundigas också, men fokus ska vara på lektionsplaneringen. Herregud, den ska ju lämnas in senast ikväll. Tur att jag har superkrafter vad gällande just akademiskt skrivande! (och där bröt alla läsare av denna blogg ut i gapskratt?! hahaha) Finns inga begränsningar, nu är det bara att sätta denhär. Jag håller ju alltid deadline!

Sara står vid disken igen. Duktiga hon! :)

Idag ska jag försöka hålla mig ifrån facebook så mycket som möjligt. Kan ju tänkas att jag fastnar där annars och det finns det verkligen inte tid till! Verkligen inte! För ikväll är det fest hos Manne och den tänker jag inte missa.

Det var allt för nu.

Over And Out.


ostbågar?!

Nu ska ni få höra om allt galenskap som händer.
Jag hade temaredovisning i grupp = godkänd. :)

Jag träffade syster A och Susanna på Blåsenhus. Syster följde med upp till gränby C för inköp av diverse slag. Hon skulle bjuda mig på kaffe men det slutade med att vi åkte bil tillbaka till Blåsen samtidigt som vi åt ostbågar och pratade med mami i telefon. :P Sedan lämnade jag syster hos sin cykel och hämtade samtidigt upp mina pinglor. Blev en tur ner på stan för att hämta mami och sedan lämna pinglorna i lägenheten och därefter vidare till ma o pa´s hus för melodikryss med systrarna. Jag gissade rätt på Enja, Bowie och Krunegård. ;)

Nu är jag hemma hos flickorna.
Jag håller på o styra upp middag, Sara duschar, Sanna lagar sin sko och Henric zappar på tv:n.

thats life.

härlig dag

Denna dag tog sin början med mys på förskolan, lite utevistelse och pedagogisk verksamhet med iskakor. Härligt. :) Åt rotfruktsungspannkaka innan jag åkte iväg med pärlan mot Uppsala. Väl inne har jag ordenlig tur och fick parkeringsplats precis bredvid p-automaten (trodde att jag skulle få cirkla och leta länge...). Rusade in och kom precis i tid till arbetslagsträff med kursare. Dessutom blev jag överfallen av syster A som var på besök här hos oss på Blåsenhus. Jag och arbetslaget förberedde vår temaredovisning om prinsar och prinsessor, vilken vi genomförde alldeles nyss i Betty-salen. Det gick väl sådär, men vi bjuder på det. Jag har gott humör och universitetes vfu-samordnare ringde nyss. Blir kvar här till klockan 16 minst.. men sedan ska jag vara med mina babes; Sara & Sanna. <3

Dessutom fick jag VG på I-delens 2:a del! ;)

I övrigt så jobbade jag lite med lektionsplaneringen igår. Jag har skrivit ungefär 1,5sida. :) Tyvärr går det segt för det har inte direkt känts högaktuellt, men det är väl som vanligt någonting man måste kunna genomlida... Blir mer jobb med den ikväll antar jag, och imorgon såklart!

Over And Out.


Ponniesar <3


RSS 2.0