Myskväll

Ikväll blir det myskväll med trerätters och sällskapsspel med bästa Åsa och T. Vi har grundat fint med grogg och nu blir det fylld kyckling. Helt underbart. Förrätten som bestod av mozzarella, pesto och roströd är redan intagen. Härligt att vara "inne i dimman" men ändå i sin hemmiljö. Älskar att vara hemma. <3

Over and out.


Mestadels ingenting

Varje blogginlägg blir lite som en självrannsakan. Vad har jag egentligen gjort sedan senast? Vad är det som är viktigt och vad tänker jag själv om saker som finns i min omgivning? Ibland blir det långa monologer då jag på förhand tänkt ut ett givet resonemang, eller gått och grunnat på någonting, andra gånger är det blankt.

Sedan senaste inlägget har inte mycket hänt. Solen skiner ute men jag är inne. Har tittat på när T skruvat fast en lucka till ett skåp (som jag målat) och så har jag gjort rent åt Latex. Sedan har jag surfat lite i jakt på saker jag egentligen kanske inte behöver. Jag har pratat med Mami i telefon, och Karin o Papi med för den delen för Mami's telefon har tydligen gett upp. Jo, jag hjälpte T att raka huvudet och så har jag planterat tre pelargonsticklingar jag rotat i vatten. Så jo, det händer lite här på hemmaplan fast mestadels småsaker.

Ikväll ska jag laga stoppad ugnsstekt kyckling. En av mina paradrätter. Så ett besök i en lokal matvarubutik är ett krav, färsk persilja och rökt skinka saknas. Kanske handlar några tulpaner för att liva upp köket också. ;) får se om Åsa dyker förbi ikväll också och livar upp med sin närvaro.

Skönt att inte alltid ha givet vad man ska göra på förväg. Idag är definitivt en sådan dag.

Over and out.


Go'fika

Idag blev det snabbstäd + bakning (chokladbollar) för T's föräldrar ringde och skulle komma förbi. Vi har precis vinkat av dem. Trevligt lördagsbesök. Med lite tur kommer Åsa över ikväll också. Jag är måttligt pepp på att gå ut alls nu när marken är täckt med snö. Inte så kul, men med tanke på det fina vädret så lär det väl smälta bort snart. Håller tummarna för det!

Återkommer!


Aprilväder i mars

Vaknade av mig själv imorse. T tog ut hästarna och jag fick ligga och dra mig i sängen. Dock kommer dagens sämsta såfort man tittar ut genom fönstret. Det är snö ute. Inte mycket men ändå. Ett bakslag. Tur att mina nya "kollegor" lovat vår efter påsklovet! Så jag håller hoppet levande.

Nu blir det frukost.

Over and out.


Fredagskväll

Jag gillar känslan. Inga måsten. En hel ledig helg, nej en hel ledig vecka tillochmed, hur skönt som helst med "påsklov" kan jag meddela. Detta trots att det vare sig blir Turkiet, Budapest eller någonting sådant vad jag vet (spontaniteten kan jag inte tala för ännu).

Vi har förutom att se klart på filmen dessutom lagt in mer jord i växthuset, mockat och tagit in hästar. Kaffebryggaren är igång så ikväll blir det kaffe, liten likör och en liten chokladbit för mysfaktorns skull. Antar att nästa film sätts i dvd:n också. Somnar nog innan dess slut, men det hör liksom ändå till.

Trevlig fredagskväll med andra ord. :)

Kramar!


Night in the greenhouse


Mys

Nu har vi ätit middag. Jag gör en helt underbar guaccamole som alla älskar så den var helt klart höjdpunkten. Nu rullar Transformers på tv:n. Jag ligger i soffan och chillar, ganska mysigt. Planen såhär långt är att få in kanske tre-fyra säckar plantjord i växthuset och sedan ta kväll. Filmen ska såklart tittas klart först. Men efter det så. Resterande kvällen ska nog ägnas åt ingenting. Så himla skönt, bara lugn och ro en hel kväll. Vore underbart!

Kramar!


Fredagstajm

Vi åkte och tankade pärlan och sedan bar det av till Hemköp. Träffade två härliga människor; Gittan och Per. Sedan handlade vi tacos-grejer och annat nödvändigt innan jag styrde lilla bilen hem igen. Just nu håller vi på för fullt och plockar ihop tillbehör, hackar, tärnar och steker. Börjar faktiskt bli hungrig!

T har dragit igång någonting med country-toner på spotify och jag kan inte sluta skratta. Hahaha Fick precis ett glas cola i vinglas. Dålig fredagshumor? I love! <3

Fortfarande osäker på kvällens planer dock. Huvudvärken har dock givit med sig!

Återkommer!


Huvudvärk

Ibland har jag för mycket saker instoppat i huvudet. Då faller det liksom ut lite på vägen, vilket inte direkt ger så bra minne eller resultat. Kan tänkas att jag har lite för höga krav på mig själv kanske?

Idag har jag fått auskultera igen. Och så fick jag glass. Och så har jag lärt mig namnen på samtliga barn i "min klass". :) dessutom har jag skrivit grovplanering i studieplan, fem sidor, slå det ni! Undrar om lärarna ens kommer orka läsa igenom allt. Dock verkar jag ju iaf få ordentligt utrymme, för från v.15 har jag minst hälften av all undervisning i både Matematik, Svenska, Bild och SO. Härliga tider!

En inte alltför rolig insikt är dock att jag inte kommer kunna jobba på förskolan någonting alls under hela april. Inte roligt på något sätt. :( men ja, bättre jag blir klar med utbildningen så kan jag ju jobba heltid med ungarna istället!

Från det ena till det andra. Snart kommer T hem och då ska vi åka och handla. Ikväll blir det nog tacos till middag så att komplettera lite i kylen kan vara på sin plats. Manne hörde av sig igår också för han är i Uppsala och ska ut ikväll. Jag är mindre taggad på grund av trötthet och huvudvärk, men mja kanske att det blir förfest i hans korridor och sedan utgång. Tveksamt. :/

Imorgon skriver Sara matematiktentamen. Jag kommer såklart hålla alla tummar och tår. Saknar'na men det är helt giltigt skäl att inte gå ut ikväll!

Nu: Ipren och Soffläge med stängda ögon. Två minuter är allt jag begär, till en början iaf. ;)

Over and out.


Dåligt väder

Hmm.. Inget vidare bra väder dit jag ska. Dvs. Hemma. :/


Bloggstund

Nu är diskmaskinen fylld och startad, jag är nyduschad och jo, den fullkomligt värdelösa filmen är "uttittad". Slutade med att både jag i T tittade på våra respektive smartphones och lekte draw something istället. Varje gång jag tittade upp var det bara för att himla med ögonen och sucka. Knappt värt att nämna alls.

Moving on. Imorgon ska jag återigen vara på plats på skolan. Sista skoldagen innan påsklovet. Skönt och lite jobbigt samtidigt. Att lära känna en klass är ett projekt i sig och att bli avbruten efter en halv vecka gör inte saken lättare, men det blir till att jobba på det efter lovet. Vad ska jag göra på lovet då? Jag ska göra det jag tydligen för tillfället gör bäst - vara spontan. Därmed inga planer bokade. Men party, kompishäng och något litet äventyr ska nog hinnas med. Förutom allt skrivande på uppgifterna som universitetet lassat på med. :/

Nu ska jag släcka lampan för ikväll. Tror jag kommer somna direkt trots min powernap på eftermiddagen.

Godnatt!


Slött

Jag somnade en stund i soffan. T gjorde middag och när jag vaknade så åt vi tillsammans. Nu sitter vi och kikar på Moby Dick (version från 2010). Ganska dåligt gjord film, men det funkar på en torsdagskväll. Dock verkar den bli sämre och sämre för varje replik. Haha. Kanske därför jag kan blogga samtidigt.

Ska gå och lägga mig tidigt ikväll. Imorgon är det, hör och häpna, FREDAG! Vilket innebär sista "arbetsdagen" för veckan (och nästa vecka är det lov). Funderar på utgång med världens bästa Manne! Det vore något det! Haha

Over and out.


Pausa

Kommit hem. Kopplat ihop telefon med stereon. Poppar musik. Sedan landade jag i soffan. Första dagarna på praktiken gör alltid att jag blir trött och disträ. Alla intryck samlas i huvudet och grötar ihop sig. :/ tur att det brukar ge med sig efter någon vecka. Mindre kul att nästa vecka är påsklovsvecka så jag säkert får ytterligare en "nystartsvecka" vecka 15, men då jäklar! Jag ska hålla drygt hälften av alla undervisningspass i klassrummet från och med den veckan. Det ska bli jättespännande! Ska dock tillägga att det kommer ta extrema mängder energi då allt ska planeras, genomföras, dokumenteras och utvärderas med LLU. Jaja, om sju veckor är det "över" för denna gång. Bara ett år kvar och sedan står jag där på riktigt och håller lektioner för "min" klass. Galenskap.

Idag har vi arbetat med blandannat subtraktion som upprepad addition. Kul att kunna tillföra någonting, i detta fall alternativa förklaringsupplägg. :)

Mer från denna dag som jag tar med mig är att jag fuskat med maten (det var lasange med kyckling till lunch). Alltså kolhydrater. Hrmm... Ikväll blir det dock soppa till middag. Så ja, det är ju bra att det blev ordentlig lunch.

Over and out.


Tidig hemgång

Nu sitter jag i bilen på väg hem. Skönt med inte alltför långa dagar. Har haft lååångt handledningssamtal idag så nu är grovplaneringen klar för sju veckor framåt. Riktigt skönt!

Hem och renskriva samt skriva planeringsutkast för lektionsserie i bild!

Återkommer!


sweet dreams



Sov gott allesammans därute, för det är planen för mig. Nu. Eller iaf snart. Lilla Alfons i mig tittar fram och säger; jag ska bara. Men snartså ska jag nog också ha huvudet på kudden..

Nattinatt!

For Real!

Känns nästan underligt att sitta vid en stor dator (om än laptop) och blogga. Numera nyttjar jag ju bara min smartphone till detta. Men ibland måste man ju gå ifrån sina vanemönster. Blir faktiskt både roligare och mer kreativt att skriva på dator, appen i telefonen fixar ju inte allt! Dessutom tar det år att ladda upp bilder... jaja, nog om det.

Nu har jag:
* filat på första upplagan av min studieplan
* skickat ansökan till höstterminen
* skrivit ut diverse viktiga dokument till morgondagens LLU-möte


Duktig om jag vill. :) haha.
Snart är det dock dags för sängen, sjukt trött även idag. Hur ska jag orka hela veckan? Jovisst går det, men jag kommer nog vara körd i helgen och bara vilja sooova! Manne ringde tidigare, han ville styra upp party. Frågan är mest bara om jag orkar. Tveksamt.

Nu ska jag iaf skutta upp till sängen. Sömn säger jag bara. Sömn.

Over and Out!


Otippat?

Härligt när kaffet blir kallt för att man (i väntan på att sidan på datorn ska laddas, vilket med denna uppkopplingshastighet i snitt tar tio minuter) spelar draw something med personen som sitter i soffan bredvid. :/

Återkommer!


Kvällsstudier

Hmm.. Nu sitter jag här framför datorn med tre olika missions känns det som. Dels uppdatera min iPhone, dels skriva studieplan och så till sist hitta de filer jag behöver för att imorgon vilket inte är lätt i studentportalen-djungeln. :/

Jag har dock blivit serverad kaffe såhär på kvällskvisten. Och växthuset är så gott som klart vilket såklart gör mig lycklig enda in i själen. :)

Karin ringde nyss och jag fick för mig att hon grät tills hon började prata om avföring. Då bröts samtalet. Mystiskt.

Nu ska jag slötitta på red october och samtidigt skriva påbörjan till studieplan. Älskar det här med simultankapacitet!

Over and out.


Greenhouse

Helt underbart att allt börjar falla på plats i "gamla" växthuset. Bara riktig vårvärme saknas. Då ska jag allt börja odla! Saknar det verkligen vintertid.

Over and out.


Hemma nu.

Hemkommen nyss. Det är en bra kväll som väntar trots att det regnar utanför fönstret. Kyckling i ugnen och T har kört in hästbajs i växthuset. Så nu ska jag bara slänga på jord så kan det få bli okej temperatur ute så jag kan börja plantera ut mina minichiliplantor och tomater. ;)

Ikväll måste jag skriva studieplan och förbereda inför mitt första handledningssamtal på skolan. Idag har jag bara suttit med och kikat vad de håller på med. Vilket var väldigt intressant. Arbetat med att lära mig namnen också men de sitter inte riktigt ännu. Rättar lite böcker och varit behjälplig mest. Gått på arbetslagsmöte och haft go'fika. Imorgon -kanske- allvaret börjar. Haha

Jo, min doktor ringde också. Alla provsvar var i sin ordning så enligt honom är det bara att fortsätta dosera sköldkörtelmedicinen som nu så ska allt vara bra. Huruvida det faktiskt är bra spelar mindre roll. Mina ifrågasättanden leder ingenstans. Tyvärr.

Det är en sammanfattning av vad som hänt idag. Orkar inte detaljförklara. Nu ska jag nämligen göra morotsröra och spela "draw something". Thihi!

Kramar!


På vägen

Drivning home in the rain.


Trötter

Så sitter jag här i soffan. Nyduschad och galet trött i kropp och knopp. Strax tänkte jag ge mig in på att försöka ta mig till sängen. Men först ett sista avsnitt Dexter. :)

Lite nervös inför morgondagen, men det ordnar sig nog. Återkommer med hur det blev. Hann inte skriva någon studieplan så det får allt lösa sig imorgon.

Blir bara kortisinlägg såhär på kvällen. Orkar inte sitta med telefon i handen.

Natti natt!


Hemmapyssel

Nu har jag målat klart trappen (vitt, lite opraktisk färg men oh så snyggt!) och pysslat om mina pelargoner på bottenplan. Beskurit lite godtyckligt och stammat upp ett särskilt urtypisk planta. Får se hur det går, annars brukar jag ju mer vara för att låta växterna frodas fritt och relativt ohämmat. Gillar deras bristande symmetri och ordning. De tillför det kaos jag annars helst slipper här på hemmaplan (om jag nu lyckas jaga just kaoset på flykt utelämnar jag i detta inlägg).

T står och lagar någon slags pytt i panna med chorizo, halloumi och wokgrönsaker. Hrmm.. Jag är ytterst skeptisk, men eftersom jag bestämt morgondagens middag så får han allt ge sitt tillskott.

Gangster Blues - Mattafix

Jag läppjar bubbelvatten med citronantydan och har för tillfället belägrat soffan. Ikväll blir det till att skriva studieplan. Hua, jag är helt mosig i huvudet. Tur att autopiloten fixar sådana saker! Haha

Kramar!


Ny trapp?

Nu är jag hemma igen. Svag huvudvärk men i övrigt i god dagsform. Jag sitter på verandan och assisterar T som håller på att bygga en ny trapp till växthuset. När han är klar ska jag få måla! Sedan är allt utom bäddarna klara inför årets odlingssäsong. :)

Nya växthuset då undrar ni? Jovisst men det är nog sommarens projekt. Det är bara att inse att man inte har superkrafter. Det går inte att jobba, studera, ha djur, vara föreningsaktiv och dessutom bygga växthus. Men i sommar då jäklar! Den som vill vara behjälplig får gärna - du kan få saft och hembakat som tack. Haha

Längtar verkligen efter värmen. Att kunna pilla i växthuset med små och stora plantor. Omplantera och beskära. Vattna och skörda. Rofyllt med allvar. Liv och död på mitt ansvar men utan större konsekvenser. Dör en pelargon har jag ungefär 35st kvar. Innan sommaren är slut kan det vara det dubbla. 70pelargoner. Svindlande tanke.

Återkommer!


Jobbelibobb

Sitter på jobbet. I favorithörnet på soffan i personalrummet. Ganska lugn dag idag, faktiskt närapå perfekt förutom två saker: 1) de regnmoln som syntes på himlen i förmiddags 2) pepparrotskött till lunch. Hmm.. Förutom detta så bara bra förutsättningar för en fantastisk dag. Hoppas fortfarande på sol och 14grader (som iPhone utlovat via sin "väderapp").

Sedan ska jag sluta hyffsat tidigt, åka hem och måla samt pyssla i växthuset samt skriva studieplan. Imorgon börjar nämligen min verksamhetsförlagda utbildning denna termin. Sju veckor full rulle i årskurs tre. Får se hur detta går?!

Nu lite lugn och ro innan jag ska upp till busungarna. Lite kaffe gör susen! ;)

Over and out.


Måndagsmys

Blev förbannad och åkte till Åsa i Tim's place för att leta smink. Hittade det inte men fick kika på när Tim tatuerade Jenny. Snacka lite och sådär. Sedan åkte jag hem. T hade gjort mjölkskak och nattat hästarna. Så nu blir det ett avsnitt av Dexter och sedan blir det sömn.

Dessutom: breaking news!! Jag hittade sminkväskan! I min skopåse tillsammans med ett par svarta pumps. :) grattis till mig som slipper lägga ner en förmögenhet på nya produkter. Och för att jag slipper irritera mig på det imorgon. Bra där.

Over and out.


Mystiskt försvinnande

Min sminkväskan är försvunnen. Det är ett faktum - den ligger inte hos Sara, i bilen, väskan eller påsen. Inte heller någonstans i vårt hus. Så var sjutton mer finns det att leta? Jag har faktiskt ingen aning alls. Vilket driver mig halvt om halvt till vansinne. WTF liksom.

Har även intagit middag. Det blev grekiska biffar, rester från veckan. Med mycket vitlök i tzatsikin, sådant gillar jag.

Imorgon ska jag jobba på förskolan. Jag vill bara hitta mitt smink först. :(

Over and out.


VFU-besök bokade

Nu har jag haft introduktion inför VFUn som börjar på onsdag. Jag fick Waldestrand och Kjellin som besökande lärare. Kung! Det kommer gå riktigt bra känns det som. Hoppas bara jag kan leva upp till mina egna förväntningar. :)

Strax föreläsning om språk-uppgiften. Sedan ska jag åka och hämta mitt smink samt ta lilla bilen och puttra hemåt. Skönt!

Over and out.


Förmiddagspromenix

I Uppsala nu. Ändrade mina planer och är nu på väg nerför slottsbacken. Ska äta lunch med Mami. Osminkad för jag glömde tydligen sminkväskan hos Sara. Hann inte hämta den nu. Världen får ta mig som jag är. Leopardklänning idag. Älskar <3 hoppas bara det inte blir regn. Bara läderjackan. Himlen mörk men sinnet ljust. Just nu. Får se hur eftermiddagen blir.

Kramar!


Måndagsmorgon

Jag har haft sovmorgon, dragit mig lääänge i sängen, ätit frukost och mockat åt ponniesarna. Bra morgon utan tvekan. Ska pyssla lite här på hemmaplan innan det bär av in till staden för mer VFU-information gällande uppgifterna de närmaste veckorna. Känner pressen. Två lärarbesök på drygt en månad. :/ men det ska nog gå bra. Det som känns lite pressat är att jag dessutom ska skriva en rapport grundad på en ministudie samt göra några ytterligare uppgifter (info om dem idag) samt hålla mestadelen av undervisningen. Hrmm.. Känns det som en intensiv period väntar? Svar ja!

Nu ska jag inte ta ut något i förskott, för det känns faktiskt riktigt roligt också! Dessutom är jag ju färdig när det är klart! Färdig för sommaren. Ledigheten.

Gjorde en sen anmälan till kursen "att lära in ute" som Sanna också ville gå. Hoppas bli antagen! ;)

Over and out.


Trött tjej.nu

Helt galet hur frånkopplas jag är idag. Trött och disträ även om jag vidhåller att det var värt det. Haha

Nu ska hästarna få mockat och sedan ska de nattas och efter det så får jag sooova. Längtar redan efter sömnen.

Over and out.


Grillat

Jag åkte hem. Hem till gården, hästarna och nygrillad flinta. Helt underbart gott. Nu väntar en kopp kaffe och lite vila i soffan. Ska försöka gå och lägga mig rätt tidigt för jag är verkligen helt slut. Inte bra att vända på dygnet. :/

Jag tankade bilen på vägen hem också. Nästan 16kronor litern. Helt sinnes! Hur ska jag ha råd att åka någonstans? Är beroende av bilen så det känns så jäkla ovärt. Men man lär ju tanka ändå, inte ens pärlan går att köra på hallonsaft eller luft. Tyvärr.

Over and out.


SBS-årsmöte ungdomsavdelningen Uppland

Årsmötet avslutat samt studiebesök både från läktare och nere på golvet bland korna. Jag sitter kvar i styrelsen ytterligare ett år som ledarmot. Helt okej för mig! Sedan fick vi träffa mysiga kossor och titta på helautomatisk mjölkningskarusell. Superintressant!

Nu är jag hemma hos ma o pa för häng med systrar och kusin. Hoppas på en trevlig kväll. Funderar dock på om jag ska åka hem och grilla eller stanna i stan? Återstår att se vad som sker.

Over and out.


Morgon/förmiddag

Igår blev det som ni nog sätt en del partaj. Vi var kvar till typ två och sedan tog vi en taxi hem. Så det blev inte värst sent. Trodde jag, men sedan somnade jag inte förrän 6 imorse. Hrmm.. Det kan ju bli sådär ibland. Frågan är mest vad man pysslar med mittinatten. Jag duschade blandannat. Ändå förhållandevis nyktra tjejer både jag och Sara. Haha

Nu har jag ätit lyxfrukost bestående av ägg, skagen och lax. Mums! Ska vila lite och sedan är det dags att dra iväg på årsmöte för SBS. :) ungdomssektionen i Uppland vill säga. Vi ska träffas på Lövsta och ha studiebesök + möte. Emma kommer hit vid ett så ska vi samåka. Ska försöka vakna till tills dess!

Over and out.


Toalettfoto

Obligatoriskt!!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_195387028.jpg" class="image">


Jag då

;)


Natt@saluhallen

Nu har vi kommit ut. Sara står i baren och beställer corona åt sig. Jag väntar. Det blev buss ner på stan och promenix hit från stadshuset. Nu ska vi röjja satan! Såfort det dragit igång!! Haha

Kramar!


Pepp

Vi peppar för utgång! ;)


Time

Nu är vi tillbaka i lägenheten. Så jävla bra att min bil är pluttliten, annars hade jag inte fått parkering. Kul imorgon när man ska in igen. Battle mellan mig och volvo-ägaren om vem som får pressa sig in. Hans fel som parkerade halvvägs in i nästa ruta. Jaja, det gick ju iaf!

Sara fixade sin outfit på Gränby och nu ska vi strax äta - skagenröra och avokado. Mums! Vitt vin är obligatoriskt till! Let the party begin!

Over and out.


Upptown

Nu är jag med Sara på Gränby Centrum. Strosar runt och kikar på kläder. Najs. Jag har dock kvällens outfit klar redan om det nu skulle bli utgång ikväll. Annars blir det hemmakväll med tacos och mys. <3

Återstår att se, men nu ska jag vara social här!

Over and out


Projekt växthus säsong 2

Nu har vi varit till XL-bygg och handlat lite virke. T har varit underbar och grävt ur bäddarna i mitt växthus så ni ska vi bygga en ny träram för bäddarna. :) Det innebär att projekt växthus tagit fart för i år. Hoppas bara det håller i sig och att det snart går att sätta igång med nya växthusbygget. Men först rusta lite i det lilla gamla växthuset som skrivet. Jag ska få måla senare idag, vilket jag ser fram mot.

Det blir även en liten tur förbi några bekanta efter lunch med en blomma innan jag ska röra mig in till stan. Ikväll kommer det bli vilt har jag en känsla av. Vi får se vad som händer! :P

Kramar!


Rise and shine

Uppe. Pigg men ont i ryggen. :/ drömde så konstigt inatt. Jag tog med mig hästarna och åkte till något krigsdrabbat land för att hjälpa en bekant som hade någon slags sjukvårdsanläggnig som denne övergett och numera bodde i vildmarken tillsammans med familj och ett gäng kameler. Ponniesarna och jag fick hjälpa till att frakta saker genom typ öken och ja.. Jag vet inte hur vi hittade men det gick ju. Ett riktigt äventyr. Härligt osammanhängande precis som drömmar kan vara också. Haha

Idag ska jag peppa för att komma ut i växthuset så snart som möjligt. Fick en spontan invigelse att åka till Gbg idag men i sista stund kom jag på att jag ju ska på SBS-årsmöte på söndag. Så inget Gbg och det kanske är lika bra. Jag har ju lovat bort mig till Sara och har ont i hela kroppen typ. Idag är en tycksyndommig-dag. Till viss del iaf. Det kanske hinner ändras när jag fått i mig frukost? Hoppas!

Over and out.


Hemmakväll

Nu är jag hemma. Har precis ätit middag bestående av grillad kyckling och rivna morötter. Gott, snabbt och med ganska hög fredagskänsla. Sådant gillar jag! Och nu sitter jag i soffan med alkoholfritt alternativ och njuter av påbörjad helg. På tvn rullar ännu ett avsnitt av Dexter vilket gör att kvällen känns härligt avslappnad. Jag kan tillochmed somna här på plats i soffan om jag vill. Tryggt, lugnt och skönt.

Imorgon ska jag pilla i växthuset och sedan bär det av in till staden. Har massa planer vilket känns riktigt roligt.

Får se om jag bloggar mer ikväll. Om jag orkar och har någonting att delge kanske.

Over and out.


Kaffe <3

Jag sitter hemma hos favoritkusin och dricker kaffe och pratar skit. Riktigt mysigt. :)

Snart ska jag och lilla bilen bege oss hemåt för grillning och mys. Kanske ett litet glas vin för min del också. Haha men imorgon blir det mys med bästa Sara!! <3

Over and out.


I goda vänners lag

Vi lyssnar på Gyllene tider och myser i solen. Tjejträff på systrarna C-K's balkong. Love it! ;)
Funderar på att åka hem, grilla och mysa. Vore underbart! Eller? Bara övertalning av Sara som återstår. Haha

Over and out.


Sun sun sun

Solälskare! ;)


Cessarsallad

Det blev Caesarsallad för mig och räksallad för Mami. Vi intog lunchen på Panini och nu är jag påväg tillbaka till bilen. Promenerar uppför slottsbacken och hör kyrkklockorna ringa. Nästan för varmt för jacka i solen. Gillar känslan!

Kramar!


Lunchdejt

Nu sitter jag på mami's jobb. Hon gav mig en läckerol och sedan började telefonen ringa. Därmed sitter jag vid fikabordet och gör upp planer för eftermiddagen. Eventuellt ska jag träffa favoritkusin och gå i trevliga, mysiga butiker och prata. Annars tänker jag mig att jag åker hem till Sara och hänger efter att ha flanerat runt på stan i obestämd tid. Ett tredje förslag är att åka hem, äta glass på förstubron med katterna och sedan pyssla lite i min vårtrötta trädgård. Riktigt bra förslag alla tre, men vi får se vad som sker. Först ska jag ju dock luncha med Mami. :)

Fick mejl att Myrra hade 20% rea. Alltid bra att veta! :) en favoritbutik. Sedan har vi Mamsell K här i stan som också har helt underbart koncept. Ingen rea dock vad jag vet. Återstår bara att promenera förbi och insupa omgivningarna.

Sara, vad sägs om picknick imorgon om det är bra väder?

Jag har helt klart vårkänslor!

Over and out.


Promenadbloggande

Jag har läderjacka, tygskor och solglasögon. Fåglarna kvittrar och jag promenerar nerför slottsbacken mot stan. Ska träffa mami och njuta av att det är fredag. Härliga tider!

Kramar!


On my way


Veckans bästa uppvaknande

Jag vaknade av att solen lyser in genom sovrumsfönstrena, ser att himlen är mjukt blå och sträcker mig efter telefon. I samma ögonblick som jag greppat den så ringer alarmet: dags att gå upp. Härlig känsla!

Nu blir det frukost och sedan bär det av in till Uppsala för min del.

Over and out.


Matlust?

Ja den liksom bara försvann. Matlusten alltså. Jag har ingen lust alls att sätta mig alldeles själv och äta. Riktigt tråkig känsla. Tror jag satsar på en dusch istället. Raka benen och få bort allt sand/damm/barnbaciller från kroppen. Kunde vara en idé. Bättre tillochmed. Vill sova också men först ska tvätten bli klar och hängas. Hade varit behändigt med tvätt som hängde sig själv, men tyvärr kör jag oldfashionstyle här och hänger förhand.

Har packat ihop lite saker för helgen och vattnat blommorna. Jo, städat av köket också, men det känns som att jag hör nästintill varje dag. Ändå tycks saker hopa sig, jag undrar hur det går till.

Nu ska jag duscha iaf.

Återkommer!


Funderingar

Sorry att jag inte hunnit uppdatera mer idag. Jag jobbade till 16.15 och sedan åkte jag hem till Åsa för kaffe och långpromenad med barnen, Åsa och Stig (Beas hund). Mys <3 Åsa och jag är bardomsvänner, kan prata om allt och jag älskar henne. En av dem i mitt liv som jag faktiskt påriktigt kan tala om ett förevigt med. Härlig känsla.

Nu är jag iaf hemma. Lagom sentimental och galet trött i kropp och psyke. "bara" imorgon kvar innan det är helg. Ska till skolan och ränna på föreläsningar, sedan till stan för lunch med mami och sedan tror jag att jag kommer krascha hemma hos Sara. Lite egentid + att jag ju ska vara där på lördag! ;)

Middagen står i ugnen, påtok för sent men vad ska man göra. Själv är jag inte ens säker på att jag vill äta, men ja, nät T kommer hem vill han nog ha och så finns det matlåda till honom imorgon. Duktiga jag. Har ingen brist på simultankapacitet heller för jag bloggar, tvättar, lyssnar på musik, lagar mat och planerar helgen. Bra jobbat där! I brist på uppskattning kan man alltid berömma sig själv. Lite självcentrerat men med tanke på att den här bloggen handlar om mig och mitt liv så låt gå.

Nu ska jag ställa mig och ordna disken, i och ur forslande ur diskmaskinen samt komplettering med handdisk i hopplösa eller känsliga fall.

Over and out.


En förmiddag senare

Vips vips så var det eftermiddag. Dagarna går nästan otäckt snabbt ibland här på förskolan. Idag har jag haft en liten grupp inne på förmiddagen där vi pratade om kroppsdelar, sjöng och målade. Härligt att kunna vara liten grupp ibland. :)

Nu har jag rast. Sitter i personalrummet och lyssnar på när de äldre barnen klär på sig. Verkligen underbart väder idag! Så efter mellis så ska vi UT och leka i solen!

Kramar!


Läggdags

Kör hårt med pepp-musik på spotify men det jagar inte bort tröttheten. Tyvärr. Därför ligger jag nu i sängen. Har borstat tänderna, tagit bort smink o smycken och nu så slår nog ögonen snart igen. Helt galet trött. Upp halv sju imorgon. Tur att jag har T som tar hästarna!

Saknar gänget i Rickomberga men nu är tacokväll på lördag ett 99% säkert val. Synd att Sanna och Dino är i Varberg då, men jag och Sara ska roa oss med matte-plugg. Tackolov att tentan redan är skriven!

Godnatt!


Tillagning

Steker biffarna nu. Gjorda på älgfärs, oliver egna ägg och formade med kärlek. :) tog mig ett halvt glas vitt också. Måste få fira att tentan är skriven.

Imorgon är det jobb som gäller!

Återkommer!


Äntligen hemma.

Verkar få dille på på rubriker idag. Jaja, det spelar ingen roll. Nu är jag hemma iaf. Trött, hungrig och med antydan till huvudvärk. Tänkte dock sätta igång med middagen ögonaböj (<-- kul att det ordet fanns med i iPhones ordlista). Idag blir det grekiska biffar och tzatsiki. Mumma!

Fick med mig en kasse gott och blandat från mitt föräldrahem också. Några kökshandukar och spetsdukar och lite annat. Får se vad jag får till av detta?

Kramar!


Allt för min syster

Jag och syster A hänger. Vi har ätit mozzarella, tomat och basilika. Vi har tittat på OC och unga mödrar. Ganska soft eftermiddag alltså. :)

Snart ska jag åka hem och kela med hästarna, såfort jag orkar mig upp ut soffan.

Over and out.


Våraktiviteter

Nu har vi varit ut på både Dolly-promenad och våraktivitetrunda i grannskapet. Härligt liv. Maskinen spelas och solen skiner. Love it! <3

Kramar!


Våraktiviteter

Nu ska jag och syster A ut på äventyr. Hon ska åka rullskridskor och jag ska åka sparkcykel. Bilder kommer nog såsmåningom. :) men ha inte för höga förväntningar.

Dansa pausa - Panetoz

Kramar!


Dolly

Karins vovve!


Ledig eftermiddag

Nu har jag en ledig eftermiddag framför mig. Solen skiner, jag har nya rosa vårskor och bara fantasin sätter gränser. Ändå hänger jag med systrarna framför "allt tillsalu". Mammas kyckling till lunch var dock inte heller fel. Så hur ska jag nu toppa denna dag? Bra fråga.

Återkommer!


Tentamen.

Upp till bevis idag. Jag har precis skrivit klart matematiktentan. Har suttit sedan åtta imorse och kom ut för mindre än fem minuter sedan. Tror tyvärr att det gick åt skogen. :(

Poänggränsen är dock inte så hög så möjligheten finns om än inte i värst stor utsträckning.

Jobbigast var att resa sig efter fyra timmar, inse att bänkgrannen inte hängt upp stolen ordentligt. Snudda bordet och höra stolen åka i golvet med en smäll i den i övrigt tysta lokalen. :/ förlåt.

Over and out.


Matdags

Nu har jag lagat korvgrytan. Det blev mest morötter, paprika och lite chorizo. Helt okej med massa vitlök. :)

Vitlök är nog den smaksättare jag inte kan leva utan.

Nu ska jag äta. Sedan måste måste måste jag plugga. :/

Återkommer


Vardagsnöje

Nu har jag duschat och satt på mig den underbart mjuka babyrosa morgonrocken. Dessutom har jag startat en tvättmaskin eftersom jag planerar att ha mina urmysiga svarta mjukisbyxor imorgon. Kanske iaf och då är det trevligt om de är rena.

Har inte orkat sätta igång med maten, men det kommer. Snart.

Kanske plugga lite först? Eller inte..

Återkommer!


Home sweet home.

Hemma igen. Snöstormen igår förbyttes idag till rena rama våren. Galonisar på samtliga barn och lera, grus och damm överallt. Hoppar strax in i duschen, för det känns högst nödvändigt! Varmt vatten och ren känsla kommer bli härligt. Sedan ska jag laga mat. Idag blir det någonting så kulinariskt som korvgryta. Haha

Imorgon är det tenta så ikväll blir det rikligt med plugg. Ingenting annat kommer tillåtas ta tid för jag har ju knappt ens plöjt igenom anteckningarna. Studieteknik kanske vore någonting. Jaja, det blir som det blir. Dessutom har jag (troligen) en ledig eftermiddag (!) imorgon, men det återstår att se.

Bjuder på den röda näsan. Haha

Over and out.


Kafferast

Nu sitter jag pånytt med kaffekopp i hand i personalrummet. En varm filt över mig och tystnad runtomkring. Så himla skönt.

Idag har vi varit ute och lekt mestadels. Jag har haft sångsamling och sjungit igenom alla sånger kopplade till "sångpåsen", dvs drygt tio stycken! Riktigt bra jobbat anser jag.

Nej nu ska jag ta fem avslappningsminuter innan det är dags att ge sig in pånytt.

Over and out.


Tidig

Idag blev jag lite tidig till jobbet. Tar en kaffe i köket för att varva ner innan dagen drar igång.

Har hunnit kolla upp min Vfu-plats för nästa vecka och det blir i en årskurs 3. Spännande! Faktum är att jag känner lite nervositet. Mest för att jag ju bara arbetat med yngre barn tidigare. Desto bättre att få jobba med de lite äldre för omväxlings skull. :)

Nej, nu ska jag dricka upp kaffet och börja planera torsdagens gruppverksamhet med barnen.

Over and out.


Tentaplugg part 2

Okej, nu har jag påbörjat arbetet att sammanfatta delkursen med fokus på matematik. Tar mer tid än vad jag orkar lägga, men förhoppningen är att få ut mer av både plugget och kursen. Och tiden, men ja, det är väl mer en bieffekt. Börjar dock bli galet trött. Hrmm.. T kom hem och sa att jag såg oförskämt pigg ut efter att ha jobbat en hel dag. Jovisst, men på onsdagskvällen skrattar jag inte mer. Kommer vara helt död efter den här veckan. Underbart!

Nu ska jag nog ge upp för ikväll. Lägger upp en bild - om det går - på första sidan av mina anteckningar. Har helt klart hittat en metod som funkar för mig. Färg och form i mitt hjärta. :)

Over and out.


Tentaplugg part 1

Jag sitter i soffan och pluggar inför matte-tentan dom är på onsdag. Det behövs nog tyvärr mer än vad jag är villig att erkänna. Dock är hoppet det sista som överger människan. Haha

Poppar spotify och dricker bubbelvatten med äpple/päronsmak. Det gör livet lite lättare. :)

Fick just sms med förfrågan om jag kunde jobba stängning. Eftersom varje nej är ett för mycket så sa jag såklart ja! Fick ett sms som bokstavligt löd: du är fantastisk! Härligt med ett sådant erkännande.

Så nu återgår jag till anteckningsblocket.

Återkommer!


Det värsta?

Jag har lyckats slå undan det mesta av bitterheten. Dock förbyttes den i inredningsnojja. Nu är jag i tapeternas och detaljernas värld. Sist slutade det "bara" med ommålad tv-bänk + skåp. Nu vill jag byta tapeter och möblera om. Sammanlänkat med sommarjobbsproblematiken: gemensam nämnare - pengar. Fördel: tidsaspekten. Bara så pepp på att göra saker! Igen! Haha

Men före vardagsrummet så måste hall, trapp och gästrum fixas. Gästrummet går nog att gå till med relativt enkla (läs: billiga) medel. Jag vill dock ha mindjehög pärlspont på väggarna. Självfallet vitlaserad. Ursnyggt. Sedan förstoringarna på mina lavendelporträtt på väggarna. En gammal fåtölj, Åsas säng och såklart mitt (hyfsat) nymålade pelargonbord med rosa fjärilar. Kanske man skulle kolla golvet också. Tror nog det finns någonting roligare än plastats under. Trägolv? Slipa och olja eller lacka. Oh, ni märker ju hur jag tänder igång på alla cylindrar! Har tillochmed tittat ut nya knoppar och utförande till garderoberna. Drömma kan man alltid. En dag så...

För att byta ämne lite så måste jag bekräfta att mina chilifröer börjat gro. Likaså pelargonfröerna, lavendeln och någon liten tomat kanske? Alltid lika stor källa till glädje. Ute har jag minst lika många projekt som inne: jordkällartaket ska struktureras upp till en ordningsam kulle med taklök. Såsmåningom vill säga. Sedan ska nya växthuset byggas! Ska för jag har inte plats för allt i det gamla. Sedan ska det stolpas ytterligare en sommarhage. Huset ska målas åtminstone på två sidor. Ja, alltid finns det minsann saker att göra. Bäst att inte sörja arbetsbristen, det har en tendens att lösa sig tids nog.

Nu: bubbelvatten och tentaplugg.

Over and out.


Snabbt fånget, lätt förgånget.

Middagen snabbt lagad och kanske ännu snabbare uppäten. Grönsakswok med kräftstjärtar. Superenkelt och som sagt snabbt. Ingen massiv matglädje, men helt dugligt en måndag.

Lyssnar på spotify iaf, inte lönt att skrika sönder stämbanden och banka huvudet blodigt mot väggen.

Liv och Död - Maskinen

Eftersom jag definitivt är en list-människa ska jag nu börja ta tag i dethär med sommaren snart. Antagligen strax eftersom den här kvällen knappast kommer bjuda på så mycket mer för min del. Dock återstår den viktigaste detaljen fortfarande. Besked kommer i början av april om vi här ute får tillökning. Fyrbent ska kanske tilläggas ( nej mamma jag är inte gravid!). Isf kommer nog mycket av min tid i sommar läggas på det, men ja som student behövs sommarjobb. Konstateras kan dock att man blir smal av det (det enda sättet som tycks hjälpa på mig). Ska dock inte klaga, jag har sagt det förr: vi skulle nog klara nästa världskrig med våra frysreserver. Så nej, svälta lär vi inte behöva. Inte djuren heller med tanke på att större delen av dem äter gräs. Mer viktigt med sommarjobb för att kunna renovera och amortera i planerad takt. Jag är dock inte omöjlig, ganska innovativ och handlingskraftig. Något reder jag mig alltid med.

Känns dock som den här dagens tema: sommarjobb alltså.

Återkommer!


Negativitet

Jag tror det här kan tänkas bli den värsta dagen på länge. Och egentligen bara för att det är "en sådan dag". Allt tycks liksom motarbeta mig. Gick miste om bästa sommarjobbet till exempel. Som jag dessutom var högst kvalificerad för. Huvudvärk. Men det är väl bara att le och gå vidare? Imorgon ska jag göra det, ikväll ska jag bara vara bitter.

Dagen på förskolan gick bra. Intensivt och hög ljudvolym. Vi har lekt ute i halv snöstorm, dansat till 90-tals dance och lekt med/ätit trolldeg. Helt okej för en måndag. :)

Snart ska jag göra middag. Äta i all ensamhet och njuta av tystnaden. En av fördelarna med att bo på landet. Man kan ha tyst kring sig eller så kan man skrika/lyssna på poppig musik hela dygnet runt utan att någon hör. Underbara avskildhet. Jag har dock inte bestämt mig för vilket det blir för mig idag.

Glad över att T mockat innan hann åkte till jobbet. Dagens möjligtvis mest positiva.

Jag fryser om fötterna.
Högeraxeln fortfarande öm.
Noll motivation till tentaplugg.
Behöver tanka bilen.
Lika bra att gömma sig under täcket?

Over and out.


En sådan dag

Nu är jag på förskolan. Idag var det full fart från första stund, vilket innebar att helt enkelt bara ta tag i saker. Just nu är det dock rast och jag sitter nere i personalrummet med en kopp kaffe i handen. Det är verkligen jätteskönt att få varva ner lite!

Jag jobbar nästan enda till fem idag. Sedan ska jag hem och laga mat och plugga. Ingen rast och ingen ro. Hrmm.. Undrar just hur trött jag kommer vara ikväll. Somna ovaggat helt klart. Men skönt att veta att man uträttat saker.

Återkommer!


Sömn väntar

Ligger i sängen. Steg nyss upp ur ett varmt bad, bästa sömnpillet. Det i kombination med levande ljus och Melissa Horn blir i princip oslagbar kombo. :)

Allt klart inför morgondagen. Bra med förberedelser. Blir därmed mindre stressigt imorgon.

Nu sista låten. Sedan väntar sömn.

Godnatt!


Mjölkskak

Middagen (tacosrester från i fredags i ny tappning) är uppäten sedan över en timme sedan. Nu blir det slöande i soffan framför tredje säsongen med Dexter. T stökar runt i köket för han har lovat mig milkshake även kallat mjölkskak i detta hus. Med chokladsmak. :)

Sedan ska jag ta ett varmt bad innan det är dags för sängen. Imorgon ska jag jobba på förskolan. Hoppas det går bra trots min inte alltför smärtfria arm (love tigerbalsam. <3 speciellt soft-varianten). Det måste ju gå över tids nog, bara man inte överanstränger den.

Imorgon måste jag också försöka plugga lite inför mattetentan på onsdag. Lite ångest som kryper i kroppen. :/

Kramar!


Söndag = vilodag?

Nu tog vi söndag: jag, T och Isak. Vi ligger i sofforna i vardagsrummet och pojkarna turas om att spela "Need For Speed - Undercover". Jag med min dinosauriesyn fixar inte sådana spel, så jag ligger bara bredvid och slappar.

Innan vi gick in blev det mockat och vi eldade upp lite gamla fodersäckar, så vilan känns välförtjänt. :)

Veckan som kommer är av sjukt hektisk sort. Ska jobba motsvarande mer än halvtid, dessutom är det tenta på onsdag och VFU-intro på fredag. Lördag ledig men söndagen är vigd åt SBS-årsmöte. Som sagt ingen lugn vecka, men jag tycker bättre om när det händer saker! Så jag behöver iaf inte oroa mig för att sitta sysslolös. :)

Nu ska jag återgå till att göra ingenting. Skönt!

Kramar!


Hage! ;)

Nu har hästarna fått komma ut i nya hagen. Glada till en början över att gå gå på fastare mark. Sedan ser man besvikelsen i Nice ögon när torrt fjolårsgräs är den enda födan som finns att tillgå. Stackars min tjockis.

Skönt att hagen blev klar iaf! :)

Over and out.


Morgonstund

Vaken! Pigg och glad trots halvdålig sömn. :/ idag ska ponniesarna få leka i sin nya hage! Stallet ska struktureras om lite, exempelvis ska fodret få flytta ut i den "lediga" boxen. Så nog finns det saker att ta sig för. Men först: frukost!

Over and out.


Älgfilé <3

Älgfilén var mumma! (Sara där missade du något!)Smälte i munnen. Med lite hälge-rödvin till och kvällen var gjord. Så nu blir det Dexter och snart ska ponniesarna nattas. Sedan blir det slöande i soffan tills natten kommer. Dom det ser ut just nu iaf. Jag är ganska trött.

Imorgon ska hagen färdigställas och jag ska se över årets oflingsschema. Det kliar lite i fingrarna att så mera, men fönstren är fulla. Kanske kan låna en kompis? Fönster alltså? ;)

Kramar!



Lördagslugn

Så. Nu.
Hagen blev inte helt klar för T måste såga upp omkullfallna träd först, men imorgon då ska ponniesarna få by hage att leka i. :)

Nu tar jag kväll. Dvs middagen förbereds och det hälls upp ett glas vin. Härlig känsla. De blöta strumporna hamnar i tvättningen och jag tar på min mystossor. Haha ja alltså tofflor i rosa fluff för att inte frysa om fötterna. Snyggve for real. Haha

The model - Kraftwerk

Ikväll blir det älgfilé, grönsaker och sås. :) senare kanske det blir besök hos en granne som fyller år. Men det blir senare, nu är det lugn och ro som gäller en stund. Tänk att jag är så trött att ögonen går i kors trots att det hänt förhållandevis lite idag.

Hyllan har kommit på plats i vardagsrummet och vi har hunnit med ett besök vid åteln förutom allt annat jag slrivit idag. Dessutom. Så ni vet. :P

Kramar!


Leriga små monster

Hua för den här perioden om året som hästägare. Det är ju lerigt precis överallt! Och inte nöjer de fyrbenta med att bara stå i leran utan de allra roligaste är ju att bada i den!

Så nu gör jag och T slag i saken och Nice-säkrar ytterligare en hage så hästarna får lite torr(are) mark att röra sig på. Det är iaf vad vi pysslar med just nu.

Återkommer!


Tecknat

Jag hann måla lite medan T högg träd i bitar. Bättre att göra någonting än att göra ingenting. Min axel är verkligen inte okej och jag är inge vidare på att köra motorsåg så därav blev det lite tecknande i kalendern istället. Mitt favoritobjekt också: händer. Jag vet inte varför men det blir liksom inte "fel" på samma sätt som om man ritar andra saker. Perfekt när man är hungrig och har lite dåligt fokus. :)

Bjuder på en bild på bilden också! Haha

Over and out


Vovve!

Nu har vi varit och besökt T's föräldrar. Jag har kört Dessie som skulle på fack-konferens och T har sågat upp träd och kört traktor. Jag har dessutom fått umgås med min favorithund Bonny! <3 och så har jag, hör och häpna, faktiskt pluggat lite. Det var väl kanske mest därför jag följde med. Hemma finns så mycket man vill göra förutom att plugga! Dessutom hade jag fröer att lämna till Dessie som jag beställde samtidigt som mina från Impecta - Sammetstagetes: Silvia. Så nu är de levererade och jag slipper skuldkänslor. :)

Nu ska vi hem och sköta om vårt eget på gården. Staketet måste fixas denna helg så hästarna får större hage (det blir ju bara lera såhär års annars. Sedan ska jag nog pilla med mina blommor. En kort visit hos några bekanta är också planerad, men det kanske blir först imorgon. Återstår att se.

Jo, ikväll blir det älgfilé till middag. Inte illa. ;)

Over and out.


Tulpaner <3

Nu blir det strax biltur. Har galet ont i höger axel. Varför? Bjuder på bild på mina fina tulpaner i köket.

Återkommer!


Lördagsmorgonen

Jag är uppe ur sängen. Hästarna är i hagen (ifs T's förtjänst) och även vi människor har ätit frukost. Så nu är jag redo att möta dagen. :)

Idag ska jag plugga. :/ mestadels tänkte jag. Sedan ska jag även få träffa min favoritvovve Bonny! <3 vi har ju lite specialconnection. Saknar'na!

I övrigt har inte mycket hänt över natten. Jag somnade som en sten och vaknade vid 8-8.30 av mig själv.

Over and out.


Godnatt?

Nu är jag så trött att ögonen nästan slår ihop. T fick gå ut till hästarna medan jag dukade undan mat och sträckte ut mig på soffan. Har en muskelknut(?) strax under höger skuldeblad och det må jag säga är aningen obehagligt. Massage hade inte skadat i detta läge, men jag nöjer mig med att veta att det är fredag och att det blir sömn snart.

Sara har nu lagt upp en underbar video på när syster A provkör min bil. Älskar lucia-soundet i kombination med halvhysteriska skrik. :) haha jag hade verkligen en kanoneftermiddag idag! <3

Som tidigare beslutat så blir det strax sängen. Kommer nog inte orka blogga mer ikväll, men förhoppningen är att jag vaknar pigg och glad för att kunna fortsätta med det och allt annat imorgon.

Natti natt.


Tacomys

Kvällen blev en välmixad blandning av tacos, levande ljus och film. Pågående vill säga.

Snart ska hästarna tas in gör nattning och omhändertagning. I övrigt kommer det bli en mycket lugn kväll. Jag är fullkomligt trött.

Over and out.


The dress

Okej, jag hatar belysningen i provhytten men I LOVE THAT DRESS! <3

Nu är jag på Max med finisarna som ska svulla ikväll. Jag ska hem och äta tacos, det blir ingen Charlotte Perelli. Sara hittade inget att ha på sig.. :( fail. Tur att hon får min kärlek ändå. <3 nästa gång babe ska vi röjja satan.

Kramar!


Schlagerbrudar


Biltur

Nu har vi varit och busat i Linnés Hammarby. Både Sara och syster A har fått provköra pärlan. Helt hysteriskt roligt. Vi har åkt på avvägar, letat toaletter och lyssnat på luciasånger. Haha

Love you babes! <3

Kramar!


Första glassen


Fredagsäventyr

Jag och syster A slängde oss i bilen. Nu står vi och väntar utanför Sara och sedan ska vi ta oss iväg på äventyr som involverar glass och kaniner. :)

Vi får helt enkelt se vart vägarna tar oss! Gillar tanken!

Over and out.


Systerhäng

Jag hänger med syster A och Dolly. Ska snart iväg och träffa Sara, men först en liten promenix med Dolly. ;)

Vi letar vårtecken och jag har huvudvärk. :/

Ikväll blir det tacos och mys hemma.

Over and out.


Duktig tjej

Beröm till mig själv som klev upp i ottan och åkte till sjukhuset för blodprov. Det hick faktiskt över förväntan både att hitta till rätt mottagning (bakvägen från Blåsenhus via någon lerig liten stig) och att ta själva provet. Sköterskan stack rätt direkt och jag fick allergivänligt plåster efter (som jag ändå fick utslag av, men tanken vad god. Sedan kunde jag promenera tillbaka till Blåsenhus.

Nu har jag en dryg timme att slå ihjäl innan seminariet börjar. Några förslag?

Over and out.


Öh..

Har precis avslutat ett mycket förvirrande samtal med en sjuksköterska uppe på akademiska. Kanske dags för dem att skaffa mute-knapp för det ger inget vidare förtroende att som patient höra dem prata med varandra, leta papper och ifrågasätta läkare. Hrmm.. Inte helt okej. Dock ska jag dit imorgon och lämna alla möjliga prover. Förhoppningsvis kan vi få min hormonbalans under kontroll. Sköldkörteln är ingenting att leka med.

Så imorgon blir en rolig fredag med provtagning, problemlösningsseminarie och kanske kanske kanske utgång? Haha under om jag orkar. Brukar bli helt disträ efter de tappat mig på blod. :/

Nu ska jag städa lite i köket, plocka disk och möjligen äta något? Lunch kanske?

Återkommer!


Bra initiativ

Inne nu. Fågelkvitter ute, den svenska björnstammen inne. Jag har dessutom fått en uppringningstid nu snart från endokrinenheten på akademiska. Ska lämna prover imorgon hade jag tänkt mig. Bra initiativ, bara ett halvår försent. :/

Verkar som att jag är VIP på Flustret imorgon. Frågan är om jag går. Haha

Återkommer!


Vårstädning påbörjad.

Nu har jag sått, målat, mockat, lyckats riva ner en täckeshängare i stallet och börjat vårstädningen ute och i stallet. Bra jobbat på en förmiddag. :)

Hästarna fick sig en omgång också. Med ryktstenen vill säga. De har börjat fälla så smått. Förra året fällde de av allt på typ en vecka, hoppas på lika bra fällning i år, men att det väntar lite. Jag tror dessvärre inte att vintern är över ännu, så iaf Blenda som är så frusen får gärna spara pälsen, men jag kan ha fel.

Börjar fundera på kaninungar också. Undrar om vi borde ta ungar i år? Det är ett år sedan Lolita fick sin första kull. Dessutom är det ju fantastiskt härligt på sommaren. Ska diskutera med T.

Åsa ringde igen också. Vi ska till Gotland på SBS-utbildning! Roligt! Även om det är först i maj...

Over and out.


Mys i vårsolen

Jag och mina älsklingar! Bjuder på bilden ;) haha


Ledig dag!

Idag blir det ledig dag för min del. Dessbättre så har jag enormt mycket att ta mig an på hemmaplan. Jag började med att äta frukost och starta diskmaskinen. Sedan dess har jag hunnit koka ägg och sätta några torvbriketter på "jäsning" och sortera ut de fröer som ska sås idag. Tror att det snart blir till att gå ut till hästarna. Att kela med dem och att mocka brukar vara en bra start på dagen, man kommer igång i kroppen och knoppen.

Mina pelargoner jag sådde förra veckan börjat titta upp! Hat fotat, men tyvärr vill inte täckningen räcka till att lägga upp bilderna. :/

Återkommer!


Idas kvällsinlägg på bloggen

Ligger i sängen och lyssnar på Melissa Horn på spotify. Jag har duschat, hästarna är nattade och jag börjar bli trött. Imorgon kan det tänkas att jag faktiskt blir hemma, har hittills inte hört någonting som tyder på någonting annat.

Åsa ringde också. Tydligen ska vi åka till Gotland i mitten av april. Spännande! Sen gick vi igenom lite allmänt kring SBS-årsmötet om en dryg vecka. Punkter på dagordningen.

Imorgon ska jag så bland annat tomater, diska fler krukor, pyssla om djur och växter, städa, kanske rensa garderoben och/eller en av våra fyra frysar samt måla klart skåpet som står grundmålat i källaren. :) om jag hinner. Och om ingen ringer och frågar om jag vill jobba, för det vill jag ju!

Nu är det dags att ge upp för idag. Dags för sömn. Sista låten.

Tidvis - Lars Winnerbäck

Godnatt!


Kissemiss

Tvungen. Tog bilden tidigare idag. ;)


Onsdagskväll

Middagen är äten sedan någon timme tillbaka. Just nu varvar jag ner med en kopp kaffe, unnade mig lite glass också med tanke på det glädjande tentaresultatet. Men nog med det, jag har ju faktiskt kört på med LCHF i snart tre veckor. Inte för att det syns så mycket på vågen, men mjo jag inbillar mig att det kommer resultat. Snart. Kanske. Det gäller bara att vara konsekvent och hålla hoppet vid liv. Svårast är på förskolan men det brukar lösa sig det också.

Dexter rullar på tvn. Snart inne på tredje säsongen, men jag har sett dem förr.

Nu ska jag fokusera på att ta det lite lugnt innan det blir dags för nattning av hästarna och sänggång.

Over and out.


Inofficiell öppning

Idag har jag inofficiellt påbörjat årets växthussäsong. Det innebär att jag fick T att gräva ut bäddarna så gott det nu var möjligt med tanke på tjälen. Själv tömde jag krukor, samlade ihop stödpinnar och andra odlingshjälpmedel samt klippte ner gammalt förbrukat växtmaterial från perenner i rabatten. Så nu är även trädgårdssäsongen påbörjad! Det gick ju bra även utan penseér. ;)

Strax är det dags för middag. Ikväll blir det kotletter och ungsgrönsaker.

Over and out.


Vad är nu detta?!

Det fanns inga penseér alls på Granngården. Inte helt okej. Nåja, djurmat kommer vi hem med iaf. Nu längtar jag efter att börja gräva i växthuset!!

Over and out.


En solig eftermiddag

Det kom folk tillslut så seminariet blev av. Men oj så ovärt egentligen. Jaja, det som skulle avhandlas blev avhandlat och sedan gick vi vidare i livet. Jag promenerade ner på stan för salladslunch med mami och syster A.

Promenerade tillbaka till pärlan och styrde henne mot Rusta (handla mer färg: antikvit) och Hööks (lämna igen täcket som inte passade). Efter det blev det till att åka hem. Lyssnade på P3 och tänkte på mina ungdomsår. Haha nja, kanske inte riktig men tonårsår iaf. När jag bodde på vinden tillsammans med Sylvester som sedan blev en vägghamster för att sedan flytta in med nyinförskaffad kompis som visade sig vara en Torulf och sedan blev det bråk och därefter och därefter och därefter. Okej, lite nostalgisk.

Väl hemma såg jag att mina nya hybridjordgubbar rotat sig! ;) och nu ska jag in på Granngården och titta efter penseér. Därefter blir det Wollerts för inhandling av djurmat. Mysig eftermiddag väntas!

Kramar


Hrmm..

Kul att jag är här och ingen annan?


Upp till bevis!

Här har ni tjejen som precis plockat ut sin tenta. Först förstod jag ingenting alls. Letade efter poänggränser utan att förstå någonting. Sedan trillade det ner. Jag ät godkänd på hela kursen! Så jäkla skönt! Därmed inga rester till och med dagens datum. Inga kompletteringar eller omtentor, så jäkla skönt!!

Over and out.


Problemlösning

Nu har jag löst de fem uppgifter (som enligt lärarens utsago skulle ta ca. 1timme per uppgift). Det tog mig alltså ungefär tjugo minuter, fyra minuter per uppgift. Fast det är inte riktigt med sanningen överensstämmande, jag hann ju blogga på den tiden också. ;)
Jag vill dock inte framskrida detta som någon superkraft då uppgifterna motsvarar kluringar för barn i mellanstadieålder. Det fanns dock ytterligare aspekter som skulle tas med likväl som lösningarna inför gruppdiskussion i eftermiddag.

Strax öppnar tentautlämningen. :)

Återkommer!


Först på plats

Jag befinner mig nu i Blåsenhus. Jag ät först och tänkte hinna förbereda lite innan de andra kommer. Temat idag är precis som i måndags problemlösning. Jag hoppas det hår fort för vädret är strålande och det finns massor jag skulle behöva ta tag i hemma utomhus. Typ växthuset och hagarna.

Idag ska jag även hämta ut den där förbaskade tentan. Håll tummarna!

Over and out.


Kvällsstund med ponniesarna

Jag och T var nyss ut för att natta hästarna. De var lite leriga och hungriga. Alltid lika mysigt. Vi provade ett nytt regntäcke på Blenda. Det blev bra med det limegröna som mami hjälpte mig välja i lördags. Där kan vi prata om försenad födelsedagspresent. Fick det egentligen för två och ett halvt år sedan, men tiden har liksom inte räckt till. Sen har jag ju haft bra täcken redan, men nu behövdes det en liten rensning i "garderoben". Tack mami!

Fin blev hon också, min lilla flicka!

Kramar!


Inte okej.

Varför lägger man inte ut tentamensresultat för oss med anonymitetsskydd, alltså kod? Nej man lägger tentorna på expiditionen så vi får hämta ut dem på förmiddagen. Alltså resa på motsvarande 11mil för att ha reda på tentamensresultatet. Verkligen inte okej. Fy vad arg jag blir! Ännu en gång är besvikelsen stor över bemötandet från institutionen.

Men nu blir det iaf middag!

Over and out.


Middag snarast tack!

Varför kan jag inte sluta hosta? Är det straffet för att jag arbetar med barn?

Anyway, middagen står i ugnen och jag är farligt hungrig. Halv 8 - 8 är påtok för sent för mig. Ikväll blir det kyckling, egen tillochmed. Känns bra att ta ansvar hela vägen även om det blir mixed feelings när det väl ska till att ätas. Men bättre än lokala matvarubuktiken trots allt.

Jag var och fotade svanarna och sedan handlade vi på Coop. Det blev grönsaker, chorizo, getost och sköljmedel. Ja, lite mer också men jag orkar inte radda upp allt. Sedan hem och laga mat som sagt. Nu får det ta och bli färdigt!

Over and out.


Vårkänsla

Idag har det minsann känts som vår. Barnen har cyklat och sopat på gården. Vi har tittat på snödroppar och vägen hem var gropig grusväg. Solen skiner och jag ska iväg och fota svanar i kvällssolen. Dessutom hittade jag en liten filur "på" verandan. Eller ja, se själva!

Kramar


Socialt experiment

Idag blev det jobb igen, men på en "ny" förskola. Socialt experiment eftersom jag annars alltid är på samma förskola. Jag kan redan namnet på samtliga 17barn. Bra jobbat där! ;)

Slutar 16.15. Då bär det av hemåt för att hinna med allt jag skulle gjort idag men som jag nerprioriterade när det ringde om jobb imorse.

Just nu är det rast. Kaffe och nya samt bekanta ansikten. Roligt roligt! Dags att vara social.

Kramar!


En eftermiddag med Manne

Idag har det varit problemlösning för hela slanten på Blåsenhus. Slutade dock strax innan 15 och åkte till BMC där jag plockade upp - påriktigt - världens bästa Manne! Vi tillbringade eftermiddagen ihop och kikade på blommor och pratade om allt. Är så enormt glad över att du finns i mitt liv. En RIKTIG hjälte!!

Nu är jag hemma. Ska strax gå och sova. Jag hade fått paket också! Mina fröer jag beställde från Impecta. <3 great! Morgondagens sysselsättning är räddad!

Over and out.


Först på föreläsning.

Jag är framme i Uppsala, på Blåsenhus för att vara exakt. Jag står och väntar utanför salen där det om en kvart kommer vara föreläsning om problemlösning. Det verkar som att jag är först på plats.

I eftermiddag kanske jag ska träffa Manne och så ska jag komma ihåg de där torvbriketterna som jag skulle handla. Fint väder är det också. Härligt! ;)

Kramar!


Bra Måndagsmorgon

Måndagsmorgonen brukar inte vara någon rolig upplevelse: man brukar somna försent på söndagen, ny vecka = nya missions och dessutom har jag riktigt dåligt morgonhumör. MEN får jag sova till 8, solen skiner in genom fönstren och jag vet att jag har gott om tid på mig att småpyssla med saker jag kommer på under morgonrutinerna, då blir det bra!

Bra morgon alltså. Nu ska jag äta ett kokt ägg och sedan är jag on my way mot Uppsala. :)

Liv och död - Maskinen

Over and out.


Natten nalkas

Ligger i sängen. Hästarna är i sina boxar. Håret är nytvättat. Naglarna målade. Winnerbäck på spotify.

Snart är det dags att sluta ögonen och invänta nästa dag. Jag är inte så trött men inte heller pigg. Kvällen ägnades åt mer Dexter och vila.

Imorgon ska jag till Uppsala. Föreläsning och eventuellt seminarie om det känns intressant.

Natti natt!


Lugn

Nu har jag dammsugit nedervåningen och vattnat samt pysslat med samtliga blommor i huset. Helt själv. Dessutom har jag tvättat, diskat och rensat ut lite ur skåpen. Duktiga jag.

Det blev förresten ingen tur till skogen för mig. T tog med sig Isak och åkte själv. Lika bra så jag får chans att härja fritt. Snart dags för mockning + täckesprovning.

Over and out.


Sysslor

Nu har jag planterat, målat lite mer möbler (denna gång ett skåp) och tvättat. Helt okej för en söndag. Strax kommer en grannpojk över och ska följa med ut i skogen. Vi ska ut och titta till om det har varit någon aktivitet vid åteln. Sist hade det bara varit rådjur men vi hoppas på vildgris denna gång.

Kokostopparna blev aningen utflutna, men smakar helt okej. Så nu hoppas jag på grannbesök idag och att de är sugna på kaffefika. Annars blir det frysen, om det nu finns någon plats. Hrmm.. Eftersom jag bor med en jägare har vi inte mindre än 4st (!) stora frysar. Näst intill fulla också. Kanske ska ta med kokostoppar till förskolan om jag jobbar något i veckan. Nackdelen med att gilla att baka men inte vara något kakmonster. :/

Over and out.


Typisk söndag

Idag har jag inte gjort så mycket alls. Förberett plantering av jordgubbshybriderna och bakat kokostoppar. Men thats it. Resterande av förmiddagen har ägnats åt att titta vidare på Dexter. Så obligatoriskt soffläge.

Kan tänkas att det blir lite översyn av staketen också. Helt okej väder för det.

Kramar!


Lördagsmys

Jag ligger i soffan efter en galet god middag. Har druckit ett halvt glas rödvin så nu blir det ingen bilkörning. Dock är jag mest trött och minst onykter. Jaja, ointressant vetande.

Ikväll blir det popcorn och Dexter-maraton. I brist på Sara och melodifestival. Hästarna är intagna så egentligen är det bara att hålla ögonen öppna under valfri tid, sedan sova.

Imorgon ska jag plantera jordgubbshybriderna.

Over and out.


Lördagstjej


Dagens fynd


Öh.. okej

Poppade musik och lagade mat för hela slanten, så stänger musiken av sig för 2sekunder -jag får sms- och då låter det som att hela huset ska kollapsa. Vad händer? Jag stänger av musiken och hör att det är blåst och hällregn utanför fönstret. Det smattrar av regndroppar som slår mot tak och fönster och jag har inte märkt någonting. Söta T springer såklart ut för att ta in ponniesarna. Blenda blir ju kall och frusen efter minsta regndroppe. Så jag färdigställer middagen. Ikväll blir det därmed lugn hemmakväll, har ju inte direkt att ge mig ut i pågående storm.

Har ställt nymålade tv-möbeln på plats nu - ursnyggt! Nu ska bara tillhörande skåp målas.

Försöker posta en bild på mina mässfynd också. Vi får se om det går. :/

Over and out.


Dagens fynd

Nu är jag på hemmaplan igen. Dokumenterar dagens fynd så ni också får ta del:

* 2x Millifields Rose (pelargon)
* 1fpk à 2st pineberry (annanas + jordgubbe = sant )
* regntäcke till Blenda
* massa inspirerande material

Kräver säkert massa uppladdningsförsök men jag ger mig inte!

Ikväll blir det älgkalvsfilé, rotsaker och Saras favoritsås. ;)

Kramar!


Snabbstopp

Vi gjorde ett snabbstopp på hööks i upplands Väsby. Resultatet blev nytt knallgrönt regntäcke till Blenda. Nu kör vi mot Uppsala. Pretty Women och andra 60-tals klassiker dunkar i högtalarna - Papi's val.

Huvudvärk here I come!
Tror inte jag hade spänningshuvudvärk som barn, det berodde nog mer på min familj och livssituation. Men som tidigare beskrivet: vi har roligt nästan jämt!

Over and out.


Bilbekymmer

Det är kul nästan jämt. Jag och mami promenerade till kista gallerian. Köpte en banan och en kaffe på pressbyrån. Sedan kom syster A och hämtade oss ner till bilen i garaget. Där stod papi med två ordningsvakter eftersom bilen inte startar. Galet roligt som alltid. Det tog dock bara 15min innan de hittat på en batteribooster och fått igång bilen. Tack till killarna som både fick igång bilen och kunde stå ut med papi. :)

Sedan skulle vi ut ur garaget. Något som visade sig vara riktigt spännande eftersom papi betalat biljetten innan bilen startade. Det tog kanske tio minuter vid utgången innan vi fick upp bommarna och kom ut.

Over and out.


På Trädgårdsmässan

Nu har vi varit här i två timmar ungefär. Jag har inhandlat två exemplar av pelargonen millifields rose samt den nya jordgubbssorten pineberry. :)

Kramar


Akademisk visa

Vi akademiker här bak i bilen
Vi vill ej vara med om någon krock.


I bilen

NU sitter vi i bilen. Karin tjurar för bilen är smutsig men har iaf hörlurar i. Hon småsjunger och mamma håller på att skratta ihjäl sig, men inte åt Karin. Syster A har bestämt sig för att leka billekar såhär på den här lilla famijeutflykten till Kista så hon har sin iPod i öronen och "nynnar" låtarna högt så vi andra ska gissa. Alltså samtidigt som Karin småsjunger. Jag tror jag dör.

Papi tankade bilen, nu är vi på väg igen. Han slog demonstrativt på radion -David guettas hit pumpar. Syster A fortsätter. Karin likaså. Undrar vad som händer om jag börjar sjunga jag också? Haha. Mamma jämför syster A med Ranelid och föreslår kör för alla med Caroline of Ugglas. Kan vara en plan.

Bara en halvtimme kvar. Jag kan överleva.

Återkommer!


Rum och trädgård.

Idag ska vi iväg på trädgårdsmässa jag och mami. Jag sitter på en stol i ma och pa's kök. Karin provocerar och jag ignorerar. Snart ska vi åka. Kul att mami sa att jag skulle vara här klockan 10, tur att jag inte lydde hennes råd, då hade jag fått sitta här i nästan två timmar. Ingen ät färdig men vi ska iaf åka strax påstår mami, eller? Jag är glad om vi kommer iväg idag.

Over and out.


Jag och min tv-möbel.

Nu har jag dragit bort plasten och satt på nya "tassar" undertill på denna modifierade variant av den fula - men funktionella tv-möbel som varit oss trogen sedan många ord. Än en gång har jag också fått erkänna att vitt gör det mesta bättre. ;)

Hyllplanen är fortfarande på tork och sidoskåpet är ännu omålat men det tar sig. Skönt resultat av en impulsgrej. Förlåt att jag tjatar.

Återkommer!


Trött tjej


Fredagsnöjen

Jovisst, nu är hyllplanen målade och ligger på tork i källaren. Själv har jag sträckt ut mig på soffan framför den oinkopplade tvn. Härligt dethär. Faktum är att jag inte haft tv-kanaler hemma på drygt två år. Ingenting jag sörjer, men lite filmtittande på fredagskvällen hade inte skadat. Istället blir det surf, spotify och ett glas vitt (samma som i förra inlägget, någon måtta får det allt vara). Så ja, så leker livet och detta är mina fredagsnöjen.

Kramar!


Ett glas

Ett glas vitt och lite räkor i magen så är jag tillbaka i fredagsform. Ingen utgång ikväll dock utan bara ensamtid hemma - utan tv. Måla klart hyllplanen och lyssna på untz untz untz + eventuellt fixa tv-möbeln på plats. Ganska otippat fredagsgöra. T är på jaktmöte och kan komma eller dröja till närsomhelst. Bra att lägga mötet fredagkväll. Applåder till den som kom på det.

Imorgon blir det mässa med mami. Kanske även melodifestival på kvällen, men det återstår att se. Målet är att införskaffa pelargonfavoritsorten T hade död på: millifields rose. Och kanske nya hybriden pineberry - korsning mellan annanas och jordgubbe. Tydligen ny för i år. ;)

Over and out.


Ur form

En dag på förskolan med de "stora" barnen. Vi har målat och varit i en magisk skog, dessutom har jag haft samling, ingenting ovanligt men ändå värt att poängtera. Jo, vi lekte med saltdeg också, det tyckte barnen var roligt. Sedan har det inte hänt så mycket. Jag hade stängningen och det gick bra, kom ihåg att låsa dörrarna, släcka och tömma sopor. Dock känner jag mig trots en bra dag lite ur form. Kommer innanför dörren hemma och fullkomligt kollapsar i soffan. Sneglar upp på bordet och inser att jag lagt fram men glömt ta levaxinet. Där har vi förklaringen. Ur form idag med andra ord.

I övrigt (förutom smärre gråtattacker) glad och pigg idag. Lite snuvig, men herregud jag jobbar ju på förskola!

Over and out.


Min tur

Jag ligger i sängen, är hopplöst trött. Lyssnar på lättsam pop med djupa texter och tragisk melankoli i rösten på sångarna. Lättåtkomlig. Ganska rogivande. Kan ju inte somna innan nio, men det kanske vore en bättre idé.

Trots 3G täckning så tog det fyra-fem försök innan jag fick upp bilden här innan. Irritation? Äh orka lägga tid.

Jag hörde att det skulle vara möjligt att se norrsken ikväll. Synd på alla moln bara, man ser inte mycket genom dem. :/ annars hade jag och kameran helt säkert stått redo.

Blir nog inga mer inlägg ikväll. Satsar på sömnen istället.

Natti natt!


Ponniesarna

Hittade en skitsöt bild på mina sockerpuffar och eftersom jag tillfälligt hittat 3G täckning så laddar jag upp den. <3


Torsdag 8mars 2012

Kul att jag helt plötsligt saknar allt vad inspiration till rubriker. Haha världsligt problem.

Jag har målat två hyllplan, lagat och ätit mat i all ensamhet (kyckling) samt pillat lite med eventuell dekoration till tv-bänken. Livet går långsamt framåt (men shit hur fort det går om man någonsin kikar i backspegeln). Imorgon är det fredag. Jag ska jobba stängning. Helt okej eftersom ingenting väntas hända på kvällen/natten. Ingen utgång vad jag vet och inget kusinhäng (trots tidigare planer). Lite tråkigt, men jag brukar reda mig. Alltid händer det något. Om inte annat så kanske tv-bänken torkat. Enligt färgens anvisning ska det ta 48timmar till den är torr. Återstår att se.

Lördagsplanen är fortfarande trädgårdsmässa. (Ida med guldfiskminne har såklart glömt att hon skulle inhandla torvbriketter idag, vilket tyvärr medför att jag inte kommer hinna alls. Styr upp det i helgen, om jag kommer ihåg.. :/ )

Jo, sen är det ju internationella kvinnodagen idag. För att inte snöa in i något feministiskt manifest; Synd att vårt land inte är mer jämställt, det tycker jag alla människor ska tänka lite extra på. Det finns alltid de som har det värre, men förändring börjar alltid någonstans och det är iaf lite lättare att börja på hemmaplan. Words.

Dock är dagens ord: Kalle koskit. Trodde dessa ord var mer 60-70-tal men det kommer igen, precis som alla gamla namn som nu börjar bli poppis att döpa ungar till. Måste dock säga att ord skadar trots att uttrycken inte ter sig lika "grova" i dagens öron.

Så, ny har jag avhandlat allt från middagsbestyr till jämställdhet och ovårdat språk i ett inlägg. Försök att fånga det i en rubrik! Det ni!

Over and out.


At home

Hemma! Rosig om kinderna och faktiskt helt slut efter en dag på förskolan. Jag ska strax sätta in kyckling i ugnen och styra upp kvällens nöjen - typ planera helgen och göra dekor till tv-möbeln.

Idag har vi mest varit ute. Eller nja, idag har jag mest suttit i hallen och klätt på/av barn känns det som. Ingenting att klaga på, och säkerligen inte helt förenligt med sanningen heller. Fast jag saknade sooolen! Det har mest varit grått och blåsigt. Det bestämdes att jag ska jobba imorgon också, vilket är bra. Så vi satsar väl på bättre väder då?

I övrigt har det inte hänt så mycket, men vem vet vad resterande dagen har att bjuda på?

Over and out.


Kafferasrast

Jag är på jobbet med kaffe i handen i personalrummet. Fick nyss veta att jag får jobba imorgon också. Så veckan är räddad. ;) alltid hittar jag väl på något att göra, men det kan vara bra att jobba om man har tid och får möjlighet.

Strax är rasten slut, så det är bäst jag dricker upp kaffet.

Over and out.


Godnatt då.

Nu kör jag sista låten. Sedan är det dags att sluta ögonen. Bloggar mer imorgon.

Kom änglar - Winnerbäck

Godnatt!


Här har ni mig!


Egentid

Det blev en dusch. En lång varm en, med hårinpackning med vanilj/fläder touche. Sedan nagelvård - pretty in pink! Så nu ligger jag på sängen i morgonrock och lyssnar på Madonna. :)

Dessutom fick jag nyss sms av mami som skrev att vi visst skulle på kistamässan i helgen. Helt plötsligt blev livet litet bättre.

Jag är dock helt ensam. Helt trött.

Kramar!


Förväntning

Jag sitter fortfarande kvar i soffan. Har precis kollat upp rum och trädgårdsmässan - http://kistamassan.se/events/rumochtradgard - känner mig jäkligt pepp. Väntar bara på besked huruvida mami är lika pepp. Vi har ju pratat om trädgårdsmässan (ifs var det "nordiska trädgårdar") hela vintern så de vore galet roligt. Hoppas hoppas!

Vet att många tycker trädgårdsmässor är både tråkigt och nördigt, men skulle man bry sig om allt folk tycker så skulle man gå under. Vi, jag och mami, hade iaf riktigt trevligt sist. Då gick vi all in med tvådagars, får se hur det blir denna gång. ;)

Återkommer!


Kvällen kommer..

Känns som att tiden går supersnabbt ikväll. Nu har jag ätit middag (orkade inte laga nytt så det blev rester från igår som jag tänkt ha som lunch idag, mensomniredanvet så åt jag på förskolan). Thats it typ. Ligger pånytt på soffan. Duschen var det ja, eller om man skulle ta och tappa upp ett varmt bad. Kommer säkert somna direkt efter bara, men det är en smäll värd att ta.

I helgen är det trädgårdsmässa i Kista. Funderar hårt på om det inte kunde vara något. Just det! Nu kom jag precis på vad jag glömt! Jag skulle ju åka och inhandla torvbriketter att så i, men som sagt det är helt bortglömt. Ingen skada skedd dock.

Over and out.


Färdigmålat

Nu har jag målat klart. Dock blev det typ färg över halva mig, men det är smällar man får ta. Pustar ut i soffan, tar på ryggen att krypa omkring på golvet och böja och sträcka sig åt höger och vänster.

Nu ska jag nog kasta in middagen i ugnen och gå och ta mig en dusch. Sedan får vi se vad jag hittar på! ;)

Over and out.


Hallå bloggen!

Haha jodå såatt..
Jag är hemma nu iaf efter en dag på förskolan - småbarnsavdelningen. Härligt att få till två sådana dagar mitt i en "ledig" vecka. ;)

Nu ska jag måla klart tv-bänken innan jag sätter fart med matlagning och allt annat vardagsgöra. Torr är den ju nu iaf, bänken alltså. Frågan är mest hur jag helt by my self ska kunna lyfta runt den. Men skam den som ger sig!

Imorgon blir det som tidigare skrivit mer jobb. Så tyvärr hinner jag inte till Örebro som planerat, men det blir klirr i kassan iaf.

Återkommer!


Jobb

Imorse ringde det från förskolan så nu är jag på plats på jobbet. Eller ja, jag började redan halv nio. Blir jobb till15. Ska jobba även imorgon. :)

Återkommer!


Produktiv

Här har ni tjejen som fick tråkigt och därav målade inte mindre än fyra glasburkar med fint storprickigt mönster. Älskar när man får inspirationsnyck och bara får göra! Och något av det bästa jag vet är ju att måla! ;)

Idag har jag alltså sammanfattningsvis gjort följande:
* målat en tv-bänk
* ätit lunch med mami
* tankat pärlan
* promenerat på kyrkogården
* pysslat - en tavla och min kalender
* målat - tre krukor och fyra glasburkar
* sått tre sorters pelargoner
* tittat på utlandsresa
* lyssnat på spotify hela dagen

Thats it for today. Nu väntar duschen och sängen.

Over and out.


Utlandsresa

Varför?!
Jag hamnade i soffan med telefonen i handen. Lyckas komma på att jag ska kolla på resor utfall att och så. Hittar bara därför resor under 2000kr med boende och frukost till Malta, Turkiet och Tunisien. Kanske även Gran Canaria eller något sånt. Inte helt okej. Sara har massa i skolan och jag har typ två veckor mer eller mindre utan sysselsättning. Blir så himla sugen! Sol och värme! <3

Men så blir det nog inte. Omöjlig kärlek. Jag kan ju inte resa iväg mitt i värsta odlingsperioden + ensam. Inte pepp på ensamresa alls. Tyvärr.

Återkommer!


Tisdag - check!

I brist på sysselsättning - eller motivation till sysselsättning så tar jag till bloggen. Poppar Maskinen i stereon. Love spotify! <3

Jag har nu målat ytterligare en kruka (denna gång blåa prickar), lagat mat och ätit middag (tacogryta). Även hängt tvätt och plockat i och startat en diskmaskin. Så nej, egentligen är det nog ingen brist på sysselsättning.

Ville ha tag i en vän också som jag inte pratat med på länge. Telefonnumret finns emellertid inte inlagt i denna nymodighet - iPhonen. :/ så jag letade upp min gamla totalt urladdade historia. Så den ligger och samlar ström så jag kan få tag på numret, för jag har ALLA nummer i den lilla pålitliga saken.

Thats it for now.

Over and out.


Kyrkogårds besök.

Jag glömde skriva att jag efter lunchen med mami åkte och tankade. Fick inspiration av det fina vädret och tog en promenad på kyrkogården av alla ställen. Hade aldrig promenerat där trots att jag bodde bredvid i 1,5år. Konstigt egentligen, men nu blev det iaf av. Själva kyrkan var dock låst (!) men kan ju kanske förstå det. Så jag har ännu inte sett insidan, men nu har jag efter mer än 3år iaf gjort ett försök.

Kramar!


Yes!

Det finns 3G-täckning!!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_192698273.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_192698273.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_192698521.jpg" class="image">


And more

Haha det blev mer pyssel. Nu har jag målat krukor!! Gröna respektive rosa prickar. Här kan vi prata vårkänslor! <3

Funderar på att dra fram lera också när jag väl håller på. Frågan är mest vad jag ska göra.. Vill göra en toalettskylt, men då vill jag göra enhetligt med handduksskyltar och allt och då har jag för lite lera. :/ så kanske det är bättre att vänta. Vill också måla mer. :P

Så jäkla synd att jag inte kan ladda upp kort.

Återkommer!


Pyssel

Hoppsan, gissa vem som helt plötsligt fick ett galet pysselinfall?! Det började med att jag i förmiddags fick hjälp av T att rensa tv-bänken (ja, vi har faktiskt en tv. Haha) för att jag skulle kunna måla den. Vit såklart! Nu är den dock mest fult flammig, det kommer krävas ytterligare en strykning. Den måste dock torka först. Men iaf, efter lunchen med mami så blev jag plötsligt galet pysselsugen! Och eftersom bra kvinna reder sig själv så satte jag igång. Så nu har jag en stor ny tavla alá scrapbooking samt en nystylad kalender! Vi får se var detta slutar. Önskar det gått att lägga upp bilder, men min telefon vägrar 3G-nätet just nu vad det verkar. :/ men det kommer kanske upp en liten bild ikväll! ;)

Levels - Avicci

Så nu är det dags att styra upp någonting annat bra. Ska sätta igång en tvättmaskin också hade jag tänkt. Kanske ut i solen och pilla med någonting? Har ju faktiskt två hästar som skulle älska att få lite uppmärksamhet. ;)

Over and out.


Lunchdejt

Lunchar med mami på ett litet kafé på orten. Räksallad är mums! Hon är och hämtar kaffe nu, ett bra sätt att avrunda en trevlig lunch. ;)

Återkommer!


Tisdagsmorgon

Nu är jag vaken och i full fart här hemma. Fick nyss sms av mami som faktiskt var på tåget mot mina hoods. Så idag blir det lunchdejt på hemmaplan. Dessutom ska jag ju måla idag! :) dvs om det finns färg hemma, men det brukar jag bunkra. Bra att ha när målarlusten faller på. ;)

Kramar!


Solsken 2


Solsken


Bloggerskan

Här har du tjejen som bloggar trots enbart 10% batterikapacitet kvar. Man måste ju satsa lite ibland. Avskyr dock att inte kunna lägga upp bilder till - fortfarande: varför?

Stort liv - Lars Winnerbäck

T är på ingång och jag är laddar för sänggång. Imorgon blir nog en bra dag! Längtar! För jag ska poppa spotify, måla möbler i vitt och äta skaldjur till lunch. Bra dag på väg alltså, bara en natt återstår.

Over and out.


Impecta

Jag sitter vid T's dator (men bloggar ändå via telefon...) kikar på livsnödvändiga saker; fröer och tillbehör från Impecta. Jovisst, man kan nog klassa mig som lite nördig när det handlar om odling. Har hittat flera spännande sorter som nu ska beställas:

Kanelbasilika
Kapkrusbär
Myskpumpa
Italiensk ruccola
Randig tomatsort etc.

Det värsta är bara att jag "fastnar". Kan sitta i timmar och kika på växter och planera, fastän livet är nyckfullt och man aldrig kan vara säker på var man hamnar.

Ikväll är det iaf min sysselsättning. Rihanna, maskinen och avicci har bytts mot mer melankoliska tongångar av Melissa horn, krunegård och Kent. Kanske ett varmt bad och lite avslappning skulle vara en perfekt avslutning på denna måndag? Återstår som vanligt att se.

Kramar!


Gott!

Ibland är jag nog lite bättre än vad jag tror. ;) det blev korvgryta med alla grönsaker jag hade hemma typ. Mycket lyckat. Än en gång frågar jag mig själv om jag borde ställa upp i mästerkocken eller liknande. Haha fast det blir nästan aldrig som det ska och jag är ursämst på att laga efter recept. Jag höftar allt, det är säkert därför mina maträtter har det där lilla extra. Sedan vet jag sällan vad jag hade i eller hur mycket, men sålänge det är gott så klagar jag inte. :P

Over and out.


Matlagning

Nu har jag sått pelargoner, lavendel, chili (typ tre sorter), basilika och lavendel. Jo, smörgåskrasse också, kan tänkas vara en ny hit på ägg? Haha

Börjar bli ruggigt hungrig fast klockan inte ens passerat sex. Så frågan är nu om jag ska laga korvgryta eller tacosoppa? Eller en mix; tacogryta?! Det här kan sluta nästan hur som helst. Spännande!

Återkommer!


sol sår surt

Jovisst, inte kom jag ut i det fina vädret heller. Tittade längtande ut genom fönstret för ett tag sedan, men nu har jag börjat plantera så jag lär nog inte vara klar innan solen gått ner. :(

Åt nyss en passionsfrukt. Omogen rackare :(

Nog med depp. Jag sår massa olika typer av basilika, lavendel och pelargoner. Mina favoriter! <3 Eller ja, egentligen har jag massa favoriter, men varför välja? thihi!

Liv och Död - Maskinen

De spelar på UKK 29april
. Funderar på att gå med syster A. Vore grymt, men en söndag? Hallå hur tänkte ni nu?! Jaja, vi får se hur det blir. :)

Återkommer!

image description


Frölistan 2012

Eftersom jag helt plötsligt insåg att det strax är vår så kom också insikten att jag måste börja förså inomhus. Så därav började jag plocka bland mina fröer. Insåg att jag har inte mindre än 45 st olika frösorter i mitt förråd. Dessutom finns inga av de sorter jag desperat begär, typ tomatsorten 'sungold', spenat och ja, det är faktiskt en hel drös. Så jag skrev en lista. Haha ni vet ju hur mycket jag älskar listor. Orkade inte helt organisera efter bokstavsordning, men nästan. Lite ordning måste det vara. Den som har dåligt med sysselsättning kan ju få ordna upp den. Här kommer den iaf:

Frölistan - hittills 2012

Aubergine blandning
Akleja

Basilika - grön vanlig
Basilika 'dark opal'
Vaniljbasilika 'vanilla spice'
Thaibasilika 'siams qeen'

Bolmört
Buskkrasse
Backsippa 'heiler hybrid'
Blå bergsvallmo
Blomstertobak 'lime green'

Chili
Pitechili
Pepper cayenne
Paprika

Chokladmynta
Pepparmynta

Dill

Eternell vallmo 'the giant'

French mixed salad

Gurka 'long green ridge'

Koriander

Lavendel 'lavendula angustifolia'
Lavendel 'hidcote blue strains'
Lavendel 'ellegance ice'
Luktärt
Lupin

Mariaklocka

Nattens drottning

Pelargon 'Apache star'
Pelargon 'avanti white'
Pelargon 'black velvet rose'
Pelargon 'black magic appleblossom'
Blandade rosa pelargoner

Pensé 'feenkönigin'

Rädisa 'saxa'
Rädisa 'cherry bell'
Ringblomma

Smörgårkrasse
Senapskål/Rucola
Smultron
Solros 'vanilla ice'

Tacca
Tagetes 'vanilla'
Tagetes - små orangegula

Vårbrodd

Tanken är nu att jag ska börja förså, men det smärre motståndet jag mötte var att det är fullt i fönstren. What to do? Bara att möblera om igen och knöla in några små drivhus mellan pelargoner och andra finväxter. Det mina vänner är dagens sysselsättning! ;)

Over and out.


Utvärdering

Illa att jag glömde hela förmiddagen i förra inlägget. Här kommer en tillbakablick från att jag gick upp 6.30.

Jag vaknade, åt frukost i all ensamhet och är precis på väg ut genom dörren när jag märker att min bilnyckel + husnyckel saknas. Wtf. Springer runt som en tok i jakt på nycklarna. Hittar dem efter kanske tio minuter - på golvet i stora sovrummet i fickan på T's jeans...

Väl på Blåsenhus har jag en intensiv tvåtimmarsföreläsning. Givande faktiskt, med massa relevanta begrepp och teorier kring utvärdering och bedömning under matematikundervisningen. Följden blir dock att nästkommande seminarie blir totalt värdelöst. Trist men sant. Balans på institutionen kan vi kalla det. :/

Träffade fina Karin och åt lunch i korridoren. Massa catching up så nu är vi uppdaterade om våra respektive liv pånytt! :)

Åkte hemåt men stannade till på jobbet en sväng. Mys att träffa barnen och kollegorna. Uppehöll mig inte där så länge utan åkte vidare hem. Resterande finns att läsa i tidigare inlägg.

Nu ska jag ta tag i den här dagen.

Over and out.


Varför inte?

Jag kom hem efter en någorlunda dag i Uppsala (kommer till det snart) full av energi och lust att sätta fart med hundra projekt här på hemmaplan. Vad händer? Jo T ringer och säger att det ska vara vinter i MINST två veckor till. Hallå?! Titta ut genom fönstret!! Det är vår! Och jag älskar det! <3

När jag kom hem låg dessutom 2 av 3 katter och solade på förstukvisten. Fotade dem men min telefon vill inte alls. :(

Så summa summarum är jag en glad vårdyrkande tjej medan världen vill att jag ska gräva ner mig och tro att istiden är på väg. Inte okej. Så nu skiter jag i det och fångar dagen? Bådar inte gott att jag satt mig ner i soffan, men spotify peppar. Snart är jag ute solen iklädd mjukisbyxor och njuter av nästa projekt. Hoppas hoppas!

Kramar!


Fördel med smartphone.

Jag gillar det här med att kunna ligga i sängen och blogga. Bekvämt och jag sparar tid. Dessutom leder det -oftast- till mindre irritation över dålig uppkoppling. Dock kan det bli tvärtom också då bilder och dylikt inte läggs upp förrän efter ca 300 försök.

Anyway, ikväll har det varit rätt lugnt på hemmafronten. Jag o T var och handlade på Ica. Rätt roligt eftersom vi var helt ensamma I butiken frånsett personalen. Det blev passionsfrukt, avocado och lite annat inhandlat inför veckan. Experimenterade med middagen väl hemma och hade förutom ugnsstekt karré blev det även kokta rödbetor med getost på. Mumma! Sedan blev det lite CSI och därefter iordningställande inför morgondagens missions.

Nu börjar det dock bli dags att slå ihop ögonen för idag. Klockan ringer sex imorgonbitti.

Godnatt!


Fikabilden

Bilden som var galet svår att ladda upp idag.


Familjefika

Jag har besök av mami, papi och syster A. Vi har kikat på djuren och druckit lite kaffe. Det är soligt och fint ute så det känns som en lagom sysselsättning för dagen. :)

Papi pratar på om kommuner och roliga utlandsresor. Syster A pratar om rulltårtor. Samtidigt. Jag älskar min familjs disfunktionella simultankapacitet.

Någonting som dock gör mig galet frustrerad är när jag tar fina bilder men inte, trots upprepade försök, lyckas ladda upp dem här på bloggen. varför? Oavsett är det ett irritationsmoment. :/

Over and out.


Natt@Saluhallen

Jag vet att ni älskar't! <3

Hahahaha


Dagen efter

Jag är vaken och i full gång med att... Öh.. Titta på när T spelar tv-spel. Inte den största ansträngningen idag men det kändes okej enda fram till skrivandets stund: spelet krävde att man flådde en vildhäst. Vad är världen på väg!? Nu vill jag inte titta på spelet längre. Fast T startade om.

Idag ska jag bara vara hemma och njuta av att inte ha någon baksmälla. Riktigt bra med tanke på gårdagen. Fast så hårt gick jag inte ut. Drack rätt mycket vatten. :)

Kramar!


Nattinlägg

Jovisst, nu är partykvällen över för min del. Klockan har passerat två och jag är på väg hem. Det har varit en rolig, smågalen och härlig kväll med goda vänner! ;)

Sara, Sanna, Henric, Dino och alla andra vänner och släktingar (till Sara) tack gör en trevlig kväll och godnatt! Här har vi en trött tjej vars nästa anhalt är drömmarnas land. Fy sjutton så trött jag är!

För er som är intresserade så kan jag berätta att efter ordentlig förfest så blev det taxi ner på stan. Ikväll var det natt@saluhallen som gällde för oss. Lite väl mycket tv-spelsmusik men annars bra tempo och bra med folk. Kommer nog upp ett och annat vimmelfoto. Haha får återkomma med det. :)

Godnatt!


Snyggo


Fest

Nu börjar partyt! ;)

Drickspel och lyxvin ur låda. Ur högtalarna pumpar untz untz untz! Love it! Ikväll går vi all in!

Återkommer!


Saras födelsedagskalas

Nu har vi ätit både smörgåstårta och prinsesstårta och Sannas kladdkaka. Mums! Sara har öppnat massa paket och T har hittat en kompis. :)

Sara fick följande av mig och T:
* pulverbrandaläckare
* grön växt + kruka
* en flaska vin
* sex vinglas
* "bakis"-tabletter

Ikväll ska vi ut och göra Uppsala osäkert. Jag tror att saluhallen är planen, men vi får se vart vi hamnar. Väntar lite med första glaset, man ska ju hålla hela natten. Thihi. Fortfarande bra känsla så det här har potential att bli en fantastisk kväll.

Kramar!


Presenter och smörgåstårta

Nu är jag hemma hos Sara och äter smörgåstårta och minglar med hennes släkt. :)

Gillar utförandet på det gröna, prickiga paketet. Undrar vem som slagit in det? Innehåller en pulverbrandaläckare! ;)

Over and out.


Pepp


En dag för fina Sara

Idag fyller allra finaste Sara år!

Så jag och T är på väg mot Uppsala alldeles strax för att fira henne. Det innebär smörgåstårta och senare förfest och utgång. Har en skön känsla i maggtopen. Det här kommer bli en bra dag! ;)

Men först måste jag handla alkoholhaltiga drycker, slå in paket och lite annat smått och gott.

Full fart framåt!
Återkommer!


Fredagskvällen

Ligger i sängen fastän klockan inte ens är elva. Måste ladda batterierna inför morgondagen för då jäklar!

Middagen bestod av skaldjur: räkor i huvudsak och ägg. Tråkigt nog inget vin, men någon måtta får det vara. Sedan fick jag iaf håret färgat och efter en lång varm dusch blev naglarna målade i mjukt rosa! :)

Men som sagt så väntar jag ny bara på sömnen. Längtar djävulskt till morgondagen!

Godnatt!


Fina <3


Mysfredag

Nu är jag hemma igen efter en kaffevisit hos Åsa, Tim, alla barnen och alla vänner därtill. Alltså fullt hus hemma hos dem. Trevligt trevligt! :)

T kom hem ungefär samtidigt och vi funderar på tidig middag.

Teenage crime - Adrian Lux

Ikväll blir det nog bara lugnt hemma, pga. morgondagens inplanerade stohej. Dock kliar det lite i partynerven. Speciellt när så många fina ska ut ikväll! Men imorgon då blir det ordentligt party i gengäld. ;) haha

Återkommer!


Citroner för hela slanten

Jag står i köket och kokar saft OCH lemoncurd. Okej, jag ska erkänna att det smyger sig in en liten apelsin också. Haha. Bara för att det ska bli rätt smakbalans. Det är iaf vad jag skyller på. ;) tänker på Ida när jag gör lemoncurd. Ett av de inslag som alltid finns i hennes kylskåp.

I övrigt har jag ätit frukost och fotograferat tulpanerna. Men det är allt jag hunnit denna morgon. Snart dags att klä på sig och kila ut till hästarna!

Kramar!


Mysmorgon

Mysigaste morgnarna är när man får vakna av sig själv och sedan kan ligga kvar tills man behagar stiga upp ur sängen. Lägg på lite fredagskänslan och det motsvarar förutsättningarna denna morgon. :)

T har tagit ut hästarna så det enda jag behöver är att någon gång under dagen mocka åt mina små söta. Utöver det så ska jag fota tulpanerna, koka saft och/eller citrusmarmelad samt eventuellt åka in till Sara på visit. Har lite som jag borde göra i stan, men vet inte om jag finner motivation till det just nu. Det är en härlig dag vad det verkar genom fönstret och då får man allt lite lust att gå ut och göra saker!

Nu ska jag nog strax resa mig upp ur sängen. Åtta är inte för tidigt eller försent på en ledig dag. Fånga dagen, vill jag kalla det.

Over and out


Tacostorsdag

Ojoj, såg precis att inlägget från tidigare idag inte blev publicerat. Jaja, nu är set iaf uppe, bara sådär sju timmar senare.

Besöket hos doktorn gick bra. Det var en liten tant med grått hår och trevligt sätt. Sådant känns bra.

Handlade tulpaner -rosa- idag också. Sedan blev det ändring av middagsplanerna. Köttfärslimpa blev tacos. På en torsdag till på köpet! Haha ;) så en bra dag på det stora hela.

Nu ska jag borsta tänderna och sedan är det horisontalläge som gäller.

Natti natt!


Ingen fara

En dusch och man känner sig som folk igen. Är dessutom inne på min tredje tvättmaskin idag, vilket känns bra, jag är i fas igen. Blommorna ska få vatten och sedan är det nog nästan dags att åka till doktorn. Dessutom skiner solen ute. Det gillar jag!

Fick smärre panik här strax innan detta inlägg då jag fick för mig att ponniesarna borde vaccinerats! Men icke, vaccineringen ska ske senast i maj. Så även här är allt i sin ordning. Undrar bara varför jag fick för mig att de skulle ske nu? Jaja, ingen fara på taket.

Bifogar en bild på hyllorna o tavlan vi satte upp i söndags. ;)

Over and out.


som på beställning

Jovisst, jag hann bara posta föregående inlägg så kom täckningen tillbaka på telefonen. Som på beställning! Så då fick jag en hel anstormning av sms och missade samtal. Inte helt okej när ett var om jobb - idag. Så där missade jag en heldag betald arbetstid pga. telefonoperatören. Inte helt okej. Då lär jag ju kämpa på för att göra denna dag värd trots det.

Idag ska jag genomföra följande:
* tvätta rent samtlig smutstvätt i tvättstugan.
* städa av ytor och plocka iordning saker som "flyttat på sig".
* dammsuga huset.
* gå till doktorn och ta prover (1 av 3 som jag borde göra).

Kommer nog på mer som måste göras allt eftersom också. Får se vad dagen bjuder på.

Återkommer!


apple


smartphone

Så mycket för tekniken. :(
Igår skrev jag två inlägg som postades via iPhone-appen. Inget av dessa inlägg tycks dock finnas längre i verkligheten. gah. vilket ifs inte leder till jordens undergång MEN dessutom så tycks smartphonen idag fått för sig att "Ingen service" är min nuvarande operatör. Därav har jag ingen som helst kontakt med omvärlden (tills för en stund sedan då jag kom på den här lilla saken som satt fast i T´s dator, mobilt bredband!). Någonting som förståss leder till ytterligare frustration.

Om man tar bort allt ovanstående så har idag varit en bra dag såhär långt. Jag håller på att tvätta, lyssnar på spotify och planerar veckoslutets förehavanden. Världens bästa Saras födelsedag närmar sig med stormsteg.

Att fånga en fjäril - Winnerbäck

Over And Out.


RSS 2.0