tisdagskväll

Klockan är 22.22 när jag inleder skrivandet av detta inlägg.

Swedish House Mafia - Save the world

Idag är ytterligare en uppOCHner dag i mitt liv. En dag ska jag kanske orka mig på en förklaring. Just nu är jag för trött för att få någon rätsida på något.


Tänkte mest säga godnatt och sov gott!

passionsfrukt

Jag har precis bevisat mig vara en underbart snäll storasyster. Körde ut till Sunnersta och hämtade syster K som var hos en kompis. Jag åkte enkom för det. Tänkvärt nästa gång hon slår mig, kallar mig fula saker eller gör någonting annat elakt.

Idag har jag varit i Blåsenhus i princip hela dagen. Grymt besviken -som vanligt- på kursintroduktionen som bara -som vanligt- rörde till det i skallen. Satt kvar flera timmar efter och försökte styra upp allt (därav förra inlägget). Åkte hem till ma o pa strax efter fem, bussen var 15minuter sen. Kallt, men jag försöker att se det positivt. Värmde upp mig i köket, åt passionsfrukt och läste Expressen. <3



Ikväll händer inte ett skit.

Mamma lagade pannbiff och potatis till middag. Det var innan vi åkte till Sunnersta ifs. Nu står Karin och kokar nudlar nu.. Hon involverade oss alla i matletandet när hon kom innanför dörren. Så även om det inte händer någonting så händer det alltid något.

Shoreline - Broder Daniel

Trött och opepp fastän jag borde börja läsa litteratur. Har knappast ork till det ikväll. Dessutom hänger sig fb och det gör mig lättirriterad. Inte arg, bara ledsen. Trött in i själen på något konstigt sätt. Vill inte börja mögla i huvudet, så en varm dusch och sedan krypa ner i sängen vore kanske bra? Mamma försöker locka med "Ensam mamma söker" i tv-soffan, men det räcker liksom inte. Jag behöver någonting annat.

Nu finns det nog annat som ni vill göra än att läsa om min självömkan och ödsliga liksom pausade liv.

Over And Out.


K A O S

Allt i min omgivning är mer eller mindre kaos.

Just nu sitter jag uppe i Blåsenhus och pratar med en ny bekant om lunarstormkärek. Strax ska jag styra upp denhär kursen som började idag; UVG. Orkar inte ens få panik över att jag inte har någon koll, börjar lära mig att leva med ett ständigt pågående kaos.

Mina kattpojkar blir av med kulorna idag också. Stackars Jim o Joey! Dessutom blir de vaccinerade och chipmärkta också.. Bra initiativ, för det var verkligen någonting som behövde göras!

Ska nog ta tag i studierna nu.
Gräva ner huvudet djupt.
Slippa tänka på allt annat.

Over And Out.


pizzakväll

Okej, dethär bevisar att ingenting jag planerar går i lås. Kvällen består hittills av att laga egen pizza hemma hos ma o pa. Den står i ugnen just nu, så snart blir det middag! :)

Kusin åkte hem, så nu är det bara jag, ma, pa, syster K o David här. Hrmm.. pratade nyss med Helén och vi funderar på att köra utgång ihop ikväll. Men som det står i första meningen i detta inlägg så kan man ju inte riktigt lita på att det blir så... :/

Annars så är det lugnt här. För att vara fredagskväll vill säga.

Kramar




Nuså

Styr upp helgen med underbara kusin.
Bubbel och party är ju ingenting man tackar nej till! :)

Jag känner mig dock aningen avslagen och disträ. Inte så att jag inte kommer peppa för party, men det tar sin lilla tid att finna stämningen. Saknar någonting.

Papi ringde nyss och gnällde, det blev ingen bilbesiktning idag.

Flummar omkring här hemma hos ma o pa. Klättrar på väggarna och tänker gå och sminka upp mig om en stund. Visst, klockan är bara drygt 15, men jag peppar bättre färdigsminkad. Eller ja, jag känner mig mer klar då. Lite glitter och känslan av att ha ansiktet klart för kvällen. Bara till att bättra på sen innan man drar ut. Besök på systemet är nog tvunget också, undrar vad man ska dricka?

Allt är ju inte klart för kvällen ännu, så man kanske ska avvakta lite?

Skitsamma. Igen.

Over And Out.


Längtar efter dig och mig. igen.

fredagsplaner

Nu hänger jag hemma hos ma o pa.

Efter att ha åkt från Sara o Sanna så hamnade jag hemma hos kusin Lotta. Fick en sjal i försenad födelsedagspresent (tack!) och tittade på Top Model. haha Världens underbaraste soffa hade de iaf, jag somnade nästan.. När mami smsade så satte vi oss på bussen in till city. Åt godaste cesarsalladen i Uppsala till lunch! :) Därefter blev det lite shopping (ögonskugga + leggings för min del), vi skildes åt och sedan åkte jag hit, hem till ma o pa.

Strax kommer kusin hit också, hon hade lite egna ärenden först bara. När hon kommer ska vi diskutera och peppa fredagsplaner. Tanken var utgång men jag vet inte? Kanske en galen roadtrip och fest på främmande ort kan vara spännande! ;)

Satan i gatan - Veronica Maggio

Sen återstår bara resten av helgen innan en ny galen vecka tar sin början..

Dags att tagga till och sluta tänka på alla om och när. Leva lite i nuet. Stjäla ett ögonblick och bara strunta i allt runtomkring. Det fungerar ju inte att leva så alltid. Men ibland. Och ibland är just idag. Faktiskt.

Kramar


fredagsstämning

Såg precis vad Sara skrivit här på bloggen. Skäms ihjäl över bilden, men vi bjuder på det. haha Älskar den bruden! <3 Tittar på när hon diskar just nu. Snart är det dags att ta en buss in till Uppsala city. Kanske flanera runt lite och njuta av fredagsstämningen. Har inte planerat någonting speciellt, men jag känner på mig att det kommer bli en bra fredag!

Helén peppade för utgång, altenativet är fredagsmys hos mami o papi. Finns ju lite andra altenativ också, så vi får se vad som händer. Skönt med långhelg iaf! :)

Inatt låg jag tydligen och gnydde. Mitt undermedvetna som talar?

Måste styra upp partyoutfit. Dagens mission kanske? Systeryster A tog fram en klänning igår som jag ska hem och kika på. Svart <3 haha Nu är det dags att styra upp sig själv iaf. Vet inte ens om jag vågar åka stadsbuss som jag ser ut just nu...

Kramar


BLOGG RAPE!!!

mohahahahahahahahahahahahhahahahahahahah................... ida kan inte gå på lina, sanna tog datorn in på rummet så vi har ingen musik. sara är dålig förlorae, hon vill bara byta spel när hon inte vinner. lett mäj heer you say HEEEEEJ, Hoooooo!! häj hoo... hahaha,... ida lovar att hon ska dansa med sanna.. (not to here self)... nej nu ska ja försöka övertala na ner i sängen.. bokstavligt talat! JGA VILL SOVA FÖR FAN! har inte vart upope så här länge på en torsdag sen ja va 20. och de va ju ett antal år sen. typ 6.5....

jag är för snygg för dig// sara den allsmäktige!

ps. tror jag e sugen på å skaffa en blogg jag me!

Kiss kiss!! älskar dig <3

vin och kortspel

Sara och Sanna <3

Just nu spelar vi kort i köket. Lyssnar på Melissa Horn och har levande ljus. Love it! Sara är dålig förlorare men nu blir det revansh-omgång. haha

Vänd-tia i mitt hjärta!

Kramar

tenta och tacos

Nu är tentan skriven och jag sitter hemma hos Sara och Sanna. Jag och Sara har precis ätit tacos. (Jag + Sara = Teamwork) Levande ljus och house-musik. haha! Nu väntar Robinson och mysigt torsdagshäng! <3

Så det är livet i korthet.

Imorgon väntar ev. bilbesiktning av papis crystler och sedan blir det utgång på kvällen med Helén, Omar och co! :P

Over And Out.


Sju är bättre än sex

Hemma hos mami o papi nu. Jag har spelat vändtia med systrarna och nu blir det strax middag: köttfärslimpa och bulgur. Senare blir det eventuellt lite häng på stan, typ på Terassen(?), med Helén, Omar och lite andra människor. Om jag orkar mig ut vill säga.. Jag är rätt seg idag och lite låg känslomässigt.

Imorgon är det alltså tenta. Jag tror inte det kommer gå så bra eftersom jag är lite disträ i tanken. Gör ett försök iaf och det får gå som det går. Jag har iaf ganska bra koll på begreppen. Tentan är på eftermiddagen, så lite mer tid finns ju att plugga..

Känns som att jag får skylla mig själv.

Gillar mina nya örhängen iaf. Fina <3 Och vin är inköpt inför morgondagen, vilket är kalas för att jag inte behöver bekymra mig. Samma sak gäller bubbelvatten på flaska till tentan (utan alkoholhalt såklart). Tänkte att jag skulle packa väskan redan idag så att jag inte behöver stressa imorgon. Behöver nog en sovmorgon, för det har blivit ont om sömn senaste dagarna.. Ligger vaken och stirrar i taket istället. Där sitter fortfarande ett anslag jag satte upp när jag var 15-16år: "Sju är bättre än sex". Värt. Tänkvärt om inte annat.

Over And Out.




varför plugga när man kan...?

Idag har jag varit med Sara hela dagen! <3

Pluggade ett par timmar här uppe på Blåsenhus. Sedan kände vi att det var dags för lunch. Efter ett snabbt stopp hemma hos mami o papi så drog vi till Gränby C. Där åt vi qusedilla och fick varm choklad! <3 Sedan gick vi i affärer några timmar. Flanerade omkring. Det resulterade i leggings, benvärmare, en kjol och nya örhängen(!). ;)

Nu sitter vi och gör ett sista ryck med tentaplugget. Sedan ska jag än en gång vara världens snällaste dotter och hämta ma o pa på deras respektive jobb.

Imorgon är det tenta..

Kramar

tentaplugg

Sitter kvar i grupprummet med min bby Sara <3
Vi reder ut begrepp och bråkar med den omständiga kurslitteraturen, varvat med känsloprat och skratt. Hon är underbar min Sara! <3

Funderar på att åka iväg och äta lunch lite senare, typ på Ikea eller Gränby C. Man kan ju inte plugga ihjäl sig liksom. Dessutom flyger tankarna kors och tvärs. Man har bara ett liv.

Hade en djup diskussion om det igår med en kollega på förskolan. Man kan leva med rätt mycket sålänge det inte blir vardag. Stress tillexempel. Man kan stressa för att hinna med ibland men inte stressa för att leva, eller leva för att stressa heller för den delen.. hrmm.. Komplicerat. Det mesta blir ju jobbigt i ett vardagsperspektiv. Om man tar romantik som ett annat exempel så är det spännande och härligt just för att det blir avbrott från vardagen. Skulle man få blommor varje dag så skulle man ledsna. Man måste helt enkelt hitta ett sätt att finna spänningen i vardagssituationerna. Man måste få erkännanden för att finna meningsfullhet i livet.

Kramar

no cry?

Fler blogginlägg i brist på pluggkoncentration. Inte okej, men vad ska man göra? Imorgon är tentan och jag har bara mig själv att skylla om det går dåligt. Det blir som det blir helt enkelt.

Sara skickade sms nyss och sa att hon var på g! <3

Senare idag ska jag kanske träffa Helén på stan och handla partyoutfit till helgens escapader. haha vi får väl se... Vore najs att köpa nya leggings, trosor och kanske någon klänning/kjol. Känns som att jag aldrig handlar nya kläder typ. Fast det är nog inte ett helt sanningshaltigt påstående. Något som däremot är mycket sant är att jag behöver aktiveras, alltså få saker att göra så livet flyter på. Höstdeppigheten ska inte ens få en möjlighet att krypa in under skinnet i år. Never!

No women No cry - Bob Marley

För er som inte förstått ännu så har jag tillfälligt(?) bytt boende. Vi får se vad som sker närmaste framtiden. Livet är liksom lite uppochner. Finns inte mycket mer jag vill kommentera om det just nu, måste få rätsida på saker och ting själv först.

Kramar





igår och idag

Ambitiöst av mig att vara på plats i Blåsenhus redan innan kl. 8 en dag utan lektioner, seminarier eller föreläsningar. Idag ska det bli ordentligt med T E N T A P L U G G . tillsammans med tjejerna! <3

Lars Winnerbäck - Elegi

Igår jobbade jag som bekant. Hämtade mami o papi på deras respektive jobb. Körde mami när hon skulle uträtta lite ärenden och sedan handlade vi. Tänk vilken snäll dotter de har!

Klockan var strax innan sex när vi plockade upp Helén och drog på inspirationsfest på HIMLA. Älskar deras sortiment och variation! Allt är så fint! <3 Lite bubbeldricka men inga goodiebags blev resultatet. En liten besvikelse kan man nog säga, men nu har vi varit där iaf och behöver inte bekymra oss om att vi har missat någonting.

Hämtade upp Omar på vägen hem också, när vi gjorde ett qviqstop på kvarnen. Sedan åkte vi hem till ma o pa för matlagning, middag och kökshäng. Mycket lyckat fast det tog typ två timmar att få kycklingen klar i ugnen! Galenskap!

Körde hem H o O senare på kvällen, sedan blev det lugnt. Gick och la mig nästan omedelbart.

Tack för en mysig kväll! <3

over and out.

kaffe i planeringsrummet

Idag blev det jobb för mig. Just nu sitter jag i planeringsrummet och dricker kaffe. Härligt! Faktiskt så måste jag nog erkänna att jag har ett helt underbart jobb. Det skriver jag inte bara för att, utan det är verkligen så. Jag trivs med allt här just nu. Det är härligt när allt annat är mer eller mindre kaos.

Igår åkte jag och Syster A iväg med bilen och hämtade upp fina Helén. Det blev övningskörning på en parkering, massa skratt och planering av inspirationsfest! haha <3 Love it! <3

Idag har jag lovat att laga middag åt mig, Helén och Omar. Det blir kyckling, men mer än så tänker jag inte avslöja. Innan dess så blir det inspirationsfest med bubbeldricka och goodiebags! Jag vet att Helén kommer älska det! och jag också! ;) Så det är planen för ikväll. Jag slutar vid 17-tiden, så det är bara att hålla igång.

Längtar till helgen...

Over And Out.


pelargonkärlek och ljuskontraster <3

ibland

Ibland tar livet andra riktningar trots att jag planerat helt annorlunda.
Skitsamma.
Ibland måste man leva bara.

uppstyrt

Den svenska björnstammen <3

Sitter hemma hos mami o papi och poppar. haha. Njae, skriver mejl till min VFU-handledare och planerar livet i kalendern. Planering gör mig strukturerad och målinriktad. Man tar helt enkelt ut kursen/riktningen i livet.

Nästa vecka blir galen. Hur ska jag orka?

Anyway, Syster K ska ha datorn, så jag måste styra upp något annat.. Men vad? Jag är inte bra på dethär med stadslivets "tristess". Var dock snäll för en timme sedan och åkte och hämtade papi. Han var mest bitter tyvärr, men det var nog dagens snälla gärning. Dissade dock förslaget om att följa med honom o mami och handla.. 

Styra upp middag, duscha och sedan se på tv bara är kanske en plan?

Ska jobba imorgon - och inga glasstider denna gång tyvärr. Men det känns okej, för det ger ju pengar på kontot och livsglädje.

Kramar


tillbaka i verkligheten

Idag har det varit obligatorisk gruppredovisning. Jag vet inte om det gav sådär oerhört mycket, men det gick helt okej och nu är det avklarat. Vår redovisning handlade om vår rapport som grundade sig på en kvalitativ intervju med en lärare som arbetat på en landsbygdsskola och sedan övergått till att arbeta på en mångkulturell skola. Ganska intressant ämne faktiskt! Lite otippade svar!

-----------------------------
Thinking outside the box.
-----------------------------

Nu har jag även hunnit med lunch på saluhallen (fisk) med mami och är tillbaka på Blåsenhus för tentaplugg och internetsurfande. :)



Har inte ännu hängt med på att det blir tenta på torsdag. Lite galen tanke.

Just nu sitter jag alltså med ett gäng i en sal i hus 12. De är djupt inbegripna i en diskussion om exkludering i vissa kontexter. Jag tror det kan vara bra att vara med trots att min hjärna egentligen är kaos. Tänkande är inte min grej just nu. Bra eller Dåligt? Jag vet faktiskt inte.

Over And Out.


storstadshelg

Nu är det över två dagar sedan som jag var online. haha Jodå, det går att överleva utan uppkoppling. Tell you all about it! :P

Ska dra den korta versionen eftersom det inte är helt obegränsat med tid innan mitt seminariet drar igång. Sitter alltså i Blåsenhus just nu och förbereder redovisning...

I fredags handlade vi: jag, mami, kusin, syster K o David, på Citygross - the place to be - så vi skulle kunna ha tacoskväll. Det gick åt skogen. Jag hann en margarita och sedan så jag åkte jag till Stockholm istället. Blev dock en lungn kväll.

På lördagen blev det frukostbuffé och sedan -en massa timmar senare- befann jag mig i Göteborg. otippat! :) 

Bytte bort Mustangen och styrde upp hotell, sedan blev det middag och pubhäng på Avenyn. Hann med att figthas mot en parkeringsautomat och åka vilse typ tusen gånger också. Även lördagskvällen blev rätt lugn.

Söndagen kom med superväder. Det blev lite allt möjligt: Nordstan, marknad och kaffe på uteservering. Sedan blev det till att åka hem igen. :)

Kramar

handla

Nu ska jag åka med och handla. Styra upp middag är ju en aspekt. Najs. Huvudvärkstablett är mission nummer två. Hua vilken huvudvärk jag har. :(

Kramar

försenat.

Jag sitter hemma hos mami o papi. Jag tänkte dra igenom dagen i korthet så ni får ett hum om vilken nivå jag är på idag:

Jag åkte in med papi´s bil till Uppsala.
Dissade vårdcentralen - hängde med syster A.
Åt lunch med mami o kusin.
Gick på obligatoriskt seminarie, gjorde bort mig men orkade inte bry mig.
Hängde kvar på Blåsenhus med Ida, Madde och Fredrik.
Fick skjuts hem av Madde.
Kusin kom över.
Tittar och garvar när syster K "stylar" kusin.


Nu är det dags att styra upp middag. Sedan får vi se vad som händer. Laddar för äventyr ikväll! haha :)



Har fått massa söta kommentarer av er läsare. Blandannat vill ni höra mer om mig och hur mitt liv ser ut just nu. Just nu är dock mitt liv lite kaos, men jag kan ju berätta hur det annars, vanligtvis ser ut:

Jag studerar till lärare på Uppsala Universitet, jobbar extra på en liten förskola och bor på egen gård tillsammans med min sambo Tobias. Jag har hästar, kaniner, höns, växthus, en liten röd bil och lite annat som jag skriver rätt mycket om. Utöver det så blir det nog mest nonsens-tankar och vardagspyssel. Det är ju alltid full fart!

Tids nog ska jag berätta om allt kaos, men det är ju inte riktigt läge just nu.

Finns det frågor utöver detta så kommentera! :)

Over And Out.


besöksrekord igen!

Roligt, nu är det besöksrekord här igen! ;)

Jag ville påtala detta eftersom det lyfter. Jag finner mer motivation att blogga om någon känner det värt att läsa, även om jag bara skriver för min egen skull egentligen. haha Inte helt omöjligt att detta var dagens lögn. Jag skriver ju för alla som vill läsa också, annars hade jag satt lösenord på bloggen eller liknande.

Anyway,
Nu har jag lagat middag och ätit i all ensamhet. Innan dess packade jag kläder och hygienartiklar (tråkigt ord eller vad?) samt samlade ihop alla utekrukor och tömt dem på innehåll (typ växter + jord) inför vinterförvaringen. Inget superroligt jobb, men det ska ju likt förbaskat göras. Bilderna från kameran har hamnat på den externa hårddisken och livet har liksom rullat på som vanligt.

Ikväll ska papi´s bil tankas och vinterdäcken stuvas in i den inför avfärden mot Uppsala imorgon. Jag ska bada och ställa väskan vid ytterdörren så jag minns den imorgon. :)

Over And Out.



planerad galenskap?

Markus Krunegård <3

Idag har jag varit och jobbat (lyxtider: 9-14). Jag kom, pysslade med barnen, åt lunch, sövde dem, drack kaffe, tog upp dem när de vaknade, läste sago och sedan åkte jag hem. Kan typ inte bli mycket lättare att jobba. Värt! :)

Ska denna eftermiddag packa för en galen helg (troligen med mycket uteblivet bloggande tyvärr...), bära ner krukor i jordkällaren, vattna blommor och skriva ut seminarieuppgiften till imorgon. Jordnära med en viss twist I guess? haha Måste försöka hinna lägga över bilder på hårddisken också, för kameran får stanna hemma. Det är alltid för mycket att göra och för lite tid att göra det på. Prioriteringar baby! Det är vad livet handlar om. Alltså blir det bara gjort sådant som måste måste måste göras.

Fick beröm idag också från arbetsplatsen, att det funkar så bra med mig.
Sånt gör att man blir glad!

Imorgon ska jag försöka pallra mig in till vårdcentralen (igen). De har drop-in 10-11 så det blir inte toktidigt in. Ska köra papi´s bil och leverera vinterdäck. Sedan blir det lunchdate med kusin, seminarie och galenskap. 

Som ni som läser regelbundet nog har räknat ut så är livet för mig just nu lite uppOCHner. Finns ingen annan väg än framåt dock. Undrar om jag håller på att bli galen på riktigt? Fast det är klart, galna människor vet inte om att de är galna. Alltså kanske vi kan utesluta den tesen? Jag behöver ha roligt. Riktigt ROLIGT! Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke, därför är det enda lösningen. Hösten är ju annars så äckligt deprimerande att man kan kräkas, men här ska det rådas bot. Oerhört tacksam mot dem som ger mig den energi jag nu behöver! Jag kan inte leva utan er! <3

Nu blir det för deppigt. Sorry, igen.
Kramar


ordhora

Jag vet att rubriken upprör. Varför skulle den inte göra det? Det är väl snarare de som inte reagerar som har ett problem. I dagens samhälle förlorar många ord sin innebörd, men skitsamma, det är ju inte därför som ni läser min blogg. Att jag skrev så beror på att vi har grupparbetat idag, och det är Idas benämning på mig när jag sätter igång och skriver. haha. Faktiskt inget illa menat, utan snarare ett positivt ord. Hade någon som inte känner mig kastat ur sig det så hade det fastnat på något annat ställe. Syftet med det är att mottagandet sker olika beroende på vem som gör påståendet och vem som är mottagare. Nu blev det en lång harang om det också.. hrmm.. Jag vet inte varför, men det tycks som att jag är inne i just en sådan period där nonsens översvämmar min hjärna. Sorry.

Jag är nyss hemkommen från Uppsala. Ingenting speciellt spännande över det. Lyckades faktiskt med konststycket att få ihop seminarieuppgiften till på fredag. Det enda är att den ska skrivas rent också, troligen på dator.

Måste komma ihåg att beställa utdrag ur belastningsregistret eftersom det snart är dags för praktik igen! Alla måste visa upp det för att få praktisera eller jobba inom skolan. Så det är inget konstigt. Att jag skriver det är snarare en note for myself. Saker faller ur huvudet lite nu och då.

Satan i gatan - Veronica Maggio

Jag ska nog göra I - N - G - E - N - T - I - N - G . Behöver självtid. Laga mat ska jag visserligen. Korvstroganoff och pasta, ingenting superkulinariskt men det funkar. Imorgon blir det jobb på lilla förskolan. Härligt. Jag längtar verkligen efter att vara där mitt i verksamheten, med barn överallt, roliga kollegor och trevliga föräldrar. Snart drar ju praktiken igång. :)

Over And Out.


Mix <3


morgonen den 19 oktober

Idag har jag vart lite duktig. Jag har inte seminarie förrn kl.15 och ändå befinner jag mig på blåsenhus. Jag åkte in med 9-tåget och mötte fina Åsa av en slump, vilket ledde till massa bra prat om allt mellan himmel och jord. :) Tog bussen upp till Blåsenhus och mötte underbara Sara! (två fina tjejer på en morgon, inte illa! <3 ) Fick låna kurslitteratur för att jag skulle skriva seminarieuppgiften. Det blev ju inte riktigt så... Favoritsyster ringde och det blev långt utlägg om livet. Jobbigt men härligt, högt som lågt. Älskar att hon lagade mat och lyckades smälta stekspaden. (mamma, Anna hälsar förlåt!) Stolt är jag också för att hon skaffat sig ett jobb for real och arbetar hela dagarna! Duktig tjej!

Nu ska jag försöka ta tag i dethär med seminarieuppgiften. Jag ska verkligen, för det här är enda chansen/möjligheten..

Har bokat in lunch med mami vid kl. 12, och ska träffa bästa arbetslaget kl. 13, så här rullar det på för fullt.

Over And Out.

tisdagskväll

Då blev det kväll igen. Har mockat, ätit middag och badat själv. Dessutom har jag rensat bort dött växtmaterial från mina pelargoner och flyttat runt dem i huset så de får sol på sig och gjort lite annat husnyttigt. Fotade lite också, men orkade inte lägga in bilderna på datorn. T kom precis hem från jobbet. Nu väntar snart sängen då jag är så trött att ögonen är svåra att hålla öppna.

Jag saknar min älskade Frida! <3

Tidigt, jag vet, men man ändå kanske ska försöka masa sig upp ur soffan nu och uppför trappan. Borsta tänder och lägga sig i sängen. Hoppas på lugn sömn och fina drömmar! ;)

Over And Out.


komule! ;)


nonsens

Det finns så mycket just nu som jag behöver skriva av mig om. Därav blir det inlägg på inlägg med nonsens. Den som tycker det känns jobbigt kan ju bara låta bli att läsa. Vi lever ju i ett -relativt- fritt land. Men därmed blir det fler blogginlägg idag.. Skulle gissa på att dethär inte är det sista.

Tänk att allt kan ställas på sin spets. Ändras om igen. När som helst.

Just nu så tänker jag på både relationer, utbildning, social- och ekonomisk status, känsloliv, fysisk status ect.
A . L . L . T. och det kan ske utan att man märker det. Deppig tanke egentligen, men eftersom den postitva grundsynen inte försvinner så ska väl tilläggas att det kan gå åt båda hållen. "Efter regn kommer solsken." En tanke att leva och hoppas på.

En dag går det att skriva sanning.

Kramar


snabbfika

Nu är jag hemkommen från snabbfika hos Åsa med familj + Ida (ytterligare en, haha vi är väl bara 4st nu som omnämns i denna blogg) och hennes barn Emilia. Det blev kaffe och liten promenad i regnet. Jag fick en kram och en puss utan Alvin 2år så jag är glad! :)

Det blev lunch också. Pasta + sås med trattkantareller. Faktiskt både gott och mättande!

Ute är det riktigt skitväder. Så jag vet inte om jag tar mig ork och tid att kratta ihop de där äpplena på gräsmattan. Det gör ju liksom inte mer skada att de ligger där 2dagar till.. Dessutom så känns min pelargonbelamrade hall mer lockande. Stackars blomster som bara blev insläpade och lämnade där. Dags att göra något åt saken! Kanske ska fotografera lite också, för det gör mig glad.

Segertåget - Maskinen

Varför? Bara för att. För den som inte fattar så finns det ingen musikstil för mig. Musik är ljud.

Imorgon funderar jag på om jag kanske ska styra upp seminarieuppgiften som ska in på fredag. Isf blir det tidig resa till Uppsala. Om inte så behöver jag inte åka förän efter lunch, vilket ifs vore najs. Frågan är bara om litteraturen finns att låna i blåsenhusbiblioteket?

Over And Out.



ledig

Idag är jag för en gångs skull ledig. Helt ledig som i hemma själv = skönt och lugnt. Tyvärr kanske jag borde styra upp denhär kursen som pågår nu? Typ rannsaka lite kurslitteratur och kika igenom anteckningar. Nästa vecka blir det tenta. Ingen hysteri för det, men det kan ju vara en idé att börja titta lite på det.. hrmm..

Det är ju bara tisdag idag och långt kvar till helg.

Idag ska jag förutom genomgång av kursen samla ihop äpplen från gräsmattan, rensa ur växthuset, frisera pelargonerna och göra rent åt djuren. Alltså innebär "en ledig dag" inte automatiskt att man bara kan slänga sig på soffan och göra ingenting. tyvärr.

Knas med sömnen inatt också. Har fått i mig lite juice till frukost, men thats it. :/

Need to go.

Kramar



velande

På något som nog kan kallas för allmän begäran kommer här ett litet kvällsinlägg om dagen.

Idag har jag ätit en banan. hrmm... Ingen vidare aptit med andra ord. Inte så bra kanske, men det reder sig nog. I vilket fall så har det övergripande temat för idag varit "velande" precis som rubriken antyder. Idag var nämligen sista ansökningsdagen för universitetets kurser för vårterminen. Galet ångestladdat om ni frågar mig! Dessutom så blev det bara än mer invecklat när jag och Ida knatade till en SYO med drop-in-tid. Hua, jag förstår inte hur någon ska kunna veta ut eller in i denna kurs- och programhärva. Iaf så blev det en lååång diskussion om hurivida och vadivida vi skulle söka.

Tre altenativ fanns och nu har jag bestämt mig (tror jag iaf). Det blir Språk och Matematik i tidiga skolår B som blir vårterminens kurs.

Kanske om möjligt ännu mer ångestladdat då jag vet att jag kommer läsa "själv" och att kursen är sjukt intensiv. Men genom den så får jag tillgång till en examen på avancerad nivå och har därmed möjlighet att forska. Om det nu blir intressant.

Utöver detta så har dagen också i stort handlat om självförverkligande och behovet av att sätta sig själv i främsta rummet. Alltså seminarie och föreläsning med det undermedvetna temat. Orkar inte riktigt gå in på den biten ikväll, men på det hela taget så känns det bra. Follow youré dream, eller något i den stilen.

Godnatt!



måndag 17:e oktober

Jag är i Blåsenhus. Tidigare än tänkt dessutom. Somnade direkt igår, behövdes inte mer än en minut stilla med huvudet på kudden. Fortfarande morgontrött trots hetsen och stressen på tåget. Jag går upp i varv trots att jag själv inte måste hinna till någonting. Pendlare som springer hit och dit, trängs och knuffas. Skönt att vara här i ett ensamt grupprum nu. Varva ner en stund innan tjejerna i arbetslaget kommer. Nödvändigt skulle jag tro. Ska vara i skolan till 16-tiden i eftermiddag. Hur ska jag orka? Inställningen är allt. Tror man på det så går det! Så jag blundar några minuter och låtsas att jag tror på det.

Kramar

styckning och annan galenskap

För x antal timmar sedan försökte jag mig på att blogga, men det gick ju -uppenbart- inte så bra. Jag fick helt enkelt en massa annat att göra. Nåväl, life goes on.

Igår blev det mera galenskap! Jag och lilla bilen rymde iväg på äventyr. haha (och nej mamma, det var faktiskt ingen alkohol inblandad - jag har nolltollerans när det handlar om bilkörning). Roligt och spännande! Där kan vi prata om impulsivitet! En rolig kväll blev det iaf, även om jag inte hann sova många timmar innan det var dags att köra hem och ta tag i dagens göromål.

Idag har jag tillbringat merparten av dagen med att stycka. Kallt och lite enformigt, men man gör det ju inte mer än ett par gånger om året, så då får det fungera. Frysen blir ju påfylld ordentligt om inte annat. (som om det behövdes.. hrmpf.. vi har ju "bara" 4st frysar hemma) Men det är najs, skulle det inträffa ett 4:e världskrig så är vi beredda!



Just nu är det paus i styckandet. Jag höll på att gå under i kylan. Så vi pausade. Inte är det speciellt mycket kvar heller, tar nog inte mer än 30-40minuter ytterligare. Lite segt, men vad gör man?

Imorgon blir det tågtur till Uppsala. Arbetslagsträff, seminarie och föreläsning. Full fart start på veckan!

Kramar


höstbestyr

T ligger i badet.

Jag har plockat in samtliga pelargoner som ska vinterförvaras och dessutom tagit in krukor som ska rengöras, staplas och förvaras tills det är dags att så i vår igen. Dock har de inte kommit längre in i huset än hallen, men det blir väl nästa projekt. Nu är de bortom frosten iaf. Växthuset ska röjjas på döda växter och lerkrukorna ska ner i jordkällaren också, men man kan inte göra allt på en gång.. :/

Startade en tvättmaskin också när jag ändå hade ångan uppe! :)

Fick för mig att jag inte kunde riva ut allt ur växthuset ännu. Ville först kolla om Jessice eller någon annan är sugen på att överta något halvfräscht exemplar av ex. tagetes, chiliplanta eller basilika? Om det råkar vara så så hör av er! :)



Elegi - Lars Winnerbäck

Ser fram emot en lördag utan spännande inslag, men man vet ju aldrig(?), jag kan vara rätt underfundig om jag sätter den sidan till. Tråkigt nog är det grejer på gång imorgon så det blir ju inget helvilt äventyr. Fast det kanske egentligen vore precis vad jag behöver?

Många "?" och få svar. Jag är nog lite optimistisk ändå. Ser möjligheterna. Ibland i vart fall... och ibland råkar vara idag.

Over And Out.


Mixtra

Nu är vi precis hemkomna igen. Vi var hos Kristin & Niklas en snabbis för gevärleverans och fika, men innan dess var vi på T´s föräldrars gård. Där hjälpte han fjordstot Mixtra att dra sitt sista andetag. En tung uppgift, men han är stark min käre T. En jobbig dag för alla inblandade, men finns det någonting finare än att ta ansvar för ett minskat lidande?

Det kommer inte bli detsamma.

Kramar


kvällens sista

Eftersom jag ändå är inne på det här att blogga så är det väl lika bra att skriva av sig. Sova kan man göra någon annan gång när tid finns.

Mer svammel?!

Ibland känner jag mig så gammal. Andra sekunder som ung. Måste man definiera ålder utifrån biologiska aspekter. Isf är jag körd. 23år är nästan ingenting, men samtidigt är tonår och ungdom förbi. Man får gifta sig, gå på systemet och det orangea kuvertet kommer hem i brevlådan.

Just nu funderar jag på om jag fortfarande bor innuti någon bubbla?
Igår slog nämligen blixten ner. Jag har bara 3 terminer kvar innan jag är examinerad lärare. Det är med andra ord drygt 1,5år kvar innan jag ska börja söka lärarjobb. Inte på något sätt problematiskt då jag i princip redan har ordnat den biten. Men ändå! (Åldersnojja?) Då ska jag ta ansvar för en pedagogisk verksamhet. Lägga in mitt liv i arbetsrutiner igen istället för studentens impulsiva vardag. Men mest nojjar jag för universitetsterminerna som är kvar. :/

Jag vill resa, göra galet impulsiva saker och leva för dagen.

Jag och Ida funderar på om vi ska försöka skriva examensarbetet nästa, eller nästnästa termin. Jag kan inte komma på någon lösning. Det enda jag vet är att jag redan borde sökt in till vårens kurser. skit skit skit. Hade jag bara vetat vad jag skulle söka... Vill ju att allt ska vara som "vanligt".

Sen är det massa annat som tränger in i tankarna. Jag är nog tokigt ambivalent just nu.

Roligt med självinsikt ibland. haha eller inte. Hur jag än gör så blir det ju fel. Galenskap. Jag ska nog överlägga saken med dem närmast hjärtat (jovisst, de är redan insatta i situationen, men vidare samtal/förhandlingar skadar inte), vet inte om saker och ting blir lättare men det blir iaf ännu ett perspektiv.


Egobild bland pelargonerna och i nya kappan! :)

Nejdå, dethär är ingen depp-blogg (eller är det?). Det handlar mer om filosofiska åskådningar på fredagskvällar när jag lämnas ensam vid datorn alltför länge. Min blogg handlar ju ändå om mitt liv, öppenhjärtligt berättat utan mer än nödvändig censur.

Nu ska jag nog satsa på sängen iaf. Ska upp tidigt imorgon igen.

Godnatt!

bland björkarna

Idag har det som bekant varit en del jobb på lilla förskolan. Åkte därefter (med nästan tom tank, upptäckte jag halvvägs ut) hem till T´s föräldrar. Där väntade Dessie, hundarna och Mixtra. Fotograferingen var så att säga ett faktum. Det finns inte mycket mer att önska av modellerna och förutsättningarna. Himlen var blå, marken täckt av löv och modellerna stod tålmodigt och väntade medan kameran smattrade. Sedan är det inte, åtminstonde inte för mig som (amatör-)fotograf, lätt att fotografera djur. De gör ju liksom lite som de själva vill. Bra, men dåligt i fotosammanhang.. Ingenting att klaga över dock, det fanns ju flera bra bilder! :)



Först är jag bara tvungen att dela med mig av denna underbara höstbild med Linus i förgrunden. Älskar sättet som ljuset möter trädtopparna. Grusvägar är vackra. Knasig tanke.

Magiskt men tragiskt - Håkan Hellström

Varför vet jag inte. Jag är ingen Håkan-tjej.



Imorgon kommer bli en skitjobbig dag. Förutbestämt på många sätt. Det finns inga undanflykter och inga altenativ lösningar. Den här underbara ponnyn, Mixtra, Dessies allra första, ska få springa vidare till trappalanda. Ett oåterkalleligt beslut som inte går att bestrida.

"Lika väl som att födas är döden en del av livet"

T är förståligt låg. Han har gått och lagt sig. Det här är på sätt och vis en av de värsta fredagarna. En dag som aldrig kommer åter. Men det spelar ingen roll.

Jag ägnar tiden åt att titta igenom dagens bilder. Få överblick över situationen. Gå igenom livet, universum och allting. Vrider och vänder mig här i kökssoffan. Finns det lösningar på alla problem? Det har ingenting att göra med någonting för er som försöker tolka in något i detta svammel.

Får se om jag lyckas sova någonting inatt...

Kramar


bra tidsplanering!

Jag sitter på jobbet, 15minuter "för tidig". Bra tidsplanering alltså! :)

Sov inte så bra inatt
. Slog igen ögonen strax efter ett, men sov dåligt och vaknade då och då, men det är nog inte jätteintressant att höra/veta.

Igår var jag i Uppsala och hade seminarium + föreläsning. Däremellan hann jag med att äta lunch med mami och kusin vitamin. Inte illa! Efter föreläsningen drog jag hem till mami och papi. Hängde med syster K, kusin och David. Vi filmade K´s engelskaföredrag till skolan, drack saft och pratade skit. Sedan åkte jag hem. Plockade upp T och körde till hans föräldrar. Henkis fyllde 50år så det firades med smörgåstårta! ;)

Nu måste jag dock dra mig iväg.

I eftermiddag blir det fotografering av Mixtra. :)

Kramar

grupprumshäng

Just nu har jag seminarie uppe i Blåsenhus. Hus 12, för dem som är intresserade. haha Jag sitter här i ett grupprum tillsammans med världens bästa arbetslag: Ida & Madde! <3 Vi håller i detta nu på och utreder vad "falsk" integration innebär. De båda läser febrilt och istället för att slänga ur mig påståenden så får de leta vidare i litteraturen... Bra eller dåligt?

Anyway, idag är det föreläsning på eftermiddagen och då ska jag få träffa mina partybrudar <3 Längtar efter er babes! :) Sedan blir det möjligtvis häng med kusin (om hon vill och har tid) men sedan blir det till att åka hem, för idag fyller Henkis 50år! så då blir det nog smörgåstårta och så ska jag kanske fotografera Mixtra. Annars blir det sistnämnda på fredag. Last chance så att säga... :/

Håller som vanligt på med tusen projekt samtidigt. Nu har ju frosten kommit så i helgen så ska växthuset röjjas ur och gräsmattan klippas för kanske sista gången denna "sommar". Tänk så fort tiden går. Jag ska försöka hålla fast vid den tanken.

Kramar


uppochner

Jag har egentligen bara tre anledningar till att det sedan helgen varit bloggtorka mer eller mindre:
1) Uppkopplingen hemma strular - igen!
2) Jag har haft grejer för mig vilket ger mindre tid till att blogga
3) Skrivolust. (och det är nog det konstigaste skälet!)

Idag har jag jobbat på förskolan. Jag har varit med de "stora" barnen och vi har blandannat pysslat, lekt ute i regnet samt ätit korvstroganoff. hrmm.. Jodå, det var en rätt mysig "vanlig" dag. Vaknade av ett sms med erbjudande om jobb, jag var där på en timme ungefär. Galet dock att behöva börja skrapa rutorna på bilen igen. Detta är allt djävulskap i svenskt format: vinter. Eller njae, så illa kanske det inte är, men illa är det iaf. Jag längtar efter sol, blå himmel och värme.

Livet för mig är lite uppochner just nu, precis som jag skrev i förra inlägget. I vanliga fall brukar det ju hjälpa för mig att "skriva av mig" men tydligen inte just nu. Jag finner liksom inte ord. Däri bottnar nog skrivolusten också..

Vi får se vad som händer och sker helt enkelt.

Godnatt!

saknad

Jag har inte skrivit på hela dagen. Livet är kort sagt lite upp och ner. Obalans i kroppen och knoppen.

Igår var jag hos Åsa och åt resterna av helgens kalastårta till middag. Inte alltid man har en halv tårta som man får serverad på fat till teet. Dock verkar jag tappat allt vad "matlust" heter. Så det blir bubbelvatten och apelsiner för mig några dagar tills det rätat ut sig. Man lär ju försöka hålla jämnt blodsocker iaf.

Ingenting speciellt har hänt idag.

Finner ingen riktig motivation att skriva mer.. som sagt finns det för mycket tankar som snurrar så det blir ut och mocka och därefter kanske läsa lite kurslitteratur för omväxlings skull(?). Kanske ett varmt bad och tidig sänggång kunde vara bra också.

Saknar min Frida! <3
behöver prata med dig älskling.

Over And Out.


Mycket gammalt kort på min första kanin, en dvärgvädur vid namn Pricken, samt mina farföräldrars hund Hot.
<3 Älskar dethär fotot. <3


måndag igen.

Nu är det ny vecka igen. Jag har inte riktigt vaknat till ännu, men det spelar inte så stor roll. Tiden väntar inte på någon, så det var upp vid kl. 6 imorse. T hade gjort varm choklad! <3

Just i detta nu sitter jag uppe i Blåsenhus och försöker läsa litteratur, det går sådär och det är väl därför som det blir bloggande istället. haha. Dålig självdiciplin I think. I vilket fall så är det föreläsning om drygt en timme och därefter så blir det troligtvis lunch på stan för att sedan åka tillbaka för seminarie. Men vi får väl se. Jag är inte omåttligt taggad... hrmm..

Denna vecka är det älgjakt så T är ledig från jobbet och ute i skogen och jagar istället. Så vi får väl se vad som händer och sker under veckan.


bjuder på en bild från förra året, äppelskörd hör hösten till!

Fick en kommentar från Anonym som skrev att hon/han ville ha mer lantliv och mindre fest i bloggen. Jodå, så kan det väl vara, men det här är en blogg om mitt liv så det blir nog både fest och lantliv. Annars blir det mindre blogginlägg vilket jag anser blir tråkigare(?).

Kramar


Partykryssning

Nu är jag hemma igen efter AWSOME partykryssning med underbaraste systrarna Sara & Sanna! <3 Ni är helt underbara brudar!

Började dåligt då vår sprit beslagtogs, Sedan körde vi på happy hour vilket slutade med att Sara däckade i hytten innan kl. 21. Söt! Sedan festade vi, Sanna och jag, på och jag kom tillbaka "hem" till hytten strax efter sju på morgonen.. hrmm.. haha garanterad värd resa! Jag träffade galet många roliga och trevliga människor! Fun Club stod högst på listan, men kvällen avslutades med efterfest med hunk-pojkarna ikvädda endast kalsonger i korridor 9. haha Jag fick sova 1,5 timme, sedan var socialisationen på topp igen! Roligt!

Har dock inte gjort någonting jag behöver ha ågren för imorgon, utom möjligen en viss överdosering av alkohol. Men hej, det var jag knappast den enda som gjorde.

Jag har precis fått i mig en halv pizza och nu behövs det garanterat mer sömn.

Kramar


fredagsmysa

Nu har jag vinglaset i handen. Nu är det helg på riktigt. Kul att det tog enda till 19.30 på fredagskvällen. men skitsamma. Nu hör ni inget av mig - troligen - förrän imorgon. ;)

Godkväll!


rätt och fel

Ibland gör man rätt ibland gör man fel - Marcus Krunegård

Det var den jag letade efter. Ibland vill jag bara sova och andas. Ett val man får leva med.

T har kommit hem. Paketet med mina överdragsbyxor som jag ska ha på VFU:n i vinter har kommit. Han hade med sig det hem, för han beställde en jaktjacka samtidigt. Nästa vecka är det ju älgjakt. Så flourocerande är kung, men man kan ju ifrågasätta hur mycket koll de har om de skjuter t.ex. en häst med ryttare eller jaktkompisen. Kanske skulle vara idé att skaffa glasögon och sluta jaga då. Jomen flourocerande ett tag framöver för säkerhets skull. Iaf nästa vecka och hösten framåt..

Just nu har jag favoritgenomgång bildmässigt. Laddar över alla favoriter från kameran till en extra backup-hårddisk. Jag dör nog om bilderna försvinner. Eller kanske inte, men nästan.

Det blir mycket text, men jag gillar att skriva.
Bilder blir det ju några också, så ni får stå ut.



En av mina favoritbilder, tagen första våren på gården.
Jag odlar sten och bänken samt väggen behöver en omgång färg.
men det är kärlek.

Glaset med vin är inom räckhåll, men badkaret är inte fyllt. Det finns andra saker som också måste få tid.

Kramar



broccoli

Lyssnar på Krunegård och peppar järnet. Fast det kommer bli en turnoff ikväll, för det kommer ju liksom inte hända någonting förän imorgon. Hur ska detta hanteras? Jag gissar på ett glas vitt i all ensamhet. Ganska illa, men i kombination med ett varmt bad så kan det ju inte bli mycket bättre. Love it! <3

Jag fick plötsligt sådan lust att dela med mig av helt ovidkommande situationer från mitt jobb. Fast jag vet att ni kommer älska och våndas över den. Vi kan ju kalla det en sk. etnografisk observation. haha nejdå, inte alls universitetsskadad här. Det är helt normalt beteende en fredagseftermiddag! Nåväl, here it comes:

"Pojke 1,5år sitter och äter. Maten består av köttlimpa, potatis och grönsaker. Bredvid honom sitter en pedagog. Han har haklapp på sig och sitter och äter i en barnstol, fastspänd. Helt plötsligt hittar han någonting att pilla på som sitter på väggen. Pedagogen uppmärksammar detta och frågar vad han gör. Han svarar inte utan fortsätter pilla en liten stund till. När han sedan tar bort händerna och visar pedagogen så visar det sig att han mycket omsorgsfullt satt fast en broccoli i ett vägguttag."

Broccoli + vägguttag = sant

Från det ena till det andra..



Bjuder på ännu en bild på höst-temat. Älskar landet och dessa små grusvägar. Nästan bättre än regnbågar, för här kan det ju faktiskt verkligen finnas skatter i slutet. Ifs ofta skatter i stil med kantareller och blåbär, men det spelar ingen roll. Som barnen på förskolan så är en skatt alltid en skatt, oavsett om det handlar om russin, guld eller kantareller. Right?

<Now or Never>

Jag poppar med datorn inkopplad i stereosystemet:

Hollywood Hills - Marcus Krunegård

T ringde precis och sa att han var på väg hem. Ikväll har han stora planer. Ojoj, sluta tidigt, handla cola på hemvägen och grilla kött. Kul med initiativ. Själv kom jag liksom knappt någonstans alls.. Blev kvar här. Har i princip bara tagit en sväng och stängt av diskmaskin, satt igång en tvättmaskin och kollat till hästarna. Men det är okej. Fredag! <3

Kramar


förgången

Nu är jag nyss hemkommen. Jag fick jobba längre än tänkt, men det var jätteroligt! :D

Det är fint väder utanför fönstret och jag är på bra humör. Kan ju knappast bli bättre! Snart är det dags att gå ut för att skotta upp falläpplen till djuren och bära in sista pelargonerna. Jag är livrädd att det ska bli en ordentlig frostknäpp innan så de dör. 
F Å R . I N T E . H Ä N D A .

Jahaja, undrar vad jag ska hitta på mer? Kanske sticka ut på en cykeltur eller fotografera bland björkarna i hästhagen. Höst är helt klart underbart ur fotografperspektiv. Alla färgerna finns där: rött, grönt, gult, brunt, orange. Så även om temperaturen droppar och mörkret börjar smyga sig på så finns det ännu färg ute. Värre när allt är sådär lerbruntgrått överallt. Då droppar mitt humör. Hua, längtar inte mycket. Men nu är det finhöst så då får man njuta. Än är det plusgrader och endå kan man ha på sig en tröja. <3



haha egobild - igen - men jag älskade björkarna. <3

Livet är för kort för att slänga bort. Jag ska intala mig det för att få lusten åter att leva och drömma. Det finns så mycket som jag ångrar att jag aldrig gjorde. Få saker jag ångrar att jag gjort. Möjligen människor som jag låtit försvinna ut ur mitt liv, men har man en relation: kärlek, vän eller bekant, så är man ju inte ensam med ansvaret. Man får helt enkelt dela. Det finns alltid anledningar till att det ser ut som det gör. Det måste löna sig energimässigt, man måste helt enkelt känna att en relation ligger mer på plus än på minus. Ger mer än den tar, så att säga.

Jag vet inte alls vart jag ville komma. Behövde bara få skriva.

En vän med en bil - Håkan Hellström


         

Istället för pelargoner så sätter jag in tre andra blommor här nedan: Hortensia, rosor och hjärtan på tråd. "Gamla" bilder så förtjänar plats igen så att säga. Och för att väga upp mängden med pelargonbilder som finns här i bloggen. :P

Nu får vi se hur mycket av allt jag skrivit om som jag orkar genomföra.

Återkommer!

kafferast

Här sitter jag med kaffekoppen i handen i planeringsrummet på förskolan. Rast kallas det visst. Idag är jag alltså på jobbet på lilla förskolan. Det är som vanligt mysigt, även om alla är trötta såhär på fredagen. Men vem är inte det?

I eftermiddag blir det lugnt hemma bara. Jag ska ladda och packa (fast jag började faktiskt igår efter att jag skrivit det här på bloggen). Helgen kommer garanterat bli awsome! Längtar jättemycket! som ni kanske märkt med tanke på alla kryptiska hintar här och där och mellan raderna.

Jag måste komma ihåg att börja läsa lite litteratur också, nu när jag för första gången på en halv evighet har tillgång till den. Det är Ida som kopierat, och allt ligger i väskan.. Men det finns ju så förskräckligt mycket roligare saker att göra än att begrava sig i luntar av papper. Även om jag gillar att läsa. Jag längtar efter att hitta en sådan bok som man fastnar i. Det var länge sedan nu, så förslag mottages gärna! 

Nu börjar det bli dags att avsluta. Ska upp och se om de små vaknat. Men jag återkommer garanterat senare i eftermiddag med mer och fler inlägg! ;)

Kramar


 
En ros jag fotograferade igår hemma hos svärmor. Enbart reglerat färgstyrkan. :)

fjordhästar och björkar

Jag har nu ätit middag. ensam. Laddat över bilderna till datorn också i hopp om underverk. Underverken uteblev, men det fanns faktiskt några okej bilder. På fjordingarna och på björkar. hrmm.. därav titeln alltså. Jag har hunnit prata med svärmor också som har världens ågren för den uteblivna fotosessionen idag. Thats life.

Tog några kort
iaf, trots ofixade hästar och oplanerad situation.
Här kommer alltså Mixtra och Douglas x 3 (Mor och son):


     


Helt okej faktiskt.. Söta var de också när de stod där och kelade. <3

Vi, jag och Dessie, ska försöka få till en ny tid för fotografering i nästa vecka. Hoppas Hoppas Hoppas att jag kan och att det blir fint väder! Då blir det bäst foton! :)

Nu kommer ytterligare en bild från idag, björkplanteringen. Ser nästan målat ut. Jag har enbart förstärkt kontrasterna för att få fram de guloranga färgerna från löven = höststämning.




Nu ska jag försöka masa mig uppför trappen för att leta upp kläder till helgens eskapader med systrarna Sara & Sanna. <3 haha Jag har verkligen inte det minsta hum om vad som skulle passa.. Sara föreslog att hela garderoben skulle få följa med, men jag undviker det gärna om det är möjligt. Vad som däremot ska med är följande:

Tandborste
Sovplagg (fast Sara inte tror att vi kommer sova... haha)
Hårborste
Sminkväska
Partyoutfit

Mja, jag vet inte, tänk om det blir storm? Ophelia-stormen är ju på väg in över Sverige. Himlen var dessutom gulorange när solen gick ner här hemma över grantopparna = säkert tecken på storm. Men anyway så lär det väl ha bedarrat till lördagen. Om inte så blir det inställd kryssning. Fast jag tror mer på metoden att dricka tills det blir slutar gunga trots vågor. haha det återstår att se..

Kramar


utebliven

Förlåt för nästan en hel dags bloggtystnad. Första anspelningen i rubriken. Det är inte första gången och säkerligen inte heller sista tyvärr, ibland går liksom inte livspusslet ihop med blogg också. Även om det ofta är sjukt skönt att få en ensam stund att skriva av sig. Som nu.

Idag har jag jobbat på lilla söta förskolan. På småbarnsavdelningen tillochmed vilket brukar betyda mycket mys men också mycket skrik. Inget undantag idag. Merparten är 1,5åringar så det kanske inte är konstigt. Skönt med kort dag också trots att det blir sämre med timmar. Det känns nästan som att man åker dit, umgås lite och äter lunch, sedan sitter lugnt i soffan tills de börjar vakna och vill upp och mysa. Sedan är det ju i princip dags att åka hem. Livet i gräddfilen liksom. haha

Åkte till svärmor för fotosession med hennes häst Mixtra. Det blev sådär, ingen hemma. :( Jag lyckades hitta täckning till telefon efter ungefär en halvtimme. Hon hade glömt och var kvar på jobbet. Kunde vara hemma tidigast om en timme. Så jag åkte hem istället. Hann dock fota lite björkar innan, men thats it. Anspelning nr. 2 enligt vad rubriken antyder alltså. Lite tråkigt, men att glömma är mänskligt.

17 år och kär - Svensk Pop

Frågan är när man vet att man har blivit vuxen? Jag tänkte dela med mig av mina saker. Nödvändigvändigheter. Mestadels iaf. Hur vuxet det ser ut varierar. Man kan ju också lätt få bilden att jag är fjorton, och frånsett kalendern så kan det nog mycket väl vara sant. Det såg nog ut ungefär såhär då också. Åren går men man är endå nästan densamma. Lite äldre och förhoppningsvis kunnigare kanske?



Nu blir det strax middag i all enkelhet alldeles för mig själv.

Nyss ringde det en telefonförsäljare från något företag som sammarbetar med min operatör. Ganska bra deal, men jag vet inte. Har svårt att nappa via telefon eftersom jag vet baksidan.. Oavsett så börjar det bli dags att byta upp mig som ni nog såg på bilden. :/ Ser inte fram emot det.

Kramar




svartvitt

Nu har jag laddat in bilderna på hårddisken. Kamerabatteriet sitter på laddning inför morgondagen. Och nu finns det tid för middag i all ensamhet. Köttbullarna som jag gjorde med kärlek igår + makaroner. Inte fy skam.

Jag har inte bestämt mig vilken jag tycker är bäst. Men i det här fallet är det nog den svartvita. Fast jag tycker om färgen på håret. Älskar sovrumstapeten i bakgrunden också. Den som jag lovade fota med "nya" väggtexten.. för säkert över en månad sedan... Syns det någonting alls föresten på dessa miniatyrbilder?





Anyway, Jag tycker om svartvitt. Jag funderar hårt på att den dagen då vi tar oss pengar och tid att byta ut våra soffor så vill jag ha vita. men med svarta och grå randiga kuddar. Och några accenter i rosa. Jag klippte ur en tidningsannons idag med en lägenhet tillsalu i Uppsala. Inte för lägenhetens skull egentligen, utan bara som inspiration. Där fanns en jättemysig hörna med just vit soffa och svartrandiga kuddar. Jag föll.

Falla fritt - Melissa Horn

Typisk höstdeppmysmusik. Det finns ju egentligen inget riktigt ord för det. Men jag gillar känslan. I övrigt kan jag lyssna på lite vad som bjuds i form av radio och liknande. Men ibland har man en fångad känsla, någonting som vill ut ur kroppen.

Jag ska nog göra en riktig klippbok. Med inspiration till den dagen tid och pengar inte hindrar. Min dröm just nu är förutom att måla om fasaden, att tapetsera om gästrum och hall uppe + nere. Egentligen inte så krävande, men man måste finna drivet och motivationen. Som det ser ut nu så kan man leva med gula väggar och drömma vidare. Det finns ju en viss charm med det också.

Over And Out.



uttråkad

Nu har jag iaf orkat mig hem. Dock så händer inte mycket just nu.. Men det är lite skönt också med tanke på resterande veckan som kommer gå av bara farten. :P

Just nu är mitt roliga mineralvatten med bubblor samt passionsfrukt. Bra grejer!

Update om resterande veckan:
Imorgon ska jag jobba och på eftermiddag har jag fotosession bokad!
Fredag blir det mer jobb och eventuellt lite knasiga upptåg på kvällen.
Helgen ska spenderas med de bästa systrarna: Sara & Sanna, på vatten! <3 Längtar!

I övrigt är det lugnt. Nästa vecka är det ju älgjakt så T går omkring och puffar ur sig förhoppningar, men just nu är han ju på jobbet så då är det lugnt. haha inte för att det brukar vara galet stressigt när han är här.. men äh, ni förstår nog hur jag menar.

Jo, jag ska ladda in bilderna från gårdagens fotografering på datorn idag tänkte jag. Är lycklig över att internetuppkopplingen valde att fungera också! :)

Over And Out.


not again

Jag är uppe på Blåsenhus. Har precis vinkat av Ida efter att vi har styrt upp kursen: flerspråkighet som startade idag. Det innebär kopiering av x antal hundra sidor samt inköp av någon slags tidning med massa vetenskapliga artiklar. Så nu har vi koll, eller något åt det hållet..

Eftersom internetuppkopplingen hemma än en gång inte tycks vilja fylla sin funktion så valde jag att stanna här i Uppsala en stund och nyttja universitetets trådlösa. Varför ska jag skynda hem liksom? T är på jobbet och dammråttorna går ingenstans.

Kramar

köttbulletisdag

Eftersom jag valde att äta middag själv så fanns det mängder av köttfärs över i vårat kylskåp, dvs det som skulle blivit middag idag. Alltså ställde jag mig och komponerade ihop mitt favorirecept på köttbullar:

ströbröd
mjölk
ägg
persilja
massa vitlök
50% älgfärs
50% fläskfärs
salt
peppar

Sedan var det bara att sätta igång och rulla. Så just i detta nu så står en nyhemkommen T och steker köttbullar. Jag fick nyss smaka och det är ljuvligt. Köttbullar är nog något av mitt specialområde i köket tror jag. Näst efter cheesecake och fylld kyckling. haha (T står och räknar upp mina meriter, eller iaf det han gillar mest)

Det blev varken tea eller varmt bad för mig. :( Dusch och sömn väntar om någon timme, men nu ska jag nog ta kväll från nätet, bloggen och allt sånt där. Återkommer imorgon!

Kramar


Som utlovat en bild från mitt "grovkök"¨.
Burkar på hyllor i rader med torkat innehåll.


småpill.

Nu har jag varit duktig igen. Jag har rensat bort alla T´s kläder ur min garderob (frågan är vad de hade där att göra från första början? inte mitt fel..). Sedan orkade jag inte med klädkatastrofen mer utan åt istället middag för mig själv i all enkelhet. Svärmors goda gravade lax + bulgur. :) Startat sedan en tvättmaskin och fotograferade lite! Som jag sa att jag skulle fastän det blev helt annat motiv än det skulle. Jaja, thats life. Lite vardagsstolt är jag allt iaf. För ett halvår sedan hade allt detta varit bra mycket jobbigare än vad det var idag. Kanske kan man tolka det som att livet går åt rätt håll igen? Fast det blir mörkt och vinter snart? Anyway, man får ta ett steg i taget..

Jag har lite känsloknas såhär på höstkanten. Det brukar hålla i sig under vintern och troligtvis är det nog en reaktion på avsaknaden av sol och värme (min egen tolkning). Hade det inte varit så galet långt till våren hade jag nog börjat räkna ner redan, men tyvärr så skapar det nog bara mer deppiga känslor. Bah.

Jag längtar efter min fina Frida <3

Frågan är vad man ska göra av tiden nu? Jag o T funderade igår på om vi ska börja kika på LOST igen.. vi har ju alla sex säsonger stående i dvd-hyllan. Dock är han inte hemma, så det funkar ju inte nu. Kan tänkas att jag kanske tar mig ett varmt bad, tar på mig morgonrock, kokar tea och slår mig ner i soffan framför någon halvbra film? Undrar bara vad det skulle kunna vara? Dessutom är T hemma om 2-3timmar om inget oväntat händer..

Kramar



kom inte längre..

Som rubriken antyder så har jag fortfarande inte kommit ut. Och nu har molnen växt och täcker nästan hela himlen, även om det fortfarande är sol som bryter igenom. Vita moln bör tilläggas. Mitt fotoprojekt fallerade dock ändå, men inte pga vädret. Det får bli en annan dag alltså. Om det finns en annan dag till det.

Återkommer!

hemma igen

Honey I´m home!
Men det ekar såklart tomt eftersom T är på jobbet vid den här tiden. Inte alltid, men idag. Hem kom jag iaf, för bra kvinna reder sig själv. Dessutom har jag ju min lilla röda pärla till hjälp! ;)

Seminariet gick bra, inte för att någon trodde det motsatta, men ändå. Inget att klaga på alltså. Sedan blev det lunch med mami på vårat favoriställe! <3 Klart smultronställe om jag skulle skriva turistguiden över Uppsala. Dock är det kanske bäst att inte säga var, för då skulle det nog vara helt omöjligt att få bord om man inte bokat. tss.. näst intill omöjligt är det ju iaf, men jag o mami vi är bra på det här med att charma oss till fördelarna. Typ fönsterbord trots fullsatt lunchservering. ;)

Tog tåget hem. Lagom mycket (läs: lite) folk, sol i ansiktet (det får man inte klaga på när det snart blir nattsvart dygnet runt!) och alltid skönt att åka hem när det känns som att man har halva dagen kvar.

Planen är att gå ut och fotografera
. Jag har en plan, men jag vet inte om den är genomförbar ännu. Dock lämpar sig vädret väl (sol och enbart några få vita moln över grantopparna) så vi får väl se vad jag och kameran kan åstakomma. Det är nästan det bästa med att vara glad amatör utan direkta mål. Det blir som det blir. Tjugotusensexhundrafemtioåtta kort senare så går det bra att ändå bara välja tre att vara nöjd över. Det är okej för ingen förväntar sig annat. Dock tycker jag att det går bättre och bättre, men det kanske bara är jag? 

Nu går jag ut i solen och blåsten!
Kramar 


ambiösa studenter

Jag, Ida och Madde har okuperat ett grupprum uppe i Blåsenhus. Vi har gjort en begreppskarta inför seminarieträffen lite senare idag. Det var lite klurigt och allt gick in i varandra. Vårat nyckelord blev iaf inte helt oväntat: Relationer.

Men nu är vi alltså klara, vad gör man då?
Lyssnar på Mauro Scocco och pratar relationer.
Alltså samma tema ungefär. Ambitiöst. Det är ju bara en timme att fördriva, så det finns en sluttid. Dock är det härliga tjejer, så det skadar ju inte att hänga lite! ;)

Over And Out.


tss.. bjuder på bilden! ;)

inte fy skam på en måndag!

Idag blir det finmiddag. Det var tänkt att det skulle bli det igår, men då vi kom hem från Kristin så var vi så trötta bägge två att vi bara somnade. Så därav så blir det idag istället! Dock blir det sent, T ringde precis och berättade att han var på g hem. Alltså har jag nu satt in maten i ugnen. :)

Älgfilé, hasselbackspotatis och rödvinsås.

Detta eftesom vi firar 5år och 10månader nästa söndag. Då är det emellertid inte läge att fira eftersom älgjakten startar på måndagen och jag kommer hem sent på söndagskvällen. Alltså återstår idag. Och det är väl ändå inte fy skam på en måndag?

Nu är det dock nog med matprat. :P

Imorgon
är det arbetslagsträff och lite senare handledning med lärare. Alltså Uppsalatur imorgon! Efter universitetsgrejerna så tror jag kanske att det blir lunch med mami, men det återstår att se. Det finns alltså en plan, det var nog mest det jag ville påtala! ;)

Nu kallar dock skärbrädan. Jag ska skära upp grönsaker (tomat och gurka i första hand) och kanske kanske göra en liten fruktsallad till efterrätt?

Over And Out.



Min bby! <3

3 Oktober 2011

Nu har jag duschat efter att ha varit ute och hoppat i lövhögar. Kameran var med, så det kommer absolut bilder! Jag lekte med hästarna också, även om de föredrog att beta det sista gröna som finns kvar.. I vilket fall så var det fint väder under tiden jag var ute och även om det inte är utan viss svårighet som man fotograferar sig själv, så blev det helt okej endå.

Dessutom har jag slipat lite på min "ansökan" eller vad man nu ska kalla det. Kom fram till att varje människa är mångfasetterad (no shit sherlock, säger ni nog säkert). Men hur ofta tänker man på allt man är egentligen? Jag hinner inte med reflektion över det så ofta. Men här ska ni få se vad jag kom fram till att jag är:


Sambo, Husägare, Pendlare, Student, Djurälskare, Hobbybonde, Hästägare, Vän, Naturvetare, Pedagog, Timvikarie, Föreningsaktiv, Bokmal, Granne, Odlingsentusiast, Kaninuppfödare, Bilägare, Körkortsinnehavare, Pelargontant, Amatörfotograf.

Förutom detta så kan jag köra traktor och är exemplariskt bra på att göra cheesecake.




Allt är jag. För en människa har inte enbart en sida.

Så nu har ni koll på det, vem jag är alltså. Men vilka är ni?
Det blir hemläxa för den som vågar och orkar.

Kramar


torkat

Nu har jag startat en tvättmaskin, ätit lunch och städat inför höstens bestyr i grovköket/tvättstugan. Det är i den sistnämnda som mina absoluta favoritsysslor på höstkanten utförs. Med det menar jag att det är där som sommarens skörd av kryddor, frön och blommor hängs eller läggs för torkning och sedan smulas ner eller läggs i lufttäta burkar. Dessa används sedan under vintern till matlagning, bakning eller annat (luktpåsar, badknyten, osv). På så sätt tar jag reda på det som trädgården erbjuder och kan använda detta året om. :)

Idag har jag hittills hunnit ta rätt på lavendel, rosemarin, tagetesfrön och ett försök med torkad vaniljbasilika. Samtliga av dessa har legat/hängt ungefär en månad i detta rum utan solinsläpp. Nu har jag packeterat ner dem i burkar respektive fröpåsar, beroende på sort. Ett himla göra, men tänk hur bra det blir när man slipper åka och handla kryddor utan istället kan ha sina egna! Dubbel glädje då fröna nästa år kan ge upphov till den säsongens växtlighet och jag slipper åka och handla nya fröer.

Nu skiner solen in också. Det kunde kanske vara på sin plats med en inspektion i växthuset? Jag har tömt detta på pelargoner nu så det känns lite tomt, men rymmer ju fortfarande diverse grönsaker och lite andra blommor.

Tänkte att jag skulle ta lite bilder också av grovköket/tvättstugan så ni får se vad det är jag syftar på när jag skriver. Det blir ju lättare att förstå om man kan påvisa någonting med bilder också. Faktum är att det vore att kombinera två av de saker som verkligen gör mig glad: fotografering och växter. Ingen ovanlighet i den här bloggen, men ändå.

Kramar



Ringblommor

styra upp

Nu har jag suttit i kanske 20minuter och läst min egen blogg. Kanske dags att styra upp den? Alltså finslipa lite på designen, språket och innehållet. Just nu skriver jag ju bara allt rätt upp och ner. Ett ändlöst ordflöde utan sammanhang i många fall, eller?

Jag efterlyser förslag på förbättringar. Altenativt kommentarer om vad som är bra som det är!?

Over And Out,

en regnig måndag

Idag är det måndag igen. Jag har dock vare sig skola eller jobb, så det blir bara lugnt hemma idag. Det är urtråkigt väder så jag tror inte jag tar mig ut i skogen heller... :/

Dessutom hade jag en äcklig liten fästing som satt sig på magen imorse. Hua! Första för i år, men det är en för mycket!

Jo, jag ska förbereda inför morgondagens arbetslagsträff. Och så ska jag skriva en ansökan.. thihi! Håller hemligt än så länge till vad. :P Sedan blir det svärmors gravade lax till lunch och hinner jag ska jag ta tag i den där garderoben som behöver rensas.. som jag hela tiden drar mig för att börja med. Tänk om jag inte får några kläder kvar?!

Återkommer!


en söndag hos Kristin

Idag har jag o T varit hos Kristin o ungarna mest hela dagen, eller iaf från lunch och framåt. Vi åt en underbar lunch med vildsvinskotlett, potatisgratäng och svampsås. Lyxlunch! Sedan blev det söndagsmys framför nya Pirates filmen. Mycket katthår i soffan dock så jag snörvlade på som en galning (kattallergi). Var med ut och mockade och tog in nykastrerade småhästarna, korna, hingsten och stoet + fölet. Mys! :)

Kom hem alldeles nyss och tog in mina ponniesar. Det regnar ju ute, så trots att det är plusgrader får de sova inne. Första natten denna höst. Men det är bara för att Blenda är så frusen av sig.

Nu är det inte mycket kvar av den här kvällen. Snart blir det sängdags för mig!

Godnatt!


lördagsbus

Nu har jag precis vinkat av ma, pa, syster K och David.

T kom hem precis efter publiseringen av förra inlägget. Han stannade dock inte länge utan gick vidare till skjutbanan medan jag tog lunch tillsammans med Cleo (katt) på förstubron i solen. <3

När T så kom tillbaka så pysslade vi tillsammans en stund ute. Gjorde sånt där man aldrig hinner (typ riva ett gammalt staket längst grusvägen, städa i bilarna...) och så förståss bära upp en massa blommor till huset. Sedan kom Henkis och Martin. Jag plockade disk och städa av inomhus. De hjälpte T byta startmotor till traktorn. Traktorn är därmed vid liv igen! :)

När de åkt så hann vi knappt mer än påbörja nästa grej innan ma, pa, syster K och David kom rullandes. Kort följt av granne med traktor. Pelletspallarna blev framkörda till källaringången och som tack fick han ägg. :) Sedan åkte han hemmåt. Vi kvarvarande gick husesyn och sedan blev det kaffe på verandan.

Efter någon timme bestämdes det att David skulle få rida. Så jag hämta träns som jag satte på Nice. Han var dock inte helt med på idén utan ville hellre stå still och äta äpplen. Efter lite ledarskapsprövning och en provridning ett varv utav mig så gick han dock. David fick rida sådär 20min i skritt och trav. Duuuktiga killar måste jag säga! Både David och Nice! :)

Sedan sköt vi lite 22.a

Tillsist var det dags för dem att åka hem. Och det var alltså nyss, 10-15minuter sedan på sin höjd.

Nu ser jag att grannen kommit. Need to go.

Over And Out.


ensam.

Det blev inget återkommande igår. Jag orkade helt enkelt inte.. Vi låg i soffan och tittade på film och när den tog slut gick vi upp och somnade. T gick upp tidigt för att åka till skogen. Så nu sitter han väl någonstans bland alla granar och tallar med bössan i handen. Jaktträff. Det innebär att jag är ensam hemma.

Just nu så sitter jag mest och surfar runt utan specifika mål.

Höstbestyren skulle jag ju ta tag i idag. Har ju ifs smygstartat lite, men jaa... kanske börjar bli dags.

Note to myself:
* bär ut alla pelargoner ur växthuset
* se över och plantera om de som behöver ny jord + kruka
* vattna de ettåriga växter som bor i växthuset
* bär ut alla krukor från hyllan därinne
* se över vilka växter som kan/ska sparas
* röjj ut allt dött och halvdött växtmaterial ur växthuset
* bordet från källaren ska upp i gästrummet

Sedan kommer antagligen mami o papi ut. :)

Kramar


Bordet som just nu står i källaren! :)


RSS 2.0