tenta och kvalborg

Idag har det varit full fart igen. Började min dag 5.30, var inne i Uppsala 7.10, på plats i polacksbackens skrivsal 7.45 och påbörjade tentan 8.00. Den gick väl sådär, kände mig säker på vissa saker medan andra var helt blanka. Har dock ändå lite hopp om ett godkänt, men vi får se...

Jag var upp till Papi med Mami efter. Vet inte om jag ska skratta eller gråta. skiktröntgad, hjärnröntgad, lungröntgad, psykoanalys, ryggmärgsprov osv och ändå inga svar. Förvirringen håller i sig, men bitvis några sekunder i taget är han sig själv. Bara att vänta.

Tog en utflykt till boländerna med Mami, samt lunch med henne och kusin. Det blev en burk silverfärgad sprayfärg till mig och nya trädgårdsredskap till henne.

Jag fick hem mina växter jag beställde från Odla.nu igår.
3 x Attar of Roses
3 x Appelblossom Rosebud
3 x Doftpelargon "Cola"
3 x Ampeljordgubbe
1 x Olivplanta
1 x Passionsblomma

Alla dessa trängs nu i mina fönster. Jag verkligen LÄNGTAR tills det är dags att utplantera i växthuset. Jag menar basilikan växer ur minidrivhuset och pelargonerna står i dubbla rader i samtliga fönster. Härligt, men nu vill jag bara ha sommar!

Jag kom hem ungefär vid 16 idag. Vid 17-tiden knackar det på dörren. Vem kan det vara? Jo, de som ägde vår gård innan dem som vi köpte den av (hänger ni med?). De var glada och trevliga så vi bjöd in dem på kaffe och pratade ända till 20.10. Vi fick svar på massa frågor som var vattenledningar var dragna, vad olika strömbrytare gick till och om vatten var uppdraget i sadelkammaren. Superbra!

Nu är det dock dags för ett efterlängtat glas vitt och kycklingmiddag. Galen dag som vanligt, men nu sitter jag äntligen här i soffan. Vi kan väl kalla det en egen liten kvalborg för jag har ingen som helst aning om vad som händer imorgon, men det blir nog inget Uppsala. Det har jag växt ifrån!

Kramar


BadrumsOrkidéerna






kvällinlägg

Onsdagskväll. Det blev egengjorda älgköttbullar och makaroner till middag.
Fina grejer. :)
Hann med att fota orkidéerna i badrummet, prova kläder som kom med paket och baka morotskaka som Ida beställt. haha. Glömde den en sekund förlänge i ugnen, men det är nog ingen fara. Imorgon blir det mer plugg med Ida. Upp tidigt, inte förspilla någon tid. Jag känner mig redan morgontrött, illa.

Syster A kommer hem idag också från Italien. Har inte hunnit prata med henne, men mami ringde och sa att flygresan gått bra och att hon var på g till Uppsala. Ingen direkt förändring med papi, tillståndet är stabilt men förvirrat. :/

Orkar nog inte uppdatera så mycket mer än så, men jag kan erkänna att det nog inom kort kommer avslöjas en hemlighet här på bloggen. thihi! Håll ögonen öppna! men tills dess...

Godnatt!


psst...
bilderna på orkidéerna kommer komma upp imorgon eller så snart jag får tid.

alpackor tillsalu?

Jag och Ida har ledsnat på att plugga. Ekvationer, frekvenser, parallelltrapetser och åtgärdsprogram. Jag orkar inte mer. Vi tittar på alpackor på nätet istället och skrattar. Lätt mer värt. Så är det någon som har ett par alpackor tillsalu, hör av dig!! :)

Kramar

tentaplugg igen.

Jag sitter uppe i blåsenhus i ett grupprum. Klockan är strax efter åtta och här finns knappt en människa, jag har sett fyra stycken hittills inkluderat parkeringen och städarna vilket är galet lite. uppenbart att studenter inte är morgonmänniskor. stackare, på fredag skriver vi tenta vid den här tiden.

Jag sitter och väntar på Ida, vi ska styra upp begrepp och annat viktigt inför tentan. Jag som har jobbat mestadels vet knappt vad kursen handlar om, eller ja det är kanske att överdriva. Matematiken har jag rätt bra koll på. Avsnitten som avhandlas är geometri och algebra i huvudsak. Det känns som att det kan fungera.

Får se om jag hinner upp till Papi en sväng idag också. hoppas på det.

Återkommer!

långsam nerladdning

Jahapp, då sitter man här och väntar på att pdf. filen med föreläsningsunderlaget ska tankas hem till datorn. Segt och tråkigt är just vad det är.. T är ute och grejar med traktorn låter det som. Skymningen smyger inpå husknuten, snart är det dags att gå och lägga sig. 16% är hämtningen uppe på. Så värdelöst långsamt är det inte möjligt att det här ska gå?!

Nåväl, snart är det natt. sömn. Jag är verkligen trött idag. Opepp på tidig uppgång imorgon men det hjälps inte. Tentaplugg är just vad det blir. Tills jag kräks.

25%

Jag skulle likagärna kunna gå till sängs nu. Men först är det duschen som gäller. Ska leta upp min gamla formelsamling också tills imorgon för att kunna styrka mina tankegångar. Tenta på fredag. Kan jag få slippa?

Nu ger jag upp. 32% och det står nästan stilla. Min tid är värd så mycket mer än dethär. Tyst är det också. Det enda som hörs är datorns surrande. Jag kommer nog inte längre.

Godnatt.



omplanterad frösådd pelargon :)

älgfotosession!

Okej, jag erkänner utan omsvep att någon inställning på kameran varit helt fel. Får skylla på att det blev bråttom. Fokus saknas i de flesta fotona tyvärr. Dock syns det iaf att det är älgar på korten! Så håll tillgodo!

over and out.






älgfotosession?

Jag har precis avslutat en fotosession bakom stallet uppe i nya hagen (hallå, vad ska den heta?!). Modellerna var som rubriken antyder fyrbenta skogsvänner, alltså tre älgar! Roande och härligt att se dessa stora djur.

Nåväl, jag har precis kommit hem från jobbet. Skönt att få någonting annat att tänka på. Har varit där samt haft redovisning av läromedelsanalysen idag. Det sistnämnda ovärt. Hämtade ut språktentan också = VG, knappt så jag trodde på det själv förän jag stod där med papprena i handen. I övrigt har det varit en lugn dag.

Papi är kvar på sjukhuset för observation. Vi har ju fortfarande ganska bleka svar på vad som föranledde hela detta spektakel. Han vill såklart hem, men jag tror det är säkrare att han stannar tillsvidare...

Ska ladda över bilderna på älgarna sedan kommer en ny uppdatering!

Kramar

påskhelgens slut.

Idag blev det visit i Uppsala. Lavendel, tavelkritor, strumpor och hängamplar inhandlades. Jag och mami var upp till papi på sjukhuset, han var vaken men knappt medveten om omgivningen. Skrämmande att se någon i det skicket, men lättande att han är vaken och kan prata. Det finns hopp om livet.

När vi, jag och T, kom hem så blev det till att släppa över hästarna i nya beteshagen bakom stallet. Dom blev jätteglada för i den fanns det ju några strån gräs som letat sig upp. Makalöst gott tyckte mina båda matvrak.

Jag har även planterat lavendeln, björnbär och lite annat nödvändigt. Nu återstår bara väntan och förhoppningen om att de rotar sig och börjar växa. :)

Imorgon väntar hysterisk dag tillbaka i verkligheten. Redovisning på morgonen av läroboksanalysen (den räknar jag med att kunna improvisera ihop...) och sedan jobb på förskolan på eftermiddagen. För ett par veckor sedan hade jag kännt mig sjukt stressad redan nu, men tack vare ljuset och värmen (?!) så känns det som att allt kommer lösa sig.

Påskhelgen lider mot sitt slut. T grillar och jag sitter inne i köket och bloggar. Strax är det dags för middag och sedan får vi besök av Nicklas och Kristin. Kaffe på verandan medan även denna dag blir till natt klingar fint i mina öron.
Nu återstår bara ett urval av dagens bilder! Enjoy!

Kramar







vårljus

Idag har vi varit ute mest hela dagen. Jag har omplanterat återstående pelargonsticklingar + frösådda. Hoppas på att de nu ska orka sig upp med hjälp av värmen och vårljuset. Vi, jag och T, har även stängslat klart hagen bakom stallet. Namnförslag? Funderar på "stenhagen", "ängshagen" eller något i den stilen..

Det har även blivit lek med kattungarna, vistelse ute i det fina vädret och grillning = lunch!

Jag har även pratat med farfar idag, första gången på 1,5år ungefär. Han var sig lik iaf. Papi är vaken nu. Förvirringen är total och han vet inte något om vad som hänt. Nu ligger han iaf inte längre på intensiven. Bara akut vårdavdelning. Låter nästan lika läskigt, men som sagt är han ju vaken nu iaf. Fortfarande är det oklart om vad som utlöst hela den här grejen, vilket ju också bidrar till förvirringen.

Just nu står potatis och ägg på spisen för kokning. Middagen blir nog ute i solskenet för oj vilken fin dag det varit och den håller sig än.

Nytt för idag är också att växthuset (gamla delen) nu blivit med kristallkrona! Lyxigt värre! Den sitter där tills den ska upp i nya växthuset. Glas i glas är verkligen underbart vackert!

Tyvärr har jag inte hunnit fota något, men jag kan nästan lova att foton kommer imorgon för då ska hästarna över i nya hagen! :) Imorgon blir det kanske också tur till stan. Hälsa på Papi, köpa lavendel och  annat nödvändigt.

over and out.


skam den som ger sig!

Jag och T var i Uppsala igår. Trevlig middag, mindre trevligt avslut. :/
Inget nytt om pa, han ligger där han ligger. Personalbristen under påskhelgen gör att det får förbli som det är till tisdag troligen. Han är sövd så han märker ingen skillnad. Jag tycker synd om mami.

Ikväll är det påskmiddag hos T´s föräldrar.

Innan dess ska isolatorer dras fast i nya hagarna, pelargoner omplanteras, det ska mockas och gosas kattbebisar. Nu har vi ju en var, jag o T. Humorn är att vi bägge är kattallergiker, men skam den som ger sig!

Kramar



Latex

fönstershopping

Igår blev en ganska konstig dag. Jag var i stan och hälsade på papi på sjukhuset. Han är fortfarande nersövd. Sedan blev det lunch med ma på stan + lite fördrivande av tid i olika affärer.
Jag åkte hem sent på eftermiddagen. Tog det lugnt och T hade kommit hem.

Klickar mig in på blocket och kikar på gamla fönster - BINGO! Där är ju fönsterna som jag väntat på. T ringde, det var först till kvarn som gällde... Här hinns ingen middag med.
Vi kastade oss i bilen, åkte och hämtade hästsläpet hos mina svärföräldrar och sedan var vi på väg.
Bergshamra. Vet ni var det ligger? Nedanför Norrtälje. Jag är inte avundsjuk på deras vägar. Det var kantänkas en av de läskigaste bilresorna jag varit med om!
Kom fram mitt i natten typ. Köpte fönsterna på stående fot. De var verkligen kanonfina!
Vi lastade in i transporten och brummade iväg. Snacka om fönstershopping på riktigt!
Kom hem mittinatten, typ vid klockan 2 inatt. Halvdöda. Somnade direkt.

Idag har vi mest tagit det lugnt, lastat ur fönsterna, matat och gjort rent åt djuren och påskhandlat i de lokala matbutikerna. Fick en kort visit av en tant som tidigare bott i vårat hus. Roligt att få svar på uppkomna frågor!

Just nu är jag och T i Uppsala. Vi är hos ma och systrarna för påskmyskväll.
Papi kommer inte väckas i helgen så vi försöker hålla modet uppe.

Kramar

ny dag

Jag sitter hemma hos ma o pa och tittar på nyhetsmorgon (?). Heläcklig typ i rutan iaf tillsammans med Malou.
Dricker kaffe. Undrar hur den här dagen kommer att se ut?
Åkte in till Uppsala för idag ska de troligen väcka papi, eller åtminstonde sluta hålla honom sövd, vilket troligen resulterar i samma sak. Vi får se vad som händer.

Beställde kläder och växter igår iaf.
Pelargoner (3 x 3sorter): Doftpellan "Attar of roses", Doftpellan "Cola" samt Appelblossom rosebud.
Lite övriga: oliv, jordgubbar, passionsblomma..
Kommer väl nästa vecka.

Vi måste verkligen påbörja nya växthusbygget. Det blir nog här under påskhelgen. Något måste man ju göra av tiden.

Kramar


Orkidé i mitt o T´s kök


positivt tänkande.

I brist på saker att göra, eller snarare motivation till att göra något alls så har jag gått igenom vår externa hårddisk i hopp om glada minnen från förr. Delar med mig av en mycket gammal bild tagen ute i vårat gamla stall:


Jag och Blenda leker



kattungar

Nu har jag tvättat, beställt kläder och fotat kattungarna ute i sadelkammaren/kattrummet.
Känns bra men konstigt att fokusera energi på vardagliga saker. Men vad ska man göra då?
Duktigt av mig tycker jag iaf. Är dock inte helt nöjd med skärpa och fokus på några av bilderna, men det är verkligen en världslig sak. Så nu passar jag på att ladda in dessa bilder på datorn och här kommer tre av dem:
Först på Jim-katten och sedan på Jim och Zoë samt tillsist en liten bild på Zoë när hon leker med (bortklippta) Jim.

Mami ringde, troligen ska de försöka väcka papi imorgon om allt fortsätter vara stabilt.
Så håll tummarna gott folk!

återkommer...








stabilt

Papi´s tillstånd är stabilt, dvs ungefär som igår. Respiratorn är kvar, han är fortfarande sövd och värderna ligger ungefär som igår. Det är möte idag uppe på akademiska där de ska bestämma hur länge han ska hållas sövd och vad man ska ta till för åtgärder. Alltså medicineringar, provtagningar och sådär. De måste utreda vad som hänt och vad som gör att han blev så dålig.

Jag blir hemma idag. Har sovit dåligt inatt också. T har åkt till jobbet. Jag är ensam.
Vad gör man?
Jag tänkte försöka vila, tvätta upp lite kläder och kanske plantera/så något. Det sistnämnda brukar få mig att slappna av och må lite bättre för stunden. Vi får väl se..

Kramar


Papi

Papi ligger kvar på centralintensiven i respiratorn.
Det är relativt stabilt.
Jag kom hem nyss. T körde, jag halvsov. Huvudvärk.
Var upp till honom för lite drygt en timme sedan. Det var stabilt. Han är sövd.
Värderna var ungefär som det ska, förutom att han inte klarar att andas själv + lite därtill.
och att de inte vet exakt vad som orsakat dethär.
Han ser så liten ut.
Slangar överallt. In i näsan, munnen, armarna...
men han var varm om händerna idag, inte kall som igår.
tänk att något så trivialt kan få det att kännas bättre.

T var söt och höll mig handen under hela besöket. <3

Jag har fått lite "skolarbete" gjort idag också. Ibland behöver man annat att tänka på.
Jag gjorde det jag var bäst på. skrev och skrev och tänkte så lite som möjligt.
Ida hade ordnat påskägg och Lina hade bakat morotskaka. sötnosar!
Tack till dem och Frida, Lotta, Nicklas och Kristin som finns där alltid!

Nu ska vi få mat i magen. falukorv. sedan ska jag försöka sova. eller ja, duscha och sedan sova.

Kramar

Centralintensiven

Det blev plantering av liljor (lökar), besök hos Åsa och lite pyssel ute på gården. Köpte typ 10 x 25liter plantjord också... men allt det är oviktigt...

Papi ligger på sjukhuset. Centralintensiven. med respirator.
han hade svårt att andas. De vet inte exakt varför. Nu är han sövd.
Vi får avvakta och se vad som händer...

oro.

T körde in mig till sjukhuset och väntade tills jag tyckte det var okej för honom att åka hem. Han tar hand om djuren och sover hemma inatt. För mig väntar en natt i stan.

Hoppas hoppas...


glömde nästan...

Jag måste ju fota Jim också! :P

måndag igen...

Idag har jag bestämt mig för att vara hemma och ordna saker som annars inte hinns med. Jag ska plugga matematik, fota, beställa kläder (måste styra upp klädsel till syster A´s studentskiva!) och besöka Åsa med familj.
Fick sms inatt också om att en av Kristins ston har fölat. Härligt! Är bra sugen på att åka ut och titta, fota och bara njuta av fint väder och underbart sällskap, dock tror jag det får vänta... :/
Men det finns ju fler ston som kommer föla om inte alltför lång tid! :)

Planering av veckan måste göras också. Läromedelsanalysen ska ju vara klar helst innan fredag. Sista inlämningsdag någongång nästa vecka. Jag vill helst påbörja temauppgiften också, undrar vad min grupp känner inför det? Jag känner att ju tidigare vi sätter fart ju fortare kommer vi märka vad som behövs jobbas på för att få det bra. Eller tänker jag fel? Bättre att vara ute i god tid.. fast det händer ju nästan aldrig när det gäller mig och uppgifter. tyvärr.

Kramar


en underlig blomma och mer därtill

Jag har glömt skriva att inatt slog den mexikanska underblomman i vårt köksfönster ut. Mycket mystisk växt må jag säga. Den växen nämligen utan jord och vatten. En liten lök är allt och sedan -poff- så är det en 25cm lång blomma typ. ailien-lik och samtidigt som en slags kalla. ganska häftig alltså. Problemet var bara det att den luktade avskyvärt! Den stank bajs! hua!
outhärdligt, avskyvärt och helt genomvidrigt.
Så nu har den flyttat ut till soptunnan i väntan på nästa tömning. Omöjligt att stå ut i den lukten...

Jo, senså har vi, jag och T, gjort en massa hemmapyssel sedan jag skrev i förmiddags. Växthuset har detaljmålats vitt, hagen bakom stallet (kommer troligen kallas stenhagen av naturliga skäl) har stolpats, Turbo har fått en egen bur och mer därtill. Produktiv dag med andra ord.

Imorgon hade jag tänkt åka in till Uppsala och plugga eftersom jag har ledigt från förskolan hela veckan. Dock kände jag mig fruktansvärt opepp när jag såg schemat, så det blir nog hemmadag imorgon också. plugga måste jag ju, men sen blir det nog plantering av dahlior och liljor, mer pyssel med växthuset och annat mys.

Nu ska jag hoppa i ett varmt bad och njuta av söndagsaftonen.
Godkväll!

Bild på eländet (bajsblomman):


Våra djur

Såhär ser djurupplägget ut just nu i djurstugan:

Hästar:
* Blenda - arabiskt fullblod
* Nice - Haflinger

Katter:
* Cleo - bondkatt
* Zoë - bondkatt
* Jim - bondkatt

Kaniner:
* Lolita - blandning belgisk jätte/tysk jättescheck
* Geischa - blandning
* Nikita (ägs av Mimmi) - blandning
* Petter - dvärgvädur
* Turbo - tysk jättescheck

Ödla:
* Latex - leopardgecko

Höns:
* 17st hönor - blandras
* 3st hönor - Favorolle
* 3st tuppar (Kalle, Myran och Gandalf) - blandras

+ Fiskar

Inom kort kommer även två kullar kaninungar och lite kycklingar + ev. japanska vaktlar.


Ny katt och älgbesök

Igår fick vi hem lilla katten Jim. Han och Zoë är fortfarande lite blyga för varandra, men det verkar som att de kommer trivas ihop bara de får möjlighet att bekanta sig.
Jessice, Jesper och Åsa var här. Levererade Jim och grillade med oss. Mys! :)

Imorse så såg T två älgar i vår hage bakom växthuset. Jag sov och gick därmed miste om händelsen, men det kommer nog fler tillfällen. Så fort vi får på plats nya växthusdelen så lär jag i princip bo därute! :P

Idag blir det lugnt. Mestedels vara hemma och skrota. Bygga ny bur åt Turbo (vår kaninhane), borsta leriga hästar, greja med potatislandet, göra rent åt hönsen och kanske kanske börja gräva grunden till växthusprojektet.
Jag måste verkligen ta mig i kragen och lägga upp lite bilder så ni förstår vad jag menar!

Återkommer!

grillrök och målarfärg

Idag har jag jobbat på förskolan. Fredagssegheten infann sig men livet blev lättare när flera av barnen kom med påskägg fyllda med godis till fröknarna. Inställsamt, men smickrande! Vi är helt klart mottagliga för smicker.

Kom hem framåt eftermiddagen/kvällen varpå jag gick raka vägen ut och började måla på växthuset. Vitt och fint ska det bli. Fast med den gamla charmen bevarad (gammal flagnande färg i hörnen och olikfärgade kitt och fönsterramar = låter fult men blir väldigt personligt och lantligt). Nu ska ju bara nya växthusrummet till.. får se när vi kommer igång med det! Planen är ju snart, men det vill ju till att vi får ihop fönster.. Så är det någon som har gamla fönster att avvara så skriv, ring eller kom hit och berätta!
T körde motorcykel och grillade. Röken blåste på mig där jag stod med målarfärgen stänkande omkring mig. haha eller ja inte exakt ordagrannt, men nog drällde jag allt lite här och där. Målar man med hjärtat, utomhus så är det helt tillåtet!
Nog fick jag försommarkänsla där! Grillrök i håret och målarfärg på händerna och kläderna. Dessutom har utomhus börjat lukta just försommar. Träd som går i knopp, gräs som börjar växa. Fågelsång. Hur underbart är det inte att det ÄNTLIGEN börjar bli vår?!
Jag vet att jag tjatar ut ämnet, men jag har verkligen haft en helt bedrövlig vinter.

Jo, igår skulle jag uppdatera er om också!
Vi var hos Jessice och Jesper tillsammans med Åsa och kikade på kissemissen. En helt bedårande liten krabat som verkade finna sig i det mesta. :)
I helgen kommer han över på provvisit. Alltså funkar det mellan honom och Zoë så blir det en till liten busunge ute i stallet!

Thats it for today.

Godnatt.

pelargonerna börjar blomma...

Idag har jag arbetat på förskolan. Vi har varit i kyrkan på "påsksamling" och ute i solen. Det har varit en fin dag, och att spendera den utomhus var underbart. :)

När jag kom hem åkte jag och T iväg för att hjälpa en bekant som hamnat på akuten. Vi körde hem hennes bil så hon skulle slippa göra det själv, har inte riktigt fått klart för mig hur illa det blev, men hon skulle få komma hem ikväll iaf.

Nu står maten i ugnen. Om en halvtimme drygt ska vi plocka upp Åsa och åka och titta på en till kattunge. Zoë känner sig ensam och den här lilla filuren är jämngammal och behöver ett nytt hem. Vi hoppas det ska passa.
Berättar alla detaljer så fort jag får koll på dem själv.

Imorgon är det fredag och då blir det mer jobb på förskolan. :)
Jo, och så måste det ju sägas att jag blev erbjuden fast jobb på en annan förskola idag men att jag pga. studierna blir tvungen att tacka nej. Tråkigt på ett sätt, men roligt att se att det äntligen känns lätt att hitta bra jobb som passar mig!

Njut av bilderna på mina första blommande pelargoner för i år så kommer förhoppningsvis en uppdatering senare.
Om jag hinner...

Kramar

 


Utedag

Idag har jag arbetat på förskolan. Vi hade städdag - ute. Alltså utedag med vårstädning av gården, korvgrillning, fruktsallad och vårtecken-letande. Det är så underbart hur otvungna barn är! De säger vad de tycker och shåpar sig inte så mycket. Lite skit rensar magen och att bajsa är helt naturligt. Vilket både och är sanningar men som vi vuxna täcker över med bullshit. Inget illa ment med det, men ibland är det härligt att se saker ur barns ögon, som varför man egentligen ska göra alla onödiga rutiner som egentligen bara underlättar för oss vuxna? Det kan ju vara himla mycket roligare på "det andra sättet".

Morgondagen kommer också bestå av arbete på förskolan. Härligt, vi hoppas på bra väder!

Ikväll blir det köttfärssås och spagetti till middag. Vi har tillbringat kvällen i växthuset vilket som alltid såhär års är underbart! Nytt tak lade vi dit i söndags (bild kommer...) och idag lade vi in brunnet hästbajs och gjorde odlingsbäddarna klara. Bara att börja plantera såfort risken för frostnätter är förbi. Plantorna står i rader på fönsterbrädorna. Det är ett av de finaste vårtecknen tycker jag!

Kramar



Njut av att våren är här med fågelsång och knoppande vårblommor.


skalarbete

världens mest personliga femkrona. skala 6:1
dagens arbete: världens mest personliga femkrona.

våren kommer!

Jag är alldeles säker på att våren är påväg.  För jag är glad fast tentan igår gick jättedåligt och vi aldrig kom iväg för att handla kläder idag. Jag är förväntansfull och har tillsammans med T ägnat förmiddagen åt att rensa garderober och skratta. Mina pelargoner börjar blomma och gräsmattan är full av snödroppar. Igår köpte och planterade vi ett äppelträd (Åkerö) och ikväll ska vi grilla tillsammans med Åsa och Alvin. Innan dess ska vi sätta nytt tak på växthuset, beskära träd och kratta grusgången. Härligare än så här kan det nästan inte bli.
Det här var precis vad jag behövde!


Cleo och penseérna på verandan



  

tentaplugg

Ingen hit direkt att tentaplugga en fredagskväll, men vad gör man?
Imorgon klockan 9.00 kommer jag skriva tentan. hrmm..
Efteråt ska jag och T äta lunch i stan och handla nytt tak till gamla växthusdelen.
Den nya växthusdelen/uterummet kommer börja byggas så snart möjlighet finns. :)
Orkar inte skriva mer nu.... jag har jobbat hela dagen och är sjukt trött. som igår.
lite mer kunskap och sedan är det godnatt för min del.

Natti natt



Ni får hålla tillgodo med den här bilden från i sommras! ;)

intensiv

Jag har haft en otroligt intensiv dag som började ungefär 6.00 imorse.
8.15-10.00 var jag på blåsenhus i Uppsala learning lab. Interaktiv skrivtavelteknik typ.
10.30-17.00 var det jobb som gällde på förskolan (inkl. stängning).
17.30-20.00 var det personalmöte med fokus på mat och nya läroplanen.
och däremellan var det enbart raster i form av bilkörning.
Nu är jag trött och ska gå och lägga mig snarast. 7.30 är jag på plats på förskolan igen imorgon! ;)
klagar verkligen inte, tycker snarare det är trevligt med sysselsättning.
tyvärr verkar inte förkylningen vilja ge sig...

men som sagt; nu väntar sängen.
Godnatt!

Eftersom T bildrensat datorn ikväll så måste jag bjuda på en bild från sommaren:


bortkopplad

Jag har varit uppe på blåsenhus idag. trots att jag fortfarande är förkyld.
Jag vet inte om jag tycker det gav någonting alls, men jag fick iaf träffa Ida, Sara, Lina, Huda och de andra tjejerna! :) och planera kommande skala-arbetet.
och nej, jag har inte hoppat av jag har bara väldigt mycket annat att stå i just nu.
känner mig bortkopplad. lite iaf. finns så mycket att stå i just nu.
Imorgon följer fullspäckad dag igen. skola - jobb - personalmöte. inget extraordinärt egentligen men det frestar när man ska hinna plugga till tentan på lördag också. men vi får väl se, ska försöka hämta ut gamla tentan imorgon. om tjurtanten ger med sig vill säga....
 
Hann med lunch med kusin och mami idag också. gravad lax = mums! Och så har jag fyllt på sminkförrådet, men pudret fick för mörk nyans - skit! men jag får väl sola mig brun i sommar. positivt tänkande. :)
haha eller så kan jag bli lillasyster K-wannabe. :P

Godnatt!


kompenseras med entusiasm

Igår var det full fart här hemma. Hovslagar-Stefan var här och gav hästapållarna pedikyr. De blev som alltid fina! Nice bestämde sig för att släppa vinterpälsen vilket resulterade i ett ton hår ungefär. Fast det är ju bra, då har han i princip fällt av allt nu och det sker alltid på en enda gång. Blenda kan ju fälla i veckor, ja tillomed månader, fast å andra sidan har ju hon inte heller så mycket hår... :/
Nåväl, hästpyssel blev det, sedan blev det plugg inför omtentan på lördag. om det nu blir. har inte ens hämtat ut min tenta och sett att poängen stämmer. gör den det missade jag med 1,5poäng = surt. men då är det ju inte heller världens grej att skriva om. mest bara tidsslöseri, men det är ju närapå en favoritsysselsättning.
På eftermiddagen/kvällen bar det iaf av till först Apoteket och sedan till Åsa o co. Två koppar rabarbervanilj-te inmundigades och vi satt i stearinsken och diskuterade livets alla bekymmer och framtidsaspekten därpå. Härligt!
Drog min hemmåt när T slutat jobbet strax efter 20.00.

Idag har det gått för runt igen. Har varit på jobbet hela dagen. Underbemannade som vanligt. Men personalbristen pga. sjukdom kompenserar vi med entusiasm. Vi har lekt i leran ute, ätit oidentifierbar mat (tyvärr ingen hit!) och degat med saltdeg. Det är vad jag tänker ta med mig från den här dagen.

Imorgon blir det föreläsningar om skala i blåsenhus. medelmåttligt pepp. Förkylningen biter sig kvar och inatt sov jag inte så mycket utan hostade mest hela tiden. :/ I vart fall så blir det troligen date med kusinvitamin på förmiddagen och sedan föreläsningar på eftermiddagen. Lite skönt med vuxentid. 

Försöker få tag på Ida på telefon men det verkar lönlöst.
Need to go. Mer plugg väntar!

over and out.


hemmadag

Så var det söndag igen. Dagarna går alldeles för snabbt enligt min mening.
Idag är en hemmadag. Jag är inte helt kry, har en förkylning släpandes som inte vill ge med sig. Det var meningen att vi skulle åka och shoppa kläder idag men det blir inte så. Jag orkar helt enkelt inte. Har istället planterat om lite pelargoner, vattnat växterna/blommorna och T har grejat ute med saker i stallet. Nikita och Turbo har fått flytta ihop (kaninerna). Så om drygt en månad har vi bebisar x 2 här. Vi tror nämligen Geischa också är på tjocken! UNDERBART!

Igår var det företags event. T´s företag han jobbar för bjöd på middag och konsert i Gävle. Middagen var underbar; toast skagen, kalvytterfilé och vaniljcheesecake med hjortron. Mycket smakfullt. Konserten var väl också helt okej, även om det inte riktigt var min typ av musik... Sanna Nielsen show. haha :P

Min syster Karin fyllde år igår också. 17år. Grattis till henne!

Kramar

inget att skämta om...

Jag är inte på något strålande humör idag direkt. Mestadels för att nästan all skog är borta nu och istället bor vi granne med ett kalhygge och E4:an. Ovärt. :(

Morgonen startade med att jag vaknade med kramp i hela högerbenet. Blodpropp var min första tanke, men nu såhär i efterhand tänker jag att det måste varit sendrag typ. Obehagligt i vart fall, och ont gör det än. Jag gick upp och tittade ut över vad som tidigare var skog och drabbades sedan av en känsla att vilja dra täcket över huvudet. Inte så konstigt kanske? för skog fanns det liksom inte så gott om längre...
Åkte iaf in till stan och satt på en tråkig föreläsning samt en kort tentagenomgång. Sedan var det lunch med mami på saluhallen. Det var trevligt och eftersom vi inte setts sedan helgen så hade vi massor att prata om. :)
Åkte hem igen, träffade upp T och åkte och köpte foder till djuren. Havre, kaninpellets, hönsmat och snäckskal. Sedan blev det en sväng till Ica för att vi ska ha något att äta också. Träffade Jenny där och fick åka "apbur" genom hela butiken. Folk tittade frågande, men herregud! Lite kul måste man väl få ha när man går och handlar! Ser fram emot bilderna från videoövervakningen som nog kommer upp på facebook. thihi!
Åkte hem med lilla bilen, möttes av tomheten efter skogen. Att man kan sakna någonting man aldrig reflekterat över att man tyckt om? Lite som det gamla ordspråket "man saknar inte kon förrän båset är tomt."
Nu ska jag och T iaf ta helg. Ja, klockan är knappt fyra, men det är så det är bara.
Vi ska slappa, titta på film, dricka vin och äta skaldjur.
Vi ska göra den här fredagen värd mot alla odds.

Kramar


djur i trädgården.

Vi bor på landet och att vi hade besök i trädgården igår under päronträdet:








RSS 2.0