säg att du älskar mig..

Kärlekens tunga - Eldkvarn

Får sommarkänslor i kroppen. Minnet sitter i kroppen. Varm sommarkväll och trycket är högt. Människor pressade mot varandra. Fulla på upplevelsen och i vissa fall drycker.


Tillbaka till idag, januari 2012´s sista dag. Imorgon har vi ägt Djurstugan i 2år. Tiden går fortare än man anar.

Idag har jag äntligen blivit kvitt nästäppan. Mer eller mindre iaf. Dock hade jag först en hemsk förmiddag på Blåsenhus, visserligen fick vi mycket gjort och jag var i gott sällskap, men utan att få tillräckligt med syre --> huvudvärk. Finns bättre dagar. Fick ändå klart temaredovisningen, så jag ska inte klaga. Är faktiskt mycket nöjd. Bästa grupparbetet ever? Oavsett så återstår ju redovisningen på torsdag. Och Idag är det tisdag. Var tar veckan vägen? Jag är fortfarande inne i ett tänk att det är måndag, men det brukar ju bli så när man är hemma bara en dag. Den upphör att existera i minnet.

Imorgon blir det jobb. Hoppas förkylningen håller med, annars vet jag inte vad jag ska ta mig till...

Manne ringde nyss och vi smidde planer för helgens bravader och äventyr! ;) Hoppas som sagt att förkylningen känner sig klar med mig. Ska försöka hålla mig lugn och inte stressa så mycket - om det nu är möjligt. Lektionsplaneringen är fortfarande bara påbörjad, men jag har tillit till att jag i stundens invigelse köttar hela planeringen på en kväll. Frågan är hur stor rimligheten är om jag inte sätter fart snart? Behöver ju inte ta lång stund alls.. Gäller bara att finna motivationen för den stunden. Kanske ska utmana mig själv och säga att den ska vara klar på torsdag om jag ska ut då? Annars blir jag kvar själv när alla ska ut. Inte lätt att utpressa sig själv, men å andra sidan så vet jag ju att jag förtjänar det då. Jaja, as time goes by. Det löser sig.

Dessutom har jag slängt in middagen i ugnen nu, kyckling! :)

Over And Out.


måndagskänsla

Okej, det här med mental bortträngning av förkylningen fungerade måttligt dåligt. Fortfarande helt täppt i näsan och hes i halsen. :( Hittade dock den enastående nässprayen -otrivin mentol- så jag kan nästan andas... Men skam den som ger sig för det. Jag har pratat med chefen två gånger i telefon, kokat ägg, mockat och vattnat växterna. Det sistnämnda drog ungefär 20liter vatten. Intresseklubben antecknar? ;) haha

Man down - Rihanna

Jag är ju så himla dålig på att sitta still utan dåligt samvete. Så nu funderar jag på lunch och att rensa ur ena kattvinden från skrot och tidningar. Det lär ju göras någongång och då kan jag sitta still, lyssna på musik och bara fundera på dethär med livet, universum och allting. Dessutom har jag idag också hunnit greja med lektionsplaneringen och planera veckan. Mycket att genomföra denna vecka, men dessutom mycket roligt med flickorna! Gäller bara att jag hinner bli frisk först.. vilket tyvärr känns rätt långt bort. :(

Kan dra ett urval av vad som händer denna vecka: arbetslagsträff, jobb, inlämning av lektionsplanering, temaredovisning, kombinerad inflyttningsfest-födelsedagsfest och mycket mycket mer. Dessutom vill jag hinna fota. När ska jag hinna det?

Over And Out.


still

Jag är fortfarande förkyld. Och det är värdelöst.
Idag har jag ätit kycklingsoppa och lagat lasange. thats it.
horisontalläge för hela slanten. trött.
kul... :(

Längtar efter pinglorna.
Så mycket bättre - Ted Gärdestad

Imorgon bestämmer jag att jag inte är förkyld!
Så det så!

Over And Out.


förkylning

Ligger i soffan och tycker synd om mig själv. Lite iaf. Eller jag önskar att jag gjorde. Huvudet tror fortfarande att jag är en frisk och partysugen 23åring, men kroppen är en förkyld och trött 23årings. Så planerna inför kvällen med utgång och party förbyttes mot myskväll igen. Alltså film och horisontalläge. :/

Idag har jag - förutom att vara förkyld - varit med söta Åsa. Vi har druckit vaniljlatte och sprungit i butiker på Gränby C. Det blev en jag-hoppas-att-vi-någonsin-kommer-iväg-till-Turkiet-klänning, trosor, hårsnoddar och ett nytt rosa läppglans samt såklart mycket tjejsnack! :) Har längtat efter min Åsa <3

Premiäråkt i T´s nya bil också. Så nu bor det två små röda på gården! :)

Förutom allt detta så har jag handlat äpplen och letat febrilt efter min supernässpray - otrivin mentol! Hur ska jag klara mig om jag inte hittar den?! Dessutom måste jag komma ihåg att sätta telefon på laddning, men först: Middag!

Over And Out.


Joey <3


lugnt

Igår färgades Saras hår, vi drack finvin och åt tacos. Sedan kom Manne i finkläder och peppade oss inför krogbesök, men det blev ju inte riktigt så. Jag var färdigklädd och sminkad men vi hamnade ändå i soffan allesammans framför filmen "the day the earth stood still" blandat med mestadels reklam. Men vi hade det mysigt. Tillsist så blev vi dock trötta, Sara och jag slocknade medan Manne bestämde sig för att träffa en kusin. Då bestämmer sig Sanna o D att det är dags för party. hrmm..

Jag somnade iaf. Fort. Och sov som en sten till åtta imorse. Drog mig med att gå upp till nio, men sedan blev det frukost med tjejerna i köket och därefter är vi tillbaka i nutid.

Idag blir det årsmöte för Upplands Ungdomsavd. i SBS. Jag känner mig dock inte så kry. Vill bara sova... :/

Over And Out.


Partybrudarna <3


bästa <3

Vi har varit till Gränby C och trängts med alla andra lönehelgsshoppare, det är i princip det som har hänt sedan sist jag bloggade. Där köpte jag och Sara vin och bubbelvatten - receptet för en lyckad helg. ;)

Nu är planerna för kvällen tillrättalagda. Jag och Sara ska dricka lyxvin, färga hår och fredagsmysa. <3 Dessutom ska vi tillsammans med S o D äta tacos så småningom. Så ikväll kommer nog bli en mysig tillställning. Känner vi sedan att det är läge att dra ut så gör vi helt enkelt det, men det finns ingen plan ännu.

I övrigt lugnt.
Kramar

Vanilla Rose

Nu har det inte blivit något bloggande på några dagar eftersom jag jobbat, men idag kommer helgen och därav så ska ni såklart också få er beskärda del av mitt liv! ;)



Idag har jag inte hunnit med så värst mycket. Eller kanske har jag? Beror på hur man ser det. Började dagen med frukost i vanlig ordning, samt påklädnad, tandborstning och smink som alltid. Min foundation är slut! inser jag när det bara är 10minuter kvar innan jag måste åka till skolan. Så, man tager vad man haver som Kajsa Varg sa, jag hade ett prov av en foundation som skulle matcha pudret jag köpte för ett tag sedan. Stressad tjej smetar ut "detta" i ansiket redan i den dåligt upplysta hallen. Går in på toa för att kunna få dit mascara och -HAUA?! - hela ansiktet täckt av foundation i kanske 14toner för mörk nyans. 5minuter kvar innan jag ska åka.. Panik? haha nej, faktiskt inte. Jag orkade inte ens bli stressad utan skrattade bara och hämtade sminkrengöring. Av med allt och börja om, för skam den som ger sig! Bryter mig in i den gamla foundationflaskan och lyckas få ut så att det med nöd och näppe täckte ansiktet. Fixar det sista i bara farten. Norpar åt mig väskan och springer ut till röda pärlan. I tid!! hur jag nu lyckades med det? (kan vara att min klocka alltid går 10min före för att jag ska hinna trots att jag tror det motsatta..)

Hoppade in på förskolan och lämnade nyckeln. Fick ett mysigt mottagande när alla barn skrek "IDA!!" och rusade mot staketet. Sådant värmer i hjärtat! Sedan blev det ilfart in till staden för seminarie. Gruppdiskussioner och annat lite halvt meningslöst. En tjej undrade om lärare och läkare tjänar detsamma, jag stängde av hjärnan och ritade nonsens i blocket, har man ingen koll på det så verkar det vara meningslöst. Samhället har misslyckats med den individen. Ett visst svinn får man ta? Mest skrämmande är att det handlar om mina framtida kollegor. Den tanken skrämmer mig mest.

Lunch med Mami på Meza. Nam nam med lammfärsspett! :) Därefter gick vi till Kicks och provade ut en ny foundation till mig. Hade glömt den gamla så jag har ingen aning om det är samma färg, men den verkade iaf funka bra nu. Dessutom ändrar ju huden ton, så den här kanske tillochmed stämmer bättre? Vanilla Rose hette färgen. Underbart. Promenerade uppför Carolina-backen tillbaka till lilla bilen. Åkte hem till Sara o Sanna men ingen var hemma. Där är jag nu. Ensam. Men inte för länge till hoppas jag!

Ikväll vet jag inte alls vad som väntar, men jag är redo att möta helgen! Den här veckan har varit galet jobbig men rolig på många sätt. Igår jobbade jag stängning och i förrgår jobbade jag eftermiddag. Just nu jobbar jag mest på fredagskänslan. Jag vet att jag borde skriva på min (faktiskt redan påbörjade!!) lektionsplanering till nästa fredag, men det känns som att den dagen är inte idag. :P

Over And Out.


vardagsstress

Sitter på föreläsningen nu. Relativt innehållsrikt trots att det mesta är repitition av tidigare kurser, men jag känner mig inte bitter över min närvaro, det känns okej. Dessutom har jag hunnit med arbetslagsträff med textsamtal. Träffade Mickan också och gav en utförlig beskrivning av Blåsenhus, typ om hemliga rum, korridorer som bara är öppna ibland och liknande. Kände mig som att jag beskrev någon av Harry Potter-böckerna ungefär.

Nu fortsätter vi strax, så dethär blir ett kort inlägg. Men ändå en update av läget. :)

Efter föreläsningen ska jag iväg till jobbet. Jobba fram till stängning nästan. Känns som att idag kommer bli en lång dag.

Over And Out.

arbetsamt

Idag har jag varit på jobbet hela dagen. Fullt ös medvetslös typ. Småbarnsavdelning, ute i snön halva dagen. Mest mys och ganska få barn, dock en personal "kort" så det blev ändå rätt mycket spring, men jag ska inte klaga alls. Jag gillar verkligen mitt jobb! :) Dagens minus var dock maten; Pepparrotskött, potatis och rödbetor till lunch. :( En av få saker jag närapå vägrar. Man får se glad ut ändå och låtsas, man måååste ju smaka på allt. hua! Fick iaf mellis med hembakat bröd <3 Lite balans måste det vara i vardagen.

Nu planerar jag morgondagen som kommer bli sjukt hektisk. Arbetslagsträff, föreläsning och jobb nästan till stängning. Allt dessutom i en rasande fart. Kommer vara så trött på kvällen att det inte riktigt är sant. Men tills dess är det bara att kämpa på. Kinderna hettar lite efter dagens utevistelse och jag räknar med att somna ovaggad ikväll. Men först som sagt planering av morgondagens arbetslagsträff. Och ett varmt bad, och lite middag kanske?

Känns som att jag blivit nersmittad med en lätt förkylning. Ont i halsen på morgonen och kvardröjande heshet i rösten. Inte så att jag i övrigt känner mig sjuk, men det känns som en sådär jobbig vårförkylning som kommer sitta hur länge som helst ungefär. Hoppas på bättring snart, har inte tid att gå på halvfart.

Inte bra att sätta sig ner i soffan, om än att det är framför datorn.

Over And Out.


ponniesar <3


Ibland så..

Ikväll är jag med brudarna. Vi har ätit korvstroganoff som jag lagade och sedan åkte jag och Sara på utflykt till Willys. Vi kom hem med ett paket mjölk, en flaska bubbelvatten med päronsmak samt 2,2kg nötköttfärs. ;) Blir kvar här inatt. Imorgon är det ju jobb så lika bra det. Vi ska titta på two and a half men och mysa i soffan. Lite tea kan vara bra eftersom min hals är halvkaos. Men det är inte okej att den blir sämre, har så himla mycket jag vill hinna med denna vecka! Dessutom är det ju bara rösten som faller bort ibland, det kanske ger sig?

Småbarnsavdelningen är det som gäller imorgon. Mys! Dessutom har jag troligen inga lågskor med mig (om de inte på något underligt sätt hamnat i bilen?) och därav blir det röd overall och stövlar. haha Det är okej att skratta åt mig, jag får allt skylla mig själv som inte tänker längre än näsan räcker. Nåja, det lär ju inte bli jättemycket utevistelse med tanke på att det är just småbarn.. men det är bra att jag kan jobba såhär lite parallellt med studierna, dels för stimulansen och dels för pengarna. Man blir ju inte direkt rik på att vara student.

Med dem orden tar jag kväll.

over and out.

mys eller äventyr?

Jag sitter kvar i Blåsenhus. Väntar på tjejerna som är och tränar på campus här bredvid. Grymt sugen på att hitta på någonting roligt idag! Dock börjar det mörkna utanför fönstret vilket gör att drivkraften minskar. :/ Kanske vi borde åka hem istället, färga Saras hår, dricka tea och tända ljus. Myskväll kanske? Eller så blir det ett galet äventyr igen.. thihi, man vet aldrig!

Ringde nyss Papi som berättade om att han nu har syn som stålmannen (han opererade ena ögat förra måndagen..). haha

Så just nu fördriver jag mestadels tid bara. Har skrivit in schemat för den här terminen i kalendern. Kanske kanske att det går att klämma in en liten utlandssemester. Men det är tveksamt. Den här terminen kommer, som jag tidigare våndats över, bli tuff. Mycket att göra mest hela tiden, men det är bara att streta på. Förr eller senare så tar det ju slut. Då kan man sjunka tillbaka i vardagslunken igen och vara nöjd med sig själv.

Älskar att min grupp fick smärre panik när de insåg att vi måste läsa Askungen till på onsdag. Hallå! Askungen!?! Finns dessutom mer litteratur mer värd att få panik över. Vilket jag ifs redan har läst! :P Duktiga jag!

Bjuder på en finfin bild på mina sötnötar! <3

Kramar


ämnesspråk på schemat

Imorse var det ganska jobbigt att stiga ur sängen. Men upp kom jag tillslut och idag har det varit föreläsning om genrer och ämnesspråk, just nu har vi uppföljningsseminarie. Fortfarande ligger A-kursen kvar som oavslutad på studentportalen.. så ja, nu snart ska jag skicka mejl och börja rodda i vad som egentligen hänt. Kanske är poängregistreringen bara bortglömd? Det vore ju inte första gången.

Imorgon blir det jobb. :)

Funderar på att leka med Sara efter skolan. Saknar henne supermycket! <3 Så kanske en tur ut till fäboden blir på tapeten. Hon pratade också om att hon behövde färga håret, så kanske lite assistans med det? ;) Vi får se!

Over And Out.


22 Januari 2011

Idag är det mestadels horisontalläge som gäller. Jag har lyckats bli förkyld och är dessutom redigt trött efter gårdagen. Lost-serien har gått varm i tvn och dessutom har jag - för första gången på kanske 2månader? - ätit pizza. Så med andra ord är det en fin dagen efter.

Imorgon är det full fart som gäller igen. Seminarium och föreläsning. Verkar som att det kanske blir jobb på tisdag och sedan är vardagen igång igen. :P

Over And Out.

Nicklas & Kristins bröllop

Igår den 21/1-2011 så var det alltså bröllop. Nicklas och Kristin förklarades man och hustru. Självklart var jag - och min kamera - där. Det blev kyrklig vigsel, trerättersmiddag, bröllopstårta, presentöppning och allt däremellan. Som tipspromenaden som T vann (ska tilläggas att jag kom tvåa på andra utslagsfrågan!) Sedan blev det förståss dans, fest och så också. Dansade tills fötterna värkte och kom hem vid 4-tiden imorse.. :) 

Istället för att berätta allt om detaljerna så får ni här några bilder och kika på.  

Kramar


Prästen förklarar dem man och hustru.


Posering och kyssar framför bröllopstårtan


Spännande detalj, Nicklas är åsna och Kristin ko..? haha söta i vart fall.

förberedelser

Stressar runt nu och gör sista förberedelserna innan vi ska åka iväg och titta på när Nicklas får sin Kristin och vice versa. Hoppas bara att allt funkar nu, så vi hinner i tid och att allt flyter på som det ska. Åsa har lovat att ta hand om djuren ikväll (tusen tack!), så det spelar ingen roll om vi stannar borta hela natten. Bröllopsfester kan ju dra ut på tiden.. haha :P

Till vår bröllopspresent, hrmm.. Jag är vanligen emot att ge bort djur, men nu är de ju förvarnade och önskade sig just detta. Så nu vet ni varför vi tillfälligt haft inneboende också...



Tyr <3 Sandra

Lappgetter är en ovanlig ras så det var bara tur att vi fick tag på dessa fina. haha Både K och N blev helt lyriska när vi berättade för några veckor sedan. Getter kräver en del förberedelser, så de har börjat och de får flytta över när detta är färdigställt. ;)

Nu är tanken att jag ska skriva ett fint litet kort - jag har precis skrivit ut getbilden här ovan - och sedan är det bara nagellackning och påklädnad kvar, sedan är jag redo att åka! :P

Som jag hade dig förut - Melissa Horn och Lars Winnerbäck

Imorgon kommer jag med all säkerhet vara trött och bara vilja vila. Sedan är det måndag igen. Känns sådär eftersom nästa vecka också kommer hålla högt tempo, men ska det vara mycket att göra kan det ju lika gärna vara skitmycket att göra. Tid över till annat finns ändå inte. Men idag vill jag inte fundera så mycket över morgondagen, idag är det bröllop och vi ska iväg och fira Kristin och Nicklas kärlek! <3

Nicklas <3 Kristin

Kramar



klart Joey måste få vara med också...


stressigt

Illa när man har så mycket att göra att det inte hinns med att blogga ens..
Igår jobbade jag hela dagen. Tröttsamt men så himla roligt! :) Så idag körde jag på igen. Började med hets in till stan, köpa hårfärg på vägen och plocka upp kläder hos systrarna CK. Sedan galet ovärt men obligatoriskt seminarium i tre timmar. Frågar mig fortfarande vad tanken var bakom.. men nu är det gjort, inte värt att kasta mer tid på det. I vilket fall så körde jag i ilfart till förskolan efter, var framme lagom för att äta lunch; glöggmarinerad karre, kall sås, potatis och sallad. Inte helt illa. haha :) Sedan blev det till att jobba till stängning. Min första helt egna stängning, annars har det alltid varit någon pratsam kollega kvar. Det gick bra iaf och det är väl det viktiga.

Just nu sitter jag med färg i håret. Imorgon är det bröllop, så idag måste utväxten fixas, ögonbrynen noppas och benen rakas. haha. Det ska faktiskt bli jätteroligt! Hoppas verkligen brudparet inte stressat ihjäl sig innan imorgon bara, de måste ha sjukt mycket för sig såhär dagen innan...

Nu ska jag äta glass, titta på Lost och sedan skölja ur hårfärgen.

Over And Out.

irritationsmoment?

Idag har jag haft första seminariet för denna kurs. Vet inte om jag skulle kunna klassa det värt alls, snarare det motsatta. Men jag fick reda på att jag känner en av mina gruppkamrater sedan tidigare och jag vet nu att jag inte missade ett skit igår. Så tillbaka på värdelöshetsplanet igen. Varje moment måste värderas innan man lägger tid på det. Så jag inte åker in ändå bara för att och sedan blir allt hopplöst värdelöst med följd att jag blir irriterad på tidsslöseriet. :/

Btw, Fick precis veta att jag ska jobba imorgon på lilla förskolan.

Positiv inställning nudå? Jag har ingen kurslitteratur så jag sitter här uppe på Blåsen och ska ordna detta, men kommer ingenstans utan hamnar istället sittande framför facebook. Bra där Ida! Appropå det här med arbetsdagen som oväntat ramlade in imorgon så måste jag verkligen läsa idag. Första obligatoriska seminariet är nämligen på fredag. Inget utrymme att fjanta runt. Håller halft om halft på att läsa en uppsats om att läsa o arbeta med faktatexter i geografi. . . Ni förstår nog ungefär hur intressant detta känns.

Lunchade med mami idag också. Lax <3

Ikväll har jag inte riktigt bestämt vad jag ska göra av mig själv. Kan tänkas att vadsomhelst kan hända, som att jag helt plötsligt blir blond. eller ja, mer blond än jag är just i nuläget. Måste se till att snygga till mig innan bröllopet på lördag. Klippa lite i luggen och färga håret står därför på min to-do-list. Man vill ju känna sig fräsch och fin. Dessutom skulle det vara underbart med tanke på min klädsel. Svartvitrandig klänning, nivet den jag beställde från Nelly, och rosa skor, pärlörhängen och en spetsbolero. Kommer bli så bra, trots "fel" färger. Kristin sa igår att det var okej, sålänge det inte var enbart vitt eller enbart svart. Hade helst burit rosa, men ja.. jag tror helt enkelt inte att det kommer bli så.

Men nu är det tillbaka till "plugget" igen.. Hejdå bloggen och Hej Biblioteket! Hoppas på att hitta Ref-ex av kurslitteraturen... :/

Over And Out.


uppstyrt

Idag blev det inte sådär jättebra, men nu är schemat antecknat i kalendern och studieförsäkran är skickad till csn. Kul att jag fick mitt årsbesked också från csn, helt sjuka summor. Kul att jag åtminstonde kommer få jobb när jag är färdig om 1,5år. Hoppas kan man alltid.

Från och med du - Oskar Linnros

Strippat granen och kastat julpyntet i en låda. Tyckte verkligen att det var på tiden.

Thats today. Konfererade med Kristin i telefon ungefär fyra timmar (och nej, det är inget fantasiantal utan vi pratade drygt tre och en halv timme - i telefon). Det blev mycket överläggande åt höger och vänster. Tänk att hon gifter sig på lördag. Känns nästan lite overkligt, men oj vad glad jag är för deras skull!

Over And Out.


Mina ponniesar! <3


somebody that I used to know

Tänker på mina babes och allt härligt vi hittar på tillsammans. Lycka att ha sådana vänner! <3 Jag tror jag kan kalla mig sentimental denna afton. Med all rätt. Livet tycks ta de mest oväntade vägar med ojämna mellanrum. Men det är väl som det ska med det.

Somebody that I used to know - Gotye

Det är ishalka ute och jag körde hit, hem? Behövde få köra in näsan i pälsen på Blenda och känna mig som femton år igen. Galenskap egentligen. Men jag behövde det, så därför gjorde jag det. Nu känns det bättre. Jag är nog lite obalanserad just nu, men de vet ni som känner mig och/eller läser bloggen regelbundet. Hormonobalans eller mer? Det är mer oklart.

Jag vet inte ens hur jag ska komma in till Uppsala imorgon, men det får bli en senare fråga.

Nu: Middagsmission.

Kramar


Min fina <3

oavslutad.

Jag blev registrerad. Tack Marita! ;)
Så nu väntar en galet jobbig vår med allt djävulskap man kan tänka sig, men jag håller god min och tänker positivt. Det här ska bli så jäkla bra! Inte ett dugg avundsjuk på alla som ska läsa sina superroliga inriktningar denna termin (ironisk så jag nästan blir blå i ansiktet). Måste också påpeka ironin i att jag nu är antagen till B-kursen trots att A-kursen fortfarande står som oavslutad.. hrmm.. Kanske någonting jag borde svänga förbi kursadmin imorgon och påtala? Kan vara en tanke. Allt är ju infört och klart nu, så jag borde inte ha någon oavslutad kurs frånsett denna termin som ännu är under granskning. Jag fick resultatet på Styrning och Kontroll-rapporten också - GODKÄND! Så jäkla bra. Nu är det ingenting som återstår, utan jag kan gå in på min sjätte termin utan kompletteringar eller rester. Så jäkla skönt! Läge att fira lite?

Jag åt lunch med mami efter det positiva beskedet. Åkte hem till papi som idag blivit opererad i ögat och åt lite chokladtårta. Dessutom var syster A här, så vi tittade på Gordon Ramsey-program och nu är det OC som gäller.

Over And Out.

igång igen

Vaken! Sedan ett tag tillbaka, kanske typ en timme. Idag var det inte svårt att skutta ur sängen, för idag ska jag få ordning på denna termin. Det är målet, nu är det bara resan dit kvar. Jag ska strax ta på mig stövlarna och kappan för att sedan sätta mig i bilen och åka till Blåsenhus. Först på listan är kursadministratörens kontor. Nu ska poängen registrerats och jag ska få bli registrerad på kursen! Sedan blir det någon VFU-introduktion och därefter kanske lunchdejt med mami.

Papi fyllde år igår
, hade jag glömt att skriva. Ringde och sjöng men ville inte ta bilen efter lördagens festligheter. Därav kanske jag ska åka dit idag och äta tårta och sådär. Det kan vara planen för eftermiddagen, men eftersom allt annat måste lösa sig först så är det inte spikat ännu.

Utöver detta? Det är lite snö men mest fördjävligt halt ute. Ett varningens ord till dem som är ute idag.

Over And Out.


Mina tavelkreationer från förra veckan..


uppiggande

Vi sitter här nu vid köksbordet, mätta och trötta. Sara försvann hem till Henric för många timmar sedan så det är bara jag och Sanna som keep going strong. Jag har precis varit ut och betalat mer parkering och sedan blev det ett hopp in i duschen. Skönt! Nu är det spotify och bara söndagshäng vid köksbordet som gäller. Vågar vi oss på en vändtia? haha nej, det blir nog film snart.

Imorgon är det alltså upp till bevis. Kommer jag ha sysselsättning i vår? Knasigt att det ändrades på bara ett par dagar från ett helsäkert såklart till ett kanske. Känns inte riktigt bra, men det är väl bara att köra på. Livet avstannar inte bara för det. Går inte dethär så finns det alltid andra möjligheter. Funderar på MEST, men är inte överdrivet pepp. Kan dock vara ett altenativ om det nu går åt helvette med kursen jag sökt. Snälla, registrera in mina poäng! Mental övertalning?

Airplains - B.O.B feat Hailie Williams

Kramar


söndagsångest?

Ojoj, nu har vi äntligen lämnat in den didaktiska analysen! Så himla skönt att slippa överhängande söndagsångest. Ingenting opassande hände igår i fyllan och villan. Kanske kanske hinner mina poäng registreras idag så jag kan gå vårterminens kurser. Hoppas hoppas!

Pärlor - Kent

Så nu ska vi lyssna på Sannas nyinköpta CD och jag ska laga mat. TippTopp! ;)
hahaha det låter som dansband, så himla härligt.

Återkommer!

superwomans



Hallå bloggen!
Idag är det pigga och glada tjejer här i lägenheten. Kom i säng runt 5-tiden, galenskap! Älskar att det typ inte hände någonting igår. Eller jo, det gjorde det förståss, eftersom det är oss det handlar om. ;) haha

Började med fläskytterfilé och vin här i lägenheten. Finmiddag med andra ord. Jag, Sara, Sanna o Henric var där. Sedan fixade vi smink, kläder och hår. Snabbdejt vid sandlådan med Hanna, lite mingel, Henric bjöd på popcorn och sedan var vi ready to go! Peppade tjejer tar bussen ner på stan för att träffa lite folk. Sanna hamnar dansande på gågatan med någon gatumusikant. Hon sjöng med och köpte hans CD. haha Sara fick ragg, en uteliggare med snor i hela ansiktet och jag försökte springa därifrån. Finns såklart heltöntiga filmer på det hela.. men dem håller vi nog för oss själva. Gick in på Bulitt för att vänta på lite folk - som aldrig dök upp - så vi drog vidare till Flustret för partaj. :P

Efter klockan halv tre drog vi till Bulitt igen för att träffa lite folk. Hoppades på efterfest, Sanna gjorde iaf, men det blev liksom inte så mycket av det alls. Folk pratade bara irlänska och förstod inte när Sanna försökte förklara begreppet efterfest. Sara drog in oss i en taxi och sedan var vi påväg hem igen. Hemma så låg Henric och sov, stackarn blev väckt av tre tjejer som kastar sig över honom. hahaha Sanna börjar koka pasta och spela musik. Sara somnar och jag själv går till sängs. Hela lägenheten är ett bestående kaos. Härligt att vakna upp morgonen efter.

Morgonen efter: Sovmorgon, inte göra någonting, bara få finnas till ett tag. Analysen ska skickas in, men sedan är liksom dagens göromål färdigt. Så jäkla bra! Lyckades dessutom få Sanna att diska! ;)

Over And Out.


Glada tjejer! ;)


taggad?

Igår hängde jag på Blåsenhus till 18.40. Galenskap. Vilken fredagskväll. :/

Idag hade jag underbaraste morgonen på länge. Jag gick upp sjukt tidigt och smög ut till stallet för morgonfodring och mockning. Fick syn på Nice svans som var ett kaos av kardborrar och började borsta. Två timmar senare var jag färdig och helt täckt av lort. Underbart! haha
Gick in och åt frulle, städade huset och åkte sedan in till stan. Halvt blåslagen ska tilläggas. Galna blåmärken över hela kroppen efter gårdagens isvurpa. Hua. Inte snyggt någonstans.. :( Men vad gör man inte för att hinna tillbringa så mycket tid som möjligt med mina älskade pumor? ;)

Ikväll laddar jag om
efter en helvettesvecka. Första vinaren är urkorkad och fläskytterfilén ligger i ugnen. Det blir kombinerad superman och slattkväll. Den här kvällen kommer nog gå till historien! ;D

Over And Out.


fredag den trettonde

Herregud.

Idag har det tillochmed varit mer kaos än vanligt.
Det började faktiskt redan igår. Det är inget skämt, jag duschade och när jag kom ut ur duschen så kliver jag i hundbajs det första jag gör. Dollybajs, halvtorkat, hua! Sedan fick jag feber på kvällen, fick sova i soffan hos mami o papi, folk sprang omkring och skrek hela natten. Alltså var humöret I N T E på topp när jag vaknade imorse...
Började dagen med frukost tillsammans med Anna. Mycket skratt och diskussion kring livsval. Sedan lite Greys på tv och därefter skulle jag promenera till tandläkaren. Hittar inte min plånbok! PANIK! Springer runt med gråten i halsen och kastar grejer omkring mig. Helt galet, jag hade den ju igår när vi var och handlade. Anna letade genom mina saker. Jag letade genom mina saker. Ingen plånbok. Inte mycket att göra, måste likt förbaskat till tandläkaren. Promenad frustrerad och ledsen. Halt, snö och motvind. Och så plötsligt så ligger jag på marken. Slagit upp bägge knäna och drämt väskan med datorn i backen. Dold isfläck. SKIT! Så frustrerad, ledsen och nu dessutom haltande så tar jag mig till tandläkaren. Lyckas snörvla fram ett Hej jag heter och har tid nu, sedan sätter jag mig ner i en liten röd fåtölj. Det dröjer inte mer än någon minut och så får jag komma in. Det första hon gör är dock att köra upp en kamera i ansiktet på mig som är röd om näsan och har mascara rinnande på kinderna. Ny säkerhetsrutin, de vill ha kort på mig för att ingen ska kunna få tandvård i mitt namn. Sure. Undersökningen går dock bra, jag har inga hål. Räkningen är dock som vanligt skamlös och nu får jag dessutom ta faktura, för mina kort är ju försvunna. Får en rulle tandtråd troligen som plåster på såren? Jag ser nog både ledsen och tappad ut. Promenerar vidare i snöblandat regn med än hårdare motvind. Hamnar tillsist på mammas jobb. Eller hamnar och hamnar, kraschar liksom. Dessutom har hon en kund. Letar febrilt genom väskan igen och då plötsligt, längst in under alla block, kalendern, papper, överstrykningspennor och halvtomma tuggummiaskar så ligger den: Plånboken. LYCKA! Blir dock kortvarig då jag inspekterar mina skadade knän och inser att svullnaden växt och att det numera ser ut som att jag har dubbla knän (!). Ont gör det också. Håller masken bäst det går, försöker skojja med mamis arbetskollegor. Ma kommer in, säger att vi kan äta lunch men att det måste bli när hon är klar, vid tvåtiden. Jag slår upp datorn för att jobba med läromedelsanalysen och inser snabbt att böckerna saknas. Hur ska jag kunna skriva utan litteratur? Gör mitt bästa. Halvlyckas nog, men blir inte nöjd. Mami blir klar och vi tar på oss kapporna och går. Stannar vid favoritstället som alltid annars är fullsatt. Nu är det nästan tomt, lunchrusningen är över. Men de har strömming. Stekt strömming och potatismos. Vi blir saliga, sippar vatten och pratar om livet. Jag oroar mig över måndagen, för får jag inte in poängen som behövs blir jag inte antagen. Mami bjuder på lunchen, jag promenerar till Blåsenhus. Sätter mig i biblioteket och förkovrar mig i den litteratur som jag girigt eftersträvat. Lämnar in mitt och Idas omdöme från VFU:n i receptionen och går sedan upp en våning för att få sitta ostörd. Skriver. Skriver och Skriver. Ida ringer, vi konfererar om analysen, diskuterar verbböjningar och meningsbyggnader tills vi är nöjda. Skickar in. En klar, en kvar.
Där är jag nu.

Dessutom blev jag godkänd på redovisningen igår, med en enda positiv anmärkning; annorlunda framförande. Tacka sjutton för det! Det var ju en riktig skitpresentation (mitt arbete handlade om ett tema - bajs).

Over And Out.


omtentan

då var tentan skriven. Massa babbel och ord om heteronormativitet och genustänkande. Frågorna var enklare än förväntat, så jag undrar vad det egentligen var som de ville åt? Spelar ifs ingen roll nu, tentan är inlämnad, jag har gjort det jag kunnat. Kul att provvakten började berätta om hur missnöjd hon var med sitt passfoto när jag lämnade in mitt körkort med kommentaren "jag lovar det är jag, tre i topp värsta bilden på mig..". Alla tycker nog så, men min är extrem. skäms ju.

Anyway, Nu ska jag slå ihjäl tid tills redovisningen 13.15. Så jag kanske ska börja planera den? bara en tanke.. Kan ju kanske vara bra att för en gång skull vara någorlunda förberedd? Fast jag har gjort en powerpoint, det måste väl räknas som något? Jaja, det är dagens sista ansträngning (och den värsta...).

Igår låg jag och Sanna vakna och hade deep conversation och fnissade till typ halv 2. ;) Galenskap eftersom vi var uppe strax efter sex idag. Inte någon skönhetssömn precis. hrmm.. håret på ända och galet trött. Dessutom är det riktigt skitväder ute - regn och blåst. Hua. Jag vill bara stanna inne, dricka tea och se söt ut. :P

Men nu alltså mer plugg. :/

Återkommer!


en dag med Manne och Sara

Idag har jag ätit lunch med mami. Sedan mötte jag upp Manne för powerwalk på kungsgatan. haha Sedan åt Manne pizza och jag tittade på. Promenerade och hämtade upp bilen och sedan Sara för Gränby C -häng. Sara shoppade loss och vi övriga (jag o Manne) tittade mest på. :P

Imorgon blir det hets. Alltså tenta på morgonen och sedan redovisning av estetiska dimensioner. Jobbig dag, men what to do. Bara att bita ihop och köra på. Måste kolla upp det här med läromedelsanalysen också, det tycks vara någonting som knasat till sig. Får jag inte in poängen så skiter sig min vår och vad gör jag då?!

Fredag firas med tandläkarbesök . . . rutinbesök men ändå.

Over And Out.


underbart januariväder

Idag har det inte hänt så mycket alls. Jag var ut och mockade och red lite på Nice. Det var fint väder, sol och minusgrader. Kinderna är röda nu när jag kommit in i värmen igen. Passade på att skämma bort getterna med morrötter också, när jag ändå var i farten. :P

Tanken är väl att jag ska plugga lite nu, men jag är betydligt mer sugen på att rensa ur min garderob för att se vad jag har i den egentligen. Fick hem klänningar igår som jag beställde. Två lyckade, en mindre lyckad och en okej... så det blir åtminstonde en retur. Fortfarande är jag dock helt ovetande om vad jag ska ha på mig på bröllopet (nära vänner som ska gifta sig i slutet på januari..). Illa.

Bjuder på lite finbilder på mina ponniesar. Mest nöjd med den på Blenda.. men de är så himla fina bägge två. <3 Lyckliga jag som har så fina ponniesar! <3

Over And Out.



Mina fina <3


Lappgetter

Som ni nog minns (ni som regelbundet läser min blogg) så kom det ju strax innan jul hem två getter till oss. Tänkte att jag skulle lägga upp bilder på dessa fina och trevliga djur!

(och ja, det är mest för att min mamma ska tro mig... det är faktiskt inte med flit jag glömmer kameran när jag kommer över.)





Lappgetter. <3 Fina va?

Otippat.
Over And Out.


back on track?

Eftersom jag hur länge som helst utlovat bilder så kommer det här:

    
.: En ängel, julgranen och såklart en tjock Cleo i solen :.

Sedan har jag laddat upp lite fler i arkivet, så fler finns alltså att vänta den närmaste framtiden. :P

Idag har det inte hänt så mycket, jag har mest grejat med alla (miljoner) bilder som fanns på kameran. Dessutom har jag ätit fruktsallad och tittat på LOST. Där blev ni allt lite avundsjuka kan jag tänka mig. Faktum är att man måste njuta lite av ledigheten såhär sista dagarna. Redan imorgon blir det kaos. Räknar med att det är då jag upptäcker att jag har både redovisning OCH salstenta på torsdag. Dessutom ska ju den didaktiska analysen lämnas in... tvåhundra ord kvar ungefär, så det handlar om drygt en halvtimme fokus så är det färdigt sedan. Sådan är jag, alltid sista minuten altenativt så jäkla god tid i förväg att ingen annan ens vet att det ska vara gjort typ. Antingen eller. Nåväl, nog tjatat om det.

Three Little Birds - Bob Marley & The Wailers

Nu avslutar jag med den sista av julbilderna för i år. Nu är det ju nytt år och allt.

Kramar


så mycket bättre...

Så mycket bättre när vi är tillsammans
Så mycket bättre...


I lördags steg jag och pinglorna ombord på M/S Viking Cinderella. Vi hängde utanför avgångs/ankomsthallen i typ två timmar innan ombordstigningen, men det var trevligt tidsfördriv. :)

Väl ombord hittade vi vår hytt på däck nio. Lämpade av väskor och jackor för att sedan springa upp i baren. Där hittade vi trevliga människor och snart var förfesten övergående i party.

Jag tänker inte beskriva allt steg för steg (omöjligt), men jag tänkte dra några utav höjdpunkterna:
* Jag och Sara letar efter Sanna och behöver bara följa ljudet..
* Står och pratar med lite folk varpå en av killarna lyfter upp mig på axeln och springer iväg...
* Det kommer in en liten man med höftskynke och svärd... asgarv följer...
* Jag får en kram av "våran" bartender..
* Trevligt häng med milf, gilf och svensexagänget...
* Dansade tills skorna föll av.. bokstavligt talat..


Det mesta är svårförklarat såhär dagarna efter... men det gick ju bra. Gick upp strax efter tio. Halv ett åt vi buffé vilket var det bästa på hela resan! bubbelvatten och räkor, mozzarella i basilika, lax i olika former, rom med gräddfil och rödlök.. mmmummma! Dessutom hade vi bästa platsen precis i fören. Såg ut över Stockholms skärgård och njöt av livet. Love it! <3

Trötta men glada tjejer satte sig på bussen tillbaka till Uppsala..

Over And Out.


Dagens plan

Jag hänger hemma hos CK-systrarna. Frukosthäng och planering inför helgen. Ingenting bestämt, men det kan tänkas att det blir en kryssning med de bästa! ;)

Ska åka ner på stan om drygt en halvtimme. Lunch med kusin o mami. Var återstår att se.

Sedan tillbaka hit. Det är planen som finns för dagen!

Over And Out.

pyssel

Jag har precis städat undan efter morgonens pyssel. När jag vaknade imorse så började jag med frukost, vattna blommorna, prata med kusin i telefon och därefter pyssla! haha låter nog lite mer avancerat än vad det blev. Jag gjorde iordning tavlor på ponniesarna. Gjorde eget "kaffe-papper" och brände lite papper också. Rätt nöjd nu, unika men lite sneda blev de. Helt okej. :) Får knäppa kort och lägga upp. Bilduppladdningen i min blogg tycks ju helt ha fallerat (bara mitt fel dock..). Ska skärpa till mig såfort jag fått ordning på livet igen..

Minus Celsius - Backyard Babies

Funderar över dagens företagande. Finns lite saker som jag ska göra.. Kanske läge att gå tillbaka till planeringssystemet med listor? Jag är ju i vanliga fall kontrollfreak på så sätt, jag får tvångstankar och måste ha koll på allt som ska göras..

Jag fick frågan idag om hur jag egentligen mår. För att veta hur man mår så måste man känna efter. Frågan är om det är läge att faktiskt känna efter?

Over And Out.


nyåret och det därefter...

Nu var det ett tag sedan lilla jag hade tid att blogga. Vad ska man säga? sånt som händer..

För att ge en update av dagens läge så börjar jag i torsdags då Christian kom upp till Uppsala för tacos och Harry Potter med mig och T. Han stannade till nyårsafton.

Nyårsafton blev en kväll med middag, bubbel och alfapet hemma hos Kristin, Nicklas o barnen. Middag: pilgrimsmusslor till förrätt, oxfilé till huvudrätt och vit chokladmousse o jordgubbar till efterrätt. Nam nam. :P Sedan smällde vi raketer och klappade föl! Jag var nykter och körde hem tre på natten. Släppte ut hästarna och stupade därefter i säng. :)

Sedan förflöt söndagen.

Ikväll har jag badat skummbad, druckit fanta och lyssnat på melissa horn <3
Nyss kom Sanna hem. Hon hade tappat bort sin plånbok.. :/
Nu ska vi se på film och mysa!!

Over And Out.

RSS 2.0