våfflor till lunch

Jag är hemma, har precis avslutat lunchen med älskade Tobias. Våfflor med vaniljglass och hallonsylt. <3
Imorse vaknade jag av att T rusade in i sovrummet och kastade en bukett djuprosa rosor på mig. haha sötnöt!
Glad blev jag iaf och vaknade gjorde jag. Sedan dess har det varit full fart. Vi har handlat kabel för att kunna sätta upp min ljuskrona i köket. Efter det så var vi och köpte och hämtade upp kaninskrutten Turbo.
Nu är det dags för lunchfodring av alla djuren. Lite senare får vi besök av T´s mamma, pappa och bror.
Ikväll är det middag här hemma hos oss, Nicklas och Kristin kommer över - härligt!
Måste hinna städa lite här hemma och tvinga T att sätta upp ljuskronan, så dags att sätta fart.

Kramar



kaninerna i mitt liv <3

Jag blev med kanin för mer än 10år sedan. Min första kanin hette Pricken och var en liten dvärgvädur. Han följde efter var man än gick, ute som inne. Han sov på min mage och var det charmigaste lilla djur som någonsin funnits. <3

När Pricken kastrerats pga. "testikelcancer" fick han sällskap av en liten nervös och ibland ilsk hermelindam som hade namnet Donna. Donna skänktes till mig av min barndomsvän Åsa som ledsnat på hennes humör och omöjliga beteende. Hon gillade helt enkelt inte människor. De bodde så ihop, Pricken och Donna, i dryga året innan Pricken fick tas bort, han buköppnades två gånger, varpå det visade sig under den sista att hans cancer spridit sig till i princip samtliga organ. Jag fattade beslutet själv trots att jag bara var barn, han fick somna in under narkosen. Han var det finaste djur jag någonsin lärt känna. <3
Donna bodde dock inte själv så länge, min lillasyster K´s avundsjuka på mina kaniner gjorde att hon tjatade sig till Petter. Petter är också dvärgvädur och finns än idag kvar här hos mig. Han kastrerades och fick bo tillsammans med Donna.

Jag införskaffade även en ny kanin, Håkan. En svartvit dvärgvädur som troligen hade någon slags bokstavshandikapp eller liknande. Helt kaninnormal var han då inte iaf.
 
Sedan kom Satan (Satans little helper). Han var också en helt underbar kanin. Han var albino med röda ögon och oerhört tillgiven. Han flyttade till mig då min vän Hanna på försök skaffade hund, det var ingen långvarig historia men Satan kom ändå att stanna hos mig. Ungefär samtidigt flyttade vi ut kaninerna till stallet.
Petter och Donna fick en alldeles egen hästbox och Satan fick också en egen hästbox och Håkan fick också en egen hästbox. Bortskämda blev de då allt. :)

När jag och T så flyttade till lägenhet och gjorde oss av med stallet så fick Petter och Donna flytta hem till mami o papi och Satan fick flytta till våran balkong. Så bodde de ända till hösten 2009. Då gick Donna bort och Petter blev ensam. Lite senare samma vinter gick även Satan bort. Båda förluster, men väntade sådana då Donna säkerligen var över 8år och Satan mer säkert passerat även 10års strecket med marginal. Det var alltså samma vinter som vi skrev på pappren för vår älskade gård.

När vi så i februari fick nycklarna till vårt alldeles egna hus så var faktiskt vi inte de första att flytta in. Vi fick tag på en bedårande liten kaninunge som senare fick namnet Lolita. Lolita är korsning mellan tysk jättesheck och Belgisk jätte, alltså idag en skapligt stor kanin. Redan innan vi flyttat in var hon installerad i en av de stora hästboxarna här hemma på gården. Vi tog även med Håkan i flytten, men då vi insåg att han inte alls kunde ta hand om sig och då ingen verkade vara intresserad av en sådan kanin togs han bort för sin egen skull. Det är aldrig roligt, högst beklagligt snarare, men det var bäst för honom och för oss.

Lolita visade sig vara en ganska tillbakadragen men knäckebrödsälskande dam. Ganska snart efter sin inflytt fick hon sällskap av Petter och i augusti (2010) fick hon sin första kull med ungar, hela nio stycken blev de! 3st flickor och 6st pojkar! (inte med Petter dock eftersom han är kastrerad, men med en kanin vid namn Bosse!) Nikita och Viktor Jansson är två av dessa som fått nya hem. Nikita hos Åsas mamma Mimmi och Viktor hos Hanna. Så man kan nästan säga att det här med kaniner går runt. Donna kom ju från Åsa och Satan från Hanna.

Planen just nu är att till sommaren betäcka tre kaninhonor. Dels Lolita, men även hennes döttrar Geisha och Busan. För det ändamålet har vi ordnat fram en hankanin vid namn Turbo som vi denna helg kommer hämta från hans nuvarande hem.

Tål kanske att skrivas såhär avslutningsvis att kaniner är mitt absoluta favoritdjur! De är oerhört personliga och lättlärda OCH de kan lätt badas i ett handfat! ;)

Jo, så har jag lagt till lite bilder härunder så ni får se på mina små (<--sanning med modifikation i vissa fall) tussar. <3 Jag har inga bilder av Pricken på datorn och inga av godtagbar kvalité på Donna så dessa får ni inte se idag, men kanske en annan gång. tråkigt nog är de flesta av bilderna ganska mörka då de tagits inomhus i stallmiljö. Samtliga bilder är också ganska gamla, minst 4månader. Men men, håll till godo. Eller så behöver ni inte titta alls!


Satan


Petter och Lolita

 
Petter



Från vänster: Geisha, Nikita, Lolita o Busan (old pic. de är betydligt större idag)


Lolita och en av pojkarna


home

Hemma igen. Förlåt mig för mitt oregelbundna bloggande, jag har verkligen inte fått något system på detta ännu.

Igår var jag i Uppsala och hade seminarium, som förövrigt var ganska enformigt och innehöll alldeles för mycket powerpoints och förlite nyttig information. Jag lunchade sedan med kusin på Cupido = sallad, och sedan åkte vi hem till min mami o papi för att hänga med syster A, syster K o syster K´s David. :)

Idag har det varit jobb på förskolan igen! Härligt! Efter sådana här dagar undrar man varför folk klagar på personaltätheten, eller snarare personalbristen, i förskolan. Vi var 4vuxna på 9barn, sedan 2vuxna på 4barn och tillsist 2vuxna på 2barn. så det har verkligen varit en mysdag. Troligen berodde det låga barnantalet på att det är fredag och sportlov idag, men jag klagar inte eftersom jag är glad för att få jobba så mycket som möjligt.

Nu är jag iaf hemma. Skönt. Fredag, vila, kanske ett glas vin (?), bubbelbad, levande ljus och mys med bra film. <3

over and out


planeringsfreak

Då har det än en gång varit ensamkväll för mig, börjar nästan bli van vid det här laget. Jag ordnade middag, målade lite på projektet: kistan, och så tittade jag lite på Breakfast at Tiffany´s. <3
Kelade lite med vår vilda bebis Zoë också. men ja, hästarna får gå ute någon timme till, det mår de inte dåligt av.
Funderar på ett varmt lavendelbad, men kanske är det bättre att spara på sådant tills man har ro i kroppen. Jag måste åka tidigare till Uppsala imorgon eftersom mitt tåg är inställt. Så jag ska väl planera lite, prata med mami om lunch, kontrollera hur seminariet imorgon ska gå till och en massa annat kraffs. Jag råkar ju ha en fallenhet för att planera saker in i minsta detalj. Kanske lägger jag fram kläder till imorgon, gör iordning mackor till frukost och ordnar ihop en matlåda till Tobias också? Vi får väl se... Än är flera timmar kvar till läggdags. ;)

over and out.


dagen i korthet

Hemma igen, alltid lika mysigt och komma hem. <3
Jag älskar verkligen vårat hus, bland det bästa som har hänt mig att vi köpte det! :)

Idag har jag arbetat på förskola, småbarnsavdelning = mys!
Vi fick dessutom hemmagjord pizza och pizzasallad till lunch. vardagslyx.
Dock var det för kallt för att vara ute, termometern visade -9grader i solen, -12-13grader i skuggan. Inte direkt någonting man vill släpa ut ett gäng 1-3åringar i. Fast ibland kan man tycka att de borde kunna gå ut ändå, leker man blir det ju varmt. Dock finns det ju alltid dem som står som tappade sjöstjärnor, och då kan de ju faktiskt förfrysa sig. Inte okej. Så vi blev inne..

När jag åkte hem med lilla bilen var det dock mindre roligt. Det hade skett en stor olycka på vägen, tydligen någon buss inblandad (Stadsbuss skrev unt.se men det har vi ju inte här på landet!). Lite läskigt i vart fall. Det var polisbilar, brandbilar, ambulanser och en helikopter där. Tänker på de människor som varit inblandade i olyckan. Får hoppas på det bästa även om det aldrig är roligt med olyckor. Minns tillbaka när jag fick åka ambulanshelikopter. Inget glädjande minne direkt.
Nåväl, tjejen i bilen framför visste en omväg så hon ringde och kollade om den var plogad - och det var den. Så vi genade helt enkelt förbi olycksplatsen på ett par små grusvägar (snöiga sådana i vart fall), och vips så var vi förbi och på rätt väg igen.

nu ska jag nog ner och måla i källaren tror jag. Kanske kan det vara torrt nog att lacka idag. Håll en tumme! :P

Kram



dags att gå och lägga sig...

Det blir inte mycket tid till bloggande såhär på kvällskanten.
Fick besök av den trevliga grannen och nu är jag 13st pelargonsticklingar rikare! Lycka! :)
Har hunnit peta ner dem i jorden, T har kommit hem, jag har duschat och nu är det dags för sängen.
Vi får hoppas på mer tid åt bloggande imorgon, men jag lovar inget!

Godnatt!

kyckling på en tisdag

Hemma! Efter en hel dags arbete på förskolan! :)
Tänkte börja med middagen snart, blir ensamt idag också eftersom T jobbar.
Dagens ingrediens att jobba med blir kyckling. Får se om jag lyckas få till något kulinariskt. ;)

Imorgon blir det också förskolejobb, får hoppas det blir lika mysigt som idag.
Fördelen är förutom att det ger erfarenhet, pengar och sysselsättning är att det gör att man somnar lätt och sover bra på natten. Inte för att jag brukar ha problem med det, jag kan nog sova mig igenom det mesta, men det är en skön känsla att veta att man faktiskt åstakommit något.

Får se om min trevliga granne kommer förbi här på kvällskvisten också. Vore trevligt! :)

Måste fortsätta berätta om djuren på gården här någon dag (kanske ikväll?)! Jag måste bara ta mig ork att koppla in den externa hårdisken så jag kan ladda upp lite bilder också. Jag menar; en bild säger ju mer än tusen ord. Tror nog att nästa steg är kaninerna!?

Återkommer!

ensam

Så blev det middag, ensam. Ensam verkar vara temat för idag, till skillnad mot igår. Tur att jag inte är helt okunnig i köksmiljö! :P Slängde ihop lite pasta och tacoköttfärssås. Inte mycket till matkonst, men det duger för mig en ensam måndagskväll. T är och jobbar, han ringde dock nyss och sa att han var på g. På g betyder dock helt andra saker i hans värld än i min, tyvärr.

Imorgon är det jobb på förskolan som gäller, mellan 8-16 ungefär. Det ska bli kul även om jag inte är alltför pepp på utevistelse. Det är påtok för kallt ute, men men...

Jag hade ju delkurs introduktion idag också. Allt var som vanligt i princip. Jag behöver ju iaf inte läsa "Nya språket lyfter", för den gick de igenom i princip i sin helhet. För min del kändes det ovärt att vara där, men det var ju inte första gången. Varför läsa något som någon annan läst högt innantill från en powerpoint? Det är obegripligt. Jag undrar om jag kommit fel och hamnat på lärarutbildningen för dem som inte kan svenska, inte kan läsa och eventuellt inte heller kan tänka själva? Låter hårt, men till viss del känns det som sanning. Det svåra med mina studier tycks i princip enbart röra sig kring tidsbristen som råder.
Denna månad verkar dock inte bli alltför hektisk, även om det är mycket konstiga begrepp som ska bankas in i huvudet. Begrepp som man troligen har koll på men som måste fräschas upp eftersom de inte använts på kanske 8-10år? Men inte så mycket schemalagt alltså. Skönt eftersom jag gillar att råda över min egen tid. :)

Kramar


lyckat

Ida ringde precis, jag får snart sällskap! ;)


sällskapssjuk

Jag sitter uppe på Blåsenhus, bara 50minuter kvar tills introduktionen av nya delkursen börjar.
Mami och jag var och åt lunch, pratade på om livet, universum och allting. Avslutade lunchdejten med att handla strumpbyxor. Alltid lika lyckat! haha
Så nu sitter jag här helt alena. Vill mycket gärna ha sällskap men orkar inte riktigt söka kontakt. Det kan ju vara bra att sitta själv och fundera över livet ibland också... ?! Eller göra nödvändiga ensamgrejer, typ mejla eller ringa mitt nya jobb, planera ihop veckan, ringa vårdcentralen och kräva remiss och blogga lite. :)
men trots det så är man ju allt lite sällskapssjuk..

Kramar

ny vecka.

Ny vecka - ny delkurs. måndag igen.
Ska alldeles strax sätta mig i bilen och åka till tåget. Uppsala nästa. Tråkigt nog känns det inte det minsta spännande, mest som ett nödvändigt ont. Dock ska det bli riktigt trevligt att träffa alla efter helgen. :)

Inatt hade Zoë tagit en liten mus. DUKTIG tös! Egentligen skulle jag nog vilja säga att hon är för liten, men tydligen inte. Får hoppas hon kan fortsätta på samma sätt. :)

Dags att sätta lite fart.

Kram

helgens sista inlägg...

Jahapp, då var även denna helg slut. Lite tråkigt att allt går så hysteriskt fort bara. Man vill ju kunna stanna upp och njuta av tiden också!

Idag var vi på dop för Åsa och Tim´s lilla Belle. Superfint! <3
Temat var rosa och allt från barnet till cupcakesen var rosaglittriga! Helt underbart!
Efter dopfikat fick vi med oss Emma och Anna hem, för rundvisning och lite prat, vilket var mycket trevligt. :)
Lite trist att inte Martin var där, men med tanke på var han (nog) befinner sig så tycker jag inte synd om honom (han reser runt i världen.. har inte pratat med honom på några dagar men han är nog på nått varmt ställe).

Jo, sen måste jag ju berätta att jag fått veta resultatet för förra terminen! och jag fick VG!! :)
Högsta möjliga alltså, på en b-kurs! haha
Jag är mycket stolt över mig själv. Helt värt faktiskt. Ibland måste man unna sig att vara just nöjd med sig själv.

Imorgon är det dock dags att påbörja ny delkurs. Dags att ta en dusch och gå och lägga sig så man är fräsch och utvilad imorgon.

over and out.

hemma igen

Idag har vi, jag och T varit inne i Uppsala och shoppat loss. haha eller ja, vi har handlat en hel del. Precis kommit innanför dörren här hemma. Alltid lika skönt att komma hem till lugnet. haha än en gång kommer tanten i mitt inre fram. tss..
Vad handlade vi?

* jeans till mig

* dopgåvor till Belle

* glödlampor

* trälack

* pasta, krossade tomater och jättepack grovmalen svartpeppar

* planteringsjord

* badskumm, hårspray, hårinpackning.. etc.

en hel del med andra ord. Nödvändiga saker. :)
Just nu står T ute i kylan (hua, kallt är det så det räcker och blir över ute nu!) och grillar (!).
Idag igen, fast inte lika spektakulärt som igår. haha. Då hade vi ju finfrämmande som tidigare nämnt. 

Igår hade vi ju Sara här alldeles för oss själva! <3
Eftersom vi (jag och Sara) hade skrivit tenta passade vi på att ta oss ett eller två glas vitt och fira att det hela var över. Mycket trevligt, tack för det babe! Det gör vi lätt om!

Snart är det som skrivet dags för middag. Börjar bli dags att skära upp lite grönsaker. Resterande fixar T. <3

Kramar


vin och grillat med Tobbe och Sara <3

Inatt sov jag hos Ida och imorse var det matematiktenta.
Satt mellan 8.00 och 11.30 typ. hua. segt. men det blir nog godkänt! :)

Nu är det vinkväll med Sara! <3
Tobbe är ute och nattar djuren, duktig!! :)
Vi har ätit god middag och chillat med livet. me like! haha

puss o kram


tentaplugg och glada nyheter

Nu var det flera dagar sedan jag skrev något här - skämmes på mig! :P
Jag har jobbat och pluggat. Det är tenta imorgon, matematik, inte direkt roligt men jag tror det kommer gå bra! :)
Basbyten, procenträkning, naturliga tal, rationella tal, liggande stolen och annat man helst velat glömma.
men men...
Sen har det även kommit ett MYCKET glatt besked - VG på B-arbetet!! ;D
Helt galet att jag förra veckan fick godkänt på samhällstentan och denna gång VG på b-arbetet! UNDERBART!!
Nu ska vi - jag och Ida - plugga lite mer! <3

Puss och Kram

alla <3:ans dag

Idag är det tre år sedan min sambo friade till mig. <3
Idag blir det älgstek till middag.
Ikväll ska vi titta på bra film, mysa och gå ut och natta djuren ihop! :)

<3

Trevlig alla <3:ans dag!


Zoë igår... (felfokus jag vet.)


måndag

Min morgon/förmiddag blev inte som planerat, men det är ju inte direkt någonting ovanligt.
Hittade inte mina vantar så jag fick lite bråttom iväg hemifrån för att hinna med tåget. När jag kommer till station visar det sig att mitt tåg är inställt och tåget därefter skulle vara mer än 20minuter sent...
Tråkigt eftersom jag hade tänkt åka till min fd praktikplats och hälsa på! Får bli en annan dag!
Kilade upp till Åsa och barnvaktade Belle medan hon gick med Alvin till dagis! :) Det blev flera koppar te, det var ju inte ens värt att försöka komma iväg.
Efter elva blev det iaf ett tåg som gick i tid till Uppsala, det tog jag in till stan. Mötte upp mami och lunchade med henne. Sedan upp till Blåsenhus och träffa Ida <3
Sitter i ett grupprum och reder ut matematika begrepp just nu. Inom ett par minuter blir det dock arbetslagsträff och sedan redovisning. Full fart med andra ord.

over and out.


magdans live

Hela resterande gårdagen -efter mitt blogginlägg- gick i rasande fart. Snabbfika hos Åsa - hämta transportburen - åka bil till Alunda - hämta Zoë - åka bil hem - installera Zoë i sadelkammaren - duscha sminka fixa fort fort - åka in till Uppsala - middag på en restaurang som heter "Meza". Faktiskt helt värt. :)
Det var jag, Tobias, mami, papi, syster A, syster K, syster K´s pojkvän D och syster K´s kompis L (jag vet att ni älskar när jag bokstavskodar, det blir så halvanonymt då. tss..). Nåväl, det var en jättetrevlig kväll; god mat, trevligt sällskap, gott vin osv. När så kvällen led mot sitt slut så kom en helt otippad show; magdans live! haha
Det ROLIGASTE på hela kvällen var att mami helt släppte loss och gick upp och dansade hon också. Galenskap! men roligt var det, helt hysteriskt roligt. :P
Sedan åkte vi hem till oss igen, jag och T. Tog in och nattade hästarna, godnatt-pussade på Zoë och stupade i säng. Dagen efter, dvs idag, skulle T nämligen åka iväg med min bil och byta sista ljuddämparen på avgasröret. Så det är vad han pysslar med nu, hemma hos sin pappa och mamma, och här sitter jag.
Nu ska jag gå och hänga tvätt, sedan ska jag ut och mysa med kattungen! <3 Helt underbart!

Kramar


lördagsförmiddag

Gårdagskvällen blev ovärd. Tanken var att vi skulle firat att jag fixade tentan, men det fallerade ju helt. Jag somnade tidigt. T kom hem runt midnatt, eller ja, jag vet ju inte eftersom jag sov, men det var vad han sa iaf. Skitsamma. Idag är det iaf fint väder och vi ska åka till Alunda och hämta hem Zoë. :)
Först ska vi hämta min transportbur hos Åsa och sedan ordna lunch och sen sen sen ska vi åka. Fixade iordning i sadelkammaren igår så hon -Zoë- kan bo där. Vi har inga pälsdjur inomhus alls, de enda djur som bor inne är; Latex och fiskarna! :)

Latex är en leopardgecko som jag fick när jag fyllde 18år (?) utav våran vän Martin. Det var han som hade fött upp den lilla filuren!



Akvariumet är ett 280liters Juwel, innehållande mest alger, växter och några svärdbärare just för tillfället. En dag när jag orkar ska jag styra upp det hela, men den dagen är inte idag.


ovärt?

ovärd fredag. T är ute på mission i skogen och jag sitter här. Ska nog ta tag i det här för att inte bara sitta och klaga. Kanske baka lite inför helgens besök (vad? kladdkaka, morotskaka, muffins?), ta ett varmt bad, måla det sista lilla på kistan, tända levande ljus, titta på en bra film eller/och natta hästarna. Undrar om jag hinner allt?
Bäst att sätta igång så kanske man alltid hinner något! :)

Kramar


våra katter

Eftersom jag tidigare idag berättade om våra/mina hästar så kommer här en kort avhandling vad gällande katterna på gården! Just nu har vi bara en katt, men från och med imorgon så utökar vi nämligen med ytterligare en - en liten kattunge! :)

Cleopatra (Cleo)
En liten kastrerad bondkatt med amputerad svans (pga. någon -troligen- körde över hennes svans för ett par år sedan). Vi tog hem henne som kattunge (6-7år sedan) och hon har mestadels bott i ett stall vi arrenderade på den tiden. En kort stund fick hon bo hos mina föräldrar i deras villa, men nu är hon tillbaka på landet som utekatt.
Kallas för Tiger och är en utpräglad jägare vilket vi är mycket tacksamma för.

 Cleo


Sen har vi då nytillskottet...
Zoë
Henne har vi alltså inte hämtat hem ännu.  Jag och T var och tittade på henne förra helgen och bestämde oss. Så tanken är att vi imorgonbitti tidigt ska åka i väg och hämta denna lilla charmiga filur. Det är några vänner till oss som har hennes mamma. Hon kommer också att bli utekatt/stallkatt så vi får hoppas på att Cleo tycker att hon är okej! :)




 

städpaus

Det verkar som att det fanns mer att städa än vad jag hade räknat med. Eller så var det bara det faktum att jag fastnade vid helt fel saker(?). Påbörjade en genomgång av garderoberna i hallen men lessnade rätt snabbt. Sedan jordsatte jag några frön och pillade en stund med mina pelargoner (haha). Åt lite lunch, som jag slängde ihop i förbifarten. Kikade igenom STORA högen med alltmöjligtipappersform. Så det gick väl sådär.. :/
Har kört både en diskmaskin och en tvättmaskin, sorterat gamla skor, vattnat blommor, dammtorkat i köket osv..
Känns inte klart på långa vägar. men men jag har tid på mig. Har pratat med mami och vi får ta middag en annan dag.

Kramar

planen för idag

Så åkte T till jobbet och jag blev kvar hemma.
Planen är nu att städa lite här hemma, pyssla om djuren och sedan (kanske) åka in till Uppsala ikväll istället. Så städningen är nog det jag börjar med. Fryser lite iomed att pannan varit avstängd. Nu är dock elementen varma igen, men det kan ju vara vettigt att dammsuga lite för att få upp värmen innan jag ska ut i snön.
Måste också - denna gång inte lika ironiskt - meddela att jag fått flera värmande kommentarer, vilket gör mig kalasglad och motiverad att skriva mer. En aning innehållslöst so far, men det tar sig nog. :)

Kramar

Mina hästapållar

Eftersom det inte blev mycket av mitt bloggande igår så tänkte jag skriva om mina hästar idag istället:

För 8, snart 9år sedan skaffade jag min första häst. Första egna ska jag väl tillägga eftersom jag tidigare haft hand om en liten korsningsponny på heltid under flera års tid. Nåväl, min första riktiga EGNA häst blev Blenda, ett piggt och personligt litet vitt arabsto. Hon är min skatt och vad som än händer kommer vi alltid hålla ihop. Hon kommer och gnäggar när jag ropar på henne, vi hittar på bus ihop och framförallt så älskar hon - och jag - att stå i solskenet ute och bara borsta i timmar..




Förra året, 2010, när jag och Tobias köpte vår lilla gård så införskaffade vi ytterligare en liten häst.
Nice, en tjock men söt haflingerkorsning. Han är allt vad Blenda inte är. Orädd (för allt utom blå Ikea-kassar), lugn och småistadig. Man behöver mycket motivation för att få den lilla bullen att röra sig frammåt. :)
Han är dock hur härlig som helst att både rida och hålla på med. Älskar att snooza i ansiktet bli kliad på halsen. Dessutom är han ett matvrak och kryper ibland ut ur hagen, men det är lite av charmen med honom.




och så kom det mer snö...

Jahapp.. då blev det mer vinter. :/
Jag sitter hemma vid köksbordet och funderar på om det är lönt att ens försöka ta sig ut idag.
Nu på förmiddagen vid 10-tiden skulle jag haft tentagenomgång + lektion uppe på Blåsenhus. Inte så lyckat.
Inatt kom det 2-3dm snö här hemma och i skrivandets stund snöar det fortfarande. Inte helt okej.
Så Tobbe har varit ute med traktorn och plogat gården så han kan komma till jobbet, jag är dock osäker på om det ens är värt att försöka ta sig ut? Jag menar, kommer jag ut med bilen så kan jag väl vara säker på att kollektivtrafiken är inställd/grovt försenad. Vilket inte känns så lockande. Förutom lektionen jag missar så skulle jag träffat en gammal kompis på stan, tentapluggat med Ida <3 och ätit middag ute med familjen eftersom mami fyllt år. Dock känns det ju inte värt att vara fast i någon snödriva i timtal när man kan göra saker hemma istället.
Funderar nog vidare på om jag ska ut alls idag...

Jo, vi skulle ha besök av sotaren nu idag också. Han ringde mig och berättade att han fastnat i -håll i er nu- en snödriva! Är någon förvånad? svar nej.. Nåväl, T styrde upp det hela och nu är sotaren här och klättrar omkring på vårt tak. Slutet gott, Allting gott. :)

Jag måste också berätta om vad som hände igår, eftersom gårdagen blev helt blogglös.
Jag var uppe på Blåsenhus och grupparbetade, vilket var helt fantastiskt eftersom det var en fungerande arbetsgrupp. Allt gick fort, blev bra och jag lärde mig saker (samtliga är ganska ovanligt har jag märkt vid sk. grupparbeten). Men, iaf det som hände sedan var det bästa på väldigt väldigt länge!
Jag fick tillbaka en tenta som jag skrev i januari - en riktig mördartenta - och jag var GODKÄND!! :D
Fick tunnelseende, skrattade, grät, skakade.. helt enormt. Det fanns liksom inte ens på världskartan att jag trodde att jag skulle klarat den, men det gjorde jag! 
Firade med att plugga lite matematik med Ida <3 och sedan åka och fika hemma hos Åsa, Tim och ungarna! ;)
Det var nog det mesta som hände igår. En riktigt bra dag alltså! :)
 



Jag rider barbacka ute i snön på Nice - men inte IDAG!


Historien bakom min första blogg.

Eftersom dethär är min första blogg så vill jag vara grundlig (förstår er som skrattar därute, det är inte mer än rätt!). Jag vill därför berätta den bakomliggande historien till mitt nyfunna "intresse" (hmm.. det får vi väl se).
Igår (!) var jag nämligen på besök hemma hos min mami, papi, syster A, syster K och lilla Dolly eftersom mami fyllde år. Vi tjejer började prata bloggar och kontentan blev att syster K ville starta en blogg åt mig. Så det var så det blev och det här är resultatet! :)
Vi får väl se hur det här fortlöper och om det kommer produceras något läsvärt. Ni som orkar läsa kan väl ge lite feedback så jag orkar hålla bloggen levande. Det vore ju önskvärt i vart fall.
Shit, jag låter ju som en tant. haha matchar förra inlägget då!

För att hålla intresset vid liv så tar jag lite i taget. Tänkte berätta om djuren närmaste dagarna framöver eftersom det faktiskt är de som är största delen av mitt liv. Eller åtminstonde den mest viktiga delen!
Imorgon blir det nog hästarnas tur. Mina små älsklingar! <3
Vi smygstartar med en bild jag tog på dem i helgen.



Mina små älsklingshallon <3


jag är en pelargontant?!

Nu har jag målat klart! :) Jag blir kalasglad bara av att få smeta runt lite vit färg så det är helt galet!
T har kommit hem också så vi ska påbörja middagen strax.

Tänkte att jag skulle fortsätta berätta lite om mig själv först. Som jag tidigare berättat så är jag lite av en växtgalning, varje fönster svämmar över av diverse grönt. Faktiskt så har vi 11fönster totalt i huset. Favoritväxterna är pelargoner och orchideér.
I år har jag satsat på att utvidga mitt pelargonspektrum. Mårbacka, engelska pelargoner, doftpelargoner och diverse nya arter har fått flytta in i mina fönster. Har gett mig på att ta fram från frö också, vilket än så länge verkar gå bra då de redan börjat titta upp små gröna blad, men vi får väl se hur det går lite längre fram. Bara det jag just skrivit tyder ju på att jag (om jag inte redan är?!) håller på att bli en tvättäkta pelargontant!
Får nog lägga in lite bilder också för att fullborda det hela! ;)



En engelsk skönhet i rosa.





En nyplanterad liten doftpelargon.


En engelsk pelargonstickling.


en nästan vanlig onsdag

Nu har jag kommit hem från ännu en dag i Uppsala. :)
Lektion + Lunch med mami + Föreläsning + Föreläsning = dagens ingredienser hittills.
Kvällens plan är att vitmåla en kista till sovrummet - bild kommer när den är färdig - laga middag tills T kommer hem och sedan ramla i säng. Jag har arbetslagsträff tidigt imorgon, vilket (förhoppningsvis) kommer resultera i en godtagbar lektionsplanering som ska examineras på måndag.
Ska sätta igång med att måla nu (målarkläder, hög musik och massa färg <3 ) så får vi se om det blir mer uppdatering senare. Känner mig nästan stolt över mina 3, snart 4 inlägg. Man måste ju börja någonstans!
Jo, sen är det just idag 5år och 1månad sedan jag och T blev tillsammans också. <3 Värt att notera. haha
Tror jag ska försöka skriva ner lite viktiga personer i mitt liv i nästa inlägg. Vi får väl se om det blir av?

Kramar


besöksrekord!

Ojojoj, nu har jag haft hela EN besökare här på bloggen!
Vem är du?! Ge dig till känna!
Gissar på att det är mami. :) 

haha


Kort presentation

Jag är en 22årig tjej som för ett år sedan (februari 2010) köpte en gård på landet med min sambo Tobias.
Djur och växter/odling är mina stora passioner i livet. Vi har i dagsläget ca. 40st djur på gården. Hästar, kaniner, höns, katt, ödla.. osv. Jag går in på mer exakt längre fram.
Dessutom har vi trädgård, växthus och potatisland. Så ja, djur och växter/odling är klara favoriter.
I övrigt tycker jag om att måla, fotografera, pyssla, inreda och skriva. Det sammanfattar nog det mesta. :)

På dagarna studerar jag vid Uppsala Universitet, jag läser lärarprogrammet. Arbetar gör jag också när tid ges, som blandannat vikarie på en förskola.

Tanken med bloggen är främst att ha som minnesanteckning för min egen skull. Det händer så mycket i mitt liv att jag knappt hinner med allt själv. -tack o lov för almanackan-
Vi får se hur det går, om jag hinner blogga och så. Positiv inställning har jag iaf! ;)

Kramar

mina hästar och huset. :)

En liten bild på mina hästapållar och huset <3


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0