Bonnie

Nu har vi kommit hem igen. Sockertoppen Bonnie följde med hem. Hon blev faktiskt jätteglad över att se oss på Gränby parkeringen.

Att göra idag:
* Färga mitt hår
* Få ihop rosspaljén
* Tvätta bilarna
* Bada Bonnie

Det händer säkert fler saker också, men det är inte planerat ännu.

Over And Out.

Tobias sista semesterdag.

Idag är det Tobias sista semesterdag. Fast det är inte så synd om honom för i oktober får han en vecka till ledigt för älgjakten. :) Men det känns lite tråkigt eftersom jag inte kommer vakna bredvid honom imorgon. Han jobbar morgonskift och ska upp 3.30...

Igår hade vi kvällsbesök av några grannar. Vi grillade och åt vildsvin, sedan spelade vi guitar hero och drack kaffe. En mycket trevlig kväll med andra ord.

Idag ska vi in till Uppsala. Vi ska kika på bikini till mig och hämta upp T´s föräldrars hund; Bonnie. <3 Så ikväll är vi hundvakt. Det blir bara lugnt annars. Jag har pysslat lite i växthuset nu på förmiddagen. Planterat en tobaksplanta och flyttat runt krukot med pelargoner. Hängt upp gurkrankor och noppat tjyvar från tomaterna. ;)

Nu blir det lunch.
Återkommer!



första rosen från mina nya rosenbuskar ;)

home alone

Det är mycket sällan jag är ensam, men idag är jag det, om än för endast några få timmar. Jag har röjjt av i köket och påbörjat en ny bok: Räcker det om jag älskar dig? skriven av Katarina von Bredow. Vi får se hur den fortlöper.

Det var inget vidare väder idag, men innan det börjar regna måste jag ut och plocka vinbär. Jag plockade som tidigare skrivet krusbären igår. Jag orkar egentligen med vinbären inte idag, men när ska det annars bli av? Jag ska hinna filtrera oljan idag också. Pepparmyntsolja. :)

T köpte hem virke imorse så vi ska spika ihop en ny rosspaljé när han kommer hem igen. Jag har ingen lust att göra det själv, annars är jag inte helt ohändig även om jag föredrar att måla. och den här ska bli vit såfort vi fått ihop den.

I övrigt har vi måttat fönstrena i stallet för att kunna fixa nya galler.

Jag tror vi har för många bollar i luften, men viljan är stark och det är svårt att sluta när man väl har börjat. Dessutom tror jag bloggen rör till det. Jag måste sluta skriva lösryckta tankar och istället organisera listor. Bra för översikten men ack så tråkigt. Jag älskar ju orden och att skriva. Ju mer desto bättre! Även om min svenska vanligtvis är bättre än i just detta forum. :/

Det där blev ingen ett dugg klokare av, men så må det få vara.

Over And Out

nu så ska jag..

Nu är det dags att gå ut. Vattna växthuset och alla veranda-växterna (lavendel, fuchior, tagetes, pelargoner och jordgubbsplantor). Därfter tänkte jag plocka ihop de krusbär vi har som är så mogna så de nästan ramlar av buskarna (4st buskar har vi, men samtliga är rättså små ännu). Jag borde ta tag i att plocka svartvinbär också, men jag orkar nog inte det idag. Det är en dag imorgon också. Sedan ska jag idag, eller imorgon, koka marmelad på krusbären. Svartvinbärssaft och gelé ska också styras upp. Såklart också min specialité vinbladssaft. :)

Nu är det mycket snack (skrivande) och liten verkstad. Dags att sätta igång!

Återkommer!

sol, bad och kossor(!)

Idag var vi alltså iväg för en dag på stranden. Picknick med baugetter, grillad kyckling, potatissallad, bigaråer och källvatten. Hur mysigt som helst! Det var ganska långgrunt med sandbotten. Vi hade enbart en familj vi delade "vår" strand med, en pappa o mamma o en tjej i övre tonåren. Kunde knappt bli bättre.

Efter pickninck, sol, bad, sol, bad och lite mer sol så gav vi oss av. Vi åkte till en källa som ligger inte långt ifrån stranden. Där gick vi runt och tittade på vattnet och kvarnen och bara hade det bra.

Jo, sedan efter stoppet vid källan åkte vi på studiebesök. En av våra nära vänner jobbar nämligen på en mjölkgård i närheten av badet, eller ja mellan badet och vår gård. Så vi passade på att våldgästa för att hälsa på kor och kalvar! Vi kom mitt i mjölkningen så det blev bara en snabbtur runt medan hon skötte kalvar, mjölkrobotar och kvigor som skulle kalva.

Därefter åkte vi hem. Så mycket mer har knappast hänt ännu. Vi kom in genom dörren för ca. 10minuter sedan.

nu är jag lite brunare och T är röd som en kräfta. Jag har smörjt in honom med aftersun men han kommer nog inte få roligt inatt (vad var det jag sa...? Smörj in dig ordentligt så du inte bränner dig!) Själv är jag inte så väldigt solkänslig på det sättet, jag blir mycket sällan röd utan det brukar bli fin solbränna nästan direkt. Tur för mig! :)

Over And Out.



strandromantik

Efter utmaningen igår steg besöksantalet, men tyvärr skillde det ett klick från i förrgår så än är rekordet inte slaget. Det är bara att försöka igen idag!

Idag ska jag o T ut på äventyr igen. Romantisk picnick och bad på sandstrand är målet. Jag håller i detta nu på och packa ihop korgen med smått och gott. Sedan blir det stopp på vägen för inhandling av baugetter, bär, ost och dricka. Himlen är nästan molnfri så det gäller väl att passa på! Det blir även premiär i nya baddräkten! :)

Carpe Diem!



besöksrekord igen!

haha glömde ju faktiskt skriva att det varit besöksrekord på bloggen igen!

UTMANING!
Lyckas ni slå det så avslöjar jag någonting hemligt som kommer ske inom en snar framtid.
Som jag vet att flera av er läsare vill veta!!
haha så fjantigt det låter när jag läser det, men så sant!
Ni har till onsdag 3/8 på er, jag lovar att hålla er uppdaterade sålänge och så ofta jag kan!

;)


Ålandsresan

Idag har jag, T, mami o papi varit till Åland. Eller ja, egentligen steg vi aldrig ens iland. Vi åkte Eckerö-båten fram och tillbaka från grisslehamn. Blandannat åt räkmacka och satt på soldäck. Det var sjukt mycket folk, varmt och jag hade lätt huvudvärk. Men annars var det kanon! Vi köpte ett par flak öl och en sourz apple. Inte mycket till inköp kanske, men helt dugligt. Det räcker ju rätt länge för oss...

Tack mami o papi och Tobias för dagens äventyr! <3

När vi kom hem var det galet varmt och vi ville bada, men fegisar som vi är (ja inte alltid men nog när det gäller nakenbad eller bad utan badkläder på fullsatt strand) så hoppade vi det och åkte hem istället. Väl hemma hittade vi det sötaste! En av grannbarnen hade lagt sitt semestergodis på handtaget in till vårat hus. Han hade varit där och velat hänga med oss och när vi inte var hemma så tänkte han att vi skulle få en överraskning! Vilken gó unge!

Vi åkte såklart till hans hus och hängde en stund med honom + drack kaffe och hade det mysigt på deras altan. Sedan tackade en trött Ida och en trött Tobias för sig och åkte hem för chill i soffan. Vi såg SAW VII. Inte helt komfortabel film. Rekommenderar den inte alls. :/

Just nu spelar T på X-box360 och jag sitter vid datorn. Sociala klubben har helt klart sammanträde och vi uteblev. haha Strax ska jag upp och duscha, lägga mig i sängen och läsa ut Karin Fossums bok - När djävulen håller ljuset. Inte heller någon favorit tyvärr, annars är jag ett stort fan av skräcklitteratur och allt som lutar åt det hållet. Boken känns mest som en never ending story tyvärr.. men jag ska läsa ut den innan jag ger mitt slutgiltiga. Påbörjade ju igår och den är inte så tjock så den blir färdig till imorgon. Jag har även flera andra böcker utvalda för läsning denna sommar. Näst på tur blir nog Kepler - Hypnotisören, men vi får se...

Godnatt.


sommartider

Just nu sitter jag - som bekant- här och skriver på bloggen. T håller på och spelar något 360-spel medan grillen når grilltemperatur. I ugnen ligger egen potatis för tillägning. Salladen är redan skuren och dressingen blandad. Ibland är det fint att leva. Sommartid oftare än annars skulle jag vilja säga. Jag älskar sommaren! <3

Livsglädje!


the studio

Idag blev det mer fotografering. Dessa kort har dock vare sig jag eller T tagit. Igår ringde nämligen svärmor och behövde sällskap då hon blivit inbjuden till the studio i Uppsala. Jag ställde såklart upp, och efter massor med övertalning gick T med på att följa med! Kul!

Så idag har vi alltså varit på the studio, blivit stylade i håret, sminkade och fotade. Blev några bra bilder, tyvärr inga på mig och T tillsammans.. men här kommer två av bilderna som vi köpte med oss hem iaf;




Så vi fastnade på kort iaf. :)

När vi åkte hemåt så tog vi ett dopp i marmorbrottet strax bredvid T´s föräldrahem. Nakenbad. För inte hade vi några badkläder med oss! Busigt! Sedan la vi oss på stenarna och torkade i solen. Visst är det härligt med sommar! <3

Ikväll blir det till att grillning för himlen är nästan helt blå och solen skiner. Karré och egen färskpotatis. Det kan nästan inte bli godare. Möjligtvis vildsvinsfilé, men den ska sparas till min födelsedag 25augusti! ;)

Imorgon blir det Ålandskryssning med mina föräldrar.

Over And Out.


kvällsfotografering

Igårkväll smög vi ut när dimman hade lagt sig. Jag och T fotograferade hästarna - och mig. Här kommer några av dessa bilder. haha resterande är nog lite för privata för att lägga ut.

Fotograf på följande bilder är alltså inte enbart jag själv (eftersom jag också står framför kameran) utan även Tobias. <3


Hästarna kom gående ur dimman



Jag måste ju häls på mina ponniesar. haha bjuder på bilden.
Blenda vill äta och Nice har fått syn på Joey. Vad gällande mig - inga kommentarer!



Jag och Blenda. finns en "bättre" bild men den spar jag på...



Nice och Joey hälsar på varandra.




Blenda spanar bort mot grannarnas hus bakom dimman.





många fina grejer...

Idag var vi inne i stan tidigt på morgonen. Plantagen hade kundklubbsöppet med rea på blandannat utekrukor. Så vi köpte två gråa och en jordgubbskruka. Superfina! Därefter åkte vi och hämtade ut medicin till mig och köpte en baddräkt i svart åt mig! också jättefin! ;)

Sedan åkte vi hemåt. Väl hemma väntade överraskning i brevlådan! Väggtexterna hade kommit! Skitsnygga! haha så vi satte upp en i hallen (de andra får vänta). Vi käkade lunch och så kom grannens yngsta barn över. Så nu sitter han och T och spelar playstation. Jag pallar inte ens titta. Jag är så trött idag också, fast jag nog tror det mest beror på att T väckte mig så tidigt.

Måste ut en sväng och titta till växthuset, men det blir nog mest lugnt resten av idag.

Kramar


nyttogöra i köksmiljö

Här bakas det svartvinbärskakor för fullt - ja just nu står de i ugnen. Lavendeloljan håller på att silas ren genom kaffefilter medan jag tar en kort paus vid datorn. T han håller på att klippa gräset. Genom det öppna fönstret blåser det svalkande vindar för trots att solen inte skiner märkvärt genom molnen så är här varmt.

Jag fick en liten present av T idag. Tänker inte berätta om innehållet, men det var mycket sött. :) Tack älskling! <3

Har ingen vidare lust att vara ute idag, men plocka rent buskarna med krusbär ska nog göras, för de verkade mogna när jag smakade i samband med vinbärsplockningen. En krusbärspaj kanske? annars brukar jag mest satsa på att göra marmelad av de bären. Det blir så rysligt gott i höst med rostbröd och varmt te. Kanske ska jag sätta en sats vinbladssaft också när jag håller på. Såvida det finns socker i skafferiet, för jag orkar då rakt inte åka och handla. På det hela taget är jag ganska trött idag -också- precis som jag varit hela helgen. Nåväl, lite hushållssysslor och bak brukar pigga upp, eller iaf motivera när man ser resultatet och känner dofterna. Men sedan får det nog räcka. Gosa lite med hästarna ska jag också, men det är nästan för vardagligt för att skriva om på bloggen.

Stallet håller iaf på att torka upp. Fint blir det nog när det är torrt, iordningställt och inbott igen. Det är så märkligt när man går in där och den doft man möts av inte är hästig utan blöt med spår av såpa. ;/ Ändå är det skönt att ponniesarna fortfarande går på bete = sovmorgon. :)

Over And Out.



Valpar och traktorrace

Först och främst vill jag klaga på våran J* internetuppkoppling. Jag måste skriva om vartenda inlägg ett par gånger innan det går att publicera eftersom det står att vi är anslutna medan det egentligen är frånkopplat vilket resulterar i "sidan kan inte hittas". Detta är nog största anledningen till att jag bloggar så sällan som jag gör. Lusten går liksom ur mig och det känns bara krystat att för femtioelfte gången skriva samma sak.

Igår åkte jag o T till hans föräldrar, det var därför det inte blev några fler blogginlägg. Därefter åkte vi och tittade på supersöta Norfolkterrier-valpar. Valppäls, babyhull, vassa tänder och så tultade de omkring! och så glömde jag kameran. Inte okej. Men men, söta var de iaf. Efter kelandet med bebisarna så åkte vi till Stavby traktorrace. Mest för att hitta på något, men även för att träffa bekanta. Tyvärr blev det kyligt ute och jag hade ingen jacka, så jag frös endel, men vi stannade inte hela kvällen.

Idag vet jag inte vad som väntar, ingenting inplanerat. Vi får väl se.. det lät som att T hade något på gång.

Återkommer!


passa på?

Jag sitter i köket och filurar, idag står ingenting på måste-listan. Utom möjligen att klippa gräsmattan, om det inte börjar regna vill säga. Annars blir det här nog mest en mellandag. Jag ska sila av lavendeloljan, baka någonting och frysa in, sopa ur stallet ännu en gång, vattna växthuset och lite annat såntdär. Men det finns inget tvång, det är bara bra om det blir gjort.

Söndag idag.

Det blir nog ingen resa fastän mitt pass fortfarande är giltigt. Tråkigt, för man borde passa på. Världen går ju sönder lite mer för varje dag. Ska kanske kika igen, jag skulle behöva solen. Att titta skadar inte. Mitt problem är att jag bygger upp förmycket förhoppningar. Jag går så att säga alltid in med allt jag har. Besvikelse är att räkna med, men det hör livet till. Allt annat är väl lyckoträffar.

Undrar förresten när mina väggtexter kommer.. fast det har bara gått dryga veckan än så än finns inget konstigt med att de inte dykt upp.

Kramar

reseplanering

Jag sitter hemma hos mami o papi och planerar utlandsemester. Turkiet en vecka låter lockande när sommarSveriges himmel vägrar bli annat än vitgrå. Men jag klagar inte, inget är så underbart som svensk sommar. Lite blått vatten, vidsträckta stränder och fri bar är dock också tilltalande. T är på paintball med grabbarna. Jag måste prata med honom innan vi bokar. Om vi bokar. Nästa problem är bikini eller baddräkt. Pinsamt nog äger jag inte ens ett sådant plagg. Eller jo, men den är tre kupor förliten.. så det lär ju aldrig hända.

Fast nog tror jag inte riktigt på det här. Jag är påtok för hemmakär. Vem ska då plocka fästingar på katterna och pussa hästarna godnatt? visserligen finns ju T och han gör det nog mer än gärna, men ändå. Kontrollbehovet. Vi får väl se...

Over And Out.

snart rent...

Då har man gnott med rotborste nästan hela eftermiddagen och kvällen. hua. En dusch är nödvändigt medan T fixar middagen. Jag är inte riktigt klar ännu, men nu orkar jag inte mer för idag. Jag faschineras över hur hästarnas gnuss kan sitta så hårt i väggarna? Men rent blir det ju iaf tids nog.

Imorgon måste jag nog mäta också.. fönsterna alltså för att kunna beställa galler - altenativt köpa för att svetsa galler typ. Sedan såg jag att vi nog måste ordna en ny spaltje åt rosen på punchverandan. Hrmm.. kanske vore lönt att åka till lokala byggvaruhandeln och köpa färdigsågade längder så kan man bara skruva ihop dem och sätta lite färg (vitt såklart!).

Många ideér och med lite tid och pengar så löser det sig nog..

Kramar

lunchdags

Jag är inne en sväng för man lär ju peta i sig lite lunch också när man jobbar. Satte igång att koka ägg också, för lunchen står ändå i ugnen och då kan man ju lika gärna utnyttja tiden.

Jag har hunnit greja klart i växthuset. Det var lite mer än jag tänkt mig, men nu är det klart. Gurkor och tomater är uppbundna. Pelargoner flyttade ur vägen för dessa allt mer platskrävande plantor. Fiberduken tog jag bort från fönsterna för att maximalt utnyttja den sista sommarsolen (skrattretande en dag som denna = molnigt och regn). Vattnat och plockat tjyvar från tomaterna och lessna blad från pelargonerna har jag också gjort. Jag tycker alltid det ser lite miserabelt ut precis efter man har vattnat, men det ger sig. Fuktigt och varmt var det iaf i växthuset. Ska nog in med kameran någon dag så det finns bildbevis och så att jag kan titta på blomsterprakten även i kallaste januari. Mer effektift än att spara sommar på...

Over And Out.

stallrengöring

Idag är det fredag igen. Det gillar vi! :) Dock blir det här nog ingen superfredag för den ska till största del ägnas åt stallrengöring, ett smutsigt slitigt nödvändigt arbete. Men ack så fint det blir när det är klart! Det jag gör just nu är att ladda. Det krävs ju en del motivation för att stå med kallvatten rinnande längst med armer (och ben också för den delen.. högtryckstvätten läcker...) en sådan här dag. Jag önskar det kunde skina upp lite så det inte ar så hiskeligt blött och tråkigt ute också!

Igår åstakom jag inte mycket. Det blev ingen utskrift och ingen stallrengöring (därav göromålet idag). Däremot gjorde jag iordning burkar med olja. Mynta samt vitlök som krydda. Funderar på att göra chiliolja (?) också, men då får det dröja tills den börjar mogna i växthuset. Förresten måste jag nog ut och vattna där idag. Binda upp tomatplantor och slingrande gurkrankor. Det tar liksom aldrig slut med saker att göra.

Senare idag kanske mami o papi kommer ut också. Vi får se, men det lät som att de ville hämta hem mami´s bil. Den står ju nästan bara här hos oss eftersom de har så trångt på sin gata i Uppsala där de bor så det spelar ju ingen roll.

Annars är det nog inte värst mycket mer som kommer hinnas med idag. Vi skulle in och handla, men jag vet inte om det blir så högprioriterat. Kanske kan jag be ma o pa köpa med sig det vi behöver från stan? Det visar sig.

Igår hade jag svårt att somna. Jag tror inte det berodde på vinden eller regnet eller ens det faktum att jag o T har bytt sida i sängen för att han får så ont i sin ena axel. Nej, jag vet faktiskt inte vad det berodde på, men jag låg vaken i timmar. I vanliga fall hade jag stigit upp för jag är ganska rastlös, men inatt försökte jag verkligen ligga kvar. Jag funderade på växthusbygget (som inte tycks gå framåt just nu iaf), renoveringsprojekt inne och ute, hästapållarna som skulle behöva komma ut mer än vad jag hinner samt vårat giftemål. Jag tror helt enkelt att jag har förmycket att fundera på och att det är därför jag inte kan somna. För trött det är jag, men jag får liksom ingen ro i kroppen. Jaja, det blir ett nytt försök ikväll. Att tömma alla tankar och bara slappna av, blunda och förhoppningsvis somna.

Nu har jag iaf skrivit alldeles förmycket. Nu är det verkligen god tid att sätta igång om det ska bli någonting gjort idag! Har ma o pa tur så hinner jag klämma in muffinsbak idag också, men det får vi se. Nästa anhalt växthuset.

Over And Out.


shopping

Vi är nu hemkomna från Valbo köpcenter. Där handlade vi underkläder åt mig, nagellack (också åt mig), fotoramar och solglasögon. :)

Jag försökte precis skriva ut fotografierna vi ska ha i ramarna men då klagade skrivaren först på pappret och sedan på färgen. Skit! T gav mig en föreläsning om hur lågprioriterat färgpatroner till skrivare är i vårat liv. Jag blev sur och nu sitter jag här. Ovärt. Kanske ska dra på mig slit och släng-kläderna och gå ut och högtryckstvätta stallet istället. Mer värt än att sura över använda färgpatroner. Mycket mer värt.

Ikväll ska vi iaf äta kyckling och sedan blir det nyinköpt dvd-film. Så innan dess måste vi väl åstakomma något? Kanske iaf,

Återkommer!



Flower in the Attic

Idag regnar det. T´s föräldrar har varit här och lämnat våran traktor. Igår pressade de sitt hö och T var med men jag låg i soffan och läste. På förmiddagen igår så strädade jag ur Blendas och kaninernas box. Grummesåpa, rotborste och halvtrasig högtryckstvätt. Rent blev det iaf, och T bröt upp fönstren som var halvt om halvt översatta med träskivor. Vilken ljusskillnad! Men sen är frågan om man får ha det så? Måste byta galler iaf. just nu är "gallret" blompinnar i trä. Inte okej.

Jo, jag läste ut boken igår också. Virginia Andrews (1979) Flowers in the Attic. eller Vindsträdgården som den heter på Svenska. Helt vriden sjuk bok men fängslande att läsa. Inte en händelselös minut. Nu väntar jag på fortsättningen, som jag visserligen läste 10-15ggr som 15åring. Blomblad för vinden... Längtar. men det dröjer...

Idag ska vi strunta i att det står ett halvstädat stall här hemma. Vi ska på äventyr! ;D Så nu är det bäst att jag drar på mig leggings och borstar håret så vi kan komma iväg.

Over And Out.

glömde...

Glömde skriva att vi hittade zophorbaslarver till Latex också på Arken zoo.
Så nu är han mätt och glad! ;)

pelargonrea och grummesåpa

Nu är vi tillbaka hemma igen. Glada, trötta och med fullastad bil. :)

Det blev inköp av grummesåpa, sköljmedel, zinkbalja och rotborste. Sedan hamnade vi mitt i en pelargonrea! knappt 10kr/pelargonen. Det blev "bara" tre zonale. En ljusrosa med vit mitt, en babyrosa med vit mitt och en vit. ;) Så nu ska jag strax ut och plantera!

Vi var en sväng till mami o papi också. De var på jobbet fastän det är andra semesterdagen. Båda två! Så vi hängde lite med chihuhahuan Dolly (läs; Råttan) och syster A. Sedan norpade vi deras högtryckstvätt. :P Busigt!

T står ute och pratar med en granne i traktor som håller på och sladda vägen. Kanske jag ska orka mig ut och plantera? men boken jag började läsa igår (igen.. det är en gammal favoritbok). ligger här bredvid och lockar på mig. Virginia Andrews är en klar favoritförfattare! Jomen, ett par sidor till och sedan ska jag ut!

Saknar min Frida. <3

Kramar


zophorbas-jakt

God eftermiddag! Just i detta nu springer T runt i vårat hus och stänger fönster och plockar ihop grejer. Vi ska åka in till Uppsala på jakt efter zophorbaslarver till Latex samt för att hämta en högtryckstvätt så jag kan spola rent stallet. Igårkväll flyttade T ut alla höbalar ur stallet så nu är det stalltvätt nästa! Det brukar vi ju göra en gång om året för att få bort smuts, hudavlagringar och spindelnät. Snusk! och nu ska det väck!

Igår skördade jag kryddor också, oregano och två sorters mynta. och lavendel. De hänger knippen i tvättstugan för torkning. Senare idag blir det kanske till att preparera kryddoljor? Får se när vi kommer hem igen...

Kramar


äntligen...

Idag har vi, jag o T, sovit länge, vattnat växthuset, fikat med T´s pappa Henkis, tittat på när samme man lagat våran diskmaskin (wohoo!), åkt och handlat diskmedel, rotfrukter och kaffe, tittat på 2 and ½ men och så alldeles nyligen satt upp hyllplan och krokar i sadelkammaren.

Att diskmaskinen blev lagad och hyllplanen uppsatta är klara favoriter. Nu slipper diskbänken belamras av disk som ingen orkar ta itur med. Äntligen! Och jag har en möjlighet att ställa upp och få översikt över stallapoteket. Nödvändigt!

Btw, Nice hade fått ett sår på karleden såg jag igår. hua! men idag såg det iaf bättre ut. Får hålla lite koll och göra rent ordentligt, annars skyddar hans mängder av hovskägg rätt bra...

Kollade kaninbebisarna igår också. Det såg ut som att samtliga 8st var pojkar. hrmm.. vet inte om jag tror på det riktigt. Ska kika igen om någon dag.

Nu ska jag njuta av att fortfarande ha semester ihop med T -fastän det regnar- det betyder en bra film och middag såsmåningom. :)

Over And Out.


Bild från igår på mig.


födelsedagskalas

Jag och T är hos mami o papi för att fira syster A som blir stora damen! 19år!
Vi ordnade partykorg med mjölkchoklad, kondomer, Hello Kitty-plåster, dr. Pepper, vinglas... m.m.

Nu vankas det mat.
Återkommer! ;)

partydjur

Igårkväll efter middagen blev det partytajm igen. Jag och T peppade varandra och tog ut pärlan för en åktur till Uppsala. Favoriten Sara hade inflyttningsfest i sin nya lägenhet så dit åkte vi. Härligt att träffa henne och hennes syster yster igen! Partydjur det är vad de är! ;D Tack för en rolig kväll!

Vi åkte rättså tidigt. Kom i säng ungefär vid 2. Trodde det skulle bli nybyggarland och att jag skulle ansvarande för ponnyridning idag, men det blev visst inte så? fick iaf inget besked så nu sitter jag hemma istället. Ska försöka styra upp disken och få ordning  på mig själv. I eftermiddag ska vi nämligen till Uppsala igen för häng med syster A som idag har födelsedag! Grattis! <3

Så om man skulle ta och rycka upp sig. Styra upp lunch och kanske ta reda på var T är? (han åkte till sina föräldrar imorse för att hjälpa till med deras höskörd).

Jo, jag beställde ursnygga väggtexter igår också till blandannat sovrummet. Fotar och lägger upp såfort de kommit hem!

Kramar


Bild från nybyggarland i torsdags.

fotografering

Inspererad av grannflickan och hennes kompis som var upp hit för att fotografera djuren så började jag också fota lite.. :) Modeller: Pelargonen appelblossom rosebud samt Lavendula angusti folia. Här kommer tre bilder. Det kommer säkerligen pytsas ut flera här på bloggen också så småningom.

Jag skulle mer än gärna ha detta "tema" när jag såsmåningom gifter mig.

Enjoy.











en lördag som känns som en söndag

Igår var det taco-kväll hos en av grannarna. Lite mysigt på verandan med plockmat. Levande ljus när kvällen kom, men hua så kallt det blev om bara ben. När vi kom hem så slängde vi oss i sängen och tittade på film på datorn; "Rumble fish". Sedan somnade T och jag hann nätt och jämt stänga av datorn innan jag också somnat.

Nu regnar det.

Idag blir ännu ett äventyr. Ikväll är det inflyttningsfest i Uppsala. Innan dess? Ja det får vi helt enkelt se vad som händer. Just nu är det frukost som gäller. Det känns som söndag. Kanske beror det mest på vädret?

Over And Out.



Katten Jim i en av stolarna på verandan.


antagen

Igår blev det middag hos Kristin och Nicklas efter besöket i nybyggarland. Vi lekte med nya kattungen Filifjonkan och tittade på hästarna. Trevligt torsdagsnöje.

Idag regnar det. Vi sitter i vardagsrummet och tittar på film. I eftermiddag ska T hämta två balvagnar och sedan blir det taco-kväll hos en av grannarna. :)

Jag hoppas kunna klämma in ett varmt bad och lite växthusskötsel också. Om jag orkar... haha

Jag fick antagningsbeskedet nu också, jag kom in på kursen jag sökt till nästa termin. Bra! :)

Återkommer! 


eldkvarn, mysmiddag och nybyggarland

Så blev det som jag befarade. Dålig blogguppdatering pga. för mycket saker att göra. Ifs bra så det är ju ingenting att klaga över.. men ja...

I tisdags var det dans på ön i hedesunda. Eldkvarn spelade (och arvingarna och date men det var vi ju mindre intresserade av) och det var mycket folk. Lite dålig belysning på vissa ställen, men det är nog det enda jag vill klaga på förutom kylan. Tänk att sommarnätter kan vara så kalla! Dansa gjorde vi iaf och hade på det hela taget en mycket trevlig kväll. Ungefär 3.30 kom vi hem och stupade direkt i säng.

Igår så städade vi nästan hela dagen, eller ja jag vaknade först framåt 12-tiden. På eftermiddagen/kvällen fick vi besök av Karin med familj. Vi lekte 4H-gård med alla djuren och sedan grillade vi. Efter maten blev det kaffe, glass och rabarberkompott = bra grejer!

Idag väntar nybyggarland. Kristin är där med sina kor, hästar och kaniner så dit lär vi ju åka. Härligt med ett utflyktsmål. De har husdjursvecka så det passar nog bra! Kameran får följa med så får vi se om det blir några fina bilder.

Annars blir det nog lugnt ikväll.. Imorgon väntar taco-kväll. haha

Kramar

färdigsminkad

Jahapp, vinglaset i handen färdigfixad med smink och lite anständiga kläder. Leoparddressen såklart och illröda läppar. T tjatar om att han kanske inte vill släppa ut mig. haha

Kanske lika bra att svepa i sig vinet så vi kan åka...

Over And Out.

städdag med en twist.

Jag insåg nyss att jag inte bloggat idag. Jag har städat grovköket och verandan, eller ja vi började redan igårkväll med att putsa fönsterna på verandan. Nu har den fräscha blommor, ljuslyktor, hela stolar och en nygammal gungstol. :)

Nyss var grann-Niklas upp. Ikväll blir det nytt äventyr på landet - vi ska åka på dans! haha

Men först middag. Köttbullar och makaroner. Egengjorda köttbullar slår nog det mesta, kryddade med salt, peppar, vitlök och persilja. Fina grejer!

Dessutom luktar mitt kök grumme-såpa. Bättre det än något annat!

Därefter lite förkrök och sedan bär det av ut i skogen. Galet egentligen men herregud, det är ju bara en sommar om året! Dessutom blir det lugnt imorgon, dvs mer städning. På kvällen har vi Karins familj över på middag. Så idag är det wild and crazy som gäller. haha eller iaf crazy. :P

Uppdaterar mer senare..
Kramar


cherry cakes

Idag har varit ännu en maximalt utnyttjad semesterdag. Jag och T drog till Uppsala, lunchade med mami på meza (jag fick en påse frön - ringblommor). Därefter shoppingrunda - nya kulor till T´s piercing, leggings och bh till mig. Avslutade med en snabbdejt med Kim.

Vi tog en promenad genom botaniska tillbaka till parkeringen. Åkte ut till blomsterlandet där jag fyndade 5st nya krukor (jättebehövligt då växthuset snart svämmar över av blommor som behöver mer jord...

Efter ett snabbstopp (ca. 20min) på lantmännen maskin där T fick gå in och knycka boschyrer och prata traktorer så bar det av upp på nya E4:an. Vi hamnade på Fullerö Handel. :) Där fyndade jag en ny tavla och ännu en "Hjärtan på tråd" (som jag nu är hopplöst förälskad i).

Nu är vi iaf hemma. T ska städa köket och sedan pressa det sista höet. Jag ska plantera om blommor och -förhoppningsvis- lyckas riva ut resterande sallaten ur växthuset. Kanske ta ner fiberduken också så tomaterna kan explodera i mognad. Gurkorna också för den delen...

Skriver nog mer senare...
Kramar


 
Ett av mina köksfönster.
Tomma vinflaskor, olivträd, vaniljdoftljus x 2, liten burk lavendelolja under produktion, hjärtan på tråd samt en halvmiserabel pelargon som bara vägrar ta sig fast den rotat.. Utanför; Äppelträd och lusthus. :)

kaffekask

Igårkväll blev det grillat vildsvin efter höbärgningen. Åsa och grann-Niklas joinade. Regnet kom också lite till och från i små lokala skurar. Därefter körde jag Åsa hem till sig och sedan åkte vi iväg till en annan granne för kaffekask. Killarna delade på en wiskey och vi kom hem framåt 2-tiden inatt. :)

Idag ska vi till Uppsala. Lunch med mami och fika med Kim väntar. Jag kör för T ska nog ta det lite lugnt idag...

Over And Out.



porr

Jag har hittat min favoritpelargon - åtminstonde för i år. Millifields rose. En ljust rosa pelargon som jag har endast ett exemplar av. Den inköptes på årets trädgårdsmässa i älvsjö. Hur underbar som helst . Jag kan inte få nog. Än så länge har jag bara fått fyra blommor, men här kommer mina bilder på dessa, så håll tillgodo.

(och förlåt mig för den vilseledande rubriken, men det går nästan inte att beskriva på annat sätt..)














flädersaft och höbärgning

Jag har precis varit ut till åkern med tre flaskor jordgubbssaft. Uppskattat! :)

Nu återstår avhällning och uppkokning av årets andra omgång flädersaft. Tyvärr spillde jag ut en kvarts kastrull med sockerlag på golvet, hur jag nu lyckades (?) med det konststycket. Bra tycks det bli iaf för hela köket luktar fläder och citron.

Jag har hunnit med att få ner lite pelargoner i större krukor, rivit ut lite mer sallat. T, Åsa och Henkis är på åkern. Jag tror Kristoffer skulle titta förbi också, men vi får se...

Imorgon väntar upptåg i Uppsala. Jag ska träffa en gammal kompis och ta en fika. Kanske blir det lunch med mami innan dess.

Jag måste nog ut och fota när saftkoket är över. Tråkigt att ha en blogg med enbart långa textstycken. Fast jag gillar text. Det blir distanserat även om det är personligt. Det ger mer utrymme för fantasi. Men jag gillar fotografier också, speciellt om de lyckas fånga en känsla.

Over And Out.



Bjuder på en bild från tidigare i somras.

myggbiten.

Igårkväll så blev det lite bilkörande fram och tillbaka, eller ja, T körde och jag satt brevid. Vi var hos Åsa och Tim och fikade en lååång stund sent på kvällen och jag blev galet myggbiten i vristerna.

Idag är det dags för höbärgning. Vi får väl se om det dyker upp något folk. Åsa har lovat komma iaf! :)

Jag har hunnit med att göra lavendelolja nu på morgonen, annars har jag mest sovit. Var ju vaken halva natten så det är väl inga konstigheter.

Kramar


En ros till..

Imorse åkte Frida och Troya. Jag vaknade 6.30 och låg och pratade med Frida tills hon var tvungen att gå upp och packa. Då låg jag kvar och gosade med Troya. Snabb frukost och sedan var det dags för dem att fara.

Igårkväll var vi hos en granne härute och satt ute under ett träd, drack rosé och pratade till strax innan kl. 2. Frida tog en ridtur med Blenda förbi också, när hon inte hängde med oss alltså. :) Mys!

Idag har det varit full fart här ute på gården. Vi har fångat förrymda kaninungar (de får nu bo i Blendas box tills vi hittas rymningsvägen), T´s mamma var här och vi åkte och köpte foder, mina föräldrar kom förbi och jag påbörjade projektet att riva ut sallaten ur växthuset. Sedan åkte vi till Trädgår´n - Igen. Det blev ytterligare ett exemplar av favoritrosen jag köpte igår. Buskarna planterades alldeles nyss utav mig och T. Precis där grusgången börjar med en på vardera sida. Kärlek <3

Dessutom blev det tre stockrosor i rosa och vitt som planterades längst stallväggen. Det kommer bli skitsnyggt är jag övertygad om!

Nu är det snart dags för middag (hrmm... ganska ofta blir det ju att jag bloggar såhär alldeles innan maten...) och sedan är det bara att hoppa in i duschen. Ikväll blir det till att hjälpa till och skjutsa festsugna grannar. Imorgon hoppas jag de är pigga dock eftersom det troligen är dags för höbärgning! :)

Over And Out.

Sandra Renaissance

Idag har det varit utflyktsdag för mig, T, Frida och Troya. Vi var till Trädgår´n i Söderfors och strosade runt bland alla vackra rosor och klematis. Jag förälskade mig ännu en gång i min kärlek från förra året, buskrosen "Sandra Renaissance". Så den fick följa med hem. Jag önskar bara hitta ett bra ställe att plantera den på, för då har T lovat att gräva en grop...

Sedan tog vi en tur förbi strömsberg innan vi åkte hem..

Lunch och så en liten regnskur på det. Hoppas på sol nu tills på söndag. Höet är ju slaget så det är bara att hålla tummarna.

Kramar

fredagsdag

Vaknade för drygt en timme sedan - sovmorgon. Nu har vi precis avslutat frukosten bestående av jordgubbar och mjölk. :)

Idag väntas pyssel i växthuset, städning av sadelkammaren och kanske en tur till en lokal trädgårdshandel. Allting är möjligt eftersom det är semester. T ska vända höet, det är nog bara det som är tvunget. Jag tror på pressning imorgon eller på söndag.

I övrigt är det inte mycket nytt under solen. Troya jagar flugor.

Over And Out.

glass och bad

Det blev eftermiddag. T vände klart höet och sedan drog vi; jag, Tobias, Frida och Troya iväg och badade. Härligt svalkande eftersom det är galet varmt både ute och inne. Men först glasspaus ungefär halvvägs. Daimstrut = mums! :)

Nu är vi hemma igen. Snabbdusch och sedan chill framför "2 and ½ men".. haha vi har väl kommit halvvägs genom säsong 2 ungefär. :P

Ikväll kan tänkas att det blir torsdagsutgång, men först middag. Den står i ugnen och på spisen! :P

Kramar

solig torsdagsförmiddag

Imorse åkte vi, jag o T, in till stan och lämnade av Martin. Sedan blev det utflykt till vårdcentralen för blodprovstagning. Det gick faktiskt jättebra och tog inte alls så lång tid. Därefter blev det en runda Jula-Biltema-Rusta för att leta efter billig vit utomhusfärg (ej oljebaserad) typ fönsterdetaljfärg, men detta försök blev fruktlöst då det resulterade i ingenting.

Lunch med mami på Åkanten och därefter åkte vi hem till Frida och Troya igen! <3

Nu håller T på och vänder höet och snart ska vi cykla upp med fikakorgen och titta hur det går..

Over And Out.

Blenda <3


och så kom...

Igårkväll/natt kom Frida och Troya. Det blev en stunds chill i soffan framför "2 and ½ men" och sedan var det dags för sömn.

Idag åkte T och köpte en apbur/höskrinda som vi skulle köra hö på. Sedan runt lunchtid så kom Martin och Dorro för att hjälpa till med höskörden. När de så börjat pressa så kom en granne, Kristoffer och så småningom även en annan granne, Niklas. Superskönt när man har så underbara människor omkring sig. Jag är ju hysteriskt höallergisk, så för min (och Fridas och Troyas) del så kom dagen mestadels att bestå av städning och bakning av jordgubbstårta! :)

Tack supermycket för hjälpen alla duktiga!!

Så nu är första delen av höskörden avklarad. T ska troligen slå mera gräs ikväll eller imorgon så hoppas vi på pressning på söndag. Hoppas hoppas!

Nu är det dags för middag och sedan kanske det blir ridtur och/eller bad. :)
Kramar




Troya och Blenda! <3

tisdag?

Nu har två dagar gått av semestern, snart iaf. 

Det blev jordgubbsplockning med grannbarnen i söndags och saftkokning, grillning och annat sommargöra. Igår fick vi besök av dem en stund också, vi spelade tv-spel och rensade ogräs. Idag har varit något annat. T har vänt höet och jag har rensat kylen, kokat saft och gjort müsli. Uppskattat av oss båda.

Ikväll kanske Frida - den bästa i hela världen- kommer över. Imorgon kommer nästan garanterat Martin och Dorro. Iaf Martin. För då ska det troligen bli hörskörd! :)

Nu är det dags för tacos hemma hos oss.

Bjuder på två fina bilder från årets sommarbete. Mina tjockisar <3

Kramar



Blenda


Nice

frukostdags

Just nu sitter jag och väntar på att mina pojkar - T och Daniel - ska komma in och äta frukost. Sedan är det dags att ge sig ut på äventyr! Vi ska ta med oss grannbarnen och åka och plocka jordgubbar, handla byxor till T och hitta på annat bus. :D

Kramar

fullspäckad lördag

Idag:
* Sovmorgon
* Shopping på Gränby Centrum ---> brandlarm + utrymning
* Idas 25års kalas! Grattis hjärtat! <3
* Besök av Daniel
* Besök av granne + grannbarn
* kväll på verandan med fanta och grillat
* film & cider i soffan

Imorgon väntar jordgubbsplockning och nytt försök att köpa byxor till T på Gränby..

Fortsättning följer... ;)

rosé & fanta

smuttar på semesterns första rosé & fanta. :) Sommarkänsla.

Vi var in till en av våra lokala butiker nyss och handlade för helgen och lite basvaror. Just nu väntar vi på att det ska bli grillglöd så köttet och tomaterna kan läggas på. Jag är hungrig, trots värmen. Bra att starta med lite alkohol-läsk. haha.

(Nästan) alla fönster på vid gavel och lätt bris som sveper genom rummen. Jag sitter i köket - överraskande nog (inte. eftersom detta är mitt vanliga tillhåll i huset). Salladsdax snart, dvs ut i växthuset och skörda.  

Imorgon blir en fullspäckad dag med besök av Kristin och Nicklas följt av firande av Idas födelsedag samt att Daniel kommer hit på kvällen (shit va länge sedan det var vi sågs! ungefär 2-3år sedan!) och vi ska grilla och dricka vin och bara ha det gott. (Många och i den ovanligt långa meningen innan, men det är helt på sin plats i denna icke vetenskapligt underbyggda ordharang då jag intagit om än låga men alkoholhaltiga drycker till följd av firande av ledighet. Jag bjuder på det. haha! och den här onödiga kommentarstexten också! tss... thihi)

Nu, just i skrivandets stund, lägger T köttet på grillen. Så jag lär gå ut och inspektera odlingarna och plocka på mig lite blandad sallat. :)

Kramar


sista dagen

Sista dagen för denna gång på förskolan. Semesterstängt en månad och jag avslutar mitt heltidsvikariat. Idag har vi mest gjort en massa bus och mys. Ätit jordgubbstårta och druckit saft. Jag fick lite avskedspresenter både från några barn och från mina kollegor och fastän jag vet att vi kommer ses i höst så känns det lite sorgligt. Många kramar har delats ut och allt har känts sådär surrealistiskt som det alltid gör sista dagen. Man undrar om man fått ut det mesta av den tid som har varit och gläds åt alla minnen.

Jag kom hem. T hade stora projekt på g ute på stallplan. Henkis kom med traktor och fullastat släp alldeles nyss. Jag tänkte gå ut och kika strax. Regnet kommer nog också vilken minut som helst för himmlen är gråsvart. Skönt med tanke på lufttrycket. Hoppas dock på fint väder så vi snart kan ta vår lilla höskörd. :)

Over And Out.

RSS 2.0