Jag blir så arg...

Nu har jag inte bloggat på fyra dagar eftersom blogg.se tydligen inte kan prestera en app som fungerar som avsett. Riktigt dåligt! Jag kan inte ens logga in. Tycker dessutom att den tidigare (när jag kunde logga in) alltid strulade. Att skriva inlägg på nätet med telefon (som jag gör nu) är inte att tänka på. Jag har faktiskt saker jag gör om dagarna också. Har verkligen inte tid med det! Och då blir bloggen lidande. Kanske vore bättre att byta bloggplats?

Moving on. 
Jag har alltså inte bloggat sedan i fredags. Det Innebär att helgen är ni därute helt ovetande om. Tänkte dra det mest intressanta. På fredagen så skulle jag varit med Sara och haft utgång men jag blev kvar hemma istället.Tur eftersom mamma ringer mitt i natten och skriker att syster A ligger på sjukhus på Rhodos utan syn(!). Så hela den natten blev halft hysterisk. På lördagen fick vi dock veta att Anna var seende igen. "bara" hjärnskakning och brutna fingrar. :/ 
På lördagen schaktade vi in grus (ifs med skottkärra) i växthuset. Vi fyllde även upp markbädden med dynga och plantjord. När vi hunnit ungefär halvvägs med dyngan ser jag någonting som rör sig. En ganska tjock orm!! Halvpanik eftersom vi alltså står i växthuset med minst en orm av okänd sort. Ringer såklart bästa Martin som meddelar sig vara i närheten och med möjlighet att komma och ta hand om problemet. Så Martin (och Åsa) kommer och lyfter bort ormen. Sedan rotar han runt i halmen och hittar ytterligare en orm (båda snokar ifs) som han också bär iväg. :) inga fler snokar hittas, så efter lite fika åker de och jag och T kan fortsätta. Galet trötta på kvällen. Dagen efter kommer vi dock upp tidigt! Besök av Henkis som jämnar till och packar gruset. Sedan på kvällen sitter jag och syr sittkuddar eftersom planen är att lite inofficiellt inviga växthuset på midsommar. 

Igår var det måndag. Jag, T och Colt åkte till stan för athämnats plattor (växthusgolv). Papi hade sagt att de fanns ett 30-40-tal bakom deras lillstuga. Tyvärr visade det sig vara 16st. Så då impulshandlade vi 550st små markstenar på bauhaus. Lite dyrt, men ärligt talat troligen värt det. Så det stod vi och lassade av klockan halv tio igårkväll. Sedan blev det en runda till in till Uppsala för att lämna lastbilen. Stackars T fick därmed nästan ingen sömn alls. :/

Idag händer inte mycket. Och i morgon får Colt sin 12-veckors vaccination. Han kan dessutom gå i koppel nu. Stolt! <3 I övrigt lär vi ju fundera ut en lösning för hur vi ska kunna sitta i växthuset på midsommar...

Over and out

Sämst?

Vill börja med att poängtera dagens bloggpaus inte varit avsiktlig. Det har helt enkelt varit omöjligt att logga in via blogg-appen. Kanske beroende på att de gör om hela blogg.se? Möjligheten finns. Inte bra iaf. 

Inatt var en värdelös natt. Colt kräktes när vi skulle till och gå och lägga oss. Sedan kräktes han lite till under natten så vare sig jag eller T fick någon direkt sömn. Mest en halvsovande vaka. :/ typ sämst. Så både jag och Colt har varit trötta och sega hela dagen idag. 

Lill-Ida kom dock på besök och piggade upp oss en stund. Vi pratade gymmasieval och drack saft mest. Men lagom helt klart för en dag som denna! Dessutom har jag släpat ut markduken i växthuset så i helgen ska det på med jord! ;) själalycklig för att projektet går framåt! :D

Ikväll blir det kyckling till middag. Får se om jag orkar blogga mer idag med tanke på hur svårt det varit bara att plita ner dessa rader... :/

Over and out

Otålig väntan

Vi sitter på trappen i solen. Några mygg surrar kring oss, hästarna står i hagen några meter bort och viftar bort flygfän. Sista dagssolen lyser på oss och några fåglar sjunger. Pionerna håller just på att slå ut ser jag och Colt lägger sig ner bredvid mig. Jag tycker faktiskt att det ser ut lite som att han väntar. Vi är ju allt som oftast tillsammans hela dagarna så han ser nog fram emot när T kommer hem från jobbet. Det blir liksom en av de rutiner vi följer varje dag. Idag är inget undantag.

Colt är söt som håller sig nära. Annars är han rätt självständig och går gärna iväg på egen hand. Idag har han dessutom kommit på att jag har godis i vänster ficka. Vi övar kommandot sitt. Jag rycker han förstår rätt bra både "sitt" och "nej". Men inkallning är såklart en annan femma. Att gå i koppel tränade vi på idag. Bättre gick det, men oj vad långt det känns som att det är kvar innan vi är klara med det. Om man nu någonsin blir klar...

Over and out.


Chill

Har precis ätit middag på trappen i solsken. Inte alltför illa. Med andra ord är jag hemma och strax ska jag dra igång att måla. Bland det bästa jag vet. Livet är underbart!

Men telefonen håller på att ladda ur...

Over and out.


Oväntat?

Medan jag och Sara leker med Colt i trädgården (Dolly är inne och vilar) så tvättar Jossan och Karin min bil. Så nu blir den skinande ren både inne och ute. Kalasbra gjort tjejer! ;)

Kramar!


Bollen <3


Lekstund

Vi åkte hem till Mami och Papi för att nyttja deras trädgård. Det är massa bus!

Dolly <3 Colt

Återkommer


På väg

Nu åker jag och lillskruttet in till Uppsala för att träffa fina Sara. Ska bli mysigt. <3

Återkommer!


Jag målar och målar...

Skrev ett fint kvällsinlägg igår men glömde posta det. :/ Anyway så var det en ganska lugn kväll igår med middag själv i all enkelhet och mys med bebisvalpen. <3

Idag har fokus legat på att göra iordning odlingsbädden i växthuset. Och så har jag målat ramen till den. :) så nu ska det på med jord (typ i morgon).

Jag gillade till lunch. Vildsvin. Nam nam.

Idag ska jag umgås med världens bästa Sara! <3 så det är nog lika bra att jag börjar packa ihop mig och lillkillen för att åka. Första stopp blir macken.

Over and out.


Fly

Nu tänkte vi ta siesta och fly undan ovädret. Det blir sömn för lillkillen och jag ska ha varm choklad och kademummamuffin. :)

Återkommer!


Sommar(o)väder

Det small till här hemma. Strax innan regnet kom. Ett jättebrak som fick mig att släppa allt jag hade i händerna. Lillkillen som tidigare legat på trappen invid där jag arbetade med att tygla ogräset flög upp med en väldig fart. Han blev ordentligt rädd för åskknallen. :/ men efter mycket kel så ligger han nu här på trappen på verandan. Tätt upptryckt mot mitt ben och halvsover. Vilken tur.

Dessvärre vräker regnet ner. Vilket gör att det blir svårt att fortsätta rensa ogräs. Men regnet behövs för växtligheten så det är bra. Blenda ser dock ytterst skeptisk ut där hon står med sommarens växtlighet runt benen. Hon gillar inte regn. :/

Återkommer!


Trångt

Nu är solen i moln och jag får chans att göra andra saker. Som att plantera om tagetes som jag fick igår av Dessie. Och vattna behöver jag såklart också göra.

Hoppas verkligen vi hinner få klart växthuset i helgen nu för jag får inte plats längre! Jag har allt klart för att fylla upp nya delen men än är bara gamla till förfogande = supertrångt mellan plantor och krukor. Men finns det hjärterum.... Min nästa idé är annars att börja hänga in blomlådor så man kan odla på höjden. Haha kanske vore något?

Saknar min rara underbara Sara! <3

Kramar!


<3


Sommarbete 2012

Nu går hästarna och betar färskt gräs på heltid. Ifs inte i den riktiga sommarhagen ännu, men i en hage full med gräs, så nog räknas det! De verkar i vart fall nöjda.

Colt övar på att sitta i inhägnad (gjord av kompostgaller just nu). Medan jag själv ligger i bikini på gräsmattan och solar. Sommarkänslan på topp! ;)

Over and out.


Hovslagarbesök

Idag kom Stefan och verkade mina ponniesar. Så nu är de klara för betessläpp. Dessutom har jag och T ordnat hagen och städat i stallet. Fint blev det! :)

Hinner inte skriva så mycket mer nu, men nu vet ni vad jag har för mig.

Over and out.


Hemma igen

Det blev ett trevligt och lagom litet besök. Colt fick umgås med Linus och Bonny + att vi tog en promenad, så jag hoppas han somnar ovaggat ikväll. och så hade jag med muffins och till det fick jag kaffe. Så även jag blev nöjd och glad.

En stege mindre och lite markväv rikare blev det också av den lilla utflykten. :)

Nu ska jag ta det lite lugnt och sedan en dusch följt av sänggång.

Over and out.


Madonna och mat

Sitter i köket. Äter en helt utsökt middag: vitlöksspäckad bogbladsstek med chilibea och ugnsrotsaker. Mumma! Lyssnar på Madonna och njuter av att jag resterande av kvällen kommer stinka vitlök. <3

Dessutom har jag slängt ihop rabarber och kademumma-muffins som står i ugnen. Inte direkt någon latsida på mig idag. ;)

Kramar!


Middag kanske?

Colt verkar inte vilja vakna. Så jag tänkte försöka smyga in och börja med middagen. Älskar att han snarkar. Hihi

Ikväll blir det bogbladsstek och ugnsrotsaker. Gott men jag är inte överdrivet hungrig. Det är jag aldrig när det är varmt. Men valpen vill säkert ha lite. Idag serveras, som alla andra dagar, Eukanuba medium puppy. :)

Återkommer!


Trädgårdsarbete

Vi vilade och nu har vi omplanterat massa växter. Främst chili och gurka. Men såklart även pelargoner! Dessutom har jag hunnit rensa lite mer kring buskarna i trädgården. Så lite trädgårdsarbete minst sagt.

Snart blir det till att laga middag för ikväll ska vi iväg till Dessie och Henkis. :) bara jag och Colt för T är ju på jobbet. Miniäventyr?

Just nu ligger dock den lille parveln här bredvid och sover (igen!). Han kröp så nära han kunde utan att hamna i solen. Hihi vi hade en dust för ett tag sedan när han bet i min handske och lyckades få med min hand. AJ! Inte var jag snäll då utan sa till på skarpen. Nu är jag blå.. Men jag blir ju också blå rätt lätt. Apropå detta så är han nu extremt kontaktsökande. Så vi sitter (han ligger) på verandan, lyssnar på Winnerbäck och njuter av sommarkänslan. Kommer nog börja regna snart av döma på den kvava känslan i luften.

I morgon ska ponniesarna få gå över i en riktig sommarhage! ;) och så kommer hovslagaren.

Återkommer!


Slitna

Nu tar vi eftermiddagslur. Här har det rensats under buskar och runt träd förhand. Inget fusk här inte. Vilket inte är helt lätt med en liten men söt odåga som hela tiden norpar åt sig handskarna. Hmm.. Men hälften är klart nu ungefär iaf. Så när köket var avröjt, dvs disken undanplockad och iplockad så blev det lite soffgos. Nu ligger bebisen och trynar så jag planerar att göra detsamma. Fönstret står öppet och solen skiner in. En fluga surrar och några fåglar kvittrar. Känns faktiskt lite som sommar. :)

Kramar!


Vi <3

Pussas.
Bjuder på den. ;)


Sömntuta

Nu har jag läst ut näst sista boken (sista om man syftar på tidsordning) i Andrews-serien. Colt rullade ihop sig bakom mig och somnade när jag läste de två sista kapitlen i boken. Och faktum är att jag började gråta. Då vaknade han och försökte slicka bort mina tårar. Sötaste lilla vovven. Inte kan man gråta när han kastar sig upp i knät.

Förmiddagen ägnades åt att göra en liten inhägnad samt sätta upp staketet till en av hagarna där hästarna ska gå. Sedan blev det korv med bröd till lunch. Nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska ta mig för. Måttligt sugen på sista boken, men vill nog faktiskt avvakta. Dra ut på det lite. Så vi får se vad jag tar mig för. Har lite mer som kanske borde planteras och så kan det behöva städas lite på olika ställen här på gården. Men det är näst intill hopplöst svårt när jag har Colt med mig. Han vill smaka på allt och gärna sitta precis där man håller på. Lille sötnöten.

Over and out.


Morgon. Trött.

Jag vaknade första gången vid sex imorse. T gick upp med puppy och kissade. Jag somnade om. Halvdöd. Vaknade igen vid åtta. Måste ändå medge att jag fått sova rätt mycket. Men fortfarande halvdöd. Hör T ge Colt mat i köket. Klä på sig i känslan av att fortfarande drömma. Ställa ägg på spisen (i kastrull med vatten för kokning). Gick ut med Colt. Ut till stallet och hämta fler ägg. Skönt när det finns i kylen alltså. Öva inkallning. Gick sådär, men det märks iaf att han försöker lyssna. Ibland. In och slänga sig på soffan.

Oj, äggen! Kommer jag på en kvart senare (och då ställde jag dem på spisen innan jag gick ut..). Jag tror jag har äggaltzaimers. Glömmer alltid. Eller iaf 9 av 10 gånger. Hoppsan!

Idag ska det byggas hage. Och så ska jag åka och ordna markduk till växthuset så vi kan börja lägga in grus. Jag är förväntansfull som ett litet barn på julafton.

Men nu: frukost. Om det nu går att äta äggen...

Over and out.


Lugn och ro

Just nu iaf. Colt sover och jag läser. Har faktiskt hunnit mer än hundra sidor idag(!) trots allt annat som hänt här hemma. Rensat trädgårdslandet, men fick sluta för valpen satte sig mitt på solrosplantorna. Och de höll inte för det direkt. Hmm.. Sedan planterade jag om lite pelargoner och så lekte vi med en av handskarna som numera bytt ägare (Colt anser att alla handskar är hans). Dessutom har vi knaprat morötter och tränat med halsbandet.

Jo, och imorse fick jag klippa klorna på den lille sötnosen också.

Känns som att nästan hela dagarna kretsar kring honom. Eller iaf honom och bygget. Men det är ganska mysigt faktiskt. Även om jag saknar lite äventyr i vardagen (hint till Sara?). Nu tänkte jag dock återigen fördjupa mig i Andrews-boken. Näst sista nu. :)

Over and out.


Måndagsbarn

Söta små ponniesarna sover i hagen. Växthuset är nu färdigpanelat och kvarstår gör enbart bädd och golvläggningen. Och målning såklart! ;)

Idag ska jag och Colt städa upp alla små spillbitar efter allt sågande och täljande. Det har ju blivit ett ordentligt custom-bygge. Varje bräda unikt anpassad. Men jag håller på bilderna tills det är klart. Då blir det byggspecial-blogginlägg. Haha

Over and out.


Frukosttid

Jag är hemma. Vaknade för drygt en timme sedan. T har åkt för att handla brädor. Själv har jag ätit frukost och klippt klorna på valpen. Han fick en morot som belöning och den ligger han och tuggat på i mitt knä. Mysigt värre. Det enda som inte är mysigt är när han råkar tugga i mig. Eller i iPhonen. Men man står ut, ingen fara. ;)

Återkommer!


Felkalkylering

Vi har nu tagit natt. Jag tog en lång varm dusch i hopp om att alla eventuella fästingar hittar bra skäl att lämna min kropp. Dessutom så var Colt helt slut och behövde sova. Förhoppningsvis innebär det att vi kan sova lite längre i morgon. :) han var faktiskt så trött att han kröp upp i mitt knä och somnade medan T skruvade fast de sista brädorna.

Dessvärre saknades uppskattningsvis fyra brädor för att färdigställa panelen på hela växthuset. Så i morgon blir det en liten vända till den lokala bygghandeln. Så det kan bli klart någon gång! :)

Colt ligger och snarkar i sin bur. Jag satte igång en tvättmaskin, men det verkade minsann inte störa honom trots att det låter både när den tar in vatten och centrifugerar. Jaja, trött bebis sover nog igenom det mesta (syftar på bland annat besöket igår). Förutom att tvätta har jag planterat blommor idag. Intresseklubben antecknar. Haha

I morgon blir nog en dag liknande förra veckan, med lek, lite bygge och massa valpmys! <3

Natti natt!


Colt och Joey

Söta <3


Uppfostran

Vem säger nej till den här killen? Jag gör. För annars kommer han vara odåga resterande av sitt liv. Det är detsamma som med barn. Så idag tränar vi, tydligen, på ordet nej. Tur att han gillar't och lyssnar lite iaf. Haha

Bygget går vidare. Snart klar med kortsidan (jag vet att jag sagt det ett tag nu, men den k o m m e r bli klar idag!). Till min stora glädje. :) men jag är just nu på uppdraget att underhålla valpen under uppfostran. Samma uppdrag som åligger mig hela nästa vecka... Men skam den som ger sig. För hur bitande och ivägen han än är så är han söt och härlig. Som ett barn. Drar mig till minnes i förmiddags då han kröp upp i mitt knä och somnade. <3

Vi avnjöt en middag bestående av rödvin, grillat, hemgjord grillsås och ugnsrotsaker. Mumma! Men nu är det alltså back to business igen. Jag hamrar och sågar och bygger eh... ett växthus. Hihi

Over and out.


Joey-visit

Nu håller vi på med panelen på sista kortsidan. Inte mycket kvar, men allt måste sågas unikt och exakt så det tar tid såklart.

Colt sover i inhägnaden av kompostgaller. Det tär på krafterna att vara med och bygga och dessutom busa. Så när han somnade så kom Joey strykande. Han brukade ju älska att vara social när vi är ute innan Colt kom till oss. Så han passar på. Dessutom måste nya bygget inspekteras. Viktigt.

Enstaka små skurar drar förbi. Vi myser under taket där regnet inte når oss i ett hus av glas. Mitt i kaoset <3

Återkommer!


Spider

Vi fortsätter byggandet. Jag är tokallergisk mot någonting (gissar på maskrosorna) och snörvlar och nyser om vartannat. :/

Första blomman, självklart en pelargon, har nu flyttat in i nya växthusdelen. Snyggt, bara resten kvar. ;)

Ville också bjuda på en bild på "dagens spindel".

Återkommer!


Bygget

Vi fortsätter med sommarens stora projekt: växthusbygget. Nu har mitt lilla växthus en kortsida mindre och därmed är det inte längre två växthus utan istället ett stort. Lite skrämmande (när T rev ner väggen och lilla växthuset liksom gapade öppet) men det kommer verkligen bli superbra! Så himla fint! Mest spännande är att se en idé jag hade i mitt huvud bli omsatt i verkligheten.

Bilder väntar jag dock med till allt är klart. Då blir det troligen invigningskalas. Gäller bara att få dit plattor och bord. Pynta lite och möblera. Oj så jag längtar!

Over and out.


Grant besök

Precis haft besök av en underbar granne + vän till honom. Lite wiskey och tea var grejen ikväll. Ganska så mysigt faktiskt. Stackars lille Colt rullade dock ihop sig på filten och slocknade rätt tidigt. Sötnosen. Sedan blev det mycket prat och skratt om allt från himmel till helvette. Sådant gillar jag. Spontana arrangemang. Jag hade precis hunnit ur duschen.

Men nu är det dock dags för sängen. Kommer nog somna på en halv sekund. I morgon ska det bli mer växthusbygge. Längtar som sjutton tills det blir klart!

Godnatt därute!


Hästapållarna

Fina ponniesar <3


Fin kväll

Riktigt fin kväll. Tur för det lär bli mycket utevistelse tills solen går ner. :)

Återkommer!


Junilördag

Lite mer skruvande på växthuset och sedan blev det kväll. Trött i hela kroppen. :/ så det får nog bli en relativt tidig kväll. En dusch skulle kännas skönt också så det är nog inte omöjligt.

Bifogar bild på Bonny och Colt. sötnosar. :)

Kramar!


Besök

Henkis, Dessie och Mart kom efter lunchen. Sedan blev det full fart här hemma. Gräset blev klippt och tyvärr mina buskrosor också (tack Henkis). Sedan blev det lite skruvat på växthuset och även en liten tur till den lokala plantskolan med Dessie. Där köpte jag fuchior, labelor och en tobaksplanta. :) sedan blev det mer växthusbygge.

Tyvärr gav Linus ett litet tjuvnyp till Colt. Sår på örat som följd. Stackars liten så ömklig han blev. Kröp upp och somnade i min famn.

Ikväll eller i morgon blir det till att såga upp gamla växthuset så det går samman med det nya. Nu är det inte långt kvar.

Over and out.


Gårdagens grillfest

Igår var det grill och vinmys hemma hos Åsa. Vi var inte så många så det blev gemytligt och härligt. Kom hem strax efter midnatt.

T var söt och tog Colt inatt och imorse. Jag fick alltså sovmorgon! <3 dessutom kom hann med kaka och kaffe nu. I kombination med CSI kan det vara det absolut bästa sättet att tillbringa dagen efter som råkar vara en regnig lördag. ;)

Kramar!


Fredagsmys

Sitter hemma hos Åsa i goda vänners lag. Nu blir det grillat och vin. Fina grejer. ;)

Återkommer!


Det går bra nu

Nu är T hemma. Likaså 1,5kilo vattenmelon, ett nytt halsband + koppel till Colt, två flaskor vitt och lite annat smått och gott. Dessutom har skattepengarna kommit in på kontot så nu klarar jag sommaren trots "mammaledigheten" med Colt.

Lite mousserande uppblandat med rabarbersaft skulle sitta fint nu. Det är ju ändå fredag och allt. ;)

Återkommer!


Trött vovve

Så när han ledsnat på att ta mina skor, tugga på mitt hår och bitas så kryper han upp och somnar i mitt knä. Hjärtat smälter! <3

Lyssnar på Winnerbäck och myser. ;)

Återkommer!


Gräsmattehäng

Ligger och solar i baddräkt på gräsmattan. Colt springer runt och försöker norpa mina skor. Varmt och skönt. Lagom blåsigt. Sommarmys! <3

Ikväll ska vi till Åsa. Grilla och mysa. Martin skulle också komma. Så det blir nog en riktig myskväll med några av mina äldsta vänner. Kan inte bli annat än bra! ;)

Så en riktigt bra fredag blir det!

Kramar


Vänner

Jag hör göken. Sitter på trappen i solen. Håller också på att baka, mazarinrabarberkaka igen. Ska frysa in är tanken. Colt springer runt som en galning och verkar ha grav selektiv hörsel. Han vill inte gå in alls. Utevovve helt klart!

Jag har pratat med Frida idag också. Önskar verkligen vi kunde få till att ses oftare, men riktiga vänner finns alltid där oavsett. Älskar henne! <3

Återkommer!


Fredagsmorgonen

Jag är inte på helt strålande humör trots att solen skiner, det är fredag och vi kanske ska grilla hos Åsa ikväll. Detta beror helt på att jag har för taskigt morgonhumör och att jag inte fått sova inatt. :( morr...

01.16 vaknade lillkillen och ville ut och kissa. Jag gick ut med honom. 04.30 gick T upp och tog ut Colt. Jag vaknade såklart men låg kvar i sängen. 05.45 ville lillkillen ut igen. Jag är den enda hemma så vi gick ut. 06.30 får jag sms (visserligen på ljudlös men jag vaknar till). 7.00 kommer Colt på att han är kissig och då ger jag upp och går upp.

Nu har vi båda ätit frukost och lekt i trädgården. Colt sover en stund och jag ska nog passa på att läsa lite.

Over and out.


Imse vimse

Efter att ha intagit middag (lasange) så blev det en stund ute med byggprojekt, busvovvven och mygg. Där är jag nu.

I morgon är det fredag! Och det märks faktiskt skillnad trots att jag har sommarlov. Dessutom kanske kanske kanske vi hinner klart växthuset då också. I helgen alltså. Och helgen börjar med fredag! ;)

Kramar


Köksstök

Jag busar runt med lillkillen i köket. Har precis gjort klart lasangen som vi ska ha till middag och till på köpet har jag kokat rabarbersaft. Inte helt enkelt med en liten som springer runt fötterna. Gav honom en morot som faktiskt höll honom sysselsatt en bra stund. T är inte hemma heller så jag fick försöka lösa hundvaktandet parallellt med saftkoket och matlagningen.

Men nu busar vi alltså i köket. Med morötter, handdukar och tuggleksaker. Allt vi kan komma på. Men man får passa sig för han har ju vassa tänder min lille haj. <3

Over and out.


...kommer solsken


Efter regn

Jag sitter på förstutrappen. T kom hem för en liten stund sedan men ska snart åka igen. Jag är ute med Colt som behövde kissa, men som nu sitter här bredvid mig på trappen. Idag har jag påbörjat näst sista boken. Den fjärde i Andrews-serien. Medger dock motvilligt att den förra, alltså tredje boken, var mindre fantastisk än de två föregående. Får se hur det blir med denna.

Har kört gödsel och jordsäckar och planterat och förberett plantering idag. Svårt att bestämma mig om vilka plantor jag ska ha vart, men det brukar ge sig. Dessvärre började det regna så projektet står stilla just nu. Men efter regn kommer som bekant solsken.

Återkommer!


Okej

Jag har varit vaken sedan nio ungefär. Stor besvikelse när jag insåg att tillochmed vibrationen var avstängd på telefon och att jag därmed missade jobb idag. Dessutom hade jag fått förfrågan gällande sommarkursen: att lära in ute. Den startar i morgon och jag är antagen, men tror knappast det finns tid med tanke på lillkillen. :/

Idag har vi varit ute mest hela dagen och omplanterat pelargoner i supersize krukor. Och så har vi övat in kommandot "sitt" som faktiskt verkar trillat ner mer eller mindre iaf. Vilket tydligen var påfrestande för Colt som inte ens ville ha lunch utan bara kollapsade i buren där han brukar sova. Så nu ska jag läsa tänkte jag, finns inte många kapitel kvar i boken. Finns dock två böcker kvar. Tänkte vara färdig lagom till T's semester. :)

Over and out.


Natt

Nu tar jag natt. Lika bra det eftersom lillkillen vaknar tidigt i morgon. Dimman rullade in över trädan. Såg den lilla bocken igen. Hann dock inte klart med växthuset, men det löser vi i helgen troligen. Ska lägga huvudet på kudden nu.

Natti natt!


Ponniesarna <3


Kattmöte

Colt hittade precis Jim som låg och kråmade sig på kärran i hopp om uppmärksamhet (jag plockade således av honom ett par fästingar). Jim som är hundvan från sin uppväxt med Jessice och Pinnen blev inte så rädd, men tittade på mig och frågade varför vi tagit hem någonting sådant (syftar på Colt). Men det går bra.

Faktiskt är Cleo den enda katten som jag inte riktigt litar på med lillkillen. Men gamla damer (Cleo) får man ha överseende med.

När Colt träffade Joey första gången förra veckan så gick han helt resolut fram och bet tag i svansen, någonting som ledde till en snabb örfil (utan klor). Men han verkade inte bry sig nämnvärt.

Återkommer!


Kvällsgöra

Kortsidan blev klar och urskottningen av den gamla jorden i växthuset likaså. Dessutom har vi en trevlig granne som idag levererat två lass grus. Och så ringde jag Papi och fick mått på deras gamla plattor som jag ska använda till golvet. Så snart har jag allt mitt växthus klart! :)

Det blev vildsvinsgryta till middag. Och Colt som knappt sovit alls idag sov i minst en timme som en sten.

Nu är vi ute igen och Colt springer kring fötterna medan T sätter dit fler panelbrädor, denna gång på ena långsidan. Låter ju lite konstigt kanske med panel på ett växthus, men det handlar enbart om en kort bit vid hörnen. Myggorna och knotten tycks nu ha vaknat så det blir nog ett kort byggpass nu ikväll.

Hästarna går i hagen. Blir nog sommarsläpp till helgen. Eller efter i varje fall.

Återkommer!


Kortsida

Nu har vi ätit "lunch" bestående av keso för mig och yoghurt för T och eukanuba för Colt. Därmed är vi igång med bygget igen. Idag ska (minst) kortsidan bli färdig. Dessutom har jag grävt ur gräsmatteodlingen som fanns där inne. Tungt och svettigt jobb men nu är det klart! "Bara" att jämna till jorden, lägga markduk, grus, sand och sedan plattor.

Kom fram till att jag nog vill ha en markbädd längst kortsidan iaf. Var ska jag annars sätta gurkorna? Har liksom inte så mycket utrymme kvar nu i gamla delen. Där är det fullsatt med tomater, chili och paprika. Dessutom har jag melonplantor som gärna också vill bo i växthuset. :) men det blir nog bra. Finns det hjärterum...

Återkommer!


Bygge

Vi är ute och pysslar med bygget. Colt leker på gräsmattan. Helt obekymrad går en liten rådjursbock ute på trädan. T tog fram kikaren och bocken går därute och betar. Knappt 300meter från jägaren och den blivande jakthunden. Anar nog inte faran. Vinden ligger på åt vårt håll så kanske vet han inte att vi är här, men nog borde han höra oss. Hammare, såg och musik. Idag kommer han dock undan med livhanken. Vi ska bygga vidare och Colt har hittat en pinne att tugga på.

Over and out.


Sötnöt


Lunchtid

Nu är klockan strax mitt på dagen. Men eftersom frukosten blev sen så blir det ingen lunch riktigt än iaf. Tror snarare på tidig middag.

T berättade att han var ut med Colt imorse så det var därför jag fick sovmorgon. Tack! :) Han ringde också nyss och beställde hem grus (som troligen kommer idag) som vi ska fylla upp med dels utanför traktorgaraget och dels i växthuset innan plattläggning. Så trots att det regnar så går projektet framåt.

Återkommer!


God.. Förmiddag

Jag är minsann inte uppe med tuppen idag. Men oj så skönt det var att sova ut ordentligt! Undrar dock vad Colt pysslade med som inte väckte mig, men han kanske också var trött?

Idag är T ledig och det innebär att om det inte regnar kan vi jobba med växthuset mest hela dagen. Det är vad jag hoppas på som ni vet.

Over and out.


Kvällen

Vi fick besök här hemma utav några grannar lite tidigare ikväll. Det blev uppvisning av pågående projekt (läs: växthusbygget) och djuren. Och när de så småningom promenerade hem så åkte T iväg för att skjuta älgbanan. Jag blev sedermera ensam och då blev det såklart mestadels läsning och bus med lillkillen.

Ordentligt trött är jag nu. Vi hoppade middagen och tittade på CSI istället. Jag kunde knappt hålla ögonen öppna.

Nu ligger jag dock i min säng och filosoferar gällande morgondagens göromål samt de studenter som just i skrivandets stund firar på stan. Grattis till dem! Colt har hicka men snart somnar jag nog och glömmer det. I morgon är det röd dag och då ska vi bygga på växthuset tills vi storknar. Hoppas på att mycket ska bli klart för nu börjar det bli överbelamrat i den gamla delen.

Sov gott!


Tisdagsmys

Sitter på köksgolvet med lille Colt i knät. Han tuggar på en gammal arbetshandske. Mums? Vi har precis kommit in efter att ha sprungit runt i trädgården. Jag har hunnit plantera om minst fem pelargoner och dessutom har vi hämtat ägg i stallet och post ur brevlådan. Jag har dessutom läst minst 100sidor i Andrews-boken. :)

Det kom en skur men nu verkar det klarna upp! Varför vi gick in berodde på att jag var lite sugen på lunch, men det är inte lätt med en valp i famnen. Jag måste dock medge att han växer galet snabbt! Så snart har vi ingen bebis utan istället hund här hemma. Samma kille iaf så det går nog ingen nöd. Vilken myspojk! <3

Återkommer!


Uppehåll

Jag och Colt är ute och leker på gräsmattan. Jag har öppnat växthuset och burit upp alla krukor ur jordkällaren. Tyvärr gav ena dörren med sig så det blir nog till att åka och köpa nya gångjärn. Behövs ifs till växthusdörren också. Om man nu ändå behöver åka.

Lönerapporteringen är fixad och jag har hunnit med lite läsning. I övrigt som vanligt lugnt.

Det är lagom varmt här ute. Sitter på förstutrappen nu. Inget regn men lite molnigt. Sådant får man ha överseende med.

Over and out.


Avslut

Natten nalkas så det är dags att säcka lampan för ikväll. Det blev lite bus med lillkillen men inget växthusbygge. Tyvärr.

Jag behöver förutom hutlöst mycket läsning och mys också göra följande i morgon: skriva lönerapport, planera sommarens alla projekt och så frön. Note to myself så att säga.

Natt natt!


Efter middagen

Nu har vi ätit middag: kyckling och grönsaker. Regnet har ett tillfälligt uppehåll vad det verkar, men då klockan har passerat 21 så lär det ju knappast bli tal om byggande på växthuset.

I morgon är jag ledig (liksom vad det verkar hela sommaren). Det ska bli mycket läsning och mys. Sedan får vi se vad som händer.

Over and out.


Plantering

Hemma. T leker med Colt på gräsmattan och jag har precis omplanterat Dahliorna som jag och Martin köpte igår. Skulle nog investerat i ytterligare en gör åh så fina de är!

Jag och T planerar att bygga mer på växthuset. Får se hur det blir för vädret är oerhört ostadigt. Dessutom verkar vi ha en liten vilding med tanke på hur lille Colt far runt på gräsmattan. Hästarna betar dock lugnt men himlen är askgrå.

Återstår att se vad som händer.

Kramar!


Bifoga

Nu kör jag hem igen. Trött, nöjd och lite dammig. Och med en stor fågelskit på rutan. Har fått minst en miljon kramar idag.

Bifogar bilder från förra veckan där Joey utför morgongymnastik på verandan. Mys <3

Bara för att det är svårt att ladda upp bilder när jag är hemma.

Återkommer!


Längtar

Mindre än en timme kvar tills jag slutar för idag. Sedan ska jag hem till T och kanske framförallt Colt. Längtar trots allt efter sylvassa valptänder, valpdoft och det eviga springandet ut och in. Lite konstigt med tanke på hur låst man blir, för jag gillar ju självständighet hos djur, men tydligen har jag fäst mig rätt rejält. Hihi

Kramar!


Jobbigt?

Jag är på jobbet nu. För tillfället är det dock rast för mig. Ligger i soffan i personalrummet. Soft. Jobbar med de stora barnen idag. :)

Fick tillbaka min rapport i praxis-kursen med betyget G. Läraren beklagade sig dock över att det inte fanns ytterligare ett betyg (VG) att ge eftersom praxis-kursen totalt inte kan ge mer än G.

Jobbar till 16-tiden idag. Håller humöret uppe. Barn är härliga! Sedan ska jag vara hemma troligen hela veckan. Me like!

Återkommer!


Mot jobbet

Igår hände inte värst mycket mer än vag jag bloggat om. Åsa kom och hämtade sängen och våra grannar kom på en kort visit. Sedan åkte Martin hem och vi satte oss i soffan för att kila på CSI. En dusch och sedan sömn. Klockan var redan 23....

Vaknade 3.45 cirka. Då var lillkillen kissnödig och gnällde. Det här är som att ha småbarn.

Vaknade sex och nu sitter jag i bilen på väg till jobbet. Skönt att ha annat än mjukisbyxor på sig (oömma kläder hemma eftersom vi har en haj). Colt är med T på jobbet idag. Lite skönt att få komma hemifrån en stund. Jobbar till 16.

Over and out.


Spontanutflykt

Vi åt korv till lunch för lite mer än 2timmar sedan. Därefter fick jag ett infall varpå jag och Martin åkte iväg in till köpingen. Butiken vi tänkt avlägga visit hos var dock stängd så vi åkte till ett växthus istället där jag shoppade två gammelrosa dahlior och en salvia. ;)

Sedan åkte vi hem. Nu tittar killarna på motorsågsfilm och lite senare ska Åsa dyka upp och norpa vår gästsäng.

Over and out.


Regn = innedag

Idag blir vi nog mest inne. Ganska många kissrundor blir det ju dock med lillkillen men annars tror jag det blir en pausdag för det mesta gällande allt från växthusbygget till staketstolpning.

Martin sov hos oss så vi har haft en trevlig morgon med mysfrukost och massa valpbus! ;)

Kramar!


Nattinlägg

Blev ett inlägg till innan jag tar natt. Det blev pizza och massa snack över öl (cola för mig) med levande ljus med mina tre av mina favvokillar! <3

Fick en kommentar på bloggen här gällande koppelanvändning blandannat. Jag tycker absolut att man ska börja direkt med att använda koppel om man inte bor på landet i stil med mitt boende. Vanligt halsband och vanligt koppel (ej stryp eller rullkoppel). Lösträning är bra för att få naturlig inkallning men har man nära till farligheter som exempelvis bilvägar så funkar det dåligt i vardagen, då får man åka iväg någon annanstans och träna. För i början vill ju valpen lite allt möjligt och lyssnar rätt godtyckligt och man vill ju ha koll så ingenting tråkigt händer. Dock kan det vara bra att träna valpen på att ha halsband även inne så det inte bara är någonting som ska på när man ska ut och kissa. Hoppas det gav svar på din fråga Sofi! :)

Nu ligger jag i sängen och ska strax till att sova. Regnet smattrar mot rutan. I morgon hinner vi förhoppningsvis lite mer på växthuset och sedan blir det lite säng och tv-flytt, troligen. Men nu är det dags att stänga ögonen för idag. Uppe med tuppen i morgon igen.

Godnatt!


Besök

Nu är jag hemma sedan 3,5 timme tillbaka. Men innan vi åkte så gjorde vi ett stopp hos pinglorna Sara och Sanna. Colt kissade på deras köksgolv och sedan åkte vi hem till oss.

Väl hemma dröjde det inte länge till Martin dök upp. Riktigt länge sedan han var här nu så det blev bus, rundvandring och massa prat. Dessutom fick han smaka på mazarinkakan jag gjorde igår. Bra betyg. ;)

Nu är T hemma också. Killarna har åkt iväg för att handla middag, alltså pizza. Jag ska få en grekisk variant och vad de tar spelar mig mindre roll. Räknar dock med lite vin och mys i goda vänners lag därefter. Så det kan nog tänkas att dethär är sista blogginlägget innan godnatt.

Over and out.


Tårtkalas

Nu är vi på väg hem. Mys med tårtkalas! ;) tack för att vi fick komma på besök.

Kramar!


Härliga sömn

Valpen sover. Själv gäääspar jag stort. Tårtan är snart klar i köket. Likaså kaffet. Ska jag orka masa mig upp? Stort frågetecken.

Återkommer!


Öser

Och regnet det bara öser ner.…


På plats

Nu befinner vi oss i Uppsala hos ma o pa. I jämförelse med Dolly (systers chihuahua) så är min bebis gigantisk. Och otroligt klumpig. Sötnöten! <3

Dolly är inte så värst road av att ha en bebis på besök. Hon gnäller, skäller och lever om. Fast lite nyfiken är hon allt. Colt däremot är bara lika söt och valpig trots hennes beteende.

Nu ska dock lillkillen sova. Vi har varit ute och kissat tre gånger redan! Sitter med honom i vardagsrummet (han sitter i buren) och avvaktar att han börjar snarka. Kusin kom nämligen nyss så vi ska äta jordgubbstårta och mysa. :)

Over and out.


I bilen

Nu är jag och Colt på väg mot Uppsala för hundkalas. Jättestolt över lillkillen som bara lagt sig ner och sover. Inget ylande eller gnällande. ;)

Återkommer!


Slut för idag

Det blev CSI en stund och sedan gav vi oss ut för att skruva lite på växthuset. Det gick ifs bra men hua så kallt det var! Så vi gick in igen.

Nu är det bara duschen och sängen som återstår av idag. Helt slut. Men otroligt nöjd med dagen. Trots att kvällsbesöket uteblev.

I morgon är en ny dag och då återstår biltur till uppsala, hundkalas och massa annat spännande. ;)

Natti natt!


Fredagsmiddag

Middagen är nu uppäten och oj så gott det var. Det blev alltså älgbiff som först stekts och sedan legat i ugnen på en lök/vitlöksbädd i skyn uppblandad med grädde, kryddor och svartvinbärsgelé. Ugnsrostade rotgrönsaker som tillbehör och även grönsallad med vinegrett. Till det serverades rödvinet Hälge. Helt underbart gott som ni förstår.

Nu blir det CSI och lite mys i soffan tills lillkillen vaknar. Han snarkar sött just nu.

Återkommer!


Fredagslycka

Colt sover, musik, T lagar mat (älgbiff + rotfrukter i ugn), jag smuttar på ett glas rött och har Andrews-boken i handen. Ibland är det liksom bättre än annars. Nämnde jag att det är fredag? Ibland som sagt ibland...

Ikväll får vi troligen grannbesök och sedan blir det fredagsmys med film och bubbelvatten.

Kramar!


4H typ

Nu har flickorna åkt. Det var verkligen trevligt med lite besök. Även om Dessie och Mart + hundarna var här imorse. Det är nog min svaga punkt - att vara ensam hela dagarna med bara lillkillen.

Veronika, Karin, Helena och jag tittade på alla djuren här hemma, och åt rabarbermazarinkaka som jag bakat. Idag! Hur jag nu hunnit det också? God och mosig i mitten var den iaf. Och till det serverades vinbladssaft. ;) inte illa för ett spontaninfall. Fast saften kokade jag förra sommaren och hade i frysen.

Jo, så nog har jag hunnit ganska mycket idag, utom att ta rätt på lillvalpen. Ett besök på förmiddagen, ett på eftermiddagen och däremellan mazarinbak och städning. Dessutom ca. 100 sidor i boken. Gillar't!

Over and out.


Transport

Är och hämtar tjejerna vid tåget. Liten tycker det är läskigt med bilåkning men tystnar rätt snabbt och somnar. Sötnos!

Återkommer!


Alltjämt

Jag har verkligen fullt upp hela tiden. Igår blev det sänggång 23.30 efter mat, städ och dusch. Och jag klev upp nyss. Inte ens frukost har jag hunnit med för när Colt är kissnödig så blir det bråttom!

Idag, i eftermiddag, kommer Veronika, Karin och Helena hit för att klappa djur, fika och umgås. Så tills dess måste jag nog städa lite. Och så tänkte jag baka!

Over and out.


RSS 2.0