Valborg i Uppsala, del 1

Har en underbar Valborg med parkhäng, grillning och vänner i en salig blandning. Allt är bra och jag berättar detaljerna imorgon.

Kramar!

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200658731.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200658731.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200658809.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200658809.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200658837.jpg" class="image">


Mot Uppsala

Jag vet att jag är sen, men bättre sent än aldrig. Nu kör jag mot Uppsala och mina valborgsfirande vänner. :)

Fint väder. ;)

Kramar!


Hundvoopisar

Vi är nu på väg hem efter att ha spenderat ett par timmar i ett litet rum tillsammans med 7st bedårande små beagelvalpar. Fyra veckor gamla och vilda av lek och upptåg. Det var ett trevligt besök och jag skulle helst vilja ta med mig allesammans hem! ;)

Lyckades dock ta några halvbra kort! ;)

Snart hemma igen. Då ska jag börja planera morgondagens vilda valborgsfirande. Lovar såklart att uppdatera såfort jag vet vad som händer. :P

Over and out.


Argumentation

T argumenterar med gps:en om hur vi ska åka. Men nu är vi iaf på G.

Jag har värk i armarna efter dagens gjutning. Dessutom konstaterade jag precis att det nog är över ett halvår sedan jag hade jeans sist (har jeans nu). Håller på att göra upp planer inför morgondagen med de underbara <3 så nog ska denna Valborg bli snäppet bättre än alla tidigare! ;)

Återkommer!


På G

Nu är det full aktivitet hemma. Strax är vi på väg för att kika på valparna. Fint väder ute och humöret är på topp. Betongen är vattnad och mascaran på plats. Blev en snabb middag bestående av kyckling och morotsröra.

Imorgon ska jag få träffa Sara, vara full på stan och hänga i Uppsalas parker. Valborg. Uppsalas största folkfest.

Ska bli spännande med en liten roadtrip såhär på kvalborgsafton. ;) håll tummarna för att vi hittar! Kanske med lite tur att ni får se bilder ikväll också.

Over and out.


Grundat. ;)

Nu är det färdiggjutet. Det blev inte exakt som tänkt men det är ju ingen fara. Blev bra iaf. Och betongen räckte precis. Så nu är projektet ordentligt grundat. ;) blir till att vattna på tills det är dags att åka ikväll och sedan får det härda några dagar innan det sista ska grävas ur. Murning blir det nog nästa helg! :)

Strax är det dags för lunch och sedan är det bara ett par timmar härlig solig eftermiddag kvar innan det är dags att åka och titta på valpar. :P

Kramar!


Grundgjutning

Nu är vi igång. Vi får se om betongen räcker, men projektet med gjutningen är iaf igång! ;)

Har inte tid att skriva så mycket, men ville iaf uppdatera om vad som händer.

Over and out.


Lördagsäventyr

Förutom sand som hamnade på flaket så fick vi en trevlig tur. Träffade Dessie och Henkis. Och jag fick gosa med Bonny. <3 min favoritvovve.

Nu är det dock inte många kilometer kvar innan jag är hemma igen. Mer CSI och bubbelvatten. ;)

Over and out.


Middagen

Glömde nämna att jag hunnit få i mig älgfilé och rotsaker och svartvinbärsgelé också. Like like like <3

Lyssnar på P3 och såg precis ett rådjur efter jag postade förra inlägget. Hann dock inte fota. :/ men det kanske kommer fler?

Återkommer!


På vift

Ute och rullar på vägarna igen. Äventyr på gång kanske? Hihi vi får väl se var det bär av. Har en svag tanke att det har någonting med sand om grundgjutning att göra.

Förlåt den urkassa bilden men jag försökte fotografera en räv. :/

Kramar!


Dags att bege sig

Nu är vi på väg hem igen. Tungt lastade med 600kg betong på flaket. :) så det blir till att köra försiktigt.

Frida ringde och förgyllde min dag. <3

Ikväll blir det troligen älgfilé till middag och så blir det till att göra i ordning för gjutning. Sen får vi väl se vad som händer.. Håller iaf tummarna för att vädret håller i sig. För gör det så finns stor chans att vi kan gjuta i morgon! Ska dessutom titta på valpar imorgon! Så det här har all potential att bli en toppenhelg! ;)

Återkommer!


Bauhaus

Kul att bauhaus är stället där alla snygga tjejer befinner sig. ;) för det har jag fått veta idag!


Väderkommentar

Fint väder i Uppsala <3

Nästan avundsjuk på piloten.


Spontanshopping

Nu bär det strax av mot Uppsala för lite shopping. Spontant idag eftersom vi funderar på att gjuta imorgon om vädret tillåter. Hinner ju inte idag. :( men inte fy skam om vi lyckas imorgon. Så ja, minst 20säckar betong ytterligare. Det ni!

Spana nyfärgade håret! ;)

Kramar!


Vårtecken.

Nu är det påriktigt vår. Tussilago på marken, vårprojekt, leriga hästar och soool. Träden börjar bli gröna och gräsmattan likaså. Snart är det dags att gjuta grunden till nya växthuset. Kanske imorgon om det hinns med. Eventuellt blir det en tur till Uppsala idag för att inhandla mer betong.

Undrar om man ska satsa på utgång ikväll eller spara sig till valborg? Frågan handlar väl mest om att jag inte är vidare pigg. I ärlighetens namn ska sägas att jag inte kunde sova inatt för att mage och rygg värkte. Inte okej. Därmed känns soffläge och hemmakväll mer lockande, men man vet aldrig. Kan tänkas att partykänslan vaknar. Isf ska jag till Marcus som har inflyttningsfest ikväll. Saknar honom så himla mycket! <3 men jag vet också att om jag inte är på humör så förstör jag bara partystämningen om jag dyker upp. Och det vill jag ju inte! Dilemma detdär. Vill inte förstöra genom att inte komma heller. Får se hur det känns senare idag.

Måste styra upp dethär med OCR-numret som inte fungerade också. :/

Over and out.


Diggar

Efter tokmysig frukost med kaffe, juice och laxmackor så kom Henkis på besök. Han bedömde växthusgrunden så långt den nu är kommen och hjälpte till att bestämma hur vi ska gå vidare. Nu har han dock åkt. Så jag och T ägnar vår tid åt att gräva. Gjutformen för grunden alltså. :)

Over and out.


Godmorgon världen

Tillkännager härmed att jag har vaknat. ;)


Pausa

Kaffet urdrucket. Hårfärgen ursköljd (återstår att se hur det blir när det torkat). Och snart står hästarna i stallet. Själv har jag till uppgift att duka undan i kök och vardagsrum samt lägga mig på soffan. Bra fredag dethär. Snart luktar hela jag choklad också. ;)

Tror inte kvällen blir så mycket mer intressant än såhär, så om inget ultraspeciellt händer eller att jag verkligen får skrivsug så blir det här nog sista inlägget för ikväll. Återkommer imorgon.

Godnatt!


Mys

Inte synd om mig inte.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200210045.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200210045.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200210045.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_200210045.jpg" class="image">


Almost perfect

Jag har ätit middag: skagenröra med betoning på räkor med avocado. Dessutom ett glas chardonnay, så fredagskänslan blir komplett.

Nu ligger håret i färg (utväxten ska bort!) och snart blir det kaffe och CSI. Verkar blivit mycket av det sistnämnda senaste veckan (ny box hemkommen). Dessutom verkar vädret ha svårt att bestämma sig idag.

Har jag tur så är grunden för växthuset lagd innan (lång)helgens slut. Det går bra nu!

Ett varmt bad och lite fotmassage är det enda som saknas!

Kramar!


Lyckat

Idag har jag haft mitt första lärarbesök. Ett till återstår innan denna kurs är examinerad.

Det började måttligt dåligt då min lärare var försenad och kom 5minuter in i lektionen. Hon bad såklart om ursäkt, men gissa hur nervös jag hann bli?! Iaf så genomförde jag lektionen och det gick okej. Lite stressigt att vara "ensam" men det gick väl an. Barnen hade iaf jätteroligt! ;)

Sedan hade vi samtal. Vilket gick riktigt bra också. Godkänt. Fast nog försökte hon "sätta dit mig" några gånger med kuggfrågor. Som varför jag vill arbeta med lyrik? Jag svarar att det är roligt, stärker barnens skrivande och de får öva öva öva. Ordet som söktes var språkutveckling. Så ibland förbiser jag det mest uppenbara.

Efter samtalet blev det påskbuffé och lite religion (som jag undervisade i) innan det var dags för hemgång.

T väntade på parkeringen. Han hade handlat betong till växthuset, body butter och vin till mig samt ammunition till sig och mat till oss båda. Tack! Så nu är vi strax hemma. Jag har lätt huvudvärk men det ger sig nog. Fyra dagars helg väntar. ;)

Over and out.


En tumme tack

Nu åker jag mot skolan. Nervös, lite stressad men med ganska mycket självförtroende. Eller nja, just nu kanske jag kan inbilla mig det, men jag kommer nog inte känna mig så säker när Marianne tittar på. :/

Så håll en tumme för mig idag. ;)

Kramar!


Kvällstankar

Vad skulle jag göra som aldrig hanns med ikväll?
• definiera synonymer
• färga håret
• betala mina bokbörsen-böcker

Det sistnämnda försökte jag och T med i över en halvtimme. Fel OCR-nummer. Jag blir tokig! Och tro då inte att människan skickat några kontaktuppgifter. Nehejdå! Men vi lyckades allt googla fram henne, tror vi iaf, så imorgon får jag nog ringa. Tar väl evigheter annars om man ska skicka mejl via bokbörsen och sedan få svar igen via bokbörsen. Omständligt som sjutton!

Nu är T iaf ute och nattar ponniesarna. Imorgon blir det till att gå upp tidigt så jag förbereder sänggång nu omedelbums. Lika bra det så kanske man kan hinna få några timmars sömn.

Och ja, jag är inte på mitt bästa humör ikväll heller. Dessutom verkar det som att jag håller på att bli sjuk (eller om det bara är stress i kombination med sömnbrist?). :/ men imorgon då får jag faktiskt se till att hålla huvudet över vattenytan.

Godnatt!


Soffläge

Ligger i kökssoffan, lyssnar på musik och diskmaskinens oväsen. Jag har precis städat av hela köket, vattnat och tramsat med mina växter och lagt iordning väskan inför morgondagen. Så himla skönt att "bara vara" en stund. Fast tankarna rusar runt såklart. Lite nervös är jag allt inför morgondagen!

Dessutom börjar jag fundera på Valborg. Vad händer och vart vill man vara? Jag är inget stort fan av uppsalafylleri, men eftersom man är student så kanske det är obligatoriskt? Jag brukar skippa, men jag vill ju vara med Sara och Manne!! Återstår att se vad som sker. En sak i taget som man säger.

Idag blev det minutwok till middag. Supersnabbt och med kräftstjärtar. Så middagen intogs ungefär halv sex. Tror det blir lite melon och CSI ikväll också om jag orkar. Känns som att jag skulle kunna däcka nu, men det är ju lite tidigt.. Men upp vid sex som vanligt imorgon igen. Enda trösten är att det är fredag i morgon!

Kramar!


Utanför posten

Sitter i bilen. Utanför posten närmare bestämt. Strax hemma, bara snabbstopp hos polisen för licensansökan. Jag väntar här. Trött och sådär, men strax hemma som sagt. Då blir det mat och vila. T är funktionär på skjutbanan idag så jag får egentid hemma. Den ska ägnas till förberedelser inför morgondagen och vila i soffan. Tänk imorgon är det fredag! Och sedan följer fyra dagars helg, helt sinnes. Men först morgondagens prövning. Tänker gå och lägga mig tidigt ikväll och förbereda allt från papper till kläder redan idag så jag slipper stressa imorgon. Lite nervös ska man vara men jag vill helst undvika att dessutom bli stressad.

Pratade med kusin Lotta nyss också. Vi pratade om valborgsfirande och min självcentrerade syster. Alltid lika trevligt att höra hennes ljuva stämma. Kusinens alltså.

Återkommer!


Regn

Sitter utanför närbutiken på en parkbänk. Lyssnar på spotify och tittar på regnet. Tackolov att det finns tak här. Vore inte lika roligt annars.

Jag har handlat tamponger, deo och hårfärg. Intresseklubben antecknar. ;)

Kramar!


Lugnt

Slutat för idag. Sitter själv i lärarrummet och dricker kaffe. Soft. Vi har haft planering under eftermiddagen och allt är klart inför morgondagens examinerande lärarbesök. Ganska skönt även om det finns ett visst pirr av nervositet. ;)

Strax ska jag slänga på mig jackan och gå över till förskolan tror jag. Skulle behöva skriva upp när min praktik slutar. Men vi får se om jag gör det idag eller någon annan dag. Det hänger på när T kommer och hämtar. Ingen stress, jag har gott om tid.

Over and out.


Negativitet

T har hällt klorin i toaletten och det stinker i hela huset. Dessutom hänger sig internet på datorn och hotmail tycks inte vilja skicka mejl till någon annan än mig. Värdelöst. Nej det är inte min mest positiva kväll, speciellt inte som allt går tycks gå åt skogen.

Tror att jag lyckats få iväg mejlet till min universitetslärare nu men är inte säker. Den som lever får se. Någonting jag dock lärt mig av de senaste årens studier är att man inte ska oroa sig, eller för den delen anstränga sig för mycket. Det om något är inte värt.

Återkommer!


Ingen blir förvånad

Jag har nu skrivit "klart" min lektionsplanering. Om man nu någonsin blir klar. Dock är jag inte alls nöjd och tvingar en suckande T att läsa igenom mitt ordbajs. Till största del är jag inte nöjd för att de bytt mall för planeringen. Först följer vi en mall och nu en annan. Förstår inte vitsen, men det gör ingen annan heller så det är nog bra med den saken. Ingen är heller förvånad, allra minst jag.

När jag skickat in lektionsplaneringen blir det vattenmelon och CSI. Orkar nog inte så mycket mer idag. :/

Over and out.


Flitens lampa lyser

Sitter hemma i köket. Poppar spotify och försöker finslipa min didaktiska planering, vilket i ärlighetens namn går sådär. Men men, vad kan man annars göra än att försöka? Inget. Så därav pysslar jag vidare. Trött och med lätt huvudvärk. :/

Idag har det varit fullt upp. Jag har haft religion (islam), matte och bild. Dessutom arbetslagsmöte. Så nog snurrar det bra i skallen nu. :)

Ikväll ska jag plugga: skriva klart allt inför fredagens lärarbesök. Dessutom ska vi äta kyckling (som står i ugnen nu) och jag vill hinna med att gräva på växthuset. Litegrann iaf. Men det återstår ju att se. Skickade iaf T till affären för att få lite lugn och ro. Det är så lätt hänt att andra saker kommer ivägen för pluggandet. Som att blogga till exempel. Haha

Over and out.


Kaffe

Kaffepaus


I personalrummet

Jag har ont i huvudet. Har precis ätit lunch här, för matsalen bjöd på pannkakor och då var det tur att jag tog med mig matlåda. Nu är det rast och jag ska ta det lite lugnt tänkte jag. Jag har bildlektion efter 12 och då ska barnen få fortsätta med sina räknesagor. En kopp kaffe och lite stillasittande i soffan känns som en bra rast. Fastän det är så bra väder ute.

Kramar!


Nu tar jag kväll

Nu har jag duschat medan de övriga (T o sis) har nattat ponniesarna. <3 så det börjar bli hög tid för sängen. Jag ska upp som vanligt vid sex imorgon.

Åsa ringde nyss. Trevligt <3

Nej, det här med att praktisera tar verkligen musten ur mig. Hoppas på att vara piggare imorgon, annars blir jag nog hemma. Jag är inte den som erkänner mig sjuk men ibland säger kroppen ifrån och då kan det vara värt att lyssna. Inte värt att svimma eller liknande under pågående lektion..

Nu är det dock sängen och horisontalläge som gäller.

Natti natt!


Tisdagsmys

Jag ligger i soffan med syster och T. Vi har ätit tacos till middag och nu blir det bubbelvatten och jägarna II. Ganska mysigt faktiskt. T har varit till skjutbanan och jag o sys har mockat och tittat på twilight. Lite kvalitetstid. ;)

Funderar på om jag håller på att bli sjuk. Känner mig varm och lite yr. :/

Fick bra feedback idag av min handledare som sa att hon absolut kan tänka sig att jag får ta hand om hennes klass "själv". Riktigt bra tyckte jag som känt mig lite osäker på situationen, men med lite beröm i ryggen så känns det mycket bättre.

Nu ska vi tisdagsmysa och sedan blir det dusch och sängen.

Over and out.


Bilturen

Systra och Mi


Samåka

Nu är vi på väg hem, jag, T och syster A. Jag gjorde en kort visit på förskolan eftersom alla barn vrålade efter mig när jag kom gående på skolgården. De är så himla mysiga!

En till fördel med att samåka är att man har tid till annat, typ fota och blogga. Så därav får ni dagens finaste naturbild på några rådjur precis i en glänta intill vägen. Fiiina! Enjoy!

Over and out.


Lunchrast

Nu är det lunchrast. Jag har precis ätit i personalrummet och nu blir det 30minuter paus. Ganska mysigt. Funderar på att glida upp till klassrummet och pilla med min lektionsplanering och matematikundersökningen. Bra om jag får till det idag eftersom lektionsplaneringen ska in senast imorgon. Måste bara leta upp nycklar först så jag kommer in. Så det är mitt mission just nu.

Kramar!


Alltid på väg

På väg mot grundskolan. Lyx eftersom jag får skjuts denna morgon. Jobbigt att det är tjock dimma. Men idag ska bli en bättre dag än igår. Syster ska med hem efter "arbetsdagen". :)

Blir bara en kort uppdatering. Ska vara social med min chafför. ;)

Over and out.


Skicklighet?

Jag kan knappast tro att det är tur. Jag är i princip klar med lektionsplaneringen trots att jag för två timmar sedan inte hade skrivit en rad. Dessutom har jag samlat ihop 25st småsaker som hör till uppgiften. De är dessa saker som dikterna ska skrivas kring. Ibland är jag så himla bra.

Middagen blev god. Grillad hemslaktad flintastek med coleslaw och grillade tomater. Jummie! Sedan blev det plugga av kan ni tro.

Syster A ringde också. Hon ska sova här i morgon. Sedan har ju Papi tagit en tripp till Spanien också, men det visste jag redan. Han åkte imorse och blir borta ungefär en vecka. Roligt för honom som blir brun och får steka i solen. Mindre roligt för oss här hemma eftersom det tydligen ska regna hela veckan.

I morgon har jag inga lektioner. Vad jag vet iaf, sådant kan ju ändras. Däremot ska jag ta anteckningar inför sk. spegellektion där jag ska göra samma moment som min handledare. Spännande! Dessutom fick jag beröm idag. Vi hade ett mycket givande samtal om min progression som mycket väl lever upp till ställda förväntningar. Alltid trevligt att höra.

Nu ska jag sova. Lampan är redan släckt och jag ligger i sängen.

Godnatt!


Tänkvärt

Jag har varit på rysligt dåligt humör hela eftermiddagen. Går inte att skylla ifrån sig. Det är en sådan vecka. Jag blev tillochmed arg när T kom hem med blommor. Hur fel är det inte då?

Just nu står han och gråter. Fast det är inte mitt fel. Det är löken han hackar. Själv ska jag till att börja med specialextrabonusbra lektionsplaneringen till fredag. Den kommer bli exceptionellt bra känner jag på mig. Svenskalektion med underrubrik dikter. Barnen ska få varsitt föremål att skriva en dikt kring med givna ramar. Nu ska jag bara hitta sådär 24st föremål man kan dikta om. Hmm.. Gem, penna, rostig spik, frökapsel, värmeljus.. Ja, ni förstår vart det lutar. Imorgon ska jag lägga fram det för min handledare. Hon kommer inte kunna göra annat än att älska det. Eller?

Men innan jag fortsätter så ska jag slänga ihop coleslaw för snart är det grillglöd och då går det undan!

Over and out.


Hemma

Kom hem för ungefär 20minuter sedan. Har hunnit äta mellis bestående av melon, vindruvor och kokosnöt. Dessutom har T tvingat mig att jävlas med hans dator och så har jag lagt middagen i marinad. Bra jobbat på kort tid anser jag.

Idag har jag dessutom haft matematik, veckans ord och religion med "mina" treor. Jag har även lekt pressfotograf med en halvtaskig digitalkamera på deras idrottslektion. Och så har jag ätit kycklinggryta.

Nu snart ska jag göra coleslaw och plocka ur diskmaskinen, men först behöver jag byta kläder till något varmare och bekvämare. Känner mig frusen. :/ när jag är klar med det så måste jag ta mig an lektionsplaneringen. Första lärarbesöket är ju redan på fredag!

Over and out.


Godmåndagsmorgon

Uppe. Vaken. På väg mot skolan. Idag ska jag undervisa i matte och religion. Dessutom veckans ord.

Återkommer!


Mot Åsa

På väg hem till Åsa för lite söndagstea och prat. Behövligt regniga dagar som denna. Uppskattar verkligen att hon finns bara 5minuters bilväg bort.

T ska handla så vi samåker. Blir nog tidig kväll ikväll för jag är både trött och grinig. Hoppas det löst sig till imorgon.

Återkommer!


Andas

Varför är jag så förbannad på allt idag? Jag vet inte varför men allt känns provocerande. Bh-bandet glider på axeln, Nice är lerig, det tar hundra år att ladda en enda sida på internet, akvariet låter och mitt hår är "för rent" och vill inte stanna i uppsättningen. Frustration utan eller med mycket liten anledning. Inte orkar jag göra någonting åt det heller. Fördjävligt!

Jag kan ju alltid försöka byta inställning. Jag lovar ingenting men jag ska försöka. En stund iaf. Sedan ska vi ordna middag och sooova. Konstigt nog är jag helt slut i kroppen trots bra sömn inatt.

Det finns inte bra förklaringar för allt.

Over and out.


Sötnötar

Nu är det mockat. Ligger i soffan och tycker synd om mig själv. För att jag har ont i magen. Och för att täckningen är sämst idag (driftstörningar. Vi kollade på Telias hemsida). Och för att det är söndag och skoldax imorgon. Inte alls sugen. :(

...

Ikväll ska vi kanske grilla. Måste åka och handla inför veckan också. Men först CSI och soffläge.

Over and out.


Leksak

Ny leksak ihopsatt. Snart har jag mitt nya växthus! Bara betong, sten och grus kvar. ;)

Återkommer!


Besök

Fick besök av Isak + kompis så nu blir det 30min av kung fu panda. Sedan ska vi se om det inte går att elda lite. Eller städa i stallet. Hmm..

Lunch måste såklart ordnas också. Hade mysigaste frukosten för omkring två timmar sedan med buffé av frukt och grönsaker. Hur gott som helst! Vattenmelon, morotsstavar och vindruvor kan inte bli fel. ;)

Ska komma ihåg att ringa Mami också.

Jag har blivit medlem på bokbörsen idag. Hittade de böcker av Virginia Andrews som jag letat efter hur länge som helst. Har "beställt" dem och hoppas nu bara på att få kontakt med säljaren snarast så jag kan få hem böckerna. Det blir min sommarlektyr. Kan tänka mig att jag kommer läsa dem om och om igen typ hundra gånger. Berättar mer om/när jag får hem dem.

Återkommer!


Mys

Igår blev jag kvar hemma. Vi skar upp melon, cocosnöt, vindruvor och vit + riktigt mörk choklad. Underbart lyxigt lördagsmys. Sedan somnade jag fort efter vi tittat klart på filmen.

Nu vet ni vad som hände igår. Att jag inte bloggat beror enbart på att det står "ingen service" på telefon halva tiden. Tyvärr. Antar att Telia har problem med nätet? Jaja, det löser sig nog.

Idag har jag vaknat. Har galet ont i magen/ryggen. Stackars mig. Har pratat med Ida i telefon men annars har det inte hänt någonting. Lugn dag väntar.

Over and out.


Statsbesök

Nu äger vi en betongblandare. Och en sticklingsvas och en ny innerslang till skrindans ena hjul. Efter ett besök på blomsteraffären är det nog dags att rulla hem. Har hunnit ett kortisbesök hos ma och pa också vilket resulterade i två kassar med tomma äggkartonger. Känns trots inte alltför mycket aktivitet som att det blev en givande dag.

Undrar vad jag ska hitta på ikväll? Återstår att upptäcka!

Over and out.


Nya mål

Sitter i bilen. Inte pärlan ska tilläggas. Snart är vi på väg mot nya mål. Jula, Biltema och blomsterlandet. Vad mer återstår att se.

Återkommer!


Ledighetslugn

Det är ganska sällan det är lugnt här på hemmaplan. Oftast är det ju så mycket på gång. Men inte idag. Eller?

Det har inte hänt så mycket under förmiddagen. Jag har mestadels legat i sängen och dragit mig. Ganska skönt med tanke på att jag inte kom i säng förrän vid ett-tiden imorse. Då skjutsade vi hem Åsa efter en härlig kväll. Det blev hamburgare, massa prat och kaffe. Bra för en fredagskväll. Men jag är trött idag. Och lite seg. Helt okej tycker jag dock med tanke på veckan som var. Blev bra med lite helg nu.

Idag ska jag pyssla om hästarna, städa lite här hemma och vila. Trodde jag. Eventuellt ska vi åka till Uppsala och köpa en betongblandare inför grundgjutningen av växthuset. Vore najs att komma igång, men det är svårt när det ligger snö på backen. :/ men om vi åker, då ska jag kika på krukor och pelargonsticklingar! För trots att vädret tycks bestämt sig för att det är vinter just nu så är det ju inte hela sanningen. Snart är det vår igen. For real!

Over and out.


Fredagsmys

Smörgåsgurka, levande ljus, Maskinen och snart kommer Åsa. <3

T är och handlar med Åsa och så snart de satt första foten över tröskeln så ska vi steka hamburgare och sedan blir det en lugn och mysig hemmakväll. ;) gillar't!

Ganska trött Ida håller ställningarna här hemma. Har inte ens hunnit nämna missödet imorse när de fällt ett träd över min färdväg! Så jag fick ta en omväg runt och kom försent, men det gör ingenting. Bättre det än att det ramlar på någon stackare en dag när det blåser!

Nu blir det till att byta spellista. Jag ska ju inte festa ikväll. Inte väcka partysuget. Haha

Kramar!


Orken

Mina ögon ramlar nästan igen. Riktigt trött. Har ändå pysslat om mina växter lite, vridit dem så bladen inte viker sig ut mot fönstret, vattnat, planterat om en och annan samt tagit bort vissnande blad där det behövts. Bra där.

Fortfarande helkass täckning tyvärr. Lyssnar på untz-musik och försöker tagga till utan riktigt resultat. Men jag antar att det är okej.

Kanske ska träffa min fina Åsa ikväll också. <3

Over and out.


Helgstart

Nu börjar helgen. Jag känner det i hela kroppen. Tyvärr är det snö ute och täckningen på telefon har bytt från hyfsad till "ingen service" mestadels av tiden, men vad gör väl det?

Ikväll ska vi göra egna hamburgare och jag ska gå och lägga mig rätt tidigt för jag är helt slut efter en hel vecka som lärare i årskurs 3. Märks verkligen att jag inte är van vid att undervisa på det här sättet, men jag lär mig hela tiden. Som jag skrev tidigare så har hela dagen gått prima. Lasange till lunch är inte helt fel heller.

Nu funderar jag på en kopp kanelkaffe i en av mina nya superfina rosa muggar. Det är fredagskänsla i luften. Två och en halv dag kvar innan det är måndag igen. Lika bra att göra det bästa av situationen.

Kramar!


Underbara Fredag!

Hemma nu. Trots snö och slask i kombination med sommardäck. Ligger på soffan i köket med en hög poesiböcker på köksbordet. Jag hade lektion i svenska med dikter så därav. Det gick förövrigt jättebra och nästan alla blev klara med sin första orddikt idag.

Förutom svenskan så hade jag även hand om lektionerna i matematik och religion. Även dessa gick bra. Det är roligt med enormt uttröttande att ha så mycket lektioner. Känns dock bra att få undervisa så mycket som möjligt nu under Vfu:n så det känns bekvämt när man får lärarbesök och framförallt tills man står där med en egen klass!

Nu ska jag ta det lugnt ett slag. Kanske titta på film eller bara blunda och lyssna på musik. Herregud det är ju ändå fredag! Ibland går veckorna verkligen snabbt!

Återkommer!


På väg hem

Älskar aprilväder. Älskar att inte ha vinterdäck. Or NOT!


Trötthet

Sitter i soffan i köket, har precis fått i mig en tablett. Mot huvudvärken. Jag lyckades faktiskt titta på Titanic också. 2-dimensionella varianten, varför ändra på ett vinnande koncept. Fick dock stoppa då och då eftersom huvudet kändes som att det tänkte sprängas.

Snart ska jag fixa inför morgondagen, packa väskan och lägga ordning kläder, sedan blir det duschen och sängen för min del. Misstänker att huvudvärken är ett resultat av tröttheten.

Återkommer!


Inte okej.

Jag städade. Åt middag. Försökte titta lite på film. Tydligen har huvudvärken från helvettet bestämt sig för att bli inneboende ikväll. :(

Är nog i behov av sömn, vatten och värktabletter. Måste bara orka resa mig ur soffan. :/

Kramar!


Städ

Städar i köket. Poppar spotify och skurar rent bänkar och plockar med gamla kvitton. Senare ska jag leta dikter till morgondagens lektion, men först lite nyttogöra på hemmaplan.

Vissa människor verkligen dränerar en på all energi. Nu börjar det nog bli dags att se till sig själv. Vem ger och vem tar min energi? Svårt att säga nej, men jag borde nog börja det för min egen skull. Klart man kan ha dåliga dagar, men ärligt varför ska man umgås med någon som ALLTID gör en ledsen, besviken och uppgiven? Jag ser faktiskt ingen vits.

Från ett ämne till ett annat. Grattis till Henric och Sara som firar 2-årsdag idag! <3

Och så vill jag skriva att jag saknar min Frida! <3 tänker på dig och är så himla glad över våra pratstunder igår.

Nu tror jag minsann jag förflyttat fokus från allt negativt i detta inlägg till dagens positiva. Lite som ordspråket "make love, not war". Ska försöka ringa Mami igen strax. Har hittat någonting MYCKET intressant på bokbörsen. Sedan ska jag fortsätta städa.

Over and out.


Tack?

Har precis pratat klart med Telias support. Det tog "bara" tre samtal och x antal överkopplingar mellan olika avdelningar. Fick prata med en trevlig Mattias som iaf erkände att de inte tänker göra någonting åt mitt problem, men att de iaf kan lägga till extra samtalspott på min faktura. Schysst räddat där, för jag är inte rolig att tas med när jag är irriterad. Hoppas nu bara han håller sitt löfte, annars lär de få höra det kan jag lova!

I övrigt har jag hunnit hem. Läst Ica's tidning Buffé och det är allt. Nej, nu ljuger jag. Har även hunnit kika ute och sett att T grävt ränna till grundgjutningen för nya växthuset! Tänk hur duktig han är när han vill! ;)

Lagom lycklig över att mina nya "millifields rose"-sticklingar tagit sig ordentligt och jobbar på att börja blomma snart. Frågan är mest om jag ska tillåta det i ett såhär tidigt stadie eller om jag ska knipsa av dem för mer växtkraft hos själva växten. Haha nördigt att ens ta upp tankeverksamhet med det.

Over and out.


Körigt

På väg hem i pärlan. Har haft en bra dag. Planeringen gick snabbt och riktigt smidigt. Skönt. Allt är klart inför imorgon. :)

Nu ska jag hem och planera helgen och växthusbygget!

Over and out.


Tentaresultat

Jag har precis ätit lunch med eleverna. Träffade en gammal kollega från förskolan som var och åt med femåringarna som ska börja förskoleklass till hösten. Härligt!

Kommer in i lärarrummet och inser att jag att jag fått mejl från min kursledare. Alla som skrivit mattetentan är godkända. Minst. Så trots att jag inte sett resultatet så vet jag att jag är godkänd nu! Tjoohoo!! Vilken kanontorsdag!

Kramar!


Skola

Sitter i klassrummet. Har dragit igång min dator för att kunna skriva lite mer på alla tusen uppgifter universitetet avkräver mig. Ganska rofyllt då eleverna är på rast. Får se vad som väntar efter. Auskultation i hemkunskap eller svenska. Innan lunch ska jag ha mattelektion med multiplikationsträning. Sedan är den här dagen nästan över. Bara planeringsbiten kvar efter lunch. Bra det för jag är seg i huvudet och vill mest bara hem och sova. Tror ifs inte att jag lägger mig och sover, men det blir till att ta det lugnare iaf.

Imorgon är det fredag. Huvudet upp och fötterna ner. Snart är det helg.

Over and out.


Dagens fynd

Det jag inte hann skriva tidigare idag:
• fyndade fina rosa muggar på Åhléns till reapris.
• bråkade med en tant på Telia-butiken för jag ville byta min laddare som support sagt att jag kunde men som hon propsade på att jag inte fick (de kan vänta sig ett argt samtal imorgon).
• bestämde mig för att köpa gröna knoppar till garderoberna.
• suktar efter nya duo body buttern på Body Shop med vaniljlukt.
• har en T hemma som grävt klart nästan hela växthusgrunden OCH mockat åt mina ponniesar!

Nu är jag hemma. Har varvat ner lite och efter ett stopp i duschen så blir det sängen för min del.

Godnatt!


På vägen

Åker från älskade Sara hemåt. Våfflorna blev jättegoda! Tack för dem och sällskapet! <3 hoppas vi sed snart igen. Saknar dig redan!!

Kramar!


Mysigt

Jag och Sara ligger i soffan. Spelar Rumble och tittar på halv åtta hos mig. Mysigt! Blir dock lätt irriterad på tanten i tv som byter ingredienser och meny hela tiden. Mer improviserande än jag brukar vara i köket.

Snart ska jag åka hem. För i morgon så ska jag till skolan och undervisa igen. Matematik och multiplikation. Idag gick det bra, jag hade en mycket stimulerande matte/bild lektion. Verkligen något av det bästa jag gjort hittills. Eleverna fick skissa på en räknesaga och nästa gång ska de få börja rita upp dem! ;)

Kramar!


Våffelkväll

Jag är med pinglorna, Dino och Rocky i Rickomberga. Kul att alla är bakissega utom jag som är speedad värre. Snart ska Sara dock göra våfflor av mig. Med glass och sylt till. Ska bli så himla gott!

Vi har varit till Gränby Centrum och handlat mat till Sara och garderobsknoppar och fyndade muggar till mig! :) riktigt bra eftermiddag. Roligt att tillochmed expediten frågade om Sara var bakis. Haha älskar'na så hon får vara hur bakis hon vill! <3

Vi tittar på 112 something something. Och jag myser med Rocky i soffan. Chile att inte göra någonting för en stund.

Over and out.


Lunchrast

Nu har förmiddagen gått. Dagarna rullar på nästan för fort. Idag har det varit biblioteksbesök och auskultationer för mig. Sist idag så blir det en bild-lektion som jag ska hålla. Eller ja, sist för barnen. För mig blir det APT efter. Innan "skoldagen" är slut och jag kan åka in mot Uppsala för att vara med min fina Sara!

Det är planen.

Kramar!


Natti natt!


Plantering

Nu blev det lite spontan omplantering av små plantor som nästan klättrat ur minibäxthuset. Ordentliga rotsystem på gång alltså. Därmed i akut behov av omskolning i större krukor. Det handlade om tomater, gurkor, zucchini, pumpa och ett exemplar av vattenmelon. Så det blev en hel del pillande i grovköket för att hitta passande krukor. Dessutom är det ju redan fullt i fönstren. What to do? Man gör väl sitt bästa och knölar in ytterligare ett par krukor. Haha så nu är det på gränsen till omöjligt att få in fler, men det bjuder jag på! ;)

Jord under naglarna har jag, men ett nöjt leende finns på mina läppar. Finns en rad saker alltid gör mig glad och som höjer mitt välbefinnande. Att plantera är en av dem. <3 nördigt, men det bjuder jag på!

Tog lite bilder både från gårdagens pensé-plantering och målning samt utav dagens omskolade plantor ihop med några "gamla" pelargon-småplantor. Blev inte av att jag la upp de bilderna igår så jag tänkte köra en bildboom idag om det är möjligt? Måste verkligen ta tag i att fotografera mer. Saknar det, men saknar lite inspiration just nu.

Just nu gör jag ingenting. Tycker faktiskt jag har förtjänat det. Funderar på att gå upp och duscha så jag kan gå och lägga mig lagom till nio. Skulle vara så himla skönt att få 8 timmars sömn.

Kramar!


Vardagsmat

Nu har jag vattnat blommor, pratat skit med syster i telefon, lagat mat och ätit. Det blev kräftwok idag. Gott och snabblagat!

Nu poppar jag spotify, fryser lite och planerar morgondagens lektion i bild. Räknesagor! Så 2i1 kan man nog kalla det. De behöver ju öva på det, så varför inte låta dem göra lite mer avancerade ritningar och sedan noggranna målningar? Jag och min handledare tyckte iaf att det var en god idé.

I övrigt händer inte mycket. Jag är trött och måste nog gå och lägga mig ordentligt tidigt ikväll. Ska försöka hinna tvätta ytterligare en maskin samt planera inför morgondagen. Tror det blir en tripp till söta rara Sara då. Dessutom ska jag köpa garderobsknoppar och byta laddaren (note to myself: lägg ner laddaren i väskan). Så det lär nog bli saker att göra imorgon också.

Over and out.


Uppdatering

Jag har helt enkelt inte tid att blogga på dagarna. Eller iaf inte somliga dagar. Jag har inte ens tid att svara när det ringer. :/ men å andra sidan beror det säkert på att jag har så trevliga saker att göra. Idag har jag ifs mest askulterat och varit behjälplig som någon slags extraresurs, men det har varit trevligt och givande. Fotograf har jag också tillfälligt fått agera då klassen jag följer ska göra ett bildspel för föräldrarna med iakttagelser från deras vardag.

Eftermiddagen spenderades med min handledare och ytterligare en lärare på Fyrishov där det var/är läromedelsmässa idag! Vilket innebär gratis kaffe, godis, pennor och femhundra produktkataloger. Jag fick dessutom en rosa påse. Haha bingo! ;) sedan åkte jag hem. Och nu har jag precis kommit innanför dörren hemma.

Återkommer!


Tufft

Tufft att jag nu skrivit 2 av 4 sidor på min matematikundersökning (förlåt att jag tjatar). Har dock inte ringt Mami och lär nog inte göra det idag heller. Börjar bli lite seg, men det kan säkert bero på att jag har kört på sen halv 7 imorse (snooza en halvtimme när klockan ringde vid 6). Helt okej att vara trött då.

T är inte hemma än, men han är väl på ingång om en stund. Jag tänkte försöka hinna en strykning till på dörrhandtagen och kanske starta ännu en tvättmaskin. Kan ju faktiskt med gott samvete börja avsluta nu. Känns riktigt bra!

Återkommer!


Kul liv.

Gissa om jag är galet duktig!? Sitter och arbetar med min rapport/undersökning i matematik. Faktiskt ganska intressant nu när jag väl kommit igång. Dessutom har jag ju världens mest välskrivna B-arbete i ryggen (Tack för det Byström!) så det här känns nästan "för lätt". Eller nja, men det mesta känner jag mig säker på. Har skrivit inledningen, syftet, frågeställningen och metod-delen (urval, datainsamling, tillvägagångssätt och etik). Blir lite kortare denna gång då hela arbetet ska rymmas på max 2000ord. Hur jag nu ska lyckas med det?

Verkar faktiskt som att jag har en riktigt bra och effektiv dag idag! Och i morgon så ska jag bara observera i skolan, halvdag tillochmed. Sedan blir det läromedelsmässa! Och sist men inte minst så ska jag handla knoppar till mina skitfina garderober! Det kommer bli så himla bra! ;)

Kramar!


Mättnad

Nu har jag ätit i all ensamhet. Det blev tacosrester från igår. Fanns tillochmed guaccamole kvar så det blev bättre att ta coleslaw och vildsvin imorgon. Ingen fara på taket. Mätt är jag iaf nu.

Innan maten så blev det mer tvättande och jag kikade igenom en hylla i min garderob och hittade ett par gamla jeans som passade mig också. Bingo. Konstanterade dock att jeanskjolen jag letade efter är försvunnen. Konstigt att mina kläder försvinner bara. Både kjolen och min svartvita klänning. Ska nog ringa Mami och kolla om de ligger hemma hos dem. :/

Jag måste komma ihåg att tanka idag också. Mer är det inte som håller mig från datorn och studierna. :P

Kramar!


Gjort är gjort

Nu har jag startat en tvättmaskin, plockat ur en diskmaskin, planterat två balkonglådor med penseér och målat handtagen gröna i mitt grovkök/tvättstuga. Så nu är jag "igång".

Börjar dock bli hungrig. Vad sägs om vildsvin och coleslaw? Inte helt fel...

Men först ska jag nog ta mig an att hänga tvätt, klicka igång datorn och påbörja skrivandet på matematikundersökningen. Så det blir gjort någongång! Ska börja observera imorgon..

Återkommer!


Hemkommen

Hemma efter en hel dag på skolan (där jag har praktik). Ska försöka sammanfatta med fem ord.

Multiplikation
Veckans ord
Fiskbullar
Kristendomen
Planering

Då fick jag med de lektioner jag hade ansvar för också. :P

Nu blir det till att öppna post och äta keso. Sedan får vi se vad jag ska hitta på. Funderar på att plantera, skriva lektionsplaneringar eller rida. Kanske kan hinna fler. Fint väder är det iaf utanför fönstret.

Over and out.


On My Way

På väg hem.


Kanonbra!

Nu är det dags att gå och sova. Tänkte snabbt bara uppdatera om kvällens lyckokast. Först köttet som var så mört så de trillade i bitar. Mums! Och sedan tapetseringen som faktiskt inte alls blev så tokig. Så en underbar dag har det verkligen varit! ;)

Imorgon väntar praktiken på skolan. Jag ska undervisa i Religion, Svenska och Matematik. Så nu väntar som sagt sängen för jag ska upp kl. 6 imorgon! Galenskap!

Imorgon får vi fundera vidare på sista delen i hallprojektet - knopparna eller handtagen till dörrarna.

Natti natt!


Seg

Jovisst slumrar jag till i soffan. T spelar Sniper-spelet och jag drömmer om sommaren. Såfort jag skrivit klart det här inlägget så ska jag resa på mig och göra guaccamolen. Kolla köttet ska jag också göra. Spännande att se om det blev bra eller dåligt! Torrt verkar det dock inte bli med tanke på att det efter halva tiden simmade runt i tomatochkryddsåsen.

Återkommer!


Tapetsering i hallen

Lite spontant såhär på söndagseftermiddagen bestämmer vi oss för att det inte är lönt att vänta. Det är ju för sjutton bara att slänga upp ett par våder. Hmm.. Eller kanske inte. Tapetsera gjorde vi i vart fall, T och jag. Och för att vara första gången tycker jag faktiskt att det gick alldeles strålande. Tillochmed mönsterpassning! Finns ju fler väggar att pröva på, men det känns som att en första gång hade kunnat vara betydligt värre. Så nu har vi snygga garderober i hallen! ;)

Vildsvinsköttet ligger kvar i ugnen. Vi har bestämt att äta det som tacos idag och med coleslaw imorgon. Därmed ska jag strax gå ut i köket och göra min special-guaccamole. Sedan blir det nog soffläge nästan hela kvällen.

Over and out.


Bästa och tapetinköp

Som rubriken antyder så har jag idag inhandlat tapeter till hallens garderober. Dessutom har jag varit med de bästa <3 dvs. Sara och Manne. <3 vi har strosat runt på Gränby centrum, kikat på bikini åt Sara och köpt en billaddare till min iPhone. Fail eftersom jag glömde min trasiga adapter hemma så jag inte kunde reklamera, men jag klarar mig nog några dagar ytterligare.

Nu är jag alltså hemma igen. Så det blev ingen långtur. Manne införskaffade grill till sista april också då jag såklart kommer vara med de bästa!! <3

Mitt långkok i ugnen fortsätter och deg verkar gå bra. Får se ikväll om det var värt det.

Kramar!


Vaken!

Jag är "redan" vaken och igång i köket. Idag blir det lååångkok med vildsvin. Beräknad tillagningstid: 8,5 timme. Hmm... Ingen snabbmat direkt. Dessbättre så kan man glömma bort att man lagar mat minst 4timmar i stöten eftersom den tillagar sig själv i ugnen.

Nu blir det frukost! Sedan ska jag komma fram till huruvida det är värt att åka in till Uppsala idag. Får jag träffa Sara eller Manne är det ju lätt värt, men annars? Ska byta min trasiga telefonladdare, kika på tapeter och hämta grejer hos Sara.

Måste hinna skriva på min matematikundersökning idag också, ska inleda etnografiska studier under tisdagen. Bra då om man har gjort upp riktlinjer för vad man ska titta efter.

Återkommer!


Filmkväll

På väg hem nu. Kvällen spenderades hos Åsa och Tim. Jag fick sippa Sprite ur Orrefors-glas och titta på mer "oj hjälp världen går under"-film. Denna gång "2012". Mycket trevligt och angenämt. Först ut fick jag dessutom kaffe och det blev allsång i soffan. Bättre kan man nog nästan inte ha det!

Hästarna fick hö innan vi åkte, men de stackarna är nog lite ledsna nu när ingen plockat in och nattat dem. Dock är det bara fråga om minuter nu och de kan nog få lite sovmorgon i morgon! ;)

Natti natt!


Intresseklubben antecknar

Drar lite "viktiga" djurdatum under åren 2003-2005. Ganska ointressant egentligen, men nu när jag läst igenom almanackorna kan jag ju ge en liten tillbakablick:

30 oktober 2003 dog min älskade kanin Pricken.

16 november 2003 red jag på Blenda för första gången.

23 december 2003 köpte jag Blenda.

26 juli 2004 var det stallmästerskap på stall Tomten där jag och Blenda vann både dressyren och hoppningen.

30 juli 2004 köpte syster Karin Petter från Fäboden (han är alltså 8år i år).

13 september 2004 föll jag av Blenda och fick åka upp till akademiska sjukhuset i ambulanshelikopter.

5 januari 2005 skaffade jag min första hamster vid namn Sylvester (vintervit rysk dvärghamster, detta exemplar kallades även senare för vägghamster).

29 juli 2005 hämtade vi Cleo, vår stallkatt.

17 oktober 2005 skaffade jag Torulf, ytterligare en liten rysk dvärghamster.

Så nu vet ni. Intresseklubben antecknar. Haha

Over and out.


Dagbok/Kalender

Ätit lunch. Check!
Startat diskmaskinen. Check!
Startat tvättmaskinen. Check!

Nu håller jag på med dagboksläsning. Eller ja, det är korta kommentarer i kalendrar för åren 2003, 2004 och 2005. Meddelar om jag hittar någonting roligt. Haha eller iaf intressant. Märker också att jag inte är ensam om att anteckna utan att Jos, Jonas och Lina också bidragit. Mina vapendragare på den tiden. Thihi, hittade även saker som Hanna skrivit <3 men återkommer som sagt.

Kramar!


Ingenstans

Så kom man ingenstans idag vad det verkar. Satte igång projektet med att rensa garderoberna i hallen från gammalt skit istället. Det är inte klart än, men det mesta har iaf fått en genomgång. Jag hittade gamla kläder, mest jackor från alla år som stallchef, många fina nästan nya med namn broderat. Snyggt! Så nu ska det bara städas av och fixas lite så har jag mycket mer plats i hallen (två svarta sovsäckar fyllda med kasserade saker/kläder senare), lite ordning på saker och ting samt en ny garderob inför våren. Fann en svart manchesterkavaj som satt ursnyggt och en (fejk)pälskappa som doftade mormor. Saknar henne så himla mycket så ögonen tårades. Så den stannar. Även en massa annat kraffs som jag knappt visste att jag hade. Fynda i sin egen garderob liksom. :)

Har precis pratat med söta Hanna i telefon en hel evighet, om hästar, världskrig, språkutveckling och karlar. Haha synd att vädret blev som det blev annars hade vi kunnat äta muffins hos henne nu!

Skickade iväg T att handla mat också. Skönt med lite egentid. Grillad kyckling till lunch blir inte fel. Har planerat att göra långkok på vildsvin imorgon också. Matlagningsplanering på hög nivå. Haha

Over and out.


Mer snö

Inte verkar det vilja sluta än på länge. Snön alltså. Jäkla aprilväder!

Sitter och kikar på film. Verkar inte bli några utomhusaktiviteter eller tripp till stan, men det är klart att om det skiner upp efter lunch så kanske. Tills dess tänkte jag lägga krut på att städa och pyssla om mina blommor. Kul att jag köpte penseér igår för att det kändes som vår. Så mycket för vårkänsla. Tur att det inte är långt kvar. Håller hoppet uppe och tittar på film med världsförstörelse. Motsägelsefullt.

Återkommer!


Inte igen.

Vaknar sprudlande glad redan innan klockan 8 på en lördag. Ganska ovanligt scenario. Reser mig upp ur sängen men sjunker snabbt tillbaka. Ser nämligen ut genom fönstret och inser att det snöar rejält. Finns inte mycket att säga om det mer än att luften går ur mig. Det skulle ju gå att gräva på växthusgrunden idag. Har tillochmed bestämt mig för att dissa trädgårdsmässan. Dessutom har jag sommardäck på bilen. Frågan är vad som blir av den här dagen nu? Det fanns så mycket planer men vädret riskerar att förstöra allt. Inte okej. Snälla ge mig vår.

Nu ska jag göra frukost och sedan kryper jag nog ner under täcket och gömmer mig en stund.

Over and out.


Fredag den 13:e

Den här kvällen blev rätt soft. Ligga i soffan, äta popcorn och titta på familjen Adams. Nästan nostalgi. Härligt att även om det "bara" varit kortvecka så iaf få kasta sig i soffan efter en arbetsvecka. Känner på mig att nästa fredag kommer jag vara än mer slut i kropp och knopp.

Jag har fortfarande inte bestämt mig om morgondagen. Vore mys med mässa samtidigt som jag faktiskt egentligen inte ser något riktigt skäl att åka dit. Skulle gärna träffa Sara och Manne, dricka vin och ha mysigt också. Dock utesluter nödvändigtvis det ena inte det andra. Behöver iaf åka till Gränby Centrum och ordna ny laddare till iPhone. Reklamation kallas det och jag ringde faktiskt tillochmed till support idag! Dessutom ska jag nog skaffa mig en billaddare. Känns liksom som en nödvändig utrustning. Dessutom skulle jag vilja träffa Hanna och titta hur hon bor nuförtiden samt hämta min kaninbur. Känns som att jag har höga förväntningar, inte minst på mig själv, denna helg. Bra eller dåligt? En kombination anser jag. Gillar ju att ha många bollar i luften samtidigt som det har en viss stressande effekt. Well, I'll think about that tomorrow.

Nu börjar det bli dags för att inta horisontalläge i sängen. Har galet ont i höger axel, eller typ under skuldebladet om ni förstår? Kan knappt sova, räknar dock kallt med att jag är så trött att jag somnar oavsett ikväll.

Natti Natt!


Tårtkalas

Nu har jag fått ett glas vin och smörgåstårta. Det är inte alls synd om mig utan snarare det motsatta. Är på väg hem nu och är redigt trött. Eftermiddagen blev inte riktigt som planerat men jag är ändå glad att det inte är värre än det är. Ska förklara strax om ni ger er till tåls.

Åkte till systemet men hittade inte det som efterfrågades då detta visade sig vara en beställningsvara. :/ så det blev inga inköp alls.

Åkte vidare hem till Kristin och Nicklas. Möttes av fullt liv. Alla barn + några ytterligare vuxna var där. Kristin hade råkat ut för en olycka för två dagar sedan men hade precis kommit hem från sjukhuset efter operation. Gråblek i ansiktet och bra låg, men hon var efter omständigheterna okej. Det hade verkligen kunnat gå värre! Går inte in på detaljerna i nuläget, men skickade genast upp henne för vila på soffan vilket hon tacksamt gjorde. Stackare.

Åkte vidare för att fira Mart's 20års dag. Han bjöd på smörgåstårta och jag fick ett glas vitt. Fint det, och ovanpå är det ju dessutom fredag. Härligt liv! ;)

Over and out.


Piff

Nu har jag satt i mig keso och piffat till mig. Snart är jag på g igen. Tre stopp innan det är dags för hemgång ikväll:
* Systembolaget
* Kristin och Nicklas gård
* Dessie och Henkis gård

Idag är det fredag den 13:e för er som inte noterat detta. Verkar dock mest vara en alldeles vanlig dag från mitt perspektiv.

Återkommer!


Öh.. I speak a little english

Någon stannar oss och frågar om vi pratar engelska. På knacklig engelska svarar vi yes, a little. Så de frågar om vi vill köpa ett el-aggregat. Vi svarar såklart nej.

Skumt.

Kramar!


Fredagsäventyr

Nu är jag "hemma". Eller ja, jag hann inte mer än hem och vända. Nu har här handlats torv och plantjord. Dessutom spontant två sexpack penseér. ;)

I eftermiddag blir det tur till stora Systembolaget för senare blir det smörgåstårta för Mart fyller 20år. Så en del åkande blir det i eftermiddag/kväll.

Återkommer!


Gårdag, idag och morgondag

Sitter i klassrummet. Har precis hållit Svenska-lektion och nu är det rast. Jag gör listor över allt jag behöver göra och känner att tiden bara rinner iväg. Idag är det fredag allt går så snabbt.

Igår var jag hos Åsa. Busade med Alvin, drack tea och pratade om livet. Sedan tog vi en promenad vilket var härligt trots att jag var ordentligt trött. Det känns verkligen som att jag fick ut mycket av gårdagen. Vi får allt se om jag lyckas med detsamma idag.

Efter rasten blir det nationellt prov i matematik. Jag har ingen mer undervisning idag utan det blir mest till att vara behjälplig och sitta längst ner i klassrummet och skriva. I helgen blir det möjligen Älvsjö och trädgårdsmässa, men i övrigt så återstår det att se vad som händer.

Nördfakta: årets pelargon heter "first yellow".

Håller tummarna för syster A som ska på arbetsintervju idag också.

Over and out.


Kvällstea

Jag är hos Åsa och ungarna. Jag och Alvin har busat i soffan och nu är det läggdags för honom. Tea har vi hunnit dricka också. Mys! ;)

Hinner inte blogga så mycket, men återkommer senare! Nu vet ni iaf vad som händer!

Bild kommer Arnold aka Äcklet. :P

Kramar!


Idag, del 2

Förmiddagen och fram till klockan halv två då jag bloggade sist omfattas av del 1. Då hade jag en trevlig dag om än att det var fullt ös.

Nu har eftermiddagen snart passerat. Inte den roligaste någonsin men jag har fått en hel del gjort. Hästarna har fått rent och T har fått brumma traktor. Växthusbygget tar fart igen. Nu är i princip halva grunden grävd. Dessutom har jag rensat bort kvickrot och brännässlor. Inget trevligt göra, men hellre nu än senare i sommar.

Snart blir det kanelkaffe och lite skrivande på min matematikundersökning: hur kontrollerar elever i årskurs 3 sina svar i matematik? Får se om det kan bli något intressant utfall. Har dock redan en relativt god uppfattning om hur de gör. :P avslöjar det inte än.

Återkommer!


Tidig hemgång

Kör pärlan hemåt. Tre timmar tidigare än planerat. Var över en snabbis på förskolan också för att kika på syster "in action". Fick massa kramar och en pojke sa att han hoppades att jag skulle komma tillbaka snart och vara fröken för dem. Så himla sweet. ;)

Skriver mer när jag kommer hem.

Over and out.


Lunchrast

Sitter i lärarrummet och äter min lunch bestående av rökt lax-mackor. Hur gott som helst. Trist dock att de övriga här väljer att prata om vidrigaste maten de kan tänka sig. Tur att jag inte är kräsmagad.

Jag har haft en äkta bra dag idag! Jag har haft matematiklektion och dessutom gjort studiebesök på hemkunskapen. Barnen gjorde våfflor och jag blev bjuden. Därmed inte så himla hungrig nu, men det gör inte mycket.

I eftermiddag kanske jag ska ta med syster A hem. Det ska bli trevligt! :)

Over and out.


Natt nalkas

Dags att trilla in i drömvärlden igen. Trött som tusan, men det är allt som det ska vara! Hästarna är nattade, tänderna borstade och kläder inför morgondagen utvalda och framplockade så det återstår bara att lägga huvudet på kudden.

Blir ett kort blogginlägg ikväll.

Godnatt!


Positiva tankegångar

Jag har precis pratat med syster A i telefon i nästan en timme. Hon var nöjd med dagen på det stora hela och ska jobba i morgon också. Härliga tider!

Själv ska jag ha min första egna matematik-lektion imorgon. Genomgång av sexans respektive sjuans multiplikationstabell. Ska i ärlighetens namn säga att jag inte är så värst förväntansfull, men det i sin tur kan ju göra att resultatet känns desto bättre. Varje liten positiv grej kommer kännas enorm. :)

Återkommer!


Vardagspussel

Nu har jag vattnat blommor, diskat krukor och städat grovköket. T har lagat "thaigryta". Helt okej deal faktiskt. Så nu är det mat och sedan blir det med vardagspusslande. Finns så mycket som man ska hinna med såhär på våren när man bor i hus på gård. Saker man inte ens tänker på. Och inte blir det mer tid för det. :/

Nu middag, en liten paus att hämta andan, sedan ska hästarna få rent i sina boxar och blommorna på övervåningen ska få en skvätt vatten. Längtar till sommaren, då mina överfulla fönster förflyttat sig ut i växthuset. Ja, inte fönstren men gott och väl växterna.

Over and out.


Världen bästa syster?

Idag har jag gjort en god gärning. Eller snarare 2 i 1 så att säga. Jag fixade jobb åt syster A. Mitt jobb egentligen men som jag inte kan genomföra just nu pga. Vfu:n. Därmed ordnade jag också ny vikarie till förskolan. Duktiga jag som kan göra två flugor på smällen samtidigt. Haha

Idag har jag också haft mina första helt egna lektioner. SO och bild. Det gick rätt bra, men oj så de testar mitt ledarskap. Tror dock det kommer bli ordning på saken till fredag. Har rätt många lektioner kvar att "öva" innan dess, faktum är att minst halva undervisningen från och med nu ligger hos mig. Så nog får jag tillfälle att träna. Första lektionen, som är i matematik, är mitt nästa försök. Sedan är det två veckor till första examinerande lärarbesöket. :P

Vidare så har jag precis kommit hem. Skönt att regnet gav med sig på eftermiddagen. Kom dock hem till lerig stallplan och leriga hästar. :/

Imorgon ska syster också jobba så kanske hänger hon med hem efter. Vore trevligt med lite sällskap! Undrar verkligen hur hon trivdes där idag. Jag knatade över på lunchen och fick hjälpa till att natta bedårande 1,5åringar. Dock hann vi inte prata, men mina kollegor verkade nöjda. ;)

Återkommer senare. Idag funderar jag på lax eller gryta till middag. Överlägger med T i detta nu och dricker islatte med kaneltoutch. Haha

Over and out.


Nattsömn

Tänkte att jag skulle skriva ett litet godnatt-inlägg. Kom dock av mig när T lyckas kasta min telefon i golvet. Inte okej. Så det var första vändan i golvet. Den verkar dock inte tagit någon större skada. Jaja, nog om det. Ligger i sängen nu och ska bara släcka lampan sedan är det dags för en hel natts underbar sömn.

Natti natt!


Nyttokvällsgöra

Handlat, tankat bilen och gjort bild-uppgiften till "mina" treor till imorgon. Vardagsgöra. Snart blir det dock sänggång för imorgon står klockan på sex (!). Funderar på om jag är riktigt frisk (halsontet har gett sig, men jag är liksom inte mitt vakna, pigga, sociala jag) men det finns inte som alternativ att bli sjuk. Jag har för mycket att hinna genomföra på för kort tid. Så självdoktorn Ida friskförklarar och hoppas på att morgondagen blir annorlunda.

Btw, lyckades jag få T att gå ut och mocka/fodra djuren medan jag kunde städa, plocka in matvaror och strukturera morgondagen. Bra deal.

Varför fryser jag fortfarande?

Over and out.


Mat och sovklocka?

Nu har jag ätit och sovit(!) så nu är både hungern, tröttheten och huvudvärken utrotad. Däremot blev jag seg och det med besked! Har ju faktiskt grejer att planera klart inför imorgon, men frågan är om jag alls orkar det ikväll. Det här med att ha påsklov tycks ta hårt. ;)

Nu ska jag mysa under en filt i soffan framför vad som förhoppningsvis blir en bra film.

Återkommer!


Hooome

Nu är jag precis hemkommen. Hungrig, fryser och har lätt huvudvärk. Det är som det är med andra ord. Hästarna ljög om att de var hungriga också, för de hade fått massa hö för bara några timmar sedan. Dessutom hade kårleget trillat ner i brevlådan. Utgång på torsdag med Manne kanske?

Imorgon ska jag ha mina första lektioner iaf. Religion med fokus på kristendomen och gemensam skrivning samt bild med hörförståelse. Ska bli spännande! ;)

Återkommer!


Halvlek

Nu är förmiddagens lektioner slut. Har varit på lunch med "mina" elever och nu snart väntar en eftermiddag med auskultationer. Sedan planering av SO-arbete och därefter hemgång. Har hunnit med första halvan av dokumentationsuppgiften också så nu är jag på G. :)

Tänkte jag skulle skriva ett snabbt utkast nu under rasten till bildlektionerna. Så 15minuter kvar. Ingen press...

Kramar!


Första skoldagen

Sitter i klassrummet själv. Stolarna uppställda. Jag äter päron och funderar över de kommande veckorna. Det kommer bli ruggigt jobbigt följt av enorm tillfredsställande känsla när det är klart. Sedan har jag en hel sommar på mig att fundera.

Over and out.


Kvällsbloggande

Nu har jag ätit middag, badat och smort in hela mig med Nivea. Fryser inte direkt utan varmt bad, Melissa Horn och levande ljus är närmast sövande, värmande och lugnande. Bra eftersom jag ska upp absolut senast halv sju imorgon. Vet inte hur jag ska orka men det är bara att göra. För imorgon fortsätter Vfu:n, årskurs 3 här kommer jag!


Imorgon kommer det med ovan given anledning bli ont om blogginlägg på dagtid. Men som ni vet av gammal vana så blir det desto mer såfort "jobbet" är klart och jag kör hemåt.

Imorgon ska vi få brandinspektion också. T fixar det som tur är. :)

Natti natt!


Kladdkaka

Nu har "ungarna" precis åkt hem till sitt. Dvs. grannens barn. Vi hann med lite tillsammans iaf: baka kladdkaka, så lite frön och greja med lite saker utomhus. Dessutom åt vi såklart lite varm kladdkaka med glass och tittade på Garfield. Lagom soft.

Nu står middagen i ugnen så tills den är klar blir det ryggläge och kanske en dusch?

Over and out.


Idioti

Kul att allt man gör är fel. Skiter i att hälsa på Mami o Papi nu i påsk. Åker jag dit får jag skit för det och stannar jag hemma så är det också fel. Inget ont till Ma o Pa men de där övriga har jag inte mycket till övers för just nu.

Därav tillbringar jag min dag med T, Isak och Lill-Ida. Jag ska nog mest vara inne nu när den där jäkla allergin lagt ner (för tillfället iaf). :/

Poppa spotify och kanske spela tv-spel eller nått. Ska försöka få bukt med grovplanering inför veckans lektioner jag ska hålla i också. Hmm.. Återstår att se vad jag kan hitta på. Borde nog tittat på det tidigare i veckan, men det har liksom inte blivit av...

Återkommer!


Det har börjat

Nu har jag vattnat inomhusväxterna, plockat ur och i diskmaskinen, assisterat vid däckbyte, mockat, burit fram utemöbler och dessutom blivit rejält allergisk. I precis den ordningen. Ligger och nyser och nyser och nyser och nyser. Inte så roligt. :/

T håller på att ordna lunch och jag försöker mest att andas. Vem är den skyldiga? Häggen? Att jag aldrig lär mig att våren är ett helvette. Ögon som rinner, snuva i näsan, kliande känsla i munnen, ögonen och över hela kroppen. Tur att jag är bra på att ignorera, mindre lyckat att det inte finns någon medicin som direkt biter på det. Har en typ av nässpray som brukar funka förebyggande, men allt kraffs som Clarityn och liknande har ingen effekt. Jag som älskar våren. :'(

Over and out.


Sista dagen av ledighet

Det gick upp för mig alldeles nyss att det här är min sista lediga dag på evigheter. Fem veckor framåt ska jag agera klasslärare på heltid. Helgerna är i princip redan bokade med allt från inflyttningsfester till mässor. Sedan återstår en vecka innan sommaren kommer. Det innebär 6 galet intensiva veckor tätt följda av minst 10veckor sommarlov. Underbart bra!

Jag vaknade imorse av mig själv strax innan nio. Åt frukost delvis bestående av rökt lax, kan knappast bli bättre. Nu när frukosten är uppäten så ska jag assistera T som ska byta till sommardäck på bilarna. Hästarna ska få lite påbättring av staketet (nya delen ska säkras upp med extra tråd, så inte Nice får för sig att forcera staketet igen..) och sedan blir det nog visit hos Mami o Papi. Ska hinna en sväng förbi Sara och plocka upp tröjan jag glömde där också. Det blir min dag!

Over and out.


Oh dear

Är precis tillbaka inomhus efter att ha nattat ponniesarna. De var, kors i taket, fortfarande fina sedan vi borstade dem i förmiddags trots otroligt lerig hage.

Kvällen har ägnats åt filmen "Dear John" som mest gjorde mig förbannad. Inte helt okej och säkerligen inte den reaktion filmskaparna velat skapa. Mest förbannad blev jag på att hon var pretto och sedan gifter sig med en gubbe som hon tycker synd om. Tycker inte heller den fångade förälskad-känslan något vidare, då finns det bättre filmer. Nu är den dock sedd iaf, kanske ändrar mig när jag fått sova på saken. Man vet aldrig.

Btw, Dagens sämsta har jag tillochmed glömt blogga om. Tänk så tankspridd man kan vara ibland! Laddaren till min telefon har slutat fungera. Efter drygt två månaders användning. Inte okej. Inatt när den satt på laddning hände ingenting så nu måste jag ladda via datorn (alltså funkar sladden men inte adaptern). Fruktansvärt opraktiskt. Så på tisdag är det jag som ringer och reklamerar!

Nu är det dock dags att krypa ner i sängen, men först tandborstning såklart!

Natti natt!


På hemväg

Nu rullar bilen hem igen. Vi har varit på påskmiddag hemma hos Dessie och Henkis. Jättegott! :) Jag är mätt och glad. Fick leka med min favvovovve Bonny också. Mys! <3

Väl hemma kommer jag slänga mig i soffan. Garanterat! För film och vila. Bara en ledig dag kvar innan allvaret drar igång igen. Hmm.. Hur kan jag göra det mesta av detta? Tål att funderas på.

Ursäkta alla kortis inlägg idag. Det blir så när livet kommer mellan. :P

Over and out.


Kaffe <3

Hej, Jag heter Ida och jag gillar kaffe. Haha


MysSöndag

Nu har Sara och hennes föräldrar åkt. Isak och T sitter i soffan och spelar Sniper Gost Warrior (?).

Idag har vi borstat hästar, mockat och Sara har ridit. Isak kom hem till oss så han och T fick leka med motorcykeln och traktorn medan jag och Sara lekte med hästarna. Sedan tog vi tag i getstaketet som skulle tas ner (eftersom det inte längre bor getter hos oss). Då fick T och Isak vara med. Så nu är det fixat och klart. Ponniesarna fick lunch och jag gick in för att improvisera ihop en rabarberpaj (för Isak sa att han var sugen på det...). Sedan kom Saras föräldrar. Vi gick gårdssyn och sedan blev det fika. Men nu har de åkt och tagit Sara med sig.

Ska hänga en stund här i soffan, sedan blir det en dusch och därefter beger vi oss till nästa påskmiddag.

Over and out.


Söndagsnöje


Påskaftonen

Sara kom hit så därför blev det tunnt med bloggande. Det blev lite rundvandring bland djuren, mockning och lite mer matlagning. Konstaterar att Blenda fortfarande är halt, men iaf avsevärt mycket bättre.

Nu har vi intagit middagen. Det blev förrätt bestående av ägg, lax och sill. Sedan blev det grillande svenska lammkotletter, ugnsrostad potatis med flingsalt och till det även sallad och tzatsiki. :)

Sara konstaterade att jag nästan hade kungen på besök. Att heta Madeleine i mellannamn är tydligen det närmaste kungen man kan komma. Haha och denna klyftighet kom hon på trots noll alkoholintag. :P

Nu ska vi titta på när T dricker tequila och sedan blir det nog film.

Over and out.


Påsk nu?

Oj, helt plötsligt (?) var det påskafton. Jag bestämde mig för att stanna hemma och styra upp en impulsiv påskmiddag. Håller på för fullt och stökar runt i köket. Snittar av alla möjliga slag, ägghalvor och sill till förrätt. Lammkotletter och ugnsrostade rotsaker till huvudrätt. Ost, godis och frukt efter. Inte synd om mig.

Har skickat ut T för att göra rent i växthuset. Vid 17-tiden kommer min babe Sara. Ska bli supermys! <3

Nu ska jag återgå till kastrullerna. Haha

Kramar!


Biltur

Sitter i bilen. T ska handla djurfoder och jag ska handla markväv. Mat behöver vi också så det blev en tripp till samhället. Sedan ska vi hem igen och hålla uppsikt över min tös. Hon är stel och lätt halt idag men stödjer på benet iaf. Så vi håller tummarna för att det "bara" är ett blåmärke och ömt. Stackarn. Jag har legat spänd som en fiolsträng hela natten, så inte var jag speciellt utvilad imorse. :/ men det är klart med tanke på gårdagens dramatik.

Idag ska hönsen få rent och Sara kommer ut på besök. Sedan blir det såklart pyssel med hästarna och påskmat ikväll. Så planer finns det gott om.

Glad påsk!
Kramar!


Fredagsnatt

Nu är jag strax på väg uppför trappan för att tippa i säng. Lär ju somna helt ovaggad ikväll. Helt galet trött så det var nog lika bra att det inte blev någon utgång ikväll. :/

Imorgon får vi se hur det är med min prinsessa. Mår hon bra så kanske det kan bli tal om påskmiddag hos Mami o Papi. Annars kommer Sara hit och så får vi improvisera ihop någonting tillsammans.

Jaja, meningen med detta inlägg var mest att meddela att jag tar natt nu.

Godnatt!


Blendaskrutt

Nu har vi varit ut och nattat mina två små fina. Blenda stödjer på benet även om hon verkar ordentligt öm stackarn. Känns skönt för mig iaf som höll på att sönderfalla i atomer. Hur skulle jag klara mig om min lilla flicka försvann? Eller bli ordentligt skadad? Faktum är att den lilla vita hästen är halva mitt liv. <3

Nu ska jag slappna av, slippa fanta och ligga i soffan framför någon halvlam film en stund. Sedan ska jag sova. Halvjobbig dag dethär.

Over and out.


Veckans sämsta

Jag hinner inte mer än komma hem och stänga av bilen så möts jag av T som säger att det har hänt en olycka. Blenda har gått omkull i leran i hagen. Jag rusar såklart ut och där står min lilla prinsessa lerig och mer eller mindre på tre ben. Halt häst. What To Do?

Nu är hon undersökt och benen är lyfta, sträckta på och genomklämda. Konsultation har skett med veterinärmedicinskt kunnig person. Det enda som går att göra är att avvakta. Hon äter iaf, ett bra tecken. Ändå inte roligt alls. Jag har bara sett henne halt en enda gång tidigare och det var många år sedan. Då pga. en idiot till hovslagare, ser jag honom någonsin igen så vrider jag nog nacken av honom. Därför gick hjärtat upp i halsgropen. Får hoppas hon "bara" fått ett blåmärke, sträckt sig och är öm. Var tydligt en drutt på rumpan och inga ben inblandade vad det verkar. Ändå kan jag inte låta bli att oroa mig, men det är nog sunt, slår sig ens bästa kompis så blir man orolig! Speciellt om denne inte kan prata och berätta var de gör ont. Men som sagt står hon på box nu och äter hö.

Jag ska ut senare och titta till henne men först lite middag. Fortfarande lite seg efter gårdagen. Skönt att det är långhelg kvar innan allvaret drar igång igen.

Återkommer med rapport om läget senare.

Kramar!


Hemväg

Nu åker jag hemåt. Ganska skönt även om det är trist att det inte blev utgång idag.

Somebody I use to know - Goyote

Radion på högsta volym. Gillar't <3

Återkommer!


Horisontalläge

Jag ligger i Saras säng och kikar på Projekt Runway. Ganska mysigt. Sara håller på att färga Sannas hår och Dino tittar på. Det är vad som pågår här just nu.

Det verkar som att det kan tänkas bli utgång ikväll trots allt. ;) men först behövs vila och vatten. Verkligen!

Over and out.


The day after yesterday

Nu är vi vakna sedan en stund tillbaka. Varvar Grey's med Lyxfällan. Jag mår bra medan Sara är lite vissen. Tror dock det ordnar upp sig. Får se om vi håller för en kväll till ute, oddsen ser helt okej ut.

Kommer inte på så mycket mer smart att skriva så jag avvaktar inspiration. Dags att styra upp vätskenivån.

Over and out.


Nationsdebut

Nu är vi inne. Det är Stocken som gäller ikväll. Hänger i toakön nu. Lite full och mycket glad. Allt är som det ska vara. Hör av mig senare och uppdaterar om läget. Men fan va snygga vi är!!

Kramar!


Deep thinking

"man blir som man gör sig"
Säger Sara och refererar till någon smart människa. Haha


Leopard is the shit!

Det blir leopard ikväll för mig. Sara har ljusrosa. Fiiint! ;) dock är jag mer eller mindre opåverkad, men det ska vi allt råda bot på. All in ikväll? Har skjuts hem bokad och matleverans fixad till imorgon. Hur bra som helst. Får se hur det slutar. Pepp är jag iaf!! :P ikväll gör jag premiär på nation.

Återkommer!


Klädval

Så har processen att välja kläder gör kvällen inletts. Krävs nog lite mer alkohol för att det här ska gå bra. Haha så jag öppnar en 7,0%. Leopard eller krossad sammet, varför ska valet vara så svårt? ;)

Återkommer!


Alltid pepp

Vi har avnjutit en god middag bestående av kyckling, ris och currysås. Så nu är det dags att dra igång partystämningen här! Poppa musik och dricka lite vin. Choklad gör ju inte saken sämre heller. Haha

Kramar!


Systembolaget

Då var inköpen klara för den här påsken. Sara har bestämt sig för en svart(!) klänning. Kvällen är räddad. Haha

Återkommer!


Klädsamt

Jag är med Sara på gränby centrum. Hon letar efter kvällens outfit i vanlig ordning. Undrar just hur vi ska hitta på någonting för 2 dagars när det brukar kunna vara svårt att hitta för en kväll. Jaja, på något sätt löser det sig. :)

Sedan ska vi slåss med alla andra påsklediga på Systembolaget. Dock litar jag på att det nu kommer följa två otroliga kvällar på rad nu. :)

That's it for now.
Over and out.


Laddar

Nu ska jag strax plocka upp väskan och bege mig ut genom dörren. Det är bara så himla skönt att ligga i kökssoffan och slappna av ett tag. Det är väl okej? Jag laddar ju. Ikväll ska vi ut och göra nationen osäker. Haha får väl se vad som sker. Undrar just vad jag ska ha på mig, varje flickas dilemma.

Over and out.


Fram till nu

Jag fick sova ut idag också. Har varit vaken sedan kl. 9 ungefär. Nu har jag precis ätit pannkakor och packat väskan. Våga bara vara opepp idag Sara! Haha

Strax ska jag skutta ut i stallet och mocka, sedan blir det nog till att rulla in mot Uppsala. Halsontet är dock kvar. :( men det får helt enkelt ge sig, jag har inte tid att vara sjuk!

Over and out.


22.22

Klockan är 22.22 nu. Nyss hemkommen. Har nattat hungriga hästar och petat i mig lite yoghurt + banan. T är fortfarande på jobbet. Övertid idag igen. Strax är det dock dags för mig att gå och lägga mig. Ganska trött idag igen faktiskt.

Imorgon väntar nya äventyr. Då blir det första riktiga utgången som student. Hur ska detta sluta? Sara beskrev det som att det är tur att de inte så ofta slänger ut folk för drickat är billigt. Hmm.. Vet inte om jag är sugen på någon riktig full som en kastrull-utgång. Tar det nog lite lugnt imorgon, men är likväl galet pepp. Längtar ju efter min Sara, och hög musik och taggade vackra människor. Får se hur det slutar. Följetongen om Idas vilda liv. Haha klychigt.

Mysigt att hänga med Åsa och barnen en stund idag. Åkte precis när skönheten och odjuret rullade igång. Alvin hade vaknat och kunde inte somna om. Mys <3 en dag kanske jag skaffar egna. Skjuter det på framtiden än så länge dock.

Over and out.


Teatime

Sitter i Åsas kök, dricker tea och pratar skit. Lite mysigt såhär på onsdagskvällen. Vi har djupa diskussioner om kvinnligt respektive manligt och genusperspektiv på relationer.

Återkommer!


Bilkort

På väg hem till Åsa!


Mys i solen

Sitter med Cleo på trappen och myser i solen. Orkar inte släpa varmvatten så därför får planteringen bli imorgon när jag har hjälp. Ingen panik direkt. Så därför blir det istället mys i solen först och kaffe hos Åsa sen.

Blir ingen tripp till stan beslutade jag och Sara. Räcker med Stocken på torsdag och Värmlands på fredag. Det blir nog mer än nog ändå. ;)

Kramar!


Trädgårdspill

Bjuder på att jag är ofixad och kisar. Härligt väder ute och jag njuter! Har fått markväven på plats nu så här ska sås sallad! ;)

Återkommer!


Önska går alltid

Jag är kvar på hemmaplan, börjar tappa fart känns det som. Halsen är inte som den ska och jag har inte fått respons från söta rara underbara Sara. :/ så jag vet faktiskt inte hur den här dagen kommer utvecklas. Spelar ifs mindre roll bara det händer någonting bra. Det är vad jag önskar. Orkar inte sitta här hemma själv även om jag som alltid har saker som borde göras.

Jag har mejlat sista läraren gällande mina besök som kommer nu i vår. Spännande och lite läskigt, men det är nog precis som det ska vara!

Hängt sängkläder har jag också hunnit med. Effektivitet sägs nog vara nyckeln. Dock är jag mer sugen på att sätta mig på den soliga förstubron och mysa med katterna än att faktiskt ta mig an någonting mer. Fast hästarna är ju alltid tacksamma att pyssla om. <3

Återkommer!


Mys

Trevligt när solen tittar in genom fönstret. ;)


Snart klar

Jag har packat, tvättat sängkläder och sorterat smink. Tror att jag börjar bli hyfsat klar här hemma. Dock är det en sak jag inte kan begripa, och det är vart sjutton min svart-vita klänning tagit vägen. Den är ju snygg och en av de klänningar jag planerat att ta med mig in till stan, den verkar dock funnit andra planer för att efter att ha letat överallt där jag kan komma på så tycks den fortfarande försvunnen. Hmm.. Så är det någon som vet var den kan finnas så berätta gärna! (tänkte om jag glömt den hos Sara, mitt andra hem, eller kanske hos Mami o Papi?)

Sugen på kaffe.

Over and out.


Sötnöt!

Var ute nyss och mockade samt borstade lite på mina busponniesar. <3 Blenda tillochmed ratade höet som T slängde ut för att hon tyckte det var så skönt att stå i solen och få vinterpälsen bearbetad. Sötnöt! <3

Nu ska jag strax göra lunch. Det blir kyckling. Får se vad jag kan hitta på. :)

Sedan måste jag nog börja packa inför avfärd mot Uppsala.

Over and out.


Morning

Uppe. Har ätit frukost bestående av ett kokt ägg, juice och en tablett. Sedan har det inte hänt så mycket. Sitter i soffan och tittar på T som deklarerar via dator. Han pratar med sig själv (eller kanske är det mig han försöker kommunicera med?) men det verkar faktiskt gå bra. Han får nog ordna min efter också. :)

Jag har lite ont i halsen, men är i övrigt på topp. Solen skiner in genom fönstret och jag blir nästan bländad. Ikväll ska jag och Sara göra stan osäker. Det är iaf planen. Får se vart dagen tar mig.

Over and out.


Sleepingtime

Nu har det blivit dags för lilla mig att krypa ner i sängen, stänga ögonen och invänta nästa dag. Carpe Diem. Påriktigt, för jag måste verkligen få ut mesta möjliga av de här dagarna som är kvar innan Vfu:n drar igång igen. Kikade i kalendern och insåg att i princip varje helg fram till sommaren är fulltecknad. Likaså veckodagarna. Vill man hänga med mig verkar röda dagar eller klämdagar vara enda alternativet. Trist. Tur att jag är något av en tidsoptimist och ofta lyckas klämma in både vänner, kärlek och spontanitet i mina veckor trots fulltecknat schema.

Jaja, sängen var det ja. Måste försöka göra det mesta möjliga även av nätterna. Sömn är ett underbart tillstånd. Så nu tänker jag ägna minst åtta timmar till det.

Godnatt!


Soft

Ligger i soffan. Har duschat, lagat/ätit middag i all ensamhet och slutat skaka, åtminstone nästan. Funderar på livet, universum och allting. Typ hur jag och Sara ska lägga upp påskveckan som återstår. Lite roligt lär man ju ha nu när det inte blir någon Turkiet-resa och när man ovanpå allt trots allt är student och LEDIG från alla måsten. Om än tillfälligt, men ändå!

Funderar på om jag drabbats av någon slags hypokondri? Nu känns det som att jag har ont i halsen. Inte okej, jag har inte tid att bli sjuk.

Ikväll blev det tacowraps i ugn till middag. Mestadels rester i omarbetad tappning. Gillar inte att slänga mat, bättre om man kan ta tillvara på det mesta iaf. Det vi inte hinner äta kan ju hönsen få, då blir de glada!

Funderat lite kring dethär med sommaren också och jag har kommit fram till att jag ska göra den till min bästa sommar någonsin. Undrar bara hur jag ska lyckas? Och vad som måste ingå då? Ska filura lite på det så återkommer jag med en lista på måste-punkter. Haha vet att bad, sol, vänner, alkohol, resa, ridning och växthusbygget måste vara med! Återkommer med resterande.

Nu piper tvättmaskinen. Den andra för ikväll. :) älskar när allt man äger och har är nytvättat så det bara är att välja och vraka!

Återkommer!


Breakdown

Nu har jag planterat om ungefär 10st tomatplantor och 3st chiliplantor. Bra jobbat. Dessutom har de flesta "gamla" plantor fått vatten. Kul att jag nördar runt här på hemmaplan. Vet dock inte vad som är fel men jag skakar i hela kroppen. Dessutom rusar hormonerna i panik hit och dit. Mest nedstämdhet som följd. Undrar om det kan vara uteblivandet av medicin imorse? Måste nog verkligen skärpa till mig. Dock sa farbror specialistdoktor att mina värden var bra. En dag ska inte spela någon roll. Men jo!

Lyssnar på spotify och orkar plötsligt inte röra mig mer. Inte okej. Behöver nog sällskap. :/ kompenserar med att nu snart hoppa in i duschen.

Over and out.


Hemma

Joey möter upp matte när hon anländer med bilen. Sötkatt!


På väg

Full fart hemåt. ;)


Landings café

Det blev mysfika på Landings café i St. Per med födelsedagskusin. Jättetrevligt! Sedan tog jag mig till bilen och är nu på väg hem. ;)

Hemma ska jag plantera, städa och chilla. Hur härligt som helst vill säga när vädret är på topp. Lovely! <3

Och nej, jag åt inte allt på brickan. Haha ;)

Kramar!


Student for real

Tänk smala Sussie. Tänk Uppsala. Tänk studentliv. Tänk fredagskväll.

Nu är jag inskriven på Värmlands nation. Ida goes nationsliv försök 2. Haha Sara will be proud. ;)

Kramar!


Väntan

Och jag bara väntar och väntar. Thihi ingen fara. Den som väntar på någonting gott.

Jag har tagit ut pengar iaf så sedan är det bara att promenera till nationen och skriva in mig. Sedan hoppas jag på tredagars utgång med Sara (ons, tors o fredag)! Haha återstår att se om vi håller. ;)

Kramar!


Bra känsla

Sov i stan inatt. Hade ju lite ärenden här på stan idag och det blev helt enkelt för sent att åka hem igår. Blev lunch med Mami på stan idag; stekt strömming <3 och T skickade nyss sms för att meddela en trevlig nyhet. Skatteåterbäring och lite annat. Riktigt bra dag alltså!!

Träffade på dagens födelsedagsbarn kusin Lotta och träffade hennes/vår frisör när jag var i värsta möjliga hårsituation. Lite pinsamt, men vad gör det: livet rullar på. Nu sitter jag och väntar på att favoritkusinen ska bli färdig hos optikern, sedan ska vi ta en fika på stan och skriva in mig på nation.

Det är planen.

Over and out.


Tårtan

Fick tårta hemma hos familjen också. Värd kväll. ;) haha

Kramar!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_196704156.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_196704156.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_196704188.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2512877/images/2012/pic_196704192.jpg" class="image">


Kalastajm

Nu har samtliga kalasgäster dykt upp och maten står i ugnen. Skylt och ballonger är uppsatta på grinden. Syster har som väntat all uppmärksamhet men av högst oväntat skäl. Hon var hungrig och ville äta ost, tog en kniv och karvade av sig halva fingret. Syster Ida plåstrade ihop men hon är fortfarande ledsen såklart.

Nu ska vi strax äta och det är som alltid inte en dramatiklös stund. Alltid lika spännande!

Over and out.


Alltid upptagen

Efter att ha lekt med de coola kidzen på Ica maxi (Dino spelade boll och Sanna delade ut matvaror i våra korgar, för vagnarna var slut) så åkte jag till Mami o Papi. Där fanns bara syster A så jag åkte på uppgiften att äta upp allt godis och blåsa ballonger. Precis mina favorituppgifter. Älskar när folk ser min potential. Haha

Nu ska jag greja "TUTA för lillasyster Kakan är 18år idag!!!"-skylt. Upptagen här!

Återkommer!


Shopping

Nu har Sanna fått provköra min bil. Vi är på Ica Maxi och flummar runt. Billigt godis och en återlämnad kolsyremaskinflaska ungefär. Ni förstår säkert exakt. Spänningen är hög. Haha.

Återkommer!


Upptagen

Alltid får jag femtusenelvahundraåttiotre saker att göra när jag tror att jag ska få vara ledig. Åkte in med pärlan till stan för att träffa Sara (och Sanna och Dino). Klev innanför dörren och hamnade i BigBrother. Helt knasigt. Sedan kom jag på att jag glömt skicka in studieplan och att bekräfta mina kommande Vfu-besök så det blev nästa steg. Fick också en påminnelse om att jag ska skicka in min lönerapport (fast den egentligen skulle vara inne senast den 4:e) så nu är det min huvuduppgift. Man vill ju inte missa lönen. Dessutom hänger jag med Sara och tittar på extreme home makeover. Amerikanskt och klychigt. Haha Christian messar också och undrar om jag är förvirrad eftersom jag inte har koll på att han skaffat tjej. Tyvärr är förvirringen nog permanent. Thats the way I am.

Ska åka och handla med Sanna o Dino i eftermiddag, det är dagens såhär långt.

Over and out.


Måndagsmys

Sovmorgon. Åkte in och handlade bubbelvatten och medicin. Sedan hem, äta lunch, mocka och mata djur. Måttlig vattenläcka i stallet i form av en droppande vattenkopp, något som T snabbt åtgärdade. Nu sitter jag i bilen strax påväg mot Uppsala och söta rara underbara. :) har ägg och mig själv med, hoppas jag inte glömt någonting.

Ikväll ska jag ordna lönerapport och kanske fira systers 18-års dag. Vi får se...

Over and out.


Trött

Tycker jag varit trött mest hela tiden senaste veckorna. Möjligt att det kan vara en stressreaktion, men förhoppningsvis så ger det sig när man får vila lite.

Det blev ingen middag. Jag orkade helt enkelt inte resa mig ur soffan. Ska ta tag i det här med att göra saker imorgon istället. Typ som att laga middag.

T tog sig iaf ut för att ta in hästapållarna. Tack! Jag ligger därmed kvar: slö, slapp och likgiltig. Ska nog gå och sova snart. Inte okej att ögonen tåras och ramlar ihop titt som tätt.

Kramar!


Vad blir det för mat?

Har tittat på Sherlock Holmes och druckit bubbelvatten sedan sist. Ganska bra för en söndagskväll. Så på det stora hela är det här min slappaste dag på evigheter. Ganska skönt faktiskt men samtidigt så kliar det i fingrarna att göra någonting. Så det blir kanske plantering om en stund. Finns lite frön jag borde förså också, så jovisst finns det saker man behöver göra här på hemmaplan. Men först kanske det kan vara värt att styra upp mat. Frågan är mest bara vad man ska hitta på att stoppa i magen. Kyckling eller pizzarester? Eller så sitter jag kvar i soffan och läppjar bubbelvatten. Mysigt ju! ;)

Imorgon tänker jag ta mer sovmorgon och sedan ska jag sätta igång med vad helst jag nu finner intressant. Plantera det jag inte hinner idag, åka och handla markväv till växthuset, tvätta, måla och lite allt möjligt annat. Det är planen. Sedan fyller lillasyster Karin 18år. Helt otroligt det känns fortfarande som att hon är 11år och obstinat! Så kanske blir det visit och tårta, vem vet!

Over and out.


Hej Aprilväder!

Nybadad och helt utslagen ungefär. Riktig slappardag idag. Plötsligt hör jag T ropa att jag ska kika ut genom fönstret. Jag gör't och vad ser jag? Hör också förresten för det smattrar mot fönster och tak. Hagel/snöstorm. Helt galet. Bara att inse att april är en riktigt nyckfull månad! Jag som ville gå i vårskor, äta glass och bara ha det bra hela veckan. Guess not. Svårt om det tänker vara snö på marken. Stackars lilla Blenda går utan täcke också. Hmm.. Kanske ska springa ut och sätta på ett, fast då blir hon bara sur. Bättre att ta in dem tidigt ikväll och dra av de värsta så hon får torka. :/

Lyssnar på Winnerbäck och konstaterar att det är två månader kvar ungefär till sommaren. Skön tanke dock. Jag kan nog bjuda på lite snö idag då.

Dagens missions
* mocka
* ta in hästarna
* plantera om tomat/chili plantorna

Over and out.


Syndag

Nu är lunchen äten och jag ligger fortfarande kvar i soffan. Orkade inte ens halva pizzan. Så lunch i morgon kanske? Blade serien rullar på tv men tittar någon? Tveksamt.

Ute ligger snön kvar på marken. Snälla, lite vår nu skulle inte skada!

Over and out.


Trött som få

Det blev trevligt igår. Trerätters och sällskapsspel. Musik alá 90-talet men ingen dans, haha.

Idag är jag trött. Riktigt ordentligt trött. Var uppe en sväng vid 8 och åt frukost och vinkade av Åsa men sedan somnade jag igen. Nu ligger jag i soffan och har precis avslutat ett samtal med lilla Mami. Idag ska jag nog inte göra så mycket alls utan satsa på att vila upp mig inför min lov-vecka. ;)

T är och handlar pizza (fusk, jag vet!) bara för att. Första pizzan på tre eller kanske fyra månader. Helt i sin ordning. Synd på kolhydraterna bara..

Nu vet ni att jag lever! ;)
Kramar!


RSS 2.0