fullt upp

Hela helgen (och måndagen och tisdagen nästan) har det varit fullt upp. Att ha galet mycket att göra är ju ifs inget ovanligt, men det har verkligen varit full fart hela tiden. Så jag tar en snabbgenomgång, från början:

Fredag.
Jobbade hela dagen. Åkte hem och städade. Hann sätta mig två minuter i soffan innan T och mami kom. Det skulle visas runt, lagas mat, städas mera osv osv. En kyckling hade kommit ut. Flera var på gång.. Mami sov kvar.

Lördag.
Vaknade innan 8 eftersom jag glömt stänga av telefon och någon ringde. gah. Upp iaf för jag kunde inte somna om. T stod i vinterhagen och eldade gamla fodersäckar i en tunna. Jag och Joey joinade, vilket tog halva dagen ungefär. Mami vaknade och vi ordnade lunch. Sedan skulle vi till apoteket men då en granne kom förbi så blev det istället kaffe och därefter tripp till station, lämna mami vid tåget, och därefter iväg till blomsteraffär (dahlior, en pelargon samt tagetis flyttade hem till oss). När vi så kom hem igen så var det dags att förbereda middagen. Grillkväll för sex personer vill säga. Jättemysigt! Visning av alla djur och allt annat igen, middag, godnatt för barnen och sedan lite alkohol. :) Ingen karatefylla. Åsa och Alvin sov kvar i gästrummet.

Söndag.
Vaknade tidigt igen. Eftersom vi skulle hämta fönster på förmiddagen hos min kompis Karin. :) Hann innan dess med att äta frukost och överkomma Alvins räddsla för fjäderfä och grisar (WEEIII!!)! Sedan bar det av till svärföräldrarna för att hämta lämpligt fordon att köra skrymmande saker i (dvs bil + hästtransport). Sedan leta sig hem till Karin vilket jag tycker vi gjorde på ett mycket föredömligt sätt UTAN gps. Lastade i alla stora fina fönster och efter snabbrundvandring i hennes hus så letade vi oss hem igen. Hemma blev det snabb lunch och därpå rengöring av hönshuset och sedan iväg igen för att lämna bilen + transporten. Det blev middag hos svärföräldrarna = tacos. Efter det även lite cheesecake med jordgubbar, vilket smakade mumma. :) När så klockan började glida bort mot 20-20.30 snåret så gav vi oss av igen. Men tro inte att jag kom hem. Det blev omväg på några mil bort till Kristin och Nicklas. Visning av nya bilen och sneakpeak på fölen och kalven som hon fått. Så SÖTA!! Sedan fick jag sent omsido komma hem. Runt 25st kycklingar hade kommit ut. Störtade i säng och hästkrakarna fick nöja sig med hö ute för det närapå började ljusna igen. Ingen fara på taket direkt.

Måndag.
Vaknade 6.00 på måndagen. Jobbdag. Rätt trevlig dag. :) Åkte hem och sedan kom T och så åkte vi på vägmöte. Därefter gick vi hem till Åsa och Tim vilket resulterade i klippning och färgning av mitt hår. Kalasbra eftersom det är studentmottagning på onsdag! ;) Vi ordnade mat och så käkade vi där. Det blev rätt sent, färgen satt i till 23.30. Åkte hem utan att knappt sett resultatet och ramlade sedan i säng. ZzzZzz...

Tisdag. - IDAG
Tidigt idag igen. Jobb på förskolan. Utflyktsdag. Det såg mörkt ut och alla barnen fick regnkläder och dubbla tröjor med sig ut. Solen sken upp och det blev ordentligt varmt! Alltså av med allt och släpa på vagnen istället. Vi var till en underbar liten lekpark, jag har absolut ingenting att klaga på. Jobbet som förskolefröken är som aldra underbarast under dessa stunder. Vi hade med oss pastasallad som vi åt ute i lekparken. Vid 12.30 började vi gå hem. På gården fortsatte flytet med lugna barn och trevlig stämning. Slutade som vanligt och åkte direkt hem. Där är jag nu. Orken tryter, men det fins en miljon saker som ska göras.

Får se om jag hinner skriva mer idag, eller ens imorgon. Imorgon är det jobb + syster A´s studentmottagning. Gruppavslutning på förskolan med bondgårdstema och korvgrillning. Ikväll blir det rakning av ben och ansning av ögonbryn. Måste fixa outfit för imorgon, men hur många bönder har fransk manikyr? (Alltså den med vitt och rosa, inte någon slags variant med svart under naglarna...)

Over And Out.


lugn fredag

Hemma från jobb och slit (eller inte det sistnämnda iaf). Eftersom det var utflykt för de blivande skolbarnen idag så hade vi bara 4-5åringarna på avdelningen kvar, alltså de som ska gå kvar ännu ett år. det är vanligtvis en grupp barn, men idag hade vi så många som 3stycken.. och efter lunch gick 2st av dessa hem. Så på förmiddagen var vi alltså en personal per barn. Ingen pedagogbrist direkt. Detta resulterade i att vi bjöd över halva småbarnsavdelningen så vi blev hela en personal på 2-3barn. haha Guldläge. Vi hann tvätta lego, diska leksaksbackar, tvätta utklädningskläder och sofföverdrag. Helt kanonbra inför sommaren! En riktigt lugn dag för att vara förskoledag alltså!

Just nu sitter jag och laddar inför snabbgenomstädning av huset. T är påväg hit med mami. Jag behöver nog inte skriva så mycket mer. Det har ju varit full fart hela veckan så en dammsugning och lite plock är obligatoriskt. gah, jag orkar inte.

En liten kyckling har iaf nu tittat ut. En liten gul. :D

Nu är det dags.
Kramar


Ingen koppling till texten med bilden, men den var charmig på sitt eget lilla vis så det var tvunget!

livet en bra dag

Idag har följande BRA saker hänt:

* Redovisning med acceptabelt resultat

* Godkänt på matematiktentan (hämtade ut denna idag)

* Köpte ny(begagnad) bil igår <3 En röd blev det

* Fotograferat

* Kläckningen av kycklingarna har påbörjats!

Detta i kombination med halvdagsledigt, nyinköpt lavendel från granngården och hemmalagade köttbullar (som T just står och steker) gör den här dagen överlägset bra gentemot väldigt många andra dagar.

Därför får ni här lite glädjande försommarbilder som jag fotograferat idag!

 
Cleo solar på verandan


Kaninbebis


Nyfikna hästapållar! Blenda och Nice


Jag som aldrig skulle ha en ford på min gård...

Iaf igår var en riktigt dryg dag. Först jobb som vanligt på lilla förskolan, sedan kom T och så åkte vi och köpte bilen. :) Vi åkte vilse ett dussin gånger, bilfirman kunde inte vaska fram någon som visste var de låg och knappt heller någon som begripligt kunde göra sig förstådd på svenska. :/
Summan av kademumman var iaf att vi 23.30 ungefär igår kom hem. Så imorse var jag galet trött men en bil rikare. thats nice!

Nu ska jag återgå till matlagningen. Imorgon kommer mami hit så det gäller att hinna dammsuga också innan det blir natt. :)

Kramar

frukoststund

Jag sitter och äter frukost. Ett utmärkt tillfälle för att blogga!

Idag är det också jobb som gäller. Hoppas kunna göra en pedagogisk dokumentation på gårdagens aktiviteter med bondgårdsdjuren. :) Började redan igår, men hann inte bli kvar trots att jag stannade lite efter också..

Får se om det blir någon bil idag. Kanske. Förhoppningsvis.

Kramar

Bondgårdsdjur?

Jobbat idag också för ovanlighetens skull (NOT). Det blev lite tema bondgård och vi diskuterade kring djuren på bondgården och vilka som tog hand om dem och gården i allmänhet.

Lista på djur som enligt barnen finns på en bondgård:
*Katt
*Kossa
*Gris
*Häst
*Kanin
*Hund
*Grävling
*Ekorrar
*Ankor
*Höns
*Älgskallar (var resten av älgen är kunde de inte svara på, men jag gissar på frysen?)
*Bä bä vita lamm
*"Spetsfågel"(Dvs, Kaja)

Sedan fick jag en del klockrena svar också, som att när ankor är jättestora så heter de svan. Ibland kan man undra vad barn får allt ifrån. Dock skulle jag vilja säga att allt är ju rätt, dock får jag lite huvudbry i vad de egentligen gjort då de varit på en bondgård..

Utöver jobbet idag så har det inte hänt jättemycket. T är tokförskyld och har knappt någon röst.

Sen måste jag ändra mig igen vad gällande bil. Nu är vi helsålda på en pigg liten röd sak. Det bär mig emot eftersom jag har lite svårt för röd som färg, men å andra sidan väger den upp karossfärgen på andra sätt! ;) Ni förstår nog vad jag menar. Den kommer absolut bli finaste bilen att cruisa runt med i sommar! Så imorgon (?) så bär det av för att hämta hem den, om inget ändrar sig innan dess. Hoppas på att få hem underbaraste Frida också! SAKNAR!!! men vi får se...

Nu ska jag duscha och sedan är det sängen som gäller. En omväg genom stallet blir det ifs också, hästarna ska in.
Godnatt




måndagsdag

Idag var det jobb som gällde. Förskolan med andra ord. Måndagsdag. Lite långsamt, mycket kaffe, avdelningsplanering. Liten utflykt med en kollega ljusade dock upp dagen, vi åkte runt och kikade på området i syfte att hitta lämpliga utflyktsmål för oss med barnen. :)

Igår blev det ännu mer bilbesvikelse. Åkte runt hela dagen och tittade på "fina" bilar som när vi kom fram visade sig vara trasiga, sönderrostade eller krockade. Jo, ett par med spräckt framruta också. Inte så lovande. Den lilla blå bilen blev det inget med. Har hittat en liten vit (samma variant) men jag vågar inte ringa. Orkar inte med mer besvikelser. Dessutom står den långt bort, så jag hinner inte åka idag.

T är på något slags vägmöte ikväll. Jag skulle också gått, men orkade inte (dåligt, men han är ju där så jag får ju ta del av alltsammans iaf!

I övrigt inte mycket nytt. Kaninungarna växer så det knakar. Hästarna äter massa gräs och blir tjocka(re). Katterna och hästarna ska avmaskas nu snart. Växthusbygget står stilla.

Imorgon blir det mer jobb på förskolan.

Thats it.

.
En liten kaninskrutt som diar mamma Nikita. <3


bilbesvikelsen

Idag har jag, T o T´s pappa åkt runt och letat bil. Inte helt random bara, utan vi har ringt på diverse annonser och sådär. Besvikelsen har varit stor, blodsockret har åkt bergodalbana och humöret likaså. Folk ljuger som idioter när det gäller bilar. Tillochmed hästaffärer känns ärliga i jämförelse.

Hittade en liten söt blå bil (anonymt, berättar mer om det blir något...) nästan hemma hos mami o papi. Här har man farit runt som en galning och så står den bara ett par kvarter från där jag växt upp. galenskap! Nåväl, det fanns ju såklart smärre defekter på även denna pärla, morgondagen ska ägnas delvis i att reda upp om det är någon idé att köpa och fixa eller om vi helt enkelt ska leta vidare?

På kvällen blev det utplantering av pelargoner (i större krukor i växthuset) och lysning av äggen. Det verkar som att det är nästan 100% befruktning. Får hålla tummarna för det. Dock kommer nog favorolle-äggen ta längre tid, men troligen kommer kläckningen börja nästa helg! Spännande!

Nu är det dags för sängen.
Godnatt!

första bilderna på kaninbebisarna

Idag har jag arbetat från 7.45 till 16.15 på förskolan. Det har varit rätt lite barn, men de som varit där har som vanligt varit fredagsspeedade. På det stora hela har dock dagen flutit på incidentfritt och allt har varit som sig bör.

Igår var ju Åsa som bekant på besök. Vi åt rabarberpaj som T gjord (underbart god!) och sedan blev det fotografering. Jag fotade och hon samt mina djur stod modell. Passade på o fota kaninbebisarna lite snabbt också. Så här kommer två av dessa bilder:





Fler kommer så fort jag kommit igång igen efter den sedvanliga fredagskoman. Jag känner på mig att det blir både stängsling av hagar, fotografering och vin ikväll.

8st små dunbollar är det. 3st svarta och 4st vit-svarta som den på bilden ovan. Födda 5/5-11, blandras mellan belgisk jätte och tysk jätteschek. Finns intresse för någon/ra av dessa så hör av Er!

Från det ena till det andra så fick jag idag hem avmaskningsmedel till ponniesarna också! :) Tack snälla Per! Han fixar både träckprov och uthämtning/körning av maskmedel. Dessutom kommer faktura och tabeller till mejlen så allt är mycket smidigt och bra.

Nu blir det grillning och middag på verandan! Fint ska det vara på en fredag!

over and out.


Förskolans dag

Idag har jag jobbat (ingenting ovanligt...) och det är som kanske(?) bekant förskolans dag idag! Vilket innebär utklädnad, valfritt för barnen och obligatorisk piratoutfit för oss pedagoger. haha

Dagen bjöd också på spänning i form av trolleriföreställning och brandbilsbesök. En av de snälla brandmännen gav alla barn och mig brandmanhjälm i röd plast. Härligt värre! :)

Dessutom blev det hamburgare till lunch och glasspinne därefter. Fint ska det vara! ;P

Efter maten och glassen åkte jag hem, hade haft en plan om grupparbete idag också, men det blev inget av med det. Så jag åkte hem. Chillade i solen på trappen, rensade ogräs, fotade kaninbebisarna + lite mer och fick årets första getingstick! I handflatan! :( Det gjorde inte jätteont, men det är väldigt opraktiskt. Dock sitter det i vänster handflata, så jag fixar det mesta ändå.

Nu ska jag fixa lite middag och sedan åka iväg och hämta Åsa.
Tjejmys med tea och fotografering! ;)

Kramar



grupparbete

Jag hänger i ett grupprum uppe på blåsenhus tillsammans med min härliga grupp. Grupparbete på schemat alltså.

Nu är det dags för lunch! :)

Återkommer

ointressant vardag?

Nu är jag hemma efter en dag på jobbet (förskolan). Trött och med huvudvärk. Beror på barnskriken, vädret eller tröttheten, eventuellt en kombination. Troligen.

Igår och i förrgår var Nice ute och sprang stup i kvarten. Han tror att han är en liten shettis altenativt smal och smidig, för han kryper/går/ålar/trycker sig genom staketet. Tänk vad den hästen kan om han bara vill! Nåja, idag har T iaf satt i starkare ström, så förhoppningsvis håller han sig på rätt sida staketet. Hittills verkar det iaf så.

Igår satte vi, jag och T upp snören för att markera vart nya växthuset ska stå. Jag har sedan månader räknat på trä och fönsteråtgång, kvadratmeter och modeller. Nu ska bara exakt materialåtgång, kostnader (mer än bara uppskattat) och inköp komma igång. Jag är superentusiastisk! Jag har tagit lagom fula före-bilder för att kunna komplettera med efter-bilder när vi är klara. De kommer väl också upp på bloggen, men först gäller det bara att komma igång..

Den nya trenden här hemma just nu är att ge igen på ogräset. I flera dagar har jag pysslat med att rensa, klippa och spruta. Dessutom finns det en fin liten twist - brännässlor är nyttiga och ätbara! Så jag förväller och fryser. Har i soppor och grytor. Härligt!

Imorgon ska jag in till Uppsala för grupparbete och seminarium.

Kramar


söndagssysslor

Idag har vi varit i Uppsala och tittat på bil. Eftersom min är trasig och T´s avställd så är det en nödvändighet. Dessvärre var det en besvikelse så vi åkte hem igen. Innan dess var vi och besökte min mami och papi. :) Plockade rabarber och gick ut i trädgården med chihuahuan Dolly.

Just nu håller jag på och kokar saft. Hästarna får beta gräs och T håller på att sätta upp nya inredningsdetaljer i vårat hem. söndagssysslor.

Ikväll ska vi över till Åsa med rabarberpaj.

Nu ska jag återgå till verkligheten.
Over and out.


Timjan & Mejram

 

Timjan & Mejram

 


Ekorrbilder

Här är de små ludna sakerna;








En ekorrmammas dag

Hemkommen från dagens äventyr. Ingen kommer tro på dethär men whatever det är verkligheten jag lever i.

Började 7.45 på lilla förskolan. Ingen röst eftersom halsen är pajj, men vem behöver stämband? Brandövning på förmiddag. Ekorrinvasion på eftermiddagen. De var överallt VERKLIGEN! Framsidan, baksidan och inomhus. Ekorrar och barn om vartannat överallt. Ohållbart. Jag ringde runt lite för att få tag på någon som kunde komma och hämta och flytta dem. Ingen hade tid. Men T (Ekorrpappan) kunde såklart komma! Underbaraste underbara!

Vid 15-tiden kom så T. Han hade med en bur, handskar och en håv. Alla barnen var toknyfikna. Allt gick snabbt och bra (när T väl kommit fram till en teknik) så sedan var det bara att packa in i bilen. Fyra små kabrater var det allt som allt. T åkte hemmåt. Jag jobbade ytterligare en tjugo minuter.

Sedan åkte jag hem.

Men någonting var inte som det skulle...

Punktering. Gah.. Vänster framdäck kaputt. Rullar in i närmaste ficka. Det här är inte sant. Ni som läst tidigare inlägg vet ju att det är mami´s bil eftersom min är trasig (bad luck?). Nåväl, reservhjulet var normalstort. Domkraften däremot var helt åt h-vete. Så T (min fina underbara ekorrpappa) fick vända på gårdsplanen typ och åka tillbaka igen. Hämta upp en domkraft på vägen och sedan hjälpa mig byta hjul.

Hemresan gick dock bra. Nu väntar middag med bästa vännerna på verandan.  Ska släppa ut ekorrarna också i skogen. Det blir bildbevis så småningom eftersom jag lovat barnen.

Nu återstår bevattning av trädgårdslandet och lite annat pyssel (mockning, hästkel och äggvändning).

Vem har sagt att livet är långtråkigt? Inte mitt iaf, här händer det grejer på löpande band..

Over and Out.

Ekorrbiten

Nu håller jag på att göra mig klar för avfärd mot förskolan. Jag har inte sovit så mycket inatt heller tyvärr, och idag väntas ännu en varm dag.

Igår jobbade jag. Det var 23grader i skuggan och vattendunk ute var ett måste. Allt var mycket lugnare iaf än i måndags. Det som är värt att uppmärksamma är väl det att vi fick ett nytt vagnförråd samt att det uppenbart bor en ekorrfamilj på gården. Det var nämligen 3st ungar där. Inte var de blyga heller, man kan stå en decimeter ifrån ungefär. Jag gjorde ett försök att lyfta bort den, men det varade inte länge. Kan också säga att bära ekorrar är svårt för de är ordentligt slingriga och hala. Dessutom bet den mig (alltså den enda jag försökte flytta). Som tur var så hade jag Johans handskar på mig så den bet ju inte sönder. Får se om de är kvar idag...

Nu måste jag bege mig.
Ha en bra dag!

morgonstund

Jag sitter och äter frukost. En macka med ägg och ett glas äppeljuice. Snart bär det av till förskolan. Jag känner mig opepp, har knappt sovit alls för jag hostat natten igenom. Illa. Sedan gör sig pollenallergin påminnd. Hua. Men jag ska inte låta det förstöra den här dagen!

Skriver mer senare!
Kram

bortglömt.

Nu har jag utplanterat chili i växthuset, planterat nya krusbärsbusken samt besprutat halva grusgången med döda-medel. :)

Har glömt skriva att vi satte potatis i söndags. Ikväll ska vi försöka få till morötter, rödbetor och dill också. Hinner jag så blir det rädisor och sallad sått också. Full rulle här alltså.

T lagar middag. Hemmagjorda hamburgare.

Kramar

Måndag med besked

Måndag. (en kort sammanfattning)
* helgen är slut
* jag är trött och har inte hunnit sova ut
* gårdagen dröjer sig kvar
* pollenallergi
* jobb på förskolan där alla barn tydligen sovit ut för de är superspeedade
* huvudvärk och halsont
* idag. helt enkelt


dock är det varmt och fint väder. T klipper gräsmattan och jag ska plantera ut chili i växthuset. Det blev en liten krusbärsbuske igår också som ska ner i jorden. aahh.. frid.

en 50cl Loka i handen på en solig trapp en varm majdag. Det hade kunnat vara värre.


och nytagen bild på mig till på köpet! :P

over and out.

Spring vidare på de evigt gröna ängarna

Igår var en tung dag. Först kom några bekanta förbi och berättade att de blir tvungna att sälja sin gård för att en av dem blivit sjuk. Sjuk som i obotligt och ofrånkomligt.
Sedan visar det sig att kopplingscylindern på min bil gått åt h-vete. Det var bara att jäkta in till Uppsala o låna en bil från mami, Inte så svårt egentligen, men så onödigt!
På kvällen blev det värre. Vi fick vara med och hjälpa till när Mulle, shetlandsponnyn hos T´s föräldrar, fick somna in för sista gången. Tobias köpte honom själv när han var 4år så de har praktiskt taget vuxit upp ihop. Han blev 20år.

Vila i frid gamle vän.
Min springkompis och Tobias första ponny.




nu ska jag iväg till jobbet.
Kramar

me and you

Då var man hemma. Vi var på bio.

Black Swan.
Metaforisk film med smärta. Om att bryta sig ut ur sig själv. T tyckte nog mest den var jobbig. Den var vacker och tragisk i samma andetag. Sevärd, men den förlorar sig själv i djupet.

Har fotat lite idag också, och tvättat, planterat och byggt odlingskragar. :)
Jag utlovar bilder imorgon om jag hinner blogga.

Godnatt!

Lördag idag

Lördag.

Jag har vaknat, ätit frukost, pillat med växterna (vattnat, plockat blad, beskurit, osv), varit ut och kikat på kaninungarna och allmänt plockat, städat här hemma. Fortfarande krasslig i halsen. Hua.

Nu ska här fotas och sedan ska jag ta mig i kragen och lägga över bilderna på hårddisken! Håll tillgodo med en gammal fulsöt bild på Blenda! <3

Återkommer!


Fredagskoma

Lyssnar på Oskar Linnros - Genom Eld.

Ett glas vitt i handen och bekymren på hyllan.
Helgen är full med löften. T jagar imorgon och jag ska kanske träffa Papi och familjen. Han är bättre sägs det, men jag tvekar tills jag sett det med egna ögon. För att förhindra besvikelse. Sedan blir det bio imorgonkväll; Black Swan. Troligen. Träckprov för ponniesarna på söndag (är med i ett SVA projekt där vi kollar nivåerna av mask i hästarnas bajs. bra men inte jätteroligt att plocka hästbajs i påsar). Hinner säkert fröså tagetis och fota lite också. Kanske bygga en ny drivbänk för sallad, rädisor och annat också. Om jag har lust. Det är så planen ser ut. Jag har oftast en plan även om den aldrig håller. Därför finns reservplaner och backups. haha.

Nu återgår jag till fredagskoman. Så som det ibland kan bli efter en tuff jobbvecka. Chill i soffan med en bra film (eller ja, idag blir det serie). Pausade nu för bloggande och nattning av hästapållarna! <3

over and out.

fredagsnyheter

Jag har precis kommit hem från jobbet på förskolan. Bara en kort sväng ut i stallet och sedan bar det av in till datorn! :) Jag måste ju berätta den fina fredagsnyheten! Det är nämligen så att Nikita har fått bebisar! Kaninbebisar! Hur underbart som helst. Minst fyra vad det verkar, men man kan ju inte gå in och gräva i boet. Då kan hon bli stressad och kanske göra illa ungarna. Så man får vackert vänta. En vecka. Sedan kommer de poppa omkring som popcorn. Det här känns verkligen behövligt. Vårvärme och bebisar. Finns nog inget bättre.

Idag har vi haft miniutflykt till skogen. Letat stenar och samlat pinnar. Varit ute nästan hela dagen och suttit i solen och njutit med en kaffe i handen. ;)

Dessutom har vi satt igång äggkläckaren. I helgen åker det in ägg i den - gröna sådana (alltså skalfärgen är grön). Så om ca. 3veckor har vi kycklingar också!

Fönstren är fulla av frösådder och sticklingar som vill ut i växthuset. Våren formligen exploderar här hemma hos oss. Jag njuter i fulla drag.

Det enda missnöjet är halsont och att jag inte orkat koppla in kameran och laddat över bilder. överkomligt. världsligt. Håll ut, bilder kommer!

Kramar


Sedan sist...

Jag ska ta det utan omsvep.
Jag är irriterad eftersom tentaresultaten kommit och datorn jag nu sitter vid av någon konstig anledning bestämt sig för att inte öppna pdf. Dagens fail så att säga. I övrigt är det som det är. Förskyld av temperaturomslaget, dagis-baciller eller bara det faktum att jag gått för tunt klädd. Illa i vilket fall. Jaja, jobbar på trots detta. Har hunnit pilla lite här hemma med att vattna blommor, sortera fröer, samla in egna fröer, städa, prata med Åsa i telefon och planterat lökar. Ja det är sedan jag kom hem från jobbet. Jobbar hela denna vecka på förskolan. Om jag kan stå på benen vill säga. Huvudvärk, halsont och lätt febrig (?). Dessutom pollenallergi och trötthet sedan utgången i måndags, man är ju inte 17år och kär längre. :)

I måndags var det alltså studentskiva på flustret för min systeryster som blev "klassens varannan vodka". Fint. :/ Nåväl, jag och kusin fixade till oss och så drog vi ner till flustret. Som dagen till ära (två dagar efter valborg) var belägrat av snorfulla 18-åringar. Ja.. fullt var det ju inte direkt, men nu har jag iaf gjort en god systerlig gärning och deltagit i lillasysters förfirande av den stundande studenten. Check!

Igår var jag ansvarig för den pedagogiska verksamheten på lilla förskolan. Vi har "internationell vecka" vilket resulterade i att jag fick aktivera barnen under temat Japan. Ja, jag vill då inte säga att jag vet mycket om Japan, men nog hittade jag det på jordgloben (det gick snabbt) och nog vet jag hur deras flagga ser ut och sådär. Att det finns mycket folk där, vad man säger när man hälsar och lite kring de senaste katastroferna. Det visste barnen också! Att man badar med apor där och att det finns salamivågor. haha. Fanns en liten tös också som pratade om att hon bodde i AIK också när vi pratade om vårat land Sverige kontra Japan. Hon vägrade övertalas att Sverige även inrymmer AIK, härligt att vara så principfast i sådan ung ålder. tss... Barn är härliga och ärliga.

Det var väl mest det som har hänt sedan sist.
Kramar.

pepp?!

Idag har jag jobbat 7.45-16.15 och sedan varit på personalmöte till 19.00. Nu hänger jag hemma hos mina föräldrar och försöker peppa mig själv. Ikväll är det nämligen studentskiva på flustret! :) Syster A´s studentskiva! Ingen är pepp men jag ska lätt gå. Kusin ska också med. Dock lite opeppande att jag ska jobba 7.45 imorgon också, och att den sömn jag kommer få troligen är på en enmeters skinnsoffa. Inte okej. Men det ska fan hindra dig!

Imorgon ska jag hålla samlingar om Japan. Någon som vill ge mig intressanta uppslag som kan vara intressanta för 4-6åringar?

Need to go.

hrmpf..

Idag är det första maj. Demonstrationsdag, bakisdag, sista deklarationsdag. Eller ja, det sistnämnda ska ju vara inne imorgon, så det är väl snarare näst sista dagen att deklarera.

Igår var det valborg, men det var lugnt här. T´s föräldrar och bror var här och vi grillade. Sedan åkte de hem och det blev film och vin i vardagsrummet. Mys i soffan framför en bra film. :) Alltså inget party igår utan bara en lugn mysig hemmakväll.

Idag har jag målat växthuset och T har fräst potatislandet. Ute är dock kallt och blåsigt så det saknas lite motivation att gå ut och stängsla hagen bakom huset, fast det känns som att det börjar bli dags.

Nu blir det till att rita och planera inför växthusbygget och därefter ska jag så lite tagetis tror jag! :)

over and out. 

RSS 2.0