timvikarie

Idag jobbade jag på lilla förskolan igen. Timvik, men ändå. Har ju inte tid med mer egentligen... Långdag blev det iaf idag eftersom det var "studieledigt"(dvs. inget schemalagt) = 7.30-16.30 på förskolan. Lätt huvudvärk som efterföljd, men inget som inte kan botas med ipren och en lugn kväll. Barnen kände iaf igen mig och det var sjukt mysigt att träffa dem igen! :)

Just i detta nu är T och handlar förnödenheter (typ frukostbröd o busskort) medan jag sporadiskt tittar i en katalog från panduro. Jag har helt enkelt inte motivation till något, men till mitt försvar kan jag säga att trots det duschade jag nyss OCH satte igång en tvättmaskin.

Imorgon är det seminarium i Uppsala. Efter det är det dags för möte med Åsa, Jessice och Emma. Släpper inte detaljerna än, men det kan bli en spännande höst... :)

Nu ska jag fotografera lite, för det tror jag att jag kan uppbåda kraft till. Sedan blir det middag när T kommer hem.. <3

Kramar



parkeringsböter

Idag fick jag min första parkeringsbot. Inte alls så roligt(?) som det låter. :(

Imorgon ska jag jobba på förskolan. :)

Nu ska jag sova.
Godnatt


koncentrationssvårigheter x 2

Just nu sitter jag o Ida i ett grupprum på Blåsenhus och jobbar på första inlämningsuppgiften (eller ja, det är uppgift 2 på vårat papper, men den första vi skriver för terminen) i specialpedagogik! Koncentrationssvårigheter!! Ja, det handlar om det, och jag har det absolut idag = situationsberoende koncentrationssvårighet kanske? Jag har iaf skrivit en A4sida redan, så det blir nog bra i slutändan. Ska bara få in lite specialpedagogiska perspektiv, och det ska vi ju ta upp på seminariet i eftermiddag! :)

Lite drygt dock att det var föreläsning imorse mellan 8 och 10. Nu dröjer det enda till 15-tiden innan seminariet drar igång vilket känns aningen segt.. 

Over And Out.

 

semestern är slut

Ja, då var det definitift. Idag har jag varit med Ida på Blåsenhus igen = semestern är slut, studierna har satt igång igen. Det var lika förvirrat som vanligt, med ett undantag: jag hetsade inte upp mig över det. Jag menar det är ju likasamma varje gång terminen drar igång. De hetsas, hotas, stressas och ingen vet någonting.

Det enda som saknas är en kalender! Jag måste verkligen styra upp en snart.. Hur ska jag annars lyckas hålla ordning på mitt liv?

Hann med en lunch med mamma också. Cesarsallad. :)

Imorgon blir det heldag med Ida <3 Vi ska styra upp terminen och förhoppningsvis göra klart åtminstonde någon av första delens inlämningsuppgifter. Har stora förhoppningar om det i vart fall. :)

Kramar

kursintro

Kursstart idag. Det betyder tur till Uppsala o Blåsenhus för ändlöst med information i råformat. Måste ändå säga att specialpedagogik som är första delen denna termin känns intressant! Jag hoppas utbildningen kan leva upp till mina nu väckta förhoppningar.

Innan jag åker ska jag ge djuren mat och konsultera min käre T om vad som ska tas fram ur frysen till middag? Fast jag måste ju inte åka riiiktigt än...

Det ska bli jätteroligt att träffa Ida, Sara, Karin och alla de andra! :)

Har ju som tidigare skrivet ganska höga förhoppningar inför denna termin(vet ju att man inte ska ha det för då blir man mest bara besviken...). Men mest av allt hoppas jag att det blir en helt okej höst med lagom arbetsbörda och lite mer lugn än förra terminen (såhär i efterhand kan jag inse att jag säkerligen stressade runt värre än en skållad iller).

Kramar


liljedoft och kräftor

Jag sitter vid dukat bord och väntar på mina svärföräldrar. Ikväll blir det middag hemma hos oss med lax och kräftor (rolig kombo, men nödvändig med skaldjursallergiker i sällskapet). :)
Det doftar liljor i mitt kök, och kräftor.. också en spännande kombination.

Idag har jag inte alls varit bakis trots att jag borde.. hrmm..

Idag har vi handlat, grävt potatis, städat hela huset och satt uop väggtext över sängen. Det sistnämnda ledde nästan till skilsmässa. :/ Vi blev ordentligt osams eftersom T´s uppfattning om vad som är rakt och Min uppfattning inte är densamma. Öppnar upp för tanken om det finns fler lodräta linjer parallellt? Nu är vi iaf sams. Och texten sitter på väggen = skitsnyggt!

Nu kommer de, svärföräldrarna alltså! Måste ställa iordning det sista och vara social!

Kramar

överförfriskad

Igår var jag ute och åt middag med mami, papi, T o kusin. Jay Fu i saluhallen blev det! Jag åt en underbart god rätt med oxfilé, hummer, avacadosalsa och vitlökssmör. ;) Det blev vin till maten, moijto före och likör till kaffet. Alltså var jag rätt förfriskad redan då vi lämnade saluhallen.

Vi hamnade på Flustret, jag vet inte riktigt hur, men iaf.
T körde hem papi, det vet jag iaf..
Mer moijitos och lite drinkar till oss kvarvarande. :P

Åkte hem lite senare, T körde.
Sedan var vi plötsligt hemma hos Åsa? och jag låg i baksätet på röda pärlan.

Vaknade till hemma iaf. :) Satt och pratade en stund med T o Åsa över en kopp tea. (Inte så karatefylla att avsluta en kväll så, men absolut bra för humöret dagen efter).

Gick och la mig. Somnade på sekunden.

Riktigt rolig kväll!

Over And Out.

Dagens göromål

Idag har vi fått besök av Isak. Vi har spånat/halmat upp hästarnas boxar, plockat äpplen, druckit saft och nu sitter jag och väljer ut bilder som vi ska köpa förstoringar av. :)

Dessutom ringde det en tant från tyskland och ville ha stallplats för några dagar.
Tyvärr fick jag säga nej, för det finns ju inte plats just nu.
Dessutom är det svårt när jag pratar svengelska och hon tyska..
Det kan ju liksom bli lite problem...

Strax ska vi göra oss iordning och åka mot Uppsala!
Ikväll blir det restaurangbesök! :)

Over And Out.


spindel jag fotade på verandan.. har dock förstärkt färgkontrasterna, men grön var den!

lördagspyssel hemma

Idag; vaknat, gått upp, borstat tänderna, tagit på sig kläder, tittat på stackars Joey som hade sår i nacken (pyttelitet men massa blod i pälsen), kikat runt lite på nätet...

Idag ska vi: åka till åteln o kika, sätta upp väggtext över sängen, äta lasange, halma/spåna upp hästboxarna, göra rent åt kaninerna, baka tårta, åka in till Uppsala.

Det är planen. Sen får vi väl se vad som händer..
Måste fixa över filerna på USB så jag kan få min födelsedagspresent av T också. thihi! <3 Alltså jag ska få förstoringar av tre fotografier jag valt ut! :)

Kramar

kvällstur

Ikväll har vi bara varit hemma och haft det bra. Ätit vattenmelon och åkt på spännande kvällsäventyr här i grannskapet på mormors gamla elmoppe. :P Vi tog en sväng bara, men den orkar ju typ ingenting trots fulladdat batteri (fast den har ju ifs pedaler också...). jaja, roligt var det iaf. Förlåt alla grannar för vårt tutande och skrattande!

Sedan tände jag utebelysningen i växthuset och stod där - tillsammans med Joey of course - och pysslade lite med pelargonerna mina. <3  Joey jagade harkrankar och la svansen framför mina fötter hela tiden, men det var mysigt! T satt och tittade på i gungstolen på verandan. haha vi som ett gammalt gift par i pensionsålder! <3

Nu ska vi kika på film tror jag, i vart fall blir det inget mer bloggande ikväll!

Godnatt!


Kort på Joey från häromdagen när han höll mig sällskap i växthuset.
-precis som ikväll!


idag.

Idag har vi hunnit med besök på Hemköp(mjölk, glass och annat livsnödvändigt) och Apoteket(tigerbalsam och kattavmaskningsmedel). Vi har även åstakommit lasange och avröjjning av köket efter gårdagens supermiddag. :) Vem orkar stå och plocka disk då liksom?

Nu snart ska vi upp till åteln och lägga ut mat till de vilda djuren, sedan ska gräsmattan få sig en trimning och jag ska få pyssla i växthuset där gurkorna börjar bli stora som underarmar. :)

Over and Out.


vad hände egentligen?

Nu ska jag berätta alla smaskiga detaljer från min födelsedag! :)

Det började ju med att papi ringde och väckte (men det har jag redan skrivit). Frukost på sängen som T gjort iordning med mackor o juice. Vi gjorde iordning oss och åkte in mot Uppsala.

I Uppsala träffade mami och åt lunch på Hambergs! <3 Skaldjursfat med räkor, musslor, svenska kräftor och hummer = mums! Jag fick ett glas av husets finaste vita till och det gjorde ju inte saken sämre. Så lunchen drog ut på tiden.. vi satt säkert där över en timme, men vad gjorde det med tanke på att planerna för dagen var att flanera omkring och bara ha det bra!

När mami drog sig tillbaka till sitt jobb så gick vi ner mot gågatan. T svängde in till Darkwell och jag fortsatte promenera bort mot Åhléns där jag skulle träffa syster A! :) Mötte alltså upp Anna och sedan promenerade vi för att ta reda på vad det blivit av T. Och nog hade det blivit av... hrmm.. Han kom gående med en nytagen industrial i örat. haha Han har pratat jättelänge om det och nu blev det alltså av!

Vi promenerade skrattande hela vägen till Årummet för kaffe på uteserveringen. T köpte cheesecake till mig! <3 Så vi satt där ett slag och pratade om livet, universum, turkland, födelsedagar och allting. :)

Bestämde oss sent om side att vi skulle åka iväg till Gränby Centrum. Alltså promenerade vi till bilen (den lilla röda pärlan), packade in oss i den och gav oss av. Det blev stopp vid Blomsterlandet, Må Fiske och Rusta "på vägen" ut. Tillslut var vi dock på Gränby Centrum. Gick lite i butiker, strosade runt och sedan kom mami, syster K och hennes vänner. Då beslutade jag o T att det var dags att fara hemåt!

Väl hemma blev det pyssel med djuren och middag. Inte vilken middag som helst utan färsk egenodlad potatis rostad i ugn och grillad vildsvinsfilé (från vildsvinet T sköt). Till det ett gott rödvin. Så jag ska verkligen inte klaga!

Vi kikade lite på film; The Notebook, och sedan tappade T upp ett skummbad till mig medan jag tände ljus och la ansiktsmask. ;) Jag kröp ner i badet och blev sådeles serverad både champange och chokladdoppade jordgubbar. <3 <3 <3

Så mig är det inte det minsta synd om.
Nu vet ni det!
Over And Out.



champange och chokladdoppade jordgubbar

Jag hinner inte blogga så mycket. Jag väntar på att chokladen ska smälta över vattenbadet så att jag kan göra chokladdoppade jordgubbar. :) Dessa ska ätas när jag ligger i badet med ett glas champange och bara har det gott! Det är sådant man får göra när man fyller år!

Uppdaterar om dagen imorgon!
Kramar


födelsedag

Idag fyller jag äldre. En dag som gör skillnad när man pratar om hur gammal man är. Jag har fått frukost på sängen av älskade T. Mackor med skinka, ost och hemmaodlad gurka. Papi lyckades dock väcka mig innan T hunnit komma upp med frukostbrickan. Han, alltså papi, lät glad i telefonen. Kusin hade också skickat grattis-sms! <3 Farfar ringde och sjöng, svärmor har ringt och grattat. Hittills 27st grattis på facebook.. :)

Nu åker vi mot Uppsalastaden för att träffa mami, köpa det jag vill ha i present av T (jag ska få förstoringar på mina favoritfotografier <3 ) och för att bara vara. T är ju ledig idag, bara för att vara med mig! <3

Bortskämd flicka numera 23år tackar för alla grattis! <3

Kramar


invigningsmingel

Jag har precis kommit hem. Ikväll blev det invigningsmingel med svärmor på gränby centrum östra entrén. Galet mycket folk, cider i småglas och nya affärer med öppningserbjudanden. Svärmor handlade byxor, tre par, medan jag enbart fönstershoppade. :) Imorgon blir det ju in till Uppsala igen...

Planen för imorgon:
* frukost på sängen
* mys med djuren o T (som är hemma heeela dagen med mig!)
* lunch på stan med mami o T
* handla nödvändiga ting, typ diskmaskinstabletter. haha
* middag; vildsvinsfilé, potatisgratäng och egenodlade grönsaker.

För imorgon fyller jag år!! ;)

Nu: filmmys i soffan!

Over And Out.

solskensfrukost

Idag blev det frukost i solen på trappen = favorit! <3
Katterna - alla tre - kom inom två minuter tiggande efter smulor och kel. Jag gjorde ett jämt byte och lät dem få lite mot att jag fick rycka bort fästingar. uäähh! Fast först åt jag upp min frukost såklart, mindre mysigt att blanda halvmosiga fästingar och ostmackor...

Vi hann upp en sväng till åteln också innan T åkte till jobbet.
Nu är det dags att ta tag i städningen jag "sparade" till idag..

Har hunnit tvätta en maskin, ska ut och hänga tvätten sedan ska det dammtorkas, dammsugas och sorteras kläder. Rolig sysselsättning. Frågan är hur man hinner i vanliga fall? Jag menar mitt i kaoset av jobb, studier och hästar? Mina ponniesar går ju fortfarande på sommarbete (bakom huset, kunde inte bli närmare! ;) ).

Over And Out.


omfattande saftkok

Lyssnar på favoriten; Mattafix - angel on my shoulders. Jag har precis avslutat saftkok av XL-modell.. hrmm.. undrar hur det kommer sig att jag aldrig kan göra saker i normal omfattning. Exempelvis så kokade jag nu två fulla saftkastruller med rabarber respektive vinbladssaft. Jaja, jag gav iaf upp försöken att koka marmelad i år, det var ju ingen som åt. Eller jo, när vi ruggiga höstkvällar satt med fikasällskap hände det att vi rostade någon macka, men med tanke på det jag tidigare nämnde om omfattningen så finns nu typ 4miljoner burkar i jordkällaren..  Mami o systrar vill ifs ha, men ovärt att lägga ner tid när man kan göra något annat måste-göra istället...

Nu ska jag sätta mig på verandan, i solen, med en god bok och njuta av dagens sista soltimmar. ;)

Fick en förfrågan också om fler bilder på våran gård. Får se om jag knäpper några eller letar upp några till imorgon, det är ju inte helt omöjligt men hänger på hur mycket jag hinner med imorgon. Jag fyller år nu i veckan så det ska bakas, städas och allt sånt där... :)

Vill hinna till Frida imorgon, hjälpa till att måla, men städningen. hua. jag ligger efter...

Kramar


tills dess får ni klara er med denna fina bild från vår veranda! <3

bildtorkan är över?

Jag förstår att det är sjukt tråkigt att läsa en blogg utan bilder. Eller ja jag tycker att det är det. Därför känns det ju inte direkt bra att min blogg gått och blivit både tråkig och mer textrik eller snarare ordrik än vad den varit. skitsamma, man får ju nästan skylla sig själv för det är ju ingen som tvingar en att läsa. Nåväl nu råkar det vara så att jag - hör och häpna - orkat mig för att fota lite och sedan lägga över bilderna på hårddisken. Woila! Så här kommer nu bilder igen, som vi har längtat:



Duncan Eagel om jag minns rätt...


Blad av doftpelargon...


Doftpelargon som blommar, Attar of Roses.

'
Joey höll mig sällskap i växthuset! <3

Idag har jag pysslat i växthuset, gosat med Joey, läst, pratat med Frida i telefon, städat lite i hallen, fotograferat, kokat saft, chattat med Sara, begärt vfu-plats och plockat äpplen. Det är nog inte mer än så. men det känns faktiskt tillräckligt. Nu ska jag koka en sats saft till och sedan ska jag läsa tills det är dags att börja med middagen. punkt.

Over And Out.

Viltvård och Elvis

Igårkväll åkte vi över till grannarna och plockade falläpplen. Klockan var över 21 när vi var klara, då hade vi nästan tre Ikeakassar fulla. Sedan körde vi ut till T´s åtel och la ut äpplena till de vilda djuren. Viltvård alltså. Sedan åkte vi hem, Elvis på i bakgrunden, mörk skog omkring oss och bara bilens framlyktor som lyste upp vägbanan. Det var ganska mysigt för en måndagskväll..

Inatt sov jag ordentligt. T gjorde frukost på sängen och väckte mig lagom försiktigt (jag är ingen morgonmänniska!). Vi åkte till banken och fixade lite ärenden. Jag ville åka till Frida, men det fanns det tydligen inte tid för. I helgen kommer det folk, jag måste städa, baka och koka saft.

Måste. Det är ett jobbigt ord när det är såmycket som är motigt.

Nu har jag iaf begärt VFU för nästa termin. Det var ju också ett måste, nästan iaf.

Over And Out

En vecka kvar...

Nu är det en vecka kvar av sommaren innan studierna drar igång igen. Det känns helt okej faktiskt eftersom jag inte riktigt vet vad jag ska göra av tiden annars? Eller jo det finns ju alltid grejer men ibland är det skönt att ha nåbara mål som ska uppfyllas och inte bara difusa tankar om vad som "borde" genomföras..

Idag jobbar T igen så jag är ensam. Jag funderar på storstädning! för trots allt så fyller jag år i slutet av veckan så då kunde det vara trevligt att ha fint när det kommer folk, Tårta ska planeras också, och fåtöljerna som fyller ut plats i vardagsrummet skall säljas. Vad tar man för dem?

Nu kom posten! :)

Jag måste börja styra upp bilder här på bloggen igen. Förstår er som inte orkar läsa för det mesta jag skriver är ju lösryckta tankar. Bilder är bättre, de talar för sig själva och har tolkningsutrymme. Jag ska ju fota fåtöljerna så jag kan likväl fotografera allt annat intressant här på gården - typ nyutslagna pelargoner, kaninbebisarna som börjar bli stora, min nygamla stege med blomkrukor på och såklart mitt projekt detaljstudie av gräsmattan... haha

Over And Out.


lite skit under naglarna..

Nuså får jag äntligen tid att blogga lite. Idag har jag varit i växthuset och rensat ut döda blad, överblommade blommor och mogna grönsaker. Så nu är det jättefint därute! Pionerna har också kommit ner i jorden ordentligt och det kommer nog bli tokbra! De fick sitta framför parkeringen, vilket inte säger de flesta av er någonting medan de som varit här hos mig vet exakt! Täckbark hade jag ut runt roserna också, plus att jag rensade runt dem. Vi var en sväng till åteln och la ut äpplen. Beställt "jultidningar" dvs. två böcker av grannflickan har också hunnits med. Så nu kanske det börjar likna någonting igen?

Kelade med en blodig Joey också, det var mindre gosigt, men vad gör man inte för sin lilla favoritkisse?!

Just nu håller T på att plocka in i diskmaskinen. Ikväll blir det vattenmelon till middag, ingen av oss är varken hungrig eller orkar engagera sig. :/ jaja, imorgon är det måndag. En vecka kvar till studierna drar igång.

Återkommer!

morgonen

Jahapp, somna lyckades jag med tillslut iaf. Sov kanske 4-5timmar inatt så jag tänker inte klaga. Vaknade av mig själv också, så det är nog som det ska.

Jag funderar på att kanske försöka genomföra lite av det jag skrev igår; typ detaljstudera gräsmattan, åka iväg själv med bilen tills bensinen tar slut.. osv. Allt för lite vardagsaction! Kanske ska jag ge mig på att gå igenom varenda växt jag har och köra en superstädning - dvs. bort med allt visset, gödsla, vattna, trimma, plantera om, noppa, frisera. Det kan ju ta en stund. Frön inför nästa säsong ska samlas också snart..

Idag ska vi plantera pioner.

Over And Out.

thailändsk afton

Nu är vi precis hemkomna från grannen. Det blev thaimat och trevligt samkväm med kaffe, blåbärspaj o likör/wiskey. Vi är mätta, glada och hyffsat trötta. Nu blir det film och sedan väntas sömn - förhoppningsvis. Annars återkommer jag nog med fler blogginlägg!

Imorgon väntar en ny dag.
Godnatt!

pepp/opepp

Nu är vi hemma igen OCH regnet det bara öser ner. Jag fattar inte att det liksom aldrig tar slut. Har vi plötsligt fått monsundagar här i Sverige?

Jag är rastlös. Jag försöker peppa folk i min omgivning men alla är så galet tråkigt opepp. Jag vill göra någonting spontant, lite halvgalet och för all del otroligt roligt! Förslag? Händer det inget roligt snart så åker jag tillbaka till Turkiet, eller så gräver jag ner mig i sängen, eller så detaljstuderar jag våran gräsmatta med kameran, eller så flyttar jag ut i skogen en vecka, eller så kör jag och lilla bilen så långt vi kommer på en tank bensin, eller så....

Om en liiiten liiiten stund ska jag springa upp, duscha och fixa iordning mig inför ikväll. Bjudning med thailändskt tema hos grannen. :) Jag blir så glad när någon tar ett initiativ! Så nu har jag inte riktigt tid att blogga mer för stunden, antingen kommer en redogörelse senare ikväll eller också imorgon. Ta tiden att peppa er själva!

Over And Out. 


flytt

Inatt kunde jag inte heller sova. Jag låg vaken länge länge innan jag gav upp. Hoppade in i duschen, kände mig väl sådär halvt om halvt sovande. Varmvatten. Sedan la jag mig igen, men det gjorde ingen skillnad. Sov kanske tjugo minuter innan jag vaknar och T också slår upp ögonen. Alltså går vi upp och äter frukost.

Idag har vi flyttat grejer. Hämtat barndomsprylar, gamla saker och halvnya grejer. En hel liten lastbil. Strax ska vi sätta oss i den och köra till Uppsala. Det regnar galet mycket ute och Blenda slänger lååånga blickar efter mig. Hon vill att jag tar in och kelar med henne, torkar henne torr med halm och matar henne med äpplen. Men inte nu, kanske senare. :/ Nice verkar dock nöjd. Inga flygfän och massa grönt gräs att smaska i sig av. haha :)

Ikväll blir det middag hos grannen. Berättar mer när jag vet.

Kramar

not any more

T ligger och halvsover i soffan. Jag sitter - som kanske märks - vid datorn.

Idag har jag varit till åkanten/saluhallen och ätit lunch med mami o syster A. Sedan gick vi och mötte upp Helén och Omar. Min parkering gick ut så vi drog oss bortåt bilen, la i några kronor till och satte oss sedan i botaniska parken. Hur mysigt som helst med växter, porlande vatten och SOL! Snackade en stund... hrmm.. några timmar. Åkte upp till Gränby Centrum för att kika på skor till Omar, jag gjorde snyggaste parkeringen - vilket man får om man har en bil av min storlek och charm. :P

Åkte hem. Har suttit i kökssoffan och pratat i flera timmar nu. T stackarn sov ju typ inget inatt och åkte till jobbet kl. 4 imorse, så han måste få vila lite. <3

Kvällens plan var utgång. Not any more. Nu ska jag åka till Åsa om en stund -förhoppningsvis- och sedan ska vi äta middag bestående av älg och egen potatis från landet. T ska laga maten och förhoppningsvis finns det några fina mogna tomater i växthuset. ;)

Over And Out.

ingenting

Jag sov dåligt inatt. Nu är jag dock vaken igen och redo att ta mig an världen, eller något sådant. I två dagar har jag inte bloggat. varför? för mycket ingenting.

Igår var jag i Uppsala för lunch med mami och sedan dejt med Hanna. Lunchen var trevlig, lagom, vi åt strömming och pratade om turkietresan, familjen och allt däremellan. Vi, jag och Hanna, köpte maskeradtillbehör till henne, ett par skor till mig och slutligen varsin kaffe på 018. Det var galet dåligt väder och när jag och röda pärlan for in till staden så trodde jag bilen skulle falla i beståndsdelar, det regnade ju pingisbollar av hagel. Hua. Fram kom vi iaf, och det jag skrev hände. Faktiskt så blev jag lite gladare av regnet. Jag hade bara en tunn kofta och inget paraply och det var så mysigt att sitta på caféet och kika ut under markiserna som höll undan regnet från uteserveringen.

Just nu äter jag frukost, eller ska till att göra ska väl i ärlighetens namn sägas. Sedan ska jag ta lilla bilen och åka till Uppsala igen. Lunch på stan med mami o syster A. Kanske ska jag träffa Helén också, men det tror jag nog inte förrn jag ser det.

Kramar


Jag har

Jag har klivit upp. Jag har läst ett par kapitel ur en bok. Jag har ätit frukost. Jag har ansökt om CSN till nästa termin. Jag har hämtat in posten. Jag har klappat och ryckt en fästing från Joey. Jag har hälsat på hästarna. Jag har plockat ur diskmaskinen. Jag har letat efter en möjlighet att ansöka om VFU till nästa termin. Jag har chattat med Sara. Jag har chattat med Hanna. Jag har plockat i och startat en tvättmaskin.

Sen har jag inte gjort något mer.

T kommer hem om en halvtimme-timme. Jag har ingen ork i kroppen. Varför?

Kramar


och här har vi mig.

yesterday

Gårdagskvällen bestod av saftkok - vinbladssaft - samt en liten ridtur på Nice. <3

Just nu händer inte mycket. Jag läser Elizabeth George´s bok "När ingen ser". Tyvärr anser jag nog inte att den är så fängslande som jag hade hoppats. Under turkietresan läste jag John Ajvide Lindqvist´s "Lilla stjärna" samt Kjell Eriksson´s "Prinsessan av burundi". Ingen av dessa böcker föll mig heller direkt i smaken. Ajvide Lindqvist brukar annars vara en favorit men denna bok kan knappast beskrivas som annat än psykotisk. Erikssons bok var motsatsen, långtråkig skulle jag nog vilja skriva. Det tog mig dubbelt så lång tid att ta mig genom den som det brukar och knappast någon minut kändes som nöjesläsning tyvärr. Men nu är det alltså George vars ord jag läser för tillfället. Jag har bara hunnit omkring hundra sidor så än ska den inte dömmas, utan det återstår att se.

Inga direkta planer är klara för idag. T ska klippa klart gräsmattan, men det är väl också det enda bestämda.

Återkommer.


söndagsbloggande

Jag o T sitter och slötittar på 2 and ½ men. Vi har ätit en underbar middag bestående av grillad älg och potatisgratäng. Eftersom det är söndag så är det lugnt här på hemmafronten, T ska såklart upp tidigt och jobba imorgon.

I övrigt har det varit en lugn dag. Isak kom över på förmiddagen och vi gjorde lite pyssel härhemma. Därefter hälsade vi på hos några bekanta, drack kaffe och pratade om livet, universum och allting. Sedan blev det en tur upp till åteln för viltinspektion och utfodring. Jag handlade socker och citroner på Ica för att kunna göra saft imorgon. Mycket annat har inte hänt, dagen har liksom flutit på ändå.

Jag är dock omotiverat trött.

Kramar

snart middagsdags

Just i detta nu står potatisen i ugnen och T + Isak står ute vid grillen. Snart är det med andra ord dags för middag hemma hos oss. Jag har som uppgift att styra upp tzatsiki. Egen gurka det smakar gott på tungan och luktar lika gott.

I övrigt har jag idag:
* plockat svartvinbär -check-
* ansat plantor i växthuset -check-
* vattnat växthuset -check-
* sovit en stund på eftermiddagen -check-
* pussat på hästarna -check-
* tittat på CSI -check
* plockat, hackat och frusit in egenodlad squars -check-
* grävt potatis till middagen -check-

tror inte att det hänt så mycket mer. slapp dag med andra ord. Nu väntar som tidigare skrivet middag med en flaska gott vin. Jag hoppas jag går ur charter-känslan snart och kan börja leva i nuet igen. Låter överdrivet men det är faktiskt sant.

Kramar


bild tagen med urdålig digitalkamera under turkietresan när vi befann oss på manavgatfloden.
Sköldpaddskärlek <3


det var det där med ork...

Nu har den underbara lilla familjen åkt och tagit Nikita med sig. Jag peppade för att gå ut men misslyckades helt klart. Åt en massa smultron och sedan blev jag sittande. Tror jag ska se något CSI-avsnitt för att kanske kanske kanske orka mig ut sedan. Jag är vanligtvis inte så lat, men idag är det lördag och jag får faktiskt. En stund iaf. Jag är ju också en vanlig människa.

Over And Out.


frukostfika

Jag sitter själv vid köksbordet och väntar på Åsa med familj. Vi ska äta lite frukost ihop och sedan ska de få med sig Nikita(kaninmamman) hem till Mimmi, Åsas mamma. När de åkt är planen att plocka vinbär och vinbärsblad för saftkok och infrysning. Sedan hoppas jag Hanna ringer så jag vet om det blir Uppsala-tur idag. Om inte kanske jag ska ge mig på att sticka ut och rida.

Växthuset måste såklart ses om också, det har jag inte ens hunnit sedan jag kom hem. Bara en snabb titt för att se att allt levde - och det gjorde det såklart! Tack älskling! <3 Gurkor börjar mogna och tomaterna är bara en nyans för ljusa i sitt orangeröda skal. Jag ska fota också såklart så ni får se vad jag menar! Tänk att det har hänt så mycket på en vecka!

T är som tidigare skrivet och röjjer skjutgator och lagar jakttorn idag. Nödvändigt om man vill bidra till matförrådet. :)

Jag kanske ska gå ut redan nu och greja lite i växthuset. En färsk gurka till frukostbordet vore underbart. Det luktar och smakar helt gudomligt. Ostmacka + Gurka = sant. ;)

Kramar


kvällsfika.

Just i detta nu svänger Åsa och hennes lilla vita moped in på våran stallplan.
Vi ska ta en kvällsfika och prata lite skit i goda vänners lag. :)
Så leker livet!

Kramar

nästan ingenting.

Jag är fortfarande inte i fas med livet i Sverige. Jag längtar tillbaka till solen och värmen, men mest är jag trött troligen efter hemresan. Idag har det varit lugnt här hemma. Ingenting speciellt har skett. T jobbade på förmiddagen och efter lunch och lite pyssel stack vi över till grannarna och lämnade ägg. Därefter åkte vi ut till jaktmarken och utrustade ett torn med pressening runtom så man ska slippa det värsta vinddraget. Jo, jag pratade med Hanna i telefon i över en timme också. Men det är allt som har hänt idag. Imorgon ska T ut och röjja skjutgator. Jag ska kanske till Uppsala, annars blir det nog vinbärsplockning och saftkokning.

Maten står i ugnen respektive på spisen. Need to go.

Over And Out.


turkietresan - del 3 - bilder!

Jag orkar inte riktigt gå igenom allt ikväll så här kommer ett urval bilder. Kvalitén är sådär men det beror på att de är tagna med min lilla digitalkamera och inte systemkameran. Ni klarar nog det. :)

Hade nyss Åsa över på fika och nu tjatar T om att han måste gå och sova. Tidigt upp i morgon - för honom. Så jag ska nog dra mig uppåt jag också. Dygnsrytmen är ju lite rubbad efter den småläskiga nattflygningen igår. Mer uppdatering om resan och allt som händer här på gården kommer imorgon!

Godnatt!



Jag låg i skuggan på stranden. Där var det ca. 40grader denna dag.. i skuggan alltså.


Hibiskus vid poolkanten


Poolområdet på hotellet.


Mami under Manavagat-båtturen.

turkietresan - del 2

Nu är jag hemma i kalla Sverige igen. Lite brunare, lite blondare och lite gladare. Det har varit en sjukt härlig vecka med massor med galna upptåg. Jag orkar inte riktigt skriva ner allt som har hänt men det har varit mycket sol, bad, god mat och flirtiga killar. Vi var i Side som ligger mellan Antalja och Alanya. Jättehärligt hotell med pool, nära till stranden och underbar personal. Enda som var så var det att sängarna var stenhårda, men det var en världslig sak i sammanhanget.

Jag var ute på äventyr två kvällar - utanför hotellet vill säga. 
Första gången fick jag blåmärken överallt - frågan är hur? - troligen för att jag hoppade över solstolarna och ramlade i sanden. Men som tur var hade jag två trevliga pojkar med mig som kunde dra upp mig på fötterna igen. Det finns många slut på den historien, men den kanske bästa versionen;

Det var en gång en svensk, en norsk och en turk som skulle gå till stranden.
De hör musik när de går på vägen.
Norrmannen säger - lets go to the disco.
Svensken säger - yes, lets go lets go.
Turken säger - I have manager problem.
 
hahaha

Den andra "utekvällen" blev bara parkbänkshäng med tre turkiska killar som knappt pratade engelska + norrmannen. Lite tappade pojkar som inte kunde styra upp något, jag gick därmed tillbaka till hotellet. Eftersom jag inte hade en egen nyckel och mamma inte öppnade klättrade vi (jag o norrmannen som eskorterade mig) in på balkongen varifrån vi knackade mer och mamma äntligen vaknade!

I övrigt var det ganska lugnt under vår vistelse i turkiet. Det var ju bara jag och mamma som reste så det blev mest bara sol och bad. Väldigt mycket charterfeeling. Vi språkkompromissade mycket svenska-norska-turkiska-spanska-engelska-tyska och ibland blev det fel men inte så farligt mycket. Alla hade nära till skratt och man lärde känna alla väldigt fort. Mina favoriter (med kodnamn eftersom jag aldrig kan hålla isär namnen annars): Sockerpojken, Kylskåpskillen, the Catman, Katthataren, Vindöga, biologen, min nya man, Ryskorna Olga o Elvira och slutligen Afrikanen. De gjorde min vecka kalas bara genom att finnas. ;)

Tyvärr blev avslutet på veckan inte helt underbart. Jag åkte vattenrutshkana och drog i hälen i poolbottnen så nu kan jag knappt gå. Samt att flygningen hem var aningen mardrömslik med mycket turbulens med följd att brickor med mat ramlade omkring i kabinen. Obehagligt, men vi kom ju fram iaf. Tobias väntade på flygplatsen trots att klockan var efter 3 på morgonen. Sötnöt <3

Jag skulle kunna berätta hur mycket som helst men jag tror jag måste smälta intrycken lite först. Jag håller på och ladda över bilderna från kameran i detta nu så om en liten stund kommer ett nytt inlägg med bilder. Då skriver jag nog lite mer om båtturen på manavgatfloden. :P

Kramar




turkıetresan del 1

Jag vet att det var flera dagar sedan jag bloggade.. Det beror pa en ratt spontan resa tıll turkıet som jag och mamı bestamde oss for att aka pa. Sa nu ar jag alltsa ı turkıet. Pa ett hotell som heter Alba queen hotel. Vı har det jattemysıgt och badar och solar och laser hela dagarna. Det fınns jattegullıg personal som servar med drınkar, vın, kaffe och vad vı an vıll ha.

Hojdpunkter:
* Nar kaptenen pa planet sa 'fel': Knull... nej jag menar Knog... haha
* Mannen pa bussen hıt som ropade 'bus mını bar'
* Servıtoren som kom med socker nar vı vılle ha en sot lıkor tıll kaffet
* Hamam = massage 2tımmar (berattar mer nar jag kommer hem)
* Mannen som forsokte overtyga mamma om att han skulle fa dejta hennes 'gıfta' dotter
* Var vındogda servıtor som jagar bort de som forsoker sno varat stammısbord
* Hunden som sov under mın solstol

Mındre bra grejer:
* Harda sangar
* Jag har bara en kudde
* Det vıta vınet som ınte ar nagon hojdare
* Skrıkande skvattande barn vıd poolen (dock ovanlıgt fa)
* Saknar Tobıas <3 <3 <3

Kommer ju hem om nagra dagar, men tılls dess blır det nog lıte bloggdott. Nı klarar er!

Solıga halsnıngar fran Turkıet


packat och klart

Nu har jag packat. Jag tror det blir av. Alla saker man behöver för en vecka nerpackade i en liten grön resväska. Det var inte speciellt svårt att välja. Sommarkläder - klänningar och ballerinaskor. Enkelt. Hygienartiklar. Hårborste och böcker. Jag har packat förr. Handbagage; en bok och lilla digitalkameran.

Ett varmt bad. Jag har lite ont i magen. Nervositet? Raka benen och måla naglarna.

T kommer snart hem. Vi ska äta lunch och sedan skjutsar han mig.

Jag får inte glömma passet!

Over And Out.

kanske

Jag har varit vaken sedan kl. 5 imorse. Jag kan inte sova mer och har ingen ro i kroppen. Idag kanske kanske kanske vi åker iväg till turkiet jag och mami. Kanske. Lite för många sådana på för kort tid.

Igårkväll blev det kvällsdopp med Åsa o T. Fast det var bara jag o Åsa som badade. Vi simmade ut till en flytbrygga, hoppade årets första bomb och simmade tillbaka. En perfekt kväll för bad. Sedan åkte vi hem igen. Bilen luktade blöt sommarnatt och rosor. <3

Vi fick upp rosspaljén igår också, Bonnie blev hämtad och jag tittade över till våra grannar. När jag kom hem var jag tre pelargoner rikare. Fina exemplar dessutom! Tack! :)

Vi får se hur framtiden blir.
Over And Out.


Bonnie i gröngräset.


chilla med livet

Nu är det som ska planeras planerat inför morgondagen. :) Jag o Bonnie ligger i varsin soffa i vardagsrummet. Jag ska läsa ut boken jag påbörjade igår Kell Eriksson - prinsessan av Burundi. Jag har visserligen bara kommit omkring 50sidor, men innan dagen är slut så är nog boken också det.

Kramar


min fina pelargon appelblossom rosebud. 


...

jag längtar lite till imorgon. men ändå inte. fast jo såklart jag gör. men jag är lite nervös fast glad fast samtidigt någonting annat. inte att feltolka. jag vill att morgondagen ska komma.

mina dagar som hundvakt

Igår blev det inget bloggande alls.
Jag skyller på för mycket att göra. Det är faktiskt sant. Jag hann med ganska mycket igår;
*bada Bonnie
*gå långpromenad
*måla rosspaljén vit (två gånger om man räknar strykningen jag gjort nu idag på morgonen)
*packa
*inhandla nya ROSA luktpioner (jagvet att det inte var riktigt rätt läga, men det var 50% rabatt och och och..)
*laga lasange
*läsa en halv bok
*sola
*ta hand om växthuset
*fotat rosorna som slagit ut på mina två nya buskar! ;)
*träffa Åsa o ungarna

okej, inte hysteriskt mycket, men tillräckligt.

Idag tror jag det blir tur in till Uppsala för att införskaffa lite viktiga saker. :P

Over And Out.


Bonnie sitter i en av mina nya krukor - som ännu är oplanterade(!)

RSS 2.0