solig fredag.

Nuså är det helt plötsligt eftermiddag på gränsen till kväll. Som vanligt: vart tog tiden vägen?

Jag vill bära tunga grejer men det vill inte T. Han ligger på soffan trots att solen skiner ute. Jag är stark och bär själv, men det är inte riktigt samma sak. Dessutom är mitt humör, som ni kanske märkt i tidigare inlägg, förrädiskt. Ena stunden peppar jag och i nästa deppar jag. njae, inte riktigt men inte så långt ifrån.

Nu är det ju iaf långhelg för mig. Enda till på tisdag. :)

Förutom vinterförberedelserna så ska jag kanske över till Kristin och fotografera hennes hästar till hemsidan. Sedan ska mami o papi kanske komma ut en sväng.. och så var det något som händer på söndag som jag inte kommer ihåg. :/ Sen händer det ju alltid en massa oväntade grejer också. Spontanitet är nog nyckeln om man vill att det ska hända saker.. Dock blir det nog en lugn(are) helg än de senaste. Jag måste ladda batterierna till nästa helg! ;)

Men idag är det alltså ut som gäller. Ut i solen!

Återkommer!

whatever

Ibland blir det inte som det är tänkt trots att man har planerat. Idag är det en sådan dag (vad var det jag skrev i förra inlägget! Idag är ingen vanlig dag). Jag har precis konsulterat allra käraste Ida och konstaterat att jag inte tänker åka till Uppsala idag. Jag behöver tiden till annat.

Alltså blir det ingen lunch på stan, och troligen ingen bio eller liknande heller...

Min trädgårdsstädning börjar alltså så fort jag bytt till mjukisbyxor! ;)

Over And Out.


morgonblogg.

Ibland är det skönt att det finns tid att sätta sig ner på morgonen och bara skriva av sig lite. Alltför ofta måste man ju kasta på sig kläder och i sig frukost för att bara skynda iväg. Idag är inte en sådan dag. Idag är en av de där lite ovanligare dagarna när tid faktiskt finns, inte behöver tas från sömn eller annat.

Nåväl, nog om det.

Igårkväll blev det middag, dusch och sedan i säng. Alltså ingenting ovanligt utsvävande på något sätt. Idag blir det lunch på stan, genus-seminarie och sedan blir det ovisst hur kvällen blir. Jag planerade att jag skulle gå på bio, men jag vet inte, likaså häng med kusin. Jag är nog mest sugen på att åka hem, klappa hästarna och sova. Det är lite på den nivån idag, men det kan ju mycke väl tänkas att jag ändrar mig om någon annan är pepp. Det smittar ju! :)

I helgen ska T jaga och jag ska försöka vinterförbereda i den mån det går med växthus och krukor. Alltså bära, flytta in och plantera om. Ganska tungt och inte jätteroligt,iaf inte när man är själv, men jag har ingen lust att se mina fina krukor vara spruckna i vår. Samma gäller blommorna, inte kul om det blir som förra året och frosten hinner ta hälften innan jag kommer på att de ska in. Jag önskar att jag hade haft en inglasad veranda av något slag där man kunnat sätta ut blommorna + frostvakt. Som det är nu så får de bo i gästrummet eller i sadelkammaren.. Inte idealiskt, men man vill ju att de ska överleva! Eller jag vill iaf. Sen ska ju bänken in, rosorna ska pysslas om, gräsmattan klippas och jaa.. här tar det då aldrig slut med sådant som ska göras! Dessutom må det vara brittsommar just nu, men jag tror hårt på frostnätter snart om inte nästa vecka så veckan efter det!

Så den som känner sig manad får gärna komma och hjälpa till.

Kramar


Mina ponniesar häromdagen. <3
Det syns ju att de har gått på sommarbete...

Hemma Hos

Nu ger vi beröm åt mig en stund tycker jag! Idag har jag alltså jobbat och sedan for jag o T över till våra vänner K o N.. haha Jag älskar att bokstavskoda, det blir så härligt anonymt trots att många av mina vänner som läser min blogg säkert redan listat ut vem som är vem. :P

Iaf så blev det kaffe där och självklart besök hos djuren! Om vi är 4h-gård så är detta en bondgård! Promise!

Så här kommer nu ett kort hemma hos-repotage i bildform (á tre bilder eftersom vår uppkoppling inte orkar mer, för då tar det typ en halv kväll bara att ladda upp bilderna). Eller ja, det blir helt enkelt lite bilder på lite djur och så hemmifrån K o N. ;)

Enjoy!



Russhingstföl



Dessutom så fanns där kossor (eller ja en ko, flera nöt) och ännu fler hästar!



och pelargoner i fönsterna såklart! :)


morgonbestyr

Jag har precis ätit klart frukosten. Idag är det ju jobb som gäller, men jag fick den ofantligt härliga tiden (och nej, det är inte ironi) 8.45-13.30. Kan vara den bästa jobb-tiden någonsin, fast det är ju tråkigt att inte få in så många fler timmar. Men börja rätt sent och sluta rätt tidigt känns absolut bra! Nu gäller det bara att lilla pärlan vill dit jag vill också, alltså bilen! :)

Efter jobbet idag så ska jag o T hälsa på gemensamma vänner. Dessa vänner fick föl för kanske 1-2veckor sedan... thihi! Så jag får hoppas jag kommer ihåg kameran!

Igår blev det tacosoppa till middag och T hade ordnat ett par stålhättaskor till mig. Tydligen skänktes de bort på en verkstad som företaget han jobbar på brukar anlita, men att ingen hade så små fötter så de hade legat där i flera veckor.. Hade gått ur sortimentet eller något sådant. Men jag har så små fötter, dessutom mindre, men det spelar ju ingen roll. Gratis stålhättaskor som man får plats med en socka eller två i! stl. 40. :) (och nej, de är inte skorna på bilden, utan dessa är grönsvarta...)

Snart är det helg igen. Jag tycker dagarna rinner på så snabbt. Tur det ifs, förra hösten/vintern kändes det precis tvärtom - som att det aldrig skulle bli vår och ljust igen. Hoppas på skillnad i år alltså, och hittills verkar det infriats.

Nu ska jag ta tag i att borsta tänder och sätta upp hår.
Over And Out.



lyckat

Nu har jag kommit hem efter en oväntat lyckad eftermiddag i Uppsala! :)

Först åt jag och min kusin sista lunchen på uteservering för i år (högst troligt är det nog iaf..). Vi åt cesarsallad och drack mineralvatten. Hade det inte varit för de kyliga briser som ibland kom så hade infravärmen nog lurat oss att det var sommar. Efter kaffet så gick vi till Gina och köpte leggings. Lotta hade konstaterat att det var STOR skillnad på de som var tillverkade i Turkiet respetive Bangladesh. Det försnämnda var bra medan det andra var rätt mycket obra. jaja, strunt samma.

Vi spatserade vidare och fick rätt snart, typ utanför dörren på Gina, syn på 20% rea på jackor hos dea. Fint, det måste inspekteras tänkte vi och gled dit. :) Vi botaniserade en stund utan att hitta något vi föll för. Sedan hittade vi en kappa som vi båda älskade! Svart, assymetrisk knäppning och längd ner till knäet ungefär. Sååå fin! Så nu är jag med kappa.. För även om den kostade pengar så har jag verkligen letat efter en passande kappa i över ett år! Helt galet, och på rea också! Därmed fick den alltså följa med hem! <3

Efter att ha gått till mami´s jobb och visat upp den fina så strosade vi vidare en stund.. Därefter gick jag till tåget. Så nu är jag alltså hemma igen! :)

Bjuder på en bildserie enbart på Nice och Joey idag. Stefan, min hovslagare, var som jag kanske nämnde i förra inlägget (senildement?) som sagt här idag så de fick bli fina om fossingarna. Ska testa att ha Blenda barfota och se om det funkar. Jag har mina tvivel, men Stefan är ju sällan mer än ett samtal bort! Tur för oss! :)

Over And Out














uppkopplingsproblematik

Hej, kul med uppkoppling igen! Igår hade jag fotat massor och valt ut bilder till bloggen, jag hade tänkt illustrera hur det är och ser ut hemma hos oss just nu. Men nej. Tydligen var det någon driftstörning hos 3, där vi har vårat mobila bredband. Ingen hit eftersom det strular precis hela tiden. Kanske dags att byta?

Nu sitter jag i Blåsenhus iaf, så det är därför jag har internet. :)

Det har varit en effektiv morgon med provtagning på akkis (vilket faktiskt gick förvånandsvärt bra; blodprov, blodtryck och längd/vikt-koll) och promenad uppför slottsbacken till Blåsenhus. Här har jag varit en stund nu och skrivit på ett "referat" av boken till seminariet om lite mindre än en timme. Efter seminariet ska jag ner på stan och träffa kusin för lunch. :)

Får se vad som händer senare... tanken är att det ska bli tjejkväll hos Åsa med tv-serier och tea, men man vet ju aldrig... men imorgon ska jag iaf jobba! ;)

Nu blir det till att fortsätta med referatet, kanske man kan förbättra? Klart man kan!

Over And Out!


föreläsningsdag

Jag sitter på föreläsning. Har föreläsningar fram till klockan fem idag.. lite segt må jag säga. Mina partybrudar håller på och styr upp kryssning, så kanske man överlever iaf? haha lite roligt måste man ju ha!

Igår var jag på "plastparty" hos Åsa. Alltså tupperware. Det blev vin och plock. ;) Åkte dit tidigare och hjälpte till att fixa iordning. Det blev kalasfint! och jag fick träffa nya skäggagamen Arnold/Äcklet. ;) Köpte inte på mig någonting alls, utan lyckades hålla mig i styr. T hämtade och sedan var det sängen som gällde.

Imorse hade T lagt ur mitt busskort så jag kunde inte åka till stan. Missade lunch med mami och fick vänta över en timme på nästa tåg.. skit skit skit. Jag är alltså inte på mitt bästa humör. Överseende tack!

Nu fortsätter föreläsningen...
Återkommer!


Jag & Isak bakar

Just nu har jag besök av Isak. Vi bakar chokladmuffins. ;) Vi har även dekormålat bordet i källaren och spelat nintendo. Yoschi island! <3

Snart kommer T hem och då ska vi äta lunch ihop och sedan blir det nog städning av hönshuset.

Nu kommer Ida, så nu är det umgänge som gäller!!

Kramar


25 september

Jag sitter i köket. Har precis ätit frukost och startat en tvättmaskin. Snart är även denna månad, september, slut. Då är det ju inte många veckor till vinter. Det känns mindre roligt.

Ikväll är det tupperwere-party hos Åsa. Vi startar kl. 19, så om Lill-Ida känner att hon har tid så kom upp hit för all del! Jag har massor med chokladmousse som behöver ätas upp! ;)

T är och skjuter
med sitt jaktlag. Precis som förra söndagen, men på ett annat ställe. Han kunde inte säga när han skulle komma hem, så jag gissar på att jag är själv mest hela dagen...

Nästa vecka är det fullt ös med föreläsningar, seminarier, provtagning och ev. biobesök. Men allt det får tiden utvisa. Idag är det söndag och jag ska dekorera bordet som står i källaren (som snart har stått där i väntan på tid i en månad). Det ska göras rent åt hönsen och lite annat smått och gott ska avverkas. Jag funderar på att gå igenom min garderob och rensa. Kasta och ge bort. Se om det är någonting jag borde köpa illa kvickt? och komplettera. Vinterjacka står ju överst på den listan just nu.

Igår var det lugnt här hemma bara. Vi åt middag och tittade på film hela kvällen. Jag var sjukt seg, annars hade det nog blivit mer party. Man kan ju inte vara på topp jämt!

Saknar min fina Frida! <3

Over And Out.


Pallen, jag tror den är klar nu...


smala sussie-kvällen

Nu blir det en update om vad som egentligen hände igår.. haha

Kalaspinglorna kom med tåget, så långt har jag ju redan berättat. Vi satt i köket, drack lite vin och pratade om allt möjligt. T satte igång med maten och jag vispade upp chokladmoussen. Mer vin. T gick ut och grillade medan jag skar tomater och gurka. När allt var klart var det dags för fancy middag! Det blev jättegott!

Peppade inför utgång på det lokala stället. The place to be. Tänk så fel man kan ha och samtidigt så rätt! haha Vi övade in smala sussie-dansen framför tv:n, drack lite mer vin och sen var vi klara att fara. T körde! <3

Det blev en spännande tur ner, med hög musik, dunk i biltaket och skratt.

Väl nere vid "krogen" så visade det sig vara heldött. Det fanns typ 4pers förutom personalen. haha dessutom visade det sig att bartendern slash dj var bekant med systrarna! hahaha

Iaf så hängde vi där och kanske en kvart efter att vi kommit dit så började det rulla in lite folk. Så tillslut så blev det lite partystämning där också! ;) haha  Även om vi var mest party på hela stället! Vi åkte hem när de stängde. Sedan blev det sängen rätt fort för oss tre överförfriskade damer. Jag hade iaf en underbar kväll med de bästa! <3 <3 <3

Kramar




Party-systrarna



En glad Ida! ;)


aningen seg

Jag vaknade innan nio imorse. Då var T redan uppe och gjorde frukost åt oss tre trötta tjejer. Drog på mig morgonrocken och tassde ner till honom i köket. Tjejerna kom ner sådär 20minuter senare och vi åt frukost. Sedan körde vi o lämnade tjejerna vid tåget. Hem igen för T´s bror och pappa kom och skulle hämta fåtöljerna vi haft i vardagsrummet. Sedan somnade jag.

Nu ska jag försöka ordna över bilderna till datorn. Så snart återkommer jag med ett inlägg - förhoppningsvis med bilder - där jag berättar om gårdagens superkväll! ;)

Kramar

full och glad

Nu har vi varit på bruuuschans. ;)
Det blev mysig mifddag med grillat och ungspotatis + grönsaker. Jättegött! Sedan hade jag ju gjort chokladmousse, så det åt vi med glatt humör. Alla gillar´t!

Kvällen bllev trevlig och ganska lugn, lite vinglig bara. Bilder kommer imorgon! ;)

Sara hälsar Hej! :P

Puss och kram

snart så...

Just i detta nu sitter det två snygga brudar på tåget hem till mig. Strax ska jag sätta mig i bilen och åka för att hämta upp dem. ;D

Har egentligen inte så mycket mer att skriva. Hinner inte för den delen heller, men jag har iaf bäddat, dammsugit hela huset och duschat. Inte illa faktiskt!

Over And Out.

kommentarsvar

Lill-Ida är såklart <3-ligt välkommen upp till oss på lördag, söndag eller båda delarna. Jag ska på tupperwear-party på söndag, någongång på eftermiddagen (tror vid 16) men det är bara att komma över innan dess! ;)


förberedelser

I riktig smala sussie-anda så måste jag såklart förbereda. Det går inte att ta saker som det kommer - noope, omöjligt. Eftersom jag inte riktigt vet när tjejerna kommer så är det lika bra att göra saker och ting på en gång.

Så nu har jag:
* städat köket
* städat vardagsrummet
* gjort två sorters chokladmousse

Detta återstår:
* snabbstädning av övervåningen
* ta in lite fina blommor från växthuset
* dammsugning
* duscha

Kom precis på att jag inte har en aning om vad jag ska ha på mig(?) fast kraven är inte så högt ställda så det blir nog inget vidare fancy. Eller så är det just vad det blir! Kul att komma superfixad till en kväll på den lokala krogen?! hahaha

Solen skiner in genom fönstret. Kanske ska ta mig en promenad, om inte annat gå ut i växthuset. Dammsuger jag nu så kan jag ju gå ut eller göra något annat roligt senare! Jag vill inte dammsuga! men "någon" (inte jag alltså) har dragit in lera i hela hallen.. och ni kan ju gissa vem som får städa om det ska bli städat.. hrmm.. mummel mummel..


Kramar

finfredag med lite av varje

Jag har precis vinkat av T som den söta (deltids-)hemmafru jag är. Ikväll kommer pinglorna och jag längtar verkligen!! <3 Men först måste jag styra upp i köket. Torka bord och bänkytor och dammsuga och sätta nya fräscha blommor på bordet.

Den svenska björnstammen dunkar i stereoanläggningen. Jag försöker välja om jag ska göra chokladkaka eller chokladmousse? Tror på det senare, typ vit och mörk! Så kan man få lite av varje! (mamma kommmer garantera skratta när hon läser detta) haha :P

Jag har nog inte tokmycket tid att blogga idag/ikväll, men jag ska försöka hinna så ni får update om det senaste härifrån djurstugan. haha! Jo, nu är det dags att börja - mousse var det! Vet inte om det är så mycket "värmland" men det får funka. Avslöjar senare vad vi ska äta, för jag har lovat tjejerna en suprise! 

Over And Out.
 


kvällen

Nu har jag varit ner i källaren och hämtat upp min nymålade pall. Dekorerat den med text också! :) Fiiint! Kanske tar lite kort imorgon och lägger upp på bloggen. Vem vet?! :P Kort på djuren var också länge sedan, frånsett hästarna. Vad vill ni se bilder på?

Snart kommer T hem. Jag har insett att jag bloggar mer när han inte är omkring, inte så konstigt kanske?

Jag är trött.

Vill tillägga att jag tycker om Nils Ferlin och Hjalmar Gullberg också, vad gällande poesin i förra inlägget.

Imorgon blir det mer städning. Tror inte att jag hinner luncha med kusin, behöver ju faktiskt greja lite hemma också för ovanlighetens skull. Ska komma ihåg att höra av mig och meddela detta, typ snart. Sedan kommer ju finaste tjejerna över! <3

Funderar på kryssning till nästa helg kanske. Sedan har jag biobesök med trevligt sällskap på gång. Så går det när man försöker upprätthålla ett socialt liv trots att man bor på landet. Just nu verkar det ju lyckas, tackolov, med tanke på att hösten snart kryper inpå...

Godkväll!




poesiafton

Jag håller på att röjja undan gamla böcker. Så ramlade det ur en bok. Kärlek och uppror - 210 dikter för unga människor. Av kanske var som kan kallas slumpen ramlade det ur ett bokmärke. Jag öppnade boken och där står rader skrivna av mig som 14åring. Underbara rader med knappt fungerande bläckpenna. Jag började nästan gråta, och jag började såklart läsa..

***

Säg till om jag stör,
sa han och klev in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen.

Eeva Kipli

***

Började falla som ett löv.
Ångrade sig halvvägs ned,
förvandlades till en gul fjäril,
och flög sin kos.

Eeva Kipli

***

Jorden är inte gammal än på länge.
Forskare tröttnar sent på sitt fiskarfänge.
Ungdomen uppfinner kärleken om och om igen.
Jorden är inte gammal än på länge.

Alf Henrikson

***

De största och starkaste makter jag vet
är skräck och kärlek och ensamhet.

Anna Greta Wide

***

Den flaxar till
Skrattmås
Jag älskar
din frihet

Maria Rydhagen

***

Fem favoriter. Det framgår klart. Jag hoppas du också finner någonting du tycker om. Jag älskar att det finns klotter i min bok, som ett bevis på att jag också en gång var ung. Jag ska nog köpa en ny bok, andra dikter, bara för att få lämna avtryck igen.

städa

Jag håller i just detta nu på och städar i vardagsrummet.
Sorterar dvd-filmer och böcker.
Dammtorkar.
Dammsuger.

Lyssnar på kent.

Hoppas T blir glad när han kommer hem.
Det var meningen att vi skulle städa imorgon, men ska jag hinna in till stan och luncha med favoritkusinen så blir det tvunget att lägga lite tid på det idag. Det ser ju inte hysteriskt hemskt ut, men jag trivs bättre när det är städat och snyggt. Dessutom hinner jag arrangera lite foton och ljus på bokhyllan. Älskar att få pilla med detaljer. Bild finns här nedan - mest för att Lill-Ida ska få se hur det blev! Hoppas hon kommer i helgen! :)

Skulle behöva borsta lerhästarna där ute i hagen också...

mer bloggande senare kanske?!
Kramar



fotografiet i ramen har jag ju också tagit! :P


sex and the city-känslan

Imorse ville jag VERKLIGEN inte gå upp. Klockan stod på sex och jag hade nog inte somnat förrän närmare halv ett - minst. Iaf så masade jag mig ur sängen. Ni känner nog igen känslan när man är så trött att rummet snurrar. Klädde mig, gjorde en macka att ta med och sedan var jag redo att åka.

Jag vet inte vad T har gjort med min lilla pärla, men servostyrningen fungerar uppenbart inte som den ska. Det blev alltså som att ratta en gammal traktor istället.. hrmm... inte helt okej. men fram kom jag ju.

Kom fram till blåsenhus och tänkte att jag behövde göra ett snabbt stopp vid toaletten - eftersom jag uppenbart varit mer sovande än vaken när håret satts upp och mascaran ska vi inte prata om. Smiter därför snabbt in - hua - upptäcker förskräckt att någon kräkts i handfatet. Inte okej! Springer därifrån, då får jag se ut hur som helst. magsjuka, nej tack!!

Sätter mig brevid söta Sanna. Underbara Sara kommer också! <3 och det framkommer att föreläsningen är inställd.. Flopp igen alltså!

Men vänta lite, det blir en föreläsning iaf. De flyttar om lite i dagens schema och istället kommer en av mina absoluta favoritföreläsare upp! :) Najs med andra ord. Under pausen bestämmer jag och systrarna CK att vi ska styra upp partykväll med bag-in-box, smala Sussie (film) och besök på den lokala "köttmarknaden"! Haha så nu ser jag fram mot den bästa fredagen på lääänge! Längtar jättemycket! <3

Föreläsningen tar slut varpå jag tar mig ner till mami´s jobb för lunch. Stekt aborre är garanterad vardagslyx! ;)

Gick och shoppade nya stövlar till i vinter på August Johansson, en kjol + 2st sockor från Gina Tricot. Kände att trots halvsunkigt hår och dålig morgon så blev det ett bra flow på dagen tillslut. Fick en sådan där härlig sex and the city-känsla om ni förstår?

Inte blev det sämre när jag åkte tåg hem med fina Karin! Fint väder är det ju också! Och nyss ringde min snyggaste kusin! ;) Lunch med henne imorgon kanske...

En bra dag alltså!
Kramar





bloggdax

Nu tyckte min dator tydligen att jag skulle blogga. För utan att jag ens tänkt det så ploppar plötsligt bloggen upp, dessutom med ett tomt "nytt inlägg". hrmm.. antingen så finns det a mind in the machine, eller så är det bara ett konstigt sammanträffande(?).

Iaf så har jag inte kommit så mycket längre sedan sist. Bara detta:
* Satt batteriet till kameran på laddning eftersom det var helt tomt.
* Satt igång en tvättmaskin.
* Spanat lite på vinterjacka på nätet
* Diskuterat läroplanshänvisningar med Sara på facebook.

hrmm.. kanske ska sluta lata mig och ta tag i något nu. För blir jag klar innan T kommer hem så kan jag gå ner i källaren och detaljmåla bordet + pallen! Och det vill jag ju hinna med idag också! :)

Imorgon väntar intro för nästa område under kursen; Identitetsformering.

Återkommer!

tillbaka på hemmaplan

Igårkväll kom jag hem, strax efter åtta på kvällen. T hämtade på station.

Idag saknar jag världens bästa Frida! <3

Nu sitter jag här och försöker pressa fram det sista till mitt pm. Det går inte så bra just nu. Men litteraturlistan är klar tack vara underbara Ida! <3 Måste måste måste få till sista punkten bra nu. Jag har skrivit - raderat - skrivit - raderat hela förmiddagen känns det som.

Ska kanske ta en paus (?) och gå ut i växthuset en stund istället. Fotografera och plocka in lite pelargoner som nog snart vill flytta in för vintern.

Over And Out.


...

Äter kladdkaka och har facebookbattle med Frida.
Min facebook hänger sig, betyder det att jag förlorat?
klart det gör, hon är den bättre kvinnan!

<3

bada <3

Jag har precis kommit upp ur källaren efter ett långt härligt bad i Fridas stora badkar (typ dubbelt så stort som mitt hemma!). <3 Sitter i detta nu och klurar ut mer substans till mitt pm och dricker upp Tobbes ProViva( inte min T, utan Tobbe som bor med Frida och Hugo). Fast vem vill ha bakterier i magen? Jaja, det funkar.

Jag har fortfarande inte bestämt om jag ska stanna imorgon också. Vore jättemysigt men samtidigt så finns det så mycket hemma som ska göras också... Återstår att se vad som händer.

PM pyssel nudå..

"Avsaknaden av kamrater har även för yngre barn en stor konsekvens, det är en problematik som kan följa med högre upp i åldern och åstadkomma social missanpassning för individen (Atterström & Persson, 2000)."

Formulering? Mjo, det funkar nog.. Sedan finns det en miljon, eller ja snarare tio källor till och 2 A4a ytterligare som ska fyllas med text. Och ja jag vet att jag skriver om att skriva rätt mycket. Men faktum är att jag tänker lättare när jag skriver, oavsätt vad jag skriver, så därför är en blogg att ösa ur sig massa ordbajs i. :)

Nu gick Frida och Troya ut för promenad och inhandling av lunch. Frida pratade något om skaldjurssoppa! Love it! <3 Skaldjur alltså! Men Frida också! och Troya såklart!! ;) Hon tar hand om mig och skämmer bort mig så jag kommer aldrig kunna åka hem!

Over And Out.


hysteri i onödan

Okej, jag hade fel. Jag hade kollat datumet efter midnatt och förutsatte därmed att det var den 21:a idag, men det är ju imorgon. Så mitt pm ska inte vara inne förrän imorgon midnatt. Förlåt mig alla kurskamrater som nu stressats upp på grund av min lilla miss (och tack Sara för att du uppmärksammade mig på det! <3 ). Nu finns det ju gott om tid att skriva klart och kolla alla källor! Det känns nästan som att jag fått en extradag! :)

Kramar


Det har blivit många bilder på Millifields Rose nu, men det är för att jag bara älskar den!! <3

still in Sthlm

Jag är fortfarande i Stockholm hos Frida. Sov gott inatt trots snuva och förskylning. :/ Nu är jag iaf uppe! Sitter i köket och skriver klart mitt pm som ska vara inne senast ikväll - midnatt. Vi får se hur det blir med den saken..

Frida ligger i sängen och myser med Troya! <3

Idag vet jag inte riktigt vad som kommer hända. Jag vill duscha och skriva klart mitt pm, men det är de krav jag har. :)

Over And Out.

en kväll hos Klara

Nu är vi precis hemkomna efter en kväll hos Klara. Jag och Frida plockade upp Bruno på vägen och Troya följde också med såklart! Väl hos Klara blev det thaimat, soffhäng och madagaskar. :)

Nu blir det tea, bästakompisprat och facebook. <3

Love it! <3


latte och fönstershopping

Just i detta nu sitter jag vid Fridas köksbord i hopp om inspiration till mitt pm-skrivande. Det går ju lite sådär ska sägas i ärlighetens namn. Dock så har underbara Ida mejlat över sitt arbete, så jag får lite fler perspektiv på uppgiften vilket ger mer motivation och alternativa ideér.

Vi har varit och fönstershoppat, druckit latte och ätit lunch på Ikea. Vårat mission var att hitta en jacka åt mig, men jag är för kräsen kom vi fram till och åkte hem igen. Frida färgade håret och sedan slängde vi oss i soffan och tittade på film en stund. men bara en liten stund.

Frida är ute med Troya på promenad nu. Jag valde att stanna hemma för att försöka få något gjort.. PMet ska ju vara inne senast på torsdag så det gäller att sätta fart snart.

Vet inte när jag kommer hem heller, funderar på imorgon, men det visar sig väl helt enkelt. Måste överlägga med T också så det passar med hämtningstider. :)

Kramar

vem vill skriva pm?

Jag är som tidigare beskrivet i stora staden idag. Jag borde skriva klart mitt pm, men det går dåligt med så fina distraktionsmoment som det finns här, typ Frida och Troya. <3

T smsade och ringde tidigt imorse, jag tror han saknar mig.

Nu ska vi till Farsta(?) kanske eller om vi bara spelar kort och promenerar med Troya! :) Det regnar iaf galet mycket och har gjort det hela natten. Men jag har sovit kanon eftersom jag får sova i Fridas mysiga säng! och hon är världens sötaste (igen, som alltid) och sover på bäddsoffan!

Nu ska jag styra upp kläder, så får vi se vart vi hamnar.

Over And Out.

sthlm

Nu är jag i sthlm med världens bästa Frida! <3

Vi har tittat på film, ätit pizza och druckit tea. :)

Nu tänker jag återgå till det sociala här med Frida och gänget!

Kramar


Frida <3

Det blir Stockholm idag! Jag sitter och kollar tågtider i detta nu o väntar på att T ska komma hem. Packa ihop lite grejer kunde ju också vara en bra idé, för jag lär ju stanna några dagar. Jag längtar hurmycketsomhelst efter världens bästa FRIDA!! <3

Abstinens.

Nu blir det duschen, snabbpackning (ska inte glömma Troyas koppel) och sedan blir det till att laga lunch!
Bra bra bra!!

Kramar


30-års thaifest med maskeradtema(?)

Titeln säger nästan allt! :P

Efter Jälladagen igår så kom vi hem, galet trötta, stupade i varsin soffa och somnade på sekunden fast klockan var typ 16. Inte så bra kanske... Vaknade lite senare iaf för vi skulle ju på 30-års fest! :) Tanken var att man skulle vara utklädd, så jag hade plockat ihop lite smått och gott från garderoben - vit klänning, vita skor, ett par änglavingar... osv. (T hjälpte mig dessutom i fredags att färga håret blont)

Klädde om, sminkade mig, fixade håret i en rasande fart - färdig!

T säger att han vill fotografera, men batteriet i kameran är slut! (därav får ni inte se några bilder...) Iaf så struntsamma tänkte jag. Börjar ta på mig skorna.. och då släpper dragkedjan i klänningen. Helt kaputt. Hur gör man nu? Som tur var så var vi ju fortfarande hemma... Så då var det bara att gå på jakt efter något nytt i garderoben... Det blev en rosa Sisters-klänning. Galet fin och fungerar alltid! <3

Åkte till kalaset, åt god thaimat, dansade och träffade folk! :)

Vi åkte hem ganska tidigt, strax innnan tolv-slaget. Lämnade av lite blommor hos grannen, sedan åkte vi hem och hoppade i sängen. Det tog nog inte många minuter innan vi båda sov.

Vaknade för snart 1,5timme sedan av att älskade Frida ringde! <3
Du får ringa och väcka mig any time babe! <3

Kramar


Jälladagen 2011

Eftersom jag inte alls hann blogga igår så tar vi det lite långsamt. Idag är det söndag, jag vaknade för snart en timme sedan men är fortfarande lite snurrig i huvudet och halsen är inte helt ok..

Nåväl, Jälladagen alltså.
Det är en dag då naturbruksskolan Jälla har ett litet event med uppvisningar, aktiviteter och lite information och försäljningsstånd med lantbruk-häst-djur-anknytning. Då var det förklarat så alla hänger med! :)

Iaf så stod vi där igår med ett informationsbord för Svenska blå stjärnan. Jag och Emma, men även T när han hade lust... Vi stod där och delade ut vykort. utbildningskataloger och medlemsfoldrar. På köpet utanför djurhuset, så flera gånger blev vi tillfälliga hundvakter. :P

Det gick bra och vi fick ihop många människor som var intresserade. Nu återstår det att se vad vi kan hitta på.. :)

Berättar resterande om lördagen i nästa inlägg. Nu blir det frukost!!

Kramar


tacos ikväll

Nu står vi i full fart och steker köttfärs och kokar tomatsås. Idag blir det tacos med egen tutch. :P Jag kokar salsa på egenodlade tomater, chili och oregano. Tillbehör har vi såsom egen gurka, egna tomater, majs och paprika. Bröden kommer som jag skrev tidigare från den lokala matvarubutiken, men köttfärsen, den är 50/50 älg och gris. Like! ;)

Ikväll blir det skräckfilm och av dömma på de mörka molnen kommer ponniesarna få sova inne inatt. När jag ändå är inne på ämnet så ska det meddelas att en viss tjockisponny (Nice) var ute på äventyr imorse -igen- utanför staketet. Slutsats: Gräset är grönare på andra sidan! Han lät sig dock snällt fångas och ledas in i hagen igen av en morgonsur T..

Nu börjar det lida mot middagsdax.
Kramar


fredagsgöra

Jag har varit hemkommen i lite mindre än två timmar nu. Arbetsdagen gick bra och jag ska inte klaga över något. Dock har en svag känsla av halsont smugit sig på. Inte okej. Ska jag kunna informera och prata med folk imorgon så måste det bli ändring. Sara är dock sjuk så det blir ingen myspluggkväll.. :(

Istället kör vi tacos-fredag och jag ska "tvinga" T att färga mitt hår. :P

Ida ringde nyss. Jag blir så fantastiskt glad av att prata med henne! <3

Nu ska vi åka iväg och handla förnödenheter, typ tortilla-bröd, lime, gul lök och fukostbröd. När jag kommer tillbaka blir det nog mer update på bloggen! För jag vet att ni gillar´t! ;) Dessutom måste jag styra upp anslag för våra aktiviteter för föreningen (det ska vara klart till eventet imorgon.. hoooppsan!)!

Need to go!


morgonstund.

Jag har precis ätit frukost och nu sitter jag och väntar på att den här dagen ska börja. Jag ska ju iväg och jobba på förskolan. Så att hitta på något annat att ha på sig än T´s morgonrock vore ju fint. :P Jag gjorde frukost åt honom också imorse, stekte ägg, bredde mackor.. han är nog lite bortskämd.

Får se vad som mer sker idag. En sak i taget.

Over And Out.

last one for today

Sista inlägget för kvällen. Det har ifs inte hänt så värst mycket sedan sist. Vi åt pannkakor, T satte på en äcklig film och jag tappade aptiten. Sånt händer, trots hemmagjord björnbärssylt.

Nåväl, jag håller på att styra upp planerna inför helgen. Ev. blir det tacos-färgahåret-moijto-plugg-kväll imorgon med Sara. <3 Hoppas hoppas!! Lördagen är ju redan hyffsat uppstyrd med Jälladag + maskeradfest. :) och på söndag ska jag få träffa min älskade Frida!! <3 Jag längtar typ varje sekund.

Nu kysser T mig i nacken och tjatar om att jag ska sluta skriva. Undrar varför han aldrig kan gå och lägga sig själv? Nåväl, vi kör hålla-handen-metoden här hemma. Vilket betyder att jag borde avsluta nu och följa med upp, kasta in honom i duschen och själv stupa i säng. Imorgon är det ju jobb igen så det kan vara klokt.

Godnatt!


regn och pannkakor

Nu har jag varit i växthuset och pysslat. Sedan gick jag ut i regnet och fotograferade lite. Det blev ganska gott resultat. Kommer upp på bloggen så småningom. (Tror dock det läcker ut en bild nu.. eller kanske två.)

T står och steker pannkakor. Nyss lyckades han med bedriften att vända en i luften! <3

Det är våran verklighet en torsdagskväll. Så nu är det bara fredagen kvar innan helgen. :)

Over And Out.




2 x Millifields Rose <3


ingen ledig dag..

Idag skulle jag varit ledig, men det blev ju inte riktigt så.. Det ringde i min telefon imorse, jag låg och sov vilket resulterade i att jag svarade! :P Det var förskolan:
... 
- Kan du jobba imorgon?
- Ja.. Det kan jag 
- Kan du jobba idag?
- Öh.. Ja, vad är klockan?
(där vaknade jag!)
...

Jag var på plats vid kvart över nio! :) Jobbade till halv två.. sådär lagom för en dag man inte är beredd på. Alltså blir det jobb imorgon också! Bra där! :)

Återkommer...!


@ Home

Nu är jag hemma. Fast tåget var sent. Ingenting ovanligt... 

Jag blev nyss jättearg på facebook. Ingenting fungerar ju! Jag sökte - inget resultat. Jag försökte komma in på min egen profil - inget resultat. Jag försökte logga ut - inget resultat. Kan tänkas att det är min uppkoppling som stular igen, men ändå. Varför fungerar allt annat då?!

Jag är hungrig. Middagen står i ugnen. Jag försöker bli mätt på en känsla istället. Galenskap, jag åt lite soppa till lunch, inte konstigt att jag har hungerskänslor. Hade jag inte varit förutseende och haft dubbla plastpåsar så hade jag haft soppa i hela väskan.. Inte att rekommendera.

Sista seminariet idag var snabbinblick i grupphandledning. Jag tror att jag var lite i oseriösaste laget. Roligt hade vi iaf! :) ...och så är jag ledigt imorgon!! och hela helgen!! :D Måste dock fixa klart mitt pm om jag ska kunna åka till älskade Frida i helgen! <3 och det vill jag inte missa någonsin! Saknar henne galet mycket!!

Allt tycks lite galet idag. Lika bra att somna tidigt så det blir morgondag någongång..

Over And Out.


bild på finafina pelargonen millifields rose - nivet min favvo för i år! <3

mer specialpedagogik...

Just i detta nu sitter jag, Ida och Madde i ett grupprum uppe i Blåsenhus och skriver på våra pm. Det går väl sådär för mig iaf ska jag väl säga i ärlighetens namn. Specialpedagogik: Case och åtgärdsprogram..

Åsa ringde precis och peppade lite inför lördagen. Då ska jag stå vid ett informationsbord nästan hela dagen.

T körde mig till tåget imorse, han var lite mindre förskyld idag! :)

Jag borde väl kanske fortsätta nu.. Om det ska bli något av alltsammans. Inlämningen sker senast nästa torsdag. Men jag är hemma imorgon och på fredag så då borde det väl hinnas med någonting iaf?!

Over And Out.


Fjärilen

en omöjlig kärleksaffär.

Jag hittade precis min drömjacka. En kappa, räckte ner till knäet, stora silverfärgade knappar som satt fästa i mitten, symmetriskt. Den hade en slags kavajskärning i halsringningen. Ullmix och lätt mönstrad yta i väven. Min storlek fanns inne på lager och allt! Helt perfekt förutom en liten detalj: Offwhite. Det är helt omöjligt. Till och med priset var överkomligt, men det är en omöjlig kärleksaffär.

Jag hittar en annan, men trots att den är snygg och löjligt billig så kan jag inte sluta tänka på min omöjliga kärlek. Jag hittar fel och brister överallt. Jag börjar drömma om att byta livsstil, allt så jag kan skaffa den där kappan, men jag vet att det är omöjligt. Jag är jag. Jag bor på landet med leriga hästar, tågresor, snöslask. Jag arbetar på en förskola med barn som gillar att hoppa i vattenplölar och gräva i sandlådan.

Så jag går vidare...

Eller gör man någonsin det?


hjärtan på tråd i mitt köksfönster. de "blommar" tillochmed..


dåligt väder

Nu har jag o T ätit lunch. Ute är det fortfarande regnigt och tråkigt. Kanske vore en idé med en charter till något varmt land?! Syster A, I still waiting for youre call!

Anyway, har jag lite saker att ta tag i som bekant. Vilken tur att man har en blogg att förspilla tid på istället! Tänkte dock ta tag i jack-kapp-letandet nu iaf. Jag vill inte frysa när kylan drar in över vårt lilla avlånga land. Har ni tips så dela gärna med er! Jag vill ha en lite längre kappa helst, svart eller grå..

T är förskyld och gick precis upp för att ta ett varmt bad. Jag har, som den snälla människa jag är, gått med på att laga kycklingsoppa till honom ikväll. :)

Over And Out.

ponniesarna <3

Nu har jag lagt in en mängd nya bilder. Spar som vanligt lite så jag inte lägger ut alla samtidigt! :) Roligare att dra ut lite på det...!!

T har kommit hem nu så snart blir det lunch.. men nog ska jag hinna lägga upp lite bilder på bloggen först! :) Iaf så var jag ju ute och fotade och lagade staketet. Mina ponniesar ville vara med. Börjar alltså med foton på dem! <3 <3 <3

Det enda jag gjort med bilderna är att öka kontrasten och minska på ljusstyrkan. Det framhäver både hästarna och färgerna i bilderna bättre. Ni ser också att det blåser rätt skapligt idag här hemma hos oss!

Over And Out.


sysslor

Nu har jag gjort följande:
*plockat i och startat en diskmaskin
*målat bordet som står i källaren
*plockat i och startat en tvättmaskin
*fotat hästarna + lite i växthuset
*lagat trasigt staket i regnet
*letat mig galen efter våran externa hårddisk som T "gömt"
*laddat över bilder från kameran till hårddisken

Så nästa inlägg innebär bilder. :)

Kramar

segstartad

Idag är jag hemma. Love it! :) Men tyvärr är jag lite segstartad denna morgon/förmiddag.. Jag fastnade helt enkelt här vid datorn. Och inte har jag gjort speciellt mycket vettigt heller..

Förstår inte varförVARFÖRvarför det måste regna hela tiden?!

Dessutom har pluttponnien Blenda tappat en sko. Opepp i kvadrat. Så stackars tjejerna som skulle komma hit och rida kan inte. Eller jo på Nice, om de får honom att gå..

Ska skicka tillbaka paket idag. och titta på jacka på nätet. Ladda in bilderna till hårddisken så jag kan tömma kameran. På Lill-Idas bilder! :)

Over And Out.


mötesfika

Idag har jag varit på Blåsenhus. Föreläsning och seminarium om samverkan och IHP/ÅP. :) Lite trixigt, men det gick. Kan tänkas att det var en bra grund för PM:et som vi ska skriva. Jag tänkte börja imorgon då jag ska vara hemma hela dagen!! ;)

Var en sväng på stan innan jag åkte hem, tittade på ny höst/vinterjacka. Tyvärr hade alla butiker bara begränsat sortiment och enbart stl. 34 o 36. I undantagsfall även michelingubbe-jacka i stl. 40. Så det blev alltså inget.. Hua, ska jag behöva frysa i vinter?!

Sedan tog jag och Emma tåget hem till mig. Plockade upp Åsa på vägen. Hemma hade T bakat äppelpaj och satt på kaffe! <3 Sedan drog han sig undan så vi fick ha möte ifred. :)

Nu har jag lämnat av töserna. Middag väntar. Galet att äta middag vid 22.30, men vad ska man göra? Jag är hungrig!

Imorgon (note to myself):
* måla klart bordet som jag aldrig får tid med
* göra och skriva ut anslag till informationsdagen
* påbörja skrivandet på pm:et
* kika på vinterjacka på nätet
* fota en vända i växthuset (innan frosten kommer och allt dör)

Btw, jag skördade typ 15st bifftomater idag! Kanska ska koka tomatröra m. basilika och frysa? :)

Kramar


tankegångar

Perioder. Jag har perioder då jag gillar saker, perioder där jag ogillar saker och perioder där det händer saker. Och så vidare.

Just nu är det en händelseperiod tror jag. Kalendern (Jo, Emma styrde faktiskt upp en sådan åt mig!!) är fulltecknad. Mestadels av icke-måsten grejer men som till motsats mot dem är så fruktansvärt roliga att man inte kan motstå. Som kräftskivan förra helgen. Som kulturnatten igår. Som ...

Ett första konstaterande.

Jag tycker ofantligt mycket om att ha sådana perioder eftersom då känns allt så mycket mer levande. Det händer ju grejer och då hinner man inte grotta ner sig i vardagstristessen. Kanske kan det vara ett andra konstaterande?

Det tredje jag funderar kring är dethär med bilder. Jag brukar ju fota en del, och en del hamnar här. Men det går i cykler, ja ungefär som perioder. Ibland finns motivation och inspiration i drivor och ibland blir det liksom ingenting fast behovet finns. Kanske kan detta sammanlänkas med ovanstående? Att jag helt enkelt har så mycket roligt att göra att jag inte hinner göra det som jag vill göra? Eller jo, jag vill ju båda delarna, men ibland är det ett faktiskt val att avstå från det ena.

I vilket fall så har jag fotat idag. Det var en fjäril som satt i fönstret som vetter mot baksidan av vårat hus. Den fladdrade mot fönstret och kunde inte hitta en väg förbi den tjocka hinna av glas som fanns mellan insidan och utsidan. Kanske kommer bilden med i nästa inlägg.

Det enda jag ville säga med dethär är nog att det ena måste inte utesluta det andra. Och att man nog bör komma ihåg det.


End of this.


kulturnatt

Igår var det alltså kulturnatt i Uppsala. Jag och T åkte in för att träffa trevliga människor och göra någonting av våran lördagskväll. Vi åkte till ma o pa, tog en taxi ner på stan och åt middag på uteserveringen på Lingon. :) Jättemysigt och kanongod mat! Dock galet mycket folk!!

Promenerade ner mot stora torget och mötte upp Hanna, Therese och lite andra människor!

Gick vidare mot whiteclub som skulle ha premiäröppet denna kväll. Mötte lite annat folk i kön, och sedan favoriten Sara när vi väl kommit in! :D Kollade in stället (galet att ha vitt golv på en klubb, betänk hur smutsigt det blir efter en kväll...), drack några drinkar och dansade!

Åsa kom framåt ett-tiden. Vilket ledde till mer dans! :) Faktiskt så dansade vi enda tills de stängde vid kl. 3. :P

Då hade T, som den gentleman han är redan gått och hämtat bilen! <3

Halv fem ungefär var vi hemma
, och då fanns inte mycket annat att göra än att hoppa i säng. Somnade säkerligen sekunden efter att huvudet hamnat på kudden!

Idag mår jag bra, lite trött i fötterna men annars är det bra!

Over And Out.

peppar inför kulturnatt

Kulturnatt i Uppsala ikväll! ;)

Jag sitter med lill-Ida i köket. T städar ur bilen. Jag peppar. Har fixat smink, naglar, hår och ja, typ något att ha på mig iaf... :P Så jag slipper gå naken.

Marängerna blev helt ok, men tog långt mer än en timme att göra.
T ska duscha och sedan är vi redo att åka!! :)

Vi kanske ses därute i vimlet?! ;)

Kramar


lördagshäng

Idag har vi varit hemma hela dagen. Lill-Ida kom över och vi har haft en superhärligt opretentiös dag. Hur bra som helst. Vi har skrivit ut bilder, passat in dem i ramar, vattnat växthuset, tittat på när T klipper gräset. Nu är Isak här också och han hjälper T med det sistnämnda. Gräsmatta har vi ju så det räcker och blir över. Jag och lill-Ida gör choklad-maränger, men det tar ju så hysteriskt lång tid i ugnen... gah!!

Ikväll blir det kultur med ma o pa. haha Eller ja iaf middag på Lingon och chill i Uppsala. Kanske utgång; whiteclub med bästa Sara! <3 Men vad sjutton ska jag ha på mig?!

Jag våndas och Lill-Ida leker med min kamera.

Kramar


gårdag + idagdag. :)

För strukturens skull så följer jag vedertagen tidsenlig ordning och börjar med att berätta om gårdagen.

Jag var som bekant i skolan för redovisningsseminarium. Något som visade sig vara en av de stora flopparna inom universitetets väggar, vi redovisade frågorna utan lärare för varandra i smågrupper. Alltså ingenting jag behövt oroa mig för. Jag, Ida, Madde och en tjej till satt i en grupp. :P

Efter "redovisningen" så drog jag ner på stan och mötte upp mami för lunch. Därefter hittade jag en vilsekommen Falun-bo (kille i 25-årsåldern) som jag guidade till systembolaget. :) Tog sedan tåget hemåt.

Kvällen igår bestod av middag hos Åsa med familj! <3 Det skulle blivit middag här hemma hos oss, men vi gjorde om planerna och tog med oss middagen hem till dem! Så jag o T o Åsa stod i köket och lagade mat. Kaningryta faktiskt. Åkte dock hem rättså tidigt, eftersom både jag o T var galet trötta. Somnade direkt.

Drömde mardrömmar. Hua.

Har nu vaknat, intagit frukost, surfat runt lite. Idag finns det också -såklart- saker som ska göras. Hönsen ska få rent, det ska eldas gamla foderpåsar + tidningar, gräset ska klippas, jag ska få klart det där .... bordet som håller på att målas i källaren och ikväll kanske det blir en sväng in till stan för att insupa lite kulturella vibbar och kanske få i sig middag + lite alkoholhaltiga drycker(?). :P

Over And Out.


erkännande

Jag sitter i rymdskeppet. På Blåsenhus alltså. Och väntar på Ida. <3

Vi ska ha seminarium om läs & skrivsvårigheter och även om jag vet att det inte är några problem så skäms jag lite.. Det är nämligen redovisning idag och mitt underlag är kort sagt undermåttligt. Jaja, det blir iaf redovisning i diskussionsgrupper så det blir nog inga problem. men ändå. Nu har jag erkännt, även om jag inte på något sätt skjuter ifrån mig skulden.

Igår åkte vi in och hämtade T´s firmabil som varit på verkstad. Han hade fått låna en liten pigg toyota. En röd = kompis till min lilla pärla. Så nu vet ni varför jag inte hann blogga mer igår..

Kramar


kaosvarning

Jag gör som vanligt allt samtidigt. Jag kokar ägg, städar, tvättar, fyller vatten åt hästarna och bloggar. Idag är en konstig mellandag. Det känns som helg, men jag vet att jag måste hinna massor till imorgon. Det kommer vara redovisning och inlämning imorgon nämligen, och även om jag i princip är klar så måste jag dubbelkolla källorna och fylla ut med lite ordbajs för att få det att se genomarbetat ut. :/

Jag måste också hinna röjja av högarna med papper/tidningar/reklam i köket. Jag ska vattna i växthuset och måla bordet igen som jag inte hann igår. Sedan ska jag gå igenom garderoben, vika tvätt, plocka ur och i diskmaskin och styra upp middag. Mina pelargoner bör börja ses över också för vinterförvaringen.. Vilka ska stå var? Är det några som ska planteras om? Klippas ner? Så grejer finns det alltid att göra.

Jo, igår var jag hos Åsa på kvällen. Tea, vaniljdoftande ljus och timmar av samtal. Enda till midnatt då jag satte mig i min lilla röda och körde hem. T sov redan som tur var så jag kröp ner hos honom och somnade direkt.

Men som sagt, idag är en galen dag då alltför mycket ska hinnas med. Need to go.

Over And Out.

P.s. Om någon jag känner läser dethär och är sugen på att köpa ägg så skriv en kommentar eller ring!


Övervuxen gurkranka i växthuset. Utanför står ponniesarna! <3


Roadtripen till Bollnäs

Jag har precis kommit innanför dörren här hemma. Därmed är dagens roadtrip över. Vi körde ca. 36mil. T fick jobbdatorn programerad och jag köpte patroner till skrivaren och nya rosa smörknivar. :) Vi hängde lite i centrum också, kikade i små butiker och vandrade runt i regnet. Aningen illa att det inte ens var uppehåll, men man kan ju inte få allt.

Jag blev aningen stel efter allt stillasittande i bilen, men på det hela taget så har dagen varit helt okej. Det blev ju en lite spontan tur..

Jag hämtade ut mitt paket från Panduro också. Tyvärr ledde det mest till besvikelse då flera av sakerna inte motsvarade mina förväntningar, så det blir nog troligen retur. :/

Ska försöka hinna måla klart pallen och bordet idag. Annars så finns det inte mycket till plan. Kan hända att det blir en fika hos Åsa också, men jag börjar få huvudvärk. :/

Kramar


Vårat hus. <3


Bollnäs nästa.

Nu är vi halvvägs till Bollnäs. ;)
Vi får se vad som händer när vi kommer dit. Min dator har lite halvtaskig uppkoppling eftersom jag surfar medan vi åker.. Vi får se när/om jag hinner uppdatera mer i Bollnäs. :P T ska iaf lämna in någon dator från jobbet för omprogramering, och medan det sker så ska vi hitta på något. Vad som nu kan tänkas bli roligt en regnig onsdag i Bollnäs? 

Over And Out.


ingenting speciellt

Nu är det hög tid att styra upp middag. Jag har inte gjort någonting speciellt sedan sist jag skrev, men ibland behövs det väl också? Iaf så orkar jag inte laga mat så det blir resterna från gårdagen. Jag trodde jag skulle kunna liva upp det och ha i lite korv också, men den hade visst kära T ätit upp. Jahaja, inget att spilla tid på.

Kul kväll..
Over And Out.


oberäkneligt?

Kom hem från jobbet för ett par timmar sedan. Trött och lite avslagen? Iaf så försökte jag mig på att dra en sista strykning på bordet, men det gick åt h-vete eftersom jag målat/klistrat ihop allt med färg. Så blir det när man inte tänker sig för riktigt.. Så jag blev irriterad, men orkade inte med känslan. Gick ut och matade hästarna med äpplen vilket gav en mycket angenäm känsla och drog mig sedan in i huset till en mörk vrå där jag läste ut en bok. Den var sorglig, men inte heller den känslan orkade jag med. Så nu sitter jag alltså här. I vanliga fall hade bägge händelserna påverkat mig, men idag förblir jag en "vanlig" människa.

Orkar inte heller med att T´s dator, som numera är den som hemma är uppkopplad mot internet, är för stor och alltså får jag skriva om hälften eftersom cAPSlock är aktiverat stup i ett. Galenskap. I brist på ork att älta, eller kanske egentligen motsatsen så skriver jag mer om annat istället, typ gårdagen och morgondagen. 

Igår kom jag hem, lagade en underbar middag bestående av köttgryta och pasta. Det låter inte mycket för världen, men jag fick ihop en underbar smak och hade i mängder med hemodlade grönsaker. Dessförinnan beställde jag lite grejer från Panduro. Väntar med spänning på paketet... :)

Morgondagen är ännu oklar. Det kan tänkas att jag går på de seminarier och föreläsningar som studierna "kräver" eller snarare vill få det framtonat som en nödvändighet fast det nog egentligen inte alls är det... Men det kan likväl hända att jag hittar på någonting helt annat! Så se till att läsa bloggen imorgon för att få en uppdatering! ;)

Over And Out.


Nice "tigger äpplen"/vill äta upp min kamera


@ Blåsenhus

Jag och Ida är i Blåsenhus. Vi sitter och försöker styra upp våra liv, men det visar sig väl senare om vi lyckas eller inte? Iaf så satt vi på föreläsning nyss, men ledsnade och gick ut istället. Det känns som att det blir mer gjort här, dessutom har vi ju åhörarkopior för powerpointen så de mesta finns i pappersformat.

Idag blir det till att hänga med Ida en stund och sedan åka hem och göra massa livsviktiga saker, typ göra andra strykningen på pallen och bordet, koka saft och skriva klart denna veckas inlämningsuppgift + redovisningsunderlag. :)

Over And Out.


helt okej

Idag har jag verkligen inte legat på latsidan trots dagenefter-segheten. Följande har jag åstakommit:
* jag har vitmålat en pall + ett bord
* jag har planterat en buske (smultronschersmin)
* jag har förpackat fröer: tagetes, vaniljbasilika, pelargoner, paprika och thaibasilika
* jag har pysslat om växterna i växthuset
* jag har fotograferat
ganska bra för att vara dagen efter... :P

Just nu står T ute i hagen och svär för att hästarna inte vill gå tillbaka från gräshagen till den lite mer nerbetade hagen.. Jag ska nog gå och hjälpa till.

Imorgon blir det Uppsala, föreläsning och date med Ida! <3

Kramar 



kräftskivan

Igårkväll var det som bekant (om ni läst tidigare inlägg vill säga...) kräftskiva här i "byn". Den startade omkring kl. 18 och jag kom hem strax efter kl. 3 på morgonen. Det var ett glatt gäng, kräftorna smakade bra (vi hade med oss kinesiska) och det fanns värme i partytältet. Jag drack nog aningen förmycket men det blev inga otrevliga efterföljder. Jag minns det mesta, vaknade i min egen säng brevid T i lagom tid och har inga konstiga blåmärken eller liknande (syftar på Turkietresan, där jag tillochmed en vecka efter hittade blåmärken lite här och var... fast det var ju en karatefylla!). Jag mår bättre än förväntat idag, lite seg men ingen huvudvärk och bra humör! :)

Tack alla superhärliga människor för igår!

Idag har jag inget planerat. Ibland måste man leva lite i gråzonen ibland och med tanke på gårdagen så är det nog mycket möjligt att denna söndag kommer spenderas mestadels i soffan framför någon film.. T är iväg och handlar apelsiner och fruktsoda till mig. Han är för söt! <3

Over And Out.




inte som det var tänkt...

Okej, det hade kunnat bli en kanondag. Det har hittills inte blivit det. :/ Jag har varit ute och fotat och det gick väl helt okej, men jag tappade lusten rätt fort. Sedan strulade datorn när bilderna skulle läggas över. T kom in och var jättesur över att traktorn inte startade. Sedan fick jag inte måla... :( 

men snart är det ju strax dags för kräftkalas. Så kanske kan det ordna upp sig?

Kramar




kalasdag?

Världen är en konstig plats. <-- ett konstaterande

Igår var jag i Uppsala på föreläsning + seminarium om kris och sorg. T hämtade efter och vi åkte och handlade tulpanlökar. Rosa och doftande blev temat. <3 Så jag ska väl försöka få ner dem i jorden såsmåningom..
När vi kom hem blev det hämtpizza, film och fredagsmys. Vilket var välbehövligt efter första veckan på terminen.

Idag har vi tvättat och satt in en annons på blocket för fåtöljerna vi ska sälja. :)

Senare idag ska jag måla om ett bord + en pall i vitt och ikväll är det dags för kräftskiva hos grannarna! :D Så det är stor chans att det här blir en riktigt kanondag! Solen skiner dessutom vilket är ett stort plus!

Jag ska styra upp bilder också (lovade t.om. mami i telefon.. haha).

Kramar

obehaglig dröm

Idag vaknade jag ungefär klockan sex. Med ett ryck satte jag mig upp i sängen. Hua, vilken obehaglig dröm jag hade! Jag drömde att hela jag var täckt med blod. Att jag inte hade "märkt" det och att det liksom var utsmetat och hade börjat torka in i skinnet. Mycket mer minns jag inte, som varför det var blod överallt(?) men det var ett mycket obehagligt sätt att vakna måste jag säga.

Försökte vakna till och duscha bort känslan, lyckades nog till viss del. Men kunde inte somna om.

Gick upp, åt frukost och nu sitter jag alltså vid datorn.

Idag är det föreläsning och seminarie i Uppsala; barn, unga och familjer i kris. Tanken är att jag ska gå på bägge. Sedan kommer T och hämtar. Jag ska försöka styra upp en bra kalender och tillsist bär det nog av hemmåt för middag och fredagsmys. Eventuellt kanske T ska ut på lite grisjakt, men det blir ju mörkt så fort nu...
 
Jo, och så måste jag styra upp bilder igen. Känner mig helt värdelös när jag inte orkat plugga ihop kameran, externa hårddisken och datorn, men det blir liksom aldrig riktigt tid till det heller.

Over And Out.

höstens första dag..

Gissa vem som redan ätit frukost, satt igång en tvättmaskin, klätt sig, packat väskan och redan är på väg ut genom dörren? Javisst, det är ju jag! :) Idag ska jag göra höstens första tågresa. Förövrigt är det ju egentligen först idag det blir höst. September = höstmånad. Men det var faktiskt länge sedan jag åkte tåg nu...

I Uppsala blir det lunch med mami. Sedan seminarium om affektteorier. Tillsist möte på café! :) Full fart!
 
Over And Out.


RSS 2.0