som utlovat

Jag lovade igår att jag skulle berätta hur projektet rosensaft gick. Sådär ska väl sägas i ärlighetens namn. Först blev geggan i grytan grön-blå och luktade kokt spenat typ. Sedan efter tillsättning av socker och citronsyra så blev vätskan underbart rosaröd och doftade just saft, eller ja sockervatten typ. Mycket riktigt var det ungefär så det smakade också.. hrmm.. ingen hit med andra ord. så vi får väl se vad det blir av den..

Vidare kan jag meddela att T kommit hem. Vi har ätit middag och slötittat på en film samt avmaskat hästapållarna. Lite sent visserligen, men de har inte fått gå på riktigt grönbete ännu. Jag vill inte heller egentligen eftersom dom redan nu - på de få grässtrån som de får i sig - blivit tämligen runda (om de nu någonsin varit annat...).

Som utlovat har jag även hunnit med lite fotograferande av nyförvärvade blomsterprakten.

Godnatt!


Min charmiga hjärtan på tråd. <3


Minihortensia + krukan jag fick från förskolan. :)


ny blomsterprakt

Idag är näst sista dagen innan semestern. Det blev avslutningsfika och jag fick en liten söt vit hortensia i kruka. Den flyttar direkt in på verandan. :)

Efter jobbet blev det en tur till Uppsala för att hämta upp pressen som T beställt. Ett överdrag till slåtterbalken i gult. Kan det stämma? Ganska ointressant, huvudsaken är att den passar och skyddar oss runtomkring från stenskott. 

Försökte tanka på vägen in, men vid första macken så var det kortstrul (inte bara jag hade problem) så det blev till att tanka vid fyra mackarna. Tur att det fanns lite soppa kvar i pärlan så vi klarade oss fram iaf... 

Passade på att ta en repa på plantagen i hopp om att finna ny insperation + fina sommarblommor. Det första gick fint medan jag gick totalt bet på det andra...

Hamnade sådeles hos mina föräldrar för vätskedepå. Träffade den uppmärksamhetskrävande chihuahuan Dolly och smög runt och kikade i deras rabatter i hopp om fynd. Det blev enbart en schersmin-kvist som fick följa med hem. De luktar så oerhört gott att det bara var tvunget. Får se om jag också kan få tag på en sådan, altenativt hitta ett bra sätt att norpa en? Någon som vet om de går att rota kvistar? eller om det finns något annat sätt?

I vilket fall så var jag helt slut när jag var nästan hemma. Gjorde en sträcka-på-benen-paus när jag såg att en lokal blomsterbutik trots utgången öppettid fortfarande hade blomsterstånden utanför. Föll pladask för en liten kruka med "hjärtan på tråd" (Någon som vet vad det egentligen är?). Rea inför sommaren. Kalasbra. Så en liten kruka + växt + rosa fjäril fick flytta hem till mig.

Blir till att fota när jag orkar..

Nu sitter jag trött och varm i köket. Fötterna värker och vätskenivån är nog på lägsta markeringen igen. Men det har allt som allt varit en helt värd dag. Och nu är det bara en dag kvar innan semester...

Kramar

saft

Jag har tvättat en maskin, solat, sprungit i vattenspridaren och kokat upp flädersaften (+ tappat på burkar och frusit den). Just nu pågår två parallella projekt: middag och saftkokning på rosenblad. :)

T kom precis hem. Avlägger rapport om hur det gick senare ikväll altenativt imorgon.

Kramar

smälter...

Idag är det strålande sol. Igår likaså. Ingenting att klaga över, dock är det mer än 30grader varmt i vårt kök så jag försöker mig på att skapa korsdrag. Det går sådär, det blåser inte jättemycket. Dessutom ska jag till att koka upp flädersaften innan avkylning och frysning. Sådär. :/ Spisen genererar ju också rättså mycket värme. Dessutom är jag ursämst på att få i mig tillräckligt med vätska. Det är alltså inte en speciellt lyckad kombination.

Idag har jag arbetat med barnen på förskolan. Vi var in till Uppsala och hade "gympa". Lyckat, men varmt. Inte okej med barn på skållhet buss utan kylsystem. Men det gick bra iaf...

Två dagar kvar till semestern... Det är inte ens nedräkning nu. Det är bara imorgon och en dag till.

Nu ska jag koka upp saften och sedan gå ut och vattna växthuset + mig själv. Därefter in och däcka på soffan. Knappt lönt att göra middag, i värmen blir man liksom ändå inte hungrig. T kommer inte hem förrän om ett par timmar heller...

Kramar


solsken

Idag har det varit jobb för hela slanten. Ute i solen med barnen, byggandes vägar i sandlådan, på utflykt till skolgården och ridandes på trähästar. Fint väder och sol i sinnet. :)

Efter jobbet åkte jag och röda pärlan på upptäcksfärd på slingriga grusvägar och hamnade såsmåningom hemma hos svärföräldrarna mina. Jag hejjade på T´s lillebror och tog med mig en påse puderrosa aklejor. Sedan åkte vi hemmåt, jag och lilla bilen.

Väl hemma drabbades jag av humörnedgång. Antagligen en omskrivning av trötthet till viss del.

Jag kikade nyss på resultatet på sista tentan.... GODKÄND! men med knappt någon marginal. Får allt se till att jobba på det till nästa termin. Då blir det ju dock mindre jobb, så stressen blir lättare och tiden kommer väl räcka till desto mer. Vill dessutom satsa på att börja rida regelbundet igen. Lekte lite med Blenda igår, men det är ju inte riktigt samma sak.

Fyra dagar arbete kvar innan semester.

Over and Out


Pion. Jag vill ha ljusrosa sådana, helst luktpioner, tack!


midsommarhelgens slut.

Jahapp, då är ännu en helg slut. Det går verkligen i rasande fart. Om en vecka börjar semestern som för min del troligen sträcker sig in augusti. Det har varit en riktigt jobbig vinter i år, för mig, så jag behöver nog det. Att bara få vara och ladda batterierna.

Igår fick vi besök av mami o papi som åt lunch med oss och kikade på ägorna. :P Sedan hände inte värst mycket. En liten visit hos Åsa o Tim då vi hämtade hem våran kratta samt spade, men det var nog det. Lite pyssel i växthuset och med hästarna. T grävde lite på nya växthusgrunden och jag anlade ett nytt jordgubbsland. Sedan blev det även ommöblering av höet på skullen, för snart är här dags för årets höskörd. Den som vill vara med är välkommen! Fika, middag och övernattning kan ordnas för den som är villig att hjälpa till. ;)

Idag har inte heller mycket hänt. T var iväg med traktorn och hämtade en vändare/strängare som vi ska ha på prov för att sedan köpa. Det blev några timmars traktorkörning, men han verkade nöjd när han kom hem. Senare på eftermiddagen fick vi besök av Nicklas som hade med sig lerduvekastaren. Vi åkte ut på jaktmarken och sköt några vändor. Sedan började det regna och vi åkte hem och drack vinbärssaft (egenkokad på förra årets bärskörd) på verandan istället. I övrigt har vi mest pysslat med allt möjligt lite här och där härhemma. 

Just nu betar hästarna på ridbanan och T flyttar runt traktortillbehör. Jag sitter som uppenbart och bloggar. Funderar på att gå ut och fota lite mer ikväll när ljuset ute ger rätt sommarkvällskänsla

Imorgon väntar jobb. Som tidigare skrivet är det sista veckan innan semestern. Sorgligt då jag avslutar mitt heltidsvikariat och återgår till att vara enbart heltidsstuderande. Skönt på så sätt att det ger tid för andrum och intressen. Dock kommer jag nog mest att sakna den tid som varit, även om jag säkerligen kommer hoppa in ibland som timvikarie. Vi får se vad den här hösten kommer bjuda på?

Nu ska jag ut i det sista av den här dagens solsken.
Over And Out.
 


Joey på äventyr.



Drivbänken som T gjorde åt mig. (Nu är även fönstren vitmålade). Däri har jag sått sallat och rädisor.

 


Midsommarafton 2011

Idag är en bra dag. Jag fick sova tills jag vaknade, vi åt jordgubbar med mjölk till frukost, traditionsenlig midsommarlunch med sill, ägg, egen färskpotatis (Alvin-potatis som jag satt i en rosa plasthink tidigt i våras) och lax samt nu när kvällen kommer står T vid grillen med vildsvinskarré och jag har gjort iordning en egen potatissallad med gräslök från trädgården. Mumma. Men även om midsommar handlar mycket om mat och traditionsenligt skuttande kring midsommarstång så är det annat bra som hänt idag också. Jag har fotat, målat det sista på drivbänken (fast jag redan satt igång med att odla i den...), myst på gräsmattan med katterna (Jim & Joey), T har grävt lite på växthusgrunden, vi har kikat på film och alldeles nyss gjorde jag vår första sats flädersaft för säsongen. :) Kan knappast bli bättre.
bilde
Ikväll så ska vi vara bara jag och Tobias. <3 Vi ska äta en god middag, se en till bra film och bara vara. Jordgubbar blir det nog mer av och min speciella päron-vanilj-saft från förra året åker nog fram. Bra grejer helt enkelt.

Hoppas Eran midsommar varit minst lika härlig!
Kramar



psst.. Igårkväll precis innan vi skulle gå upp och lägga oss så stod det två älgar här utanför på ängen och betade. Jag fotade, men det var dimma och lite skummt ute så bilderna blev som de blev... :)

så vänder man en dålig dag...

Imorse regnade det. Jag försökte ligga kvar i sängen men väckarklockan gav liksom aldrig upp. Jag hade en dålig hårdag. Kläderna jag tänkt ha försvann mystiskt. Jag glömde massa saker som skulle följt med till jobbet. Illa. En sur och tvär tjej med håret på enda och negativ inställning klev in i förskolans hall den här morgonen.

Men hur kan man vara arg och tvär när man har tio barn som väntar på upptåg och bus? Tio ungar som väller över av sommarlovslängtan och som fortfarande tycker att skattjakt och spökhistorier om blodapelsiner är roliga vid 13-tiden inomhus en torsdag. Man kan helt enkelt inte värja sig.

Dagen förflöt. Som skrivet blev det skattjakt (9st ledtrådar och skatt i form av russin och Nicke & Nolla skiva att lyssna på), fri lek, spökhistorier, bokläsande, dataspelande, mys och definitift ingen utevistelse i det förskräckligt regniga vädret. Rätt lyckat faktiskt. Jag fick dessutom tid att rita, pyssla, förbereda grejer inför nästa termin.. osv.

När jag kommer hem möts jag av älskade T som står i stallet och mockar. Han har röjjt av köket från gårdagens disk och handlat flera säckar planteringsjord och täckbark till mig. Är inte det kärlek?

Just i detta nu står han ute i den lilla sol som faktiskt tittar fram och grillar vildsvin. Jag har slängt ihop en sallad (givetvis av diverse trädgårdsgåvor) och så har jag kokat ägg och gjort skagenröra till imorgon. Dock tror jag att det blir en lugn midsommar. Jag vill iaf bara vara hemma och njuta...

Kramar

frukostinlägg

Just nu sitter jag och äter frukost. Juice + mackor. Om en liten stund är det dags att ta pärlan och köra till jobbet. Utanför fönstret är det blött, det har regnat/regnar. :/

Hela veckan har bestått i arbete på förskolan, men imorgon är det midsommarafton. I övrigt har inte mycket hänt. Blenda fick ny sko på fossingen igår och jag fick hem paket. Det förstnämnda blev lyckat medan paketet innehöll helt fel saker än jag förväntat mig = retur.

Nej, nu är det dags att borsta tänderna och ge sig av. Sista arbetsdagen denna vecka. Bara en vecka till kvar tills semestern. :)

Kramar

vill ha

Idag blev det mer jobb på lilla förskolan. Det var lugnt eftersom många barn redan tagit sommarlov. Skönt att kunna ta sig tid att verkligen vara med de barn som är där. Exempelvis läsa för dem, sitta med när de ritar eller spelar dator osv.

Pinsamt blev det dock när jag skulle åka då min gröna bil verkar ha typ elfel? eftersom larmet kopplas igång när man 1) låser upp bilen. 2) startar med nyckeln och ska köra iväg. Bra om det verkligen varit inbrott, men mest pinsamt att åka omkring i en tjutande och blinkande bil...

Nu till det som titeln antyder
.
Jag och T var till granngården för att handla hönsmat + planteringsjord (4st 50l säckar á 100kr är överkomligt). Jag föll ju genast pladask. Ljusrosa luktpion: Sarah Bernhart. Absolut fel säsong (de ska planteras på höstkanten). Men det väckte den där vill ha-känslan som jag fick häromdagen. Kanske ska önska mig dessa när jag fyller år i augusti?

Jag ger mig ju inte heller. Fast jag denna gång avstod köp. Väl hemma börjar jag måla upp trädgården och planera alla nya fina buskar och växter jag vill plantera.

Schersmin
Lavendelhäck (gahh.. det har varit min dröm sedan vi flyttade hit)
Hortensia
Liljor i alla de slag
Rosor (har spanat in en doftros i lätt lila nyans.)

Dessutom slår det runt i hjärnan och jag vill ut och rensa ogräs (!). Jag vill gräva om kvickrotslandet som vi kallar rabatt. Få fram de stora funkiorna och löjtnanshjärtan. Som att det inte fanns nog med saker att göra ändå?

Jag har iaf kommit fram till att hålla mig där; lila, rosa, blå, vit. Sålla bort det gulare, orange-röda. eller åtminstonde samla detta på annan plats. Enhetlighet mina vänner!

T står och lagar pyttipanna, med egna ägg och Kristins rödbetor blir det kalasmiddag trots att det mesta är rester. :) Så nu är det dags att hjälpa till.

Over And Out.

grann helg

Så blev det iaf inget skrivet på denna blogg förrän idag. Överseende tack! Det är ju alltid så ont om tid och så hysteriskt mycket man vill hinna med på den lilla tid som finns..

Denna helg är inget undantag.

Igår fixade vi lite härhemma på förmiddagen. T var iväg och hämtade vildsvinsbetarna som nu är monterade och klara. På eftermiddagen blev det en liten tur med blomma i hand till grannar som kommit hem med en liten bebispojke. Grattis till dem! :)

Efter kaffe och bebistitt fick vi med oss en annan grannes barn hem till oss. Härligt eftersom vi gillar att ha fullt hus! Först en liten avstickare hem till min pelargon-granne med ägg. När vi så kom hem och skulle påbörja middagen så blev det strömavbrott. Så rådjurssadeln utbyttes mot yoghurt och hemmagjord müsli som jag fixat iordning på förmiddagen. Vi kikade på djuren och odlingarna. Tittade lite på IceAge 3 och sedan skjutsade vi hem dem och åkte hem och sov.

Idag har det varit full fart igen. Grannbarnen kom över. Vi rensade potatisland, pysslade med djuren, städade verksta´n och släppte ut kycklingarna i en avgränsning av hönshuset. :) Mina föräldrar kom och syster A fick tillsammans med Ida sticka ut och rida på ponniesarna. Vi fick också veta att våran kelkatt Joey egentligen är en attackkatt som vill äta hundar (typ min systers chihuahua). Hahaha! Det visade sig också att Blenda har fått en tappsko, så på måndag blir det till att ringa hovslagaren. Har faktiskt aldrig haft tappsko när han skott tidigare, på över 6år alltså, så jag vet inte vad hon kan tänkas ha hittat på?

När så grannbarnen åkte hem och vi slängt in rådjurssadeln och potatisgratängen i ugnen så kom svärfar och svåger med min bil (Den gröna, alltså inte pärlan som är röd). Den hade de lagat, dvs. bytt kopplingscylinder på. Så nu har jag två fungerande bilar och T har noll. Om man inte räknar firmabilen.

Imorgon väntar jobb på¨lilla förskolan. Dock så blir det ganska få barn + att det är kort vecka, så jag räknar med att det kommer bli riktigt trevligt!

Nu luktar det som att maten börjar bli klar! Yummi!

Kramar


P.s. Jag har fått en ny "must have": Ljusrosa pioner! Varför finns det inga sådana i min trädgård? Det kommer absolut införskaffas! Ljusrosa pion-buskar och lavendelhäck på båda sidor om grusgången. Jag smääälter!

Fredagsmys

Jag har precis fixat ihop en sallad bestående av sallat, ruccola och rädisor från växthuset + den egna trädgården. Slängde i lite koktailtomater och en halv paprika också, men de var från närbutiken. Så nu sitter jag och sippar på ett glas vitt i soffan. Fredagsglamor. T har tänt grillen och vildsvinsbitar (från jaktlyckan förra helgen) ligger i marinaden som jag ordnade igår. Det ser på det hela taget ut att bli en trevlig kväll trots regnet. Ser fram emot film (gissar på Pulp fiction) och chill i soffan. Inget storslaget alltså utan bara skönt fredagsmys.

Natten som var blev bedrövlig. Jag hostade sönder i princip. Det slutade - efter vattenglas, hostmedicin och kuddar under ryggen - med att jag somnade i kökssoffan totalt utmattad. Tyvärr gav det inte heller större ro eftersom vi tydligen bjudit in två flugor som envisades med att sätta sig på min bara hud. Oerhört irriterande.

Nåväl, idag blev i vart fall en rätt lugn dag. Mycket mys och en liten promenad till en närliggande lekplats. Precis lagom nivå för en fredag. :)

Nu är det dags att lägga på köttet på grillen. Potatisen står allaredan i ugnen och jag har andra saker för mig. Så jag tackar för mig för ikväll. Skriver antagligen mer imorgon.
Godkväll!




- Pion -


dåligt

Imorse vaknade jag mitt i ett skrik. Jag krampade i hela högerbenet. Vaden är fortfarande öm 12timmar senare. Illa. Jag måste nog börja stressa av bättre. Senaste tiden har inte direkt varit idéalisk. Dessutom börjar jag blöda näsblod lite då och då utan direkt orsak. :/ Det börjar kännas att det behövs lite sommarledighet.

Idag var det iaf jobb. Härligt! Jag gillar verkligen att vara bland barnen, att ta dagen lite som den kommer och framförallt att det händer saker hela tiden (jo, det säger emot föregående stycke till viss del.. men jag har svårt att göra ingenting). Idag var det mycket utevistelse och ganska lugnt faktiskt. Det mest spännande som hände var att jag prövade en klänning som en kollega haft med sig - i leopardmönster. Haha inte ofta det händer! Varken att någon glider runt i det på förskolan eller att jag bär det. Dock var den kalassnygg. En verklig surprise alltså!

Igår iaf var en trevlig och fin dag trots hysteriskt med regn på eftermiddagen. Jag gjorde iordning saltdeg/trolldeg i en giftig lila nyans (blå + röd karamellfärg). Det blev otroligt uppskattat och underhöll både oss och barnen hela eftermiddagen. Även idag lekte vi faktiskt med resterna av den...

Iaf tillbaka till gårdagen. När så arbetsdagen var avslutad så åkte jag och min kollega Johan in till Uppsala i röda pärlan. En snabbvisit hos mami och papi för att plocka upp den "nya" kopplingscylindern till min andra bil (herregud, första gången jag reflekterar över att jag faktiskt har två bilar. opraktiskt att bara kunna köra en..) och sedan iväg ner på stan för att söka parkeringsplats. Vi kammade noll. Men eftersom jag har en sådan liten söt bil så skapade vi oss en egen parkering, precis brevid kiosken på St. Eriks torg. haha. "Var man är sin egen lyckas smed" sa någon klok person en gång. Korrekt i detta fall.

Vitsen med att åka ner till Uppsala centrum var att vi skulle på restaurang Tzatsiki för middag som förskolan bjöd på. Otroligt trevlig tillställning. :) Maten var delikat, mineralvattnet som det skulle (alkohol och bilkörning är som bekant en dålig kombination så jag avstod vinet) ,vaniljglassen och kaffet var underbart. Inte minst var det ett trevligt och härligt sällskap.

Men allt kunde såklart inte bli lyckat..

När så notan var betald så kikar våran chef på kvittot och inser att vi blivit ordentligt LURADE. Servitören har nämligen knappat in att vi ätit för nästan det dubbla! Alltså har vi felaktigt fått betala över tusen kronor! Verkligen inte okej! Efter att vi uppmärksammat problemet skyller personalen ifrån sig och beter sig ohövligt. MYCKET DÅLIGT! Det tar ytterligare 1,5 timme innan vi får åter de pengar som vi betalat felaktigt. Ingen kompensation heller gör att betyget för Tzatsiki i Uppsala blir under all kritik. Det är verkligen inte okej!

Så summan av kademumman:
* Kolla kvittot innan du genomför köpet!
* Ät inte på Tzatsiki för det kan sluta otrevligt och kostsamt!

Nu ska jag återgå till att rensa ogräs och sortera reklam. Underbart torsdagsnöje. Ikväll kan det hända att vi får en nattgäst. Men det får jag skriva mer om en annan dag, typ imorgon. Och då är det FREDAG!!

Over And Out.


fjortonde juni.

Idag blev det arbete på förskolan. Jag fick gå över till de mindre barnen en stund vilket mina öron uppskattade. Imorgon lutar det åt att jag får hoppa över dit igen. :)

Jag hann ju inte skriva så mycket om planeringsdagen igår heller, men den var nyttig. Vi hann städa, utvärdera och göra lite sånt där man måste göra men aldrig har tid för. Lyckat med andra ord. Efteråt var jag hundvakt en stund till svärföräldrarnas Norfolk terrier Bonny. Sötnöt personifierad! Dock blev det bara en snabbis, för sedan bar det av hem för att hinna vardagssysslorna.

Igårkväll blev det dock att jag beställde hem lite kläder. Vi får väl se om det motsvarar förväntningarna när de levererats?

Dessutom så har vi förrymda kaninungar i ladan nu. T försökte fånga dem, jag har försökt få tag i dem, men de tycks säga att de vill bestämma själva och leka kurragömma så gott som hela tiden. Attans busar! Slag i saken blir när T kommer hem, för det är inte lätt att fånga små kaniner i en stor lada. Som att finna en nål i höstack ungefär.

Imorgon väntas jobb igen, men när jag nu läst igenom vad jag skrivit är ju det rätt uppenbart. Efter jobbet blir det dock andra grejer. Middag med jobbet. Hoppas på en trevlig kväll och att så många som möjligt kan vara med!

Nu ska jag återgå till att låtsas göra ingenting och egentligen mest göra saker jag tycker om. Typ pilla med pelargonerna. :)

Over And Out.


zonalepelargoner med långt skaft får stå som små buketter i glasvas på vårat köksbord. rosa + vit.


måndagsmorgon

Jag sitter och försöker få i mig lite frukost. Trött och ont i halsen, men jag vägrar vara hemma. Det krävs att rösten försvinner helt eller liknande, då kan jag överväga det altenativet. Dessutom är det planeringsdag idag. Så alldeles strax ska jag och röda pärlan ut på vägen.

Over And Out.

Har man inte saker att göra...

Har man inte saker att göra så skapar man sig saker att göra.

Denna helg har inte varit ett dugg lugnare än någon annan helg. Fredagen var som sagt i form av ensamkväll med mineralvatten och film.

13,5timme senare vaknade jag och då var det lördag. Jag och T snickrade ihop en drivbänk på ben som jag tänker odla sallad och rädisor i. Eller ja, T snickrade och jag målade typ. Bra blev det iaf! Nu saknas bara gångjärn så är den hel och komplett! ;)

På kvällen blev det skaldjursmiddag och mys i soffan (denna gång med T). När vi så runt 22-tiden går ut för att titta till våra utesovande hovdjur så kläcker jag ur mig att jag tycker att vi ska ta en sväng upp till åteln. T är inte sen på att nappa på den idén. Därav slutade kvällen först 2.30 då en galt på över 120kg(!) (urtagen) var flådd och instoppad i ett kylskåp. 

Så dagen idag har ägnats åt att stycka och städa upp efter vårat nattliga äventyr. Dessutom har T lämnat in betarna för uppmontering på sköld (bedömning sker sedan om 3månader för tidigare får man inte svar på om de håller standarden). Skulle gissa på en bronsmedalj(?) på betarna. Glad att jag sluppit träffa på bjässen vid skogspromenad eller liknande. :/

Trikinprov lämnas in till SVA imorgon så får vi förhoppningsvis besked innan helgen.

Jaja, nu är iaf kvällens middag förtären och jag ska upp för dusch och sedan sänggång. Imorgon väntar planeringsdag på jobbet. Vi får se vad den har att bjuda på.

Godnatt!



Bjuder på en mysbild på Joey när han låg på verandan medan jag o T åt lunch.


death proof och mineralvatten

Kunde inte hålla mig från datorn trots att ögonen snart ramlar igen. Kikade nyss på Tarantinos "Death Proof". Den och att ligga i soffan och dricka mineralvatten är idag mitt nirvana. :)

Fortfarande halsont. Ska göra plågan kort och gå ut och titta till ponniesarna samt göra rent åt kycklingarna. Sedan är det nog dags att slå på en tråkig film och somna i soffan. Låter inte jättespännande, men det är lätt vad som förtjänats idag.

;)

fredag som tur är..

Idag har jag arbetat på förskolan. Jag har nästan ingen röst kvar trots att det var relativt lugnt och lite barn.

Det är varmt och T som lagar mat har ugnen igång = ännu mer värme. Jag tänker inte klaga, men det behöver ju inte bli varmare.

T och hans bror ska ut ikväll och vaka vid åteln i hopp om att se - och kanske skjuta - vildsvin. Vi får väl se hur det går med den saken. Jag är mest fredagstrött, ont i huvudet och halsen samt längtar efter en dusch, bra film och att sooova. Så vi får väl se vad som händer och sker här på hemmaplan. Hoppas på en lugn, ineffektiv, skön kväll.

Tur att det är fredag idag iaf...

Over And Out

premiärdopp

Jag har precis lämnat av lillasyster A vid bussen. Håller tummarna för att hon fixar morgondagen! :P

Idag har bestått mestadels av jobb på förskolan. Det var mycket lek på gården men också en liten utflykt. Vilket blev uppskattat av barnen såklart!

När jag kom hem så åkte vi nästan med detsamma iväg för att bada! Phu, det var ju nära 30grader inomhus. Så bada blev det i ett gammalt marmorbrott. Årets första dopp ute faktiskt! :) Roligt och svalkande. Synd på att jag inte äger några badkläder (hur det nu är möjligt?) men improvisation i form av ett par av T´s gamla badbyxor + svart linne fick funka. Känner mig på mycket bättre humör nu iaf än innan när man var svettig och trött.

Det är väl så mycket det finns att skriva om idag i princip. Imorgon blir det mer jobb på förskolan samt eventuellt vildsvinsjakt (årsgris & galt). Vad som händer återstår att se...

Kramar

sommarfest

Idag har jag jobbat på förskolan. Det var sommarfest med sång, dans och fika på filt. Massa föräldrar, syskon och släktingar också. Härligt! Barnen var superduktiga såklart! Underbart att få se deras nervösa leenden och sprickande glädje när applåderna kom. :D

I övrigt så är syster A här hos oss idag och imorgon. Hon har ridit lite på hästarna, klappat djur och varit söt mest hela tiden. Vi får se om det fortlöper på samma vis imorgon? Troligen. Rar tjej detdär!

Eftersom hon är här så blir det vegetarisk kosthållning. Jag tillagade grönsakssoppa till middag med morrötter, palsternacka, selleri och purjolök. Faktiskt gott!

Frida ringde också. Abstinens! Jag vill ha min Frida här NU!

Nu ska vi återgå till att slötitta på Harry Potter och äta isglass i värmen här hemma.
Chao


Ponniesarna på grönbete

Växthuset - del 1

Jag har skrivit det hundratals gånger och nu är det dags. Att dra igång ett av sommarens stora projekt. Och det hände igår. T tog första spadtagen till det som ska bli vårat nya växthus. Men egentligen ska det väl sägas att projektet redan smygstartats för flera månader sedan då vi rustade upp vårat nuvarande växthus med nytt tak, kitt och ny färg.

Jag börjar med en tillbakablick så ni förstår läget:



Dethär var nämligen mitt växthus då snön smält bort tidig vår 2011.
Man får nog vara ordentligt synskadad för att tycka detta är vackert. Men det har onekligen potential, och faktum är att sommaren 2010 var ett blomstrande år i detta lilla ruckel. Får se om jag orkar leta upp bilder någon annan gång...

Nåväl..


Tänk vilket underverk färg, kitt och nytt tak kan ge! :)
Och det är väl ungefär här vi stod iförrgår, även om bilden är någon vecka gammal.



Såhär såg markplätten bakom gamla växthuset ut igår. Dvs innan T bar ut spaden.



Nöjd ser han ju inte direkt ut, men nog ska det bli fint när det blir klart! :)
Tanken är att det nya växthuset ska vara som ett uterum ihopbyggt med gamla växthuset. Vi får väl se hur det här slutar... Nu har det ju iaf offentliggjorts på bloggen.

Over And Out


Ooups

Hoppsan, nu var det 5dagar sedan jag bloggade. Jag tänker inte ursäkta mig för det har precis som jag beskrivit tidigare varit kaotiskt stressigt. Istället tänkte jag bjuda på lite bilder på kycklingarna för att kompensera! :)





Har tagit lite fler bilder men tänker nog hålla på dem lite...

Idag har jag jobbat på förskolan. Svettigt bokstavligt talat eftersom temperaturen är rätt många plus. 28grader har vi här i köket där jag sitter nu. :/ Ska inte klaga, jag vill ju gärna ha varmt och soligt, men lite regn som omväxling skadar inte. Dessutom var det personalmöte idag. Inga konstigheter.

När jag kom hem var T på älgbanan. Så nu har jag alltså äntligen tagit mig tid att sitta vid datorn en liten stund.

Kramar

baksmälla och flyttpackning

Nu har jag o T varit iväg och hjälpt Åsa o Tim med flytten. Packat lite grejer och sådär. Ett välbehövligt avbrott från plugget. Dock verkar det som att jag har lätt baksmälla idag (varför undrar alla?! inklusive jag) eller så är jag bara äckligt trött. I vilket fall så är det huvudvärk, seghet, illamående och trötthet i allmänhet som gäller. Inte världens roligaste som ni kanske förstår.

Försöker mig iaf på att plugga vidare och har skickat T till grannen för att få honom ur vägen.

Hoppas på bättre humör imorgon. Då är det TENTAMEN som gäller! Ska hänga lite med underbara Ida först och sedan skriver vi båda inne i Uppsala. Hoppas på det bästa. Det är ju trots allt det sista denna termin! :)

Kramar


fokus på tentaplugg

Då var det torsdag. Det blir i stort sett en dag enbart bestående av plugg inför morgondagens tenta. Inte jätteroligt eftersom det finns en miljon andra saker jag skulle vilja göra. men men, efter imorgon följer långhelg och "sommarlov" från skolan iaf. Jobb blir det ju en del så någon semester är inte inom räckhåll än på några veckor.

Kycklingarna sitter i sin kartong och piper. Sötnötar. De står i klunga under värmelampan och halvsover. Försöker hinna med att fota dem lite senare (under paus i pluggandet?) så jag kan få lite bilder på dem medan de är små och söta. :)

Igår blev det vegetarisk buffé (och obligatorisk champange) tillsammans med familj och vänner hos mami o papi. När vi åkte därifrån var det bara för att åka till T´s familj och fira lillebror Mart som också tagit studenten. Smörgåstårta och vin följde. Så när jag kom hem så stupade jag direkt i sömn.

Sov nästan 12timmar med förklaringen att jag var ordentligt trött..

Nu är det dock torsdag. Tentaplugg var det...

Återkommer!


Studentfirande

Idag är syster A´s dag - för hon tar studenten! <3
men dethär är min blogg så jag gör som vanligt och kör en repris av vad som hänt under min dag! :)

Jag fick frukost på sängen av T imorse, jag var så galet trött så det var säkert ett knep för att få upp mig. Jag gillar sådana knep så det är okej. :P Sedan bar det av till jobbet där jag satte igång med dagens projekt som var en gruppavslutning för de små förskolebarnen. T fick skära "potatis-stämplar" och jag huserade runt i jakt på allt som skulle med upp i skogen. T blev hämtad och jag fortsatte springa runt ett tag till. När så min kollega "Arne" dök upp så gick vi ut och satte upp stationerna i skogen, eller ja skog och skog, dunge kallas det nog.

Barnen dök upp och allt gick kalasbra!
Fyra stationer med olika bondgårdsdjur(-teman): gris, ko, häst och får.

När gruppavslutningen övergick i korvgrillning passade jag på att smita.

Lilla röda pärlan och jag åkte in till mami och papi. Där följde förberedelser inför studentmottagningen. Ilfart till fyrisskolan där Anna sprang ut 12.30. ;D Vi hade skylt, blommor och massa gosedjur. Obligatorisk champange och lillasyster fick åka höbur (apbur) bakom en gammal rostig Volvo BM-traktor. tsss... Härligt!

Nu är det full fart här. Mami, syster K, syster K´s kille, kusin, T och jag fixar tills Anna kommer tillbaka från rundåkandet i Uppsala. ;) Papi ligger och vilar. Snart blir det party här igen. Måste återgå!

Kramar


RSS 2.0